- 30 Ağustos 2010
- 1.203
- 1.162
- 333
- 35
Ben de kalanlardanımListenin başını ben çekiyorum 07.07.17 doğum tarihimizdi.. 40+3 deyiz buna ilave bebekte 10 gün önde gidiyor.. korkumdan kilosunu sormuyorum, dr da söylemiyor..
Evet canım orası öyle saglıklı olsun isin garip yanı her hafta kilo alan ben iki haftadır almamısım kilo son ay böyle mi oluyor acaba...Hic takma canim.Bana hep ileri ileri dediler.35. hafta 2900 du dr bu bebis 4 kiloyu gecer dedi.36. hafta baska dr 2400 dedi ve gobise de 3 gun geri dedi.Ayni hafta baska dr 2700 dedi.Gecen hafta 3 kilo, bu hafta 3400 dediler.Iste 39. hafta.Biraz tombis olursa iyide onemli olan saglikli olsun.
Canım hic moralini bozma hemen herkes benzer sıkıntılar yasıyor zaten oncesınde de aklımıza grtirdigimiz konular degil mi bunlar.. sen cocuguna odaklan su an hormonlarımız farklı isliyor hassasız biraz fazla üzülüyoruz maalesef ...Lohusa halimde moral bozuklugundan uyuyamiyorum. Annem ve kvalidem bizdeler. İkisi bi çeşit. Heralde kalmasalar kalmalarindan iyi. Moralim çok bozuluyo.
Kızlar oğluşuma kavuştmm. Allahıım bnm gbi sarı saçlı budaa. 3.230gr doğdu. Çok mutluyum. Göğüs ucumu alamıyor tek sıkıntm bu. Sütüm de tek tük geliyor. Henüz yürütmediler dha..
Günaydın canım benımkı karnımı olabildigine sisirip duruyor onun dısında agrı sancı yok :) dursun zaten biraz kilo alsın da cıksın :)Günaydın kızlar Nasıl bugün ağrı sancı durumları :)
Gelen giden belirti gösteren bi yaramaz var mı :)
@balinmaz a sancı verilecekti bugün dimi? Kaçtaydı acaba Allahım yardımcısı olsun inşallah
Gogus kalkanı ne acıdan kullanıslı degil canımGöğüs kalkanı aldım hiç kullanışlı değil onun yerine ped kullanıyorum. Boş yere almisim
Bende herkes memnun diye aldım . Ya takiyirum sanki kayıp çıkacak gibi oluyor. Büyük sert rahatsız ediyor aliskin olmadigim için heralde . Ama göğüs pedi hiç yokmuş gibi oluyorGogus kalkanı ne acıdan kullanıslı degil canım
Ben herkes memnun diye aldım henüz dogum yapmama ragmen bir deneyim dedim ama nasıl kullanıldıgınıbile tam anlaamdım bide kocaman kocaman geldi bana :)
Canım eşin 1 buçukta işten mi geliyor 2 günlüksün sen ya el üstünde tutmaları gerekiyor bir işe yaramıyorsa evdekiler niye kalabalık yapıyor kiEşim desen yarım saat oldu geleli. Ne bi insanlık ne bişey görmüyorum. Ağladım baya yeter ağlama diyo. Gidip oğlumun yanına uzaniyo. BAna sıcaklık gösterse kendime gelicem belki. Ne biçim bi yerdeyim böyle ya çok kötüyüm.
Göğüs kalkanın amacı göğüs ucunu boşta bırakıp hava alarak iyileşme sürecini hızlandırmaktır yara yoksa tabi ki kullanmanın manası yok ped gibi göğüs akışını engellemek için kullanılmazBende herkes memnun diye aldım . Ya takiyirum sanki kayıp çıkacak gibi oluyor. Büyük sert rahatsız ediyor aliskin olmadigim için heralde . Ama göğüs pedi hiç yokmuş gibi oluyor
Hadi hayırlısı bakalımMuayeneden çıktım 3 cm açıklık olmuş ama ben hiç bir sancı ağrı hissetmiyorumyatış yapıldı.serum falan verilecek beklemedeyiz şimdilik:)
Agrısız kolay bir dogum diliyorum saglıkla alın yavrunuzu kucagınızaMuayeneden çıktım 3 cm açıklık olmuş ama ben hiç bir sancı ağrı hissetmiyorumyatış yapıldı.serum falan verilecek beklemedeyiz şimdilik:)
Ya bende göğüs ucu yok hani bebek emdiğinde azıcık çıkar belki o tekrar çamaşır yapıştığında içine kaçmasın diye alacaktım ben işime yaramaz mı yaniBende herkes memnun diye aldım . Ya takiyirum sanki kayıp çıkacak gibi oluyor. Büyük sert rahatsız ediyor aliskin olmadigim için heralde . Ama göğüs pedi hiç yokmuş gibi oluyor
Hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydınBizde bugün 19:16 da doğduk kızlar,
Suyu azaldığı için hemen doğuma aldılar
Hiç açılma yumuşama olmadığı için suni sancı vermediler, spinali denediler 5 kere filan, olmadı. Genel anestezi yaptılar. Bebeğin ultrason ölçümlerinde ufaktı zaten ama doğunca daha ufak çıktı. 44 cm (49 demişlerdi) ve 2500g ( 2750 ölçmüşlerdi) . Şimdilik emzirme ile uğraşıyoruz bakalım.
Kızlar lutfen bu gaz sancısı bukdr uzun surer mi yoksa baska bi sıkıntımız mı var bırı cvp versin artık .....
lutfen ACIL KIZLAR CVP YAZSIN DENEYİMLİ ANNELERR
Bazen çok uzun sürebiliyor canım ilk oğlumda gaz yüzünden çok sabahladığımız geceler oldu sürekli gaz için masaj yapıyor egzersiz yaptırıyorum tüm gece omzumda sırtını sıvazlayarak volta atıyorduk babasına sorsan hiçbir şeyden haberi yoktur ah analar ahh ahh vallahi anamın değerini katkat anladım bakalım 2.oğluşumda abisi gibi gazlı mı olacakYaptı kaka... ama backlarını yukrı cekerek aglıo 2 saat oldu
Bende de nst ye alınıyor,tansiyon kilo ölçülüyor.Kan alımı,idrar tahlili,alttan muayene yok.Hatta akıntım var demiştim olur bu dönemde dediler.Son gittiğim dr alttan muayene etti mantar çıktı.Sonra usg ye alıyorlar kilo,boy,gelişim,su inceliyor.Gerçi bu her dr da farklı çıkıyor.Bunu da normal karşılıyorlar ama kordon dolanması tehlikesine karşı iyi.Dr kordonu çok önemsemiyor ama...Kaygan zaten bebeğe bişi olmaz diyor.Sadece günde 10 hareket saymalıymışım.Nst de dün sancım bir kere 70 lere yükselmiş.Spinal epudral nasıl yapacağız doğumu diye sordum.İkisi kombine oluyormuş,nasıl olacaksa.10 cm kesik açacağız dedi :/ Hareketlerde bir azalma olmazsa drla birbirimizi doğumda görecekmişiz,gelmene gerek yok dedi.Malesef rutin bu. İdrar kan alınıyor, tansiyon kilo ölçülüyor. Nst ye sokuyor, ardından hepsinin sonucunu doktora veriyorlar.
Doktor hanım faslı başlıyor. oooo SGd hanım hoşgeldiniz nasılsınız, ağrınız,sancınız var mı falan fıstık, Sonra önündeki sonuçları değerlendiriyor. Sonra alttan muayene ediyor , açıklık yumuşama var mı bakıyor, pH a,mantar veya enfeksiyon gibi birşey var mı bakıyor. Giyinebilirsiniz teşekkürler diyor. Sonra da yine konuşuyor. Herşey çok iyi bebek geliyor birkaç güne, haftaya büyük olasılıkla randevumuz olmaz doğmuş olur diyor. Biz yine sonraki hafta baştan alıyoruz bu rutini...
Benim ilkinde genel anestezi sıkıntısız geçince ikincisini de öyle istedim.ama bunda doktorum geneli pek istemiyor.öyle olunca yine iki omur arasını bulamaz diye korkuyorum.yarın anestezi uzmanıyla görüştürecek doktorum.onunla konuşursam biraz rahatlayacağımı umuyorumEvet canım ilk benim. Omurlar arasını bulamadı 5-6 kez denedi. O yüzden genele aldı.
Canım sıkıntı yapma 3 günlükte de olur 1 günlükte de 3 aylıktada.gazı vardır.hele ayaklarını çekmesi gaz göstergesi.kucağına al.dik tut.karnını hafif sık.yavaş yavaş koltukta yada yatağında yaylan bakalım geçecek miKızlar YARDIM EDİN
3 gunluk bebişim bu aksam huzursuz biraz bikaç saniyelik aglıo duruo ... sanki sancısı var agrısı varmış gibi. Üç gunluk bebekte ne olabilir
Gaz sancısı olabilr mi sanki ayaklarını bukup aglıo ..offf
Al denersin olmadı kullanmazsınYa bende göğüs ucu yok hani bebek emdiğinde azıcık çıkar belki o tekrar çamaşır yapıştığında içine kaçmasın diye alacaktım ben işime yaramaz mı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?