bende açtırıp yaptırmak istedim de vazgeçtim zararlı olur dediler vazgeçtim. bende uçlarına ombre gibi yaptım sende güle güle kullan kuzum. tek başıma yapmadım annem geldi kardeşim geldi öyle yaptık yoksa mümkün değil halılarıda bir ay önce yıkamaya verip kaldırdım öylece daha açmadım halılız takılıyorum kirlenmesin diye :) benim ayaklarda hiç şişlik yok ellerde öyle benim bütüm ödem yüzümde gözlerimin içi kıpkırmızı o şişliği anlatamam görmen lazım kör gibiym yanaklarım gözümün içindne canım pazartesi mi senin de doğum kaçta olcakBen de boya,açma işlemi yaptırdım.Sadece ağda,manikür,pedikür,fön işim kaldı.Pazartesi hastaneye gitmeden yaptırırım artık.Ben hareket edemiyorum ya sen maşallah nasıl temizlik yapıyorsun?36 no ayaklarım boydan değil ama enden üç katı oldu.Benim ev temizliği yarın bitecek inşallah.Bugün halılar silindi,gardıroptaki bütün yazlık eşyalar ütülendi,kışlıklar kaldırıldı,bebeğin birkaç parça kıyafeti kalmıştı,onlar da ütülendi.Yarın da camlar,koltuklar,avizeler silinecek.Hastane çantalarıma son birkaç şey ekleyeceğim.Hadi hazırız pazartesine :)
Ya bişi soracağım,yıkatma halıları yıpratıyor deniyor,yıprandı mı?Benim de pazartesi saat 16.30 gibi.Seninki ne zaman?Benim de yüzüm de ellerimde yok ayaklarımda,bileklerimde,basınca da ağrıyor.Ayaklar hep yukarıda artık :)bende açtırıp yaptırmak istedim de vazgeçtim zararlı olur dediler vazgeçtim. bende uçlarına ombre gibi yaptım sende güle güle kullan kuzum. tek başıma yapmadım annem geldi kardeşim geldi öyle yaptık yoksa mümkün değil halılarıda bir ay önce yıkamaya verip kaldırdım öylece daha açmadım halılız takılıyorum kirlenmesin diye :) benim ayaklarda hiç şişlik yok ellerde öyle benim bütüm ödem yüzümde gözlerimin içi kıpkırmızı o şişliği anlatamam görmen lazım kör gibiym yanaklarım gözümün içindne canım pazartesi mi senin de doğum kaçta olcak
yok canım yeni halıydı inanır mısın tertemiz geldi o tüyleri bile temizlenmiş hani yeni halı tüy çıkartır ya sürekli renkleri yerine gelmiş resmen hiç incelme yıpranma yok oje dokulmuştu o bile geçmiş bende ilk defa verdim güzel geldi ama . bennim de pazartesi ama sabah sekizde gidicem 9 da alıncakYa bişi soracağım,yıkatma halıları yıpratıyor deniyor,yıprandı mı?Benim de pazartesi saat 16.30 gibi.Seninki ne zaman?Benim de yüzüm de ellerimde yok ayaklarımda,bileklerimde,basınca da ağrıyor.Ayaklar hep yukarıda artık :)
Sağıp atsan ilk sütleri bari dolan dolmuş artık orada kalırsa sıkıntı olmasın sonra emmedikçe kesilir sonraları herhalde
Turşu sirke limon suyu nar ekşisi gibi şeyler azalttır derler ama
O ağrı çok felaket bisey çok iyi bilirim.hatta 6 yaşında kızım var.anne yine öyle olursa ben emerim diyor.ona bile razı olabilirim.o derece ben kötü olmuştum.resmen göğsüme şekil verebiliyordum.balon olmuştu.seni çok iyi anlıyorum
Benimki de öyle olmuştu canım.kızım sarılık olmuştu esmemiyordu.sürekli sağmalısın.sıcak su buharına dur.altına biberon tut şıp şıp damlasın.asla içinde süt bırakma.eğer müdahale etmezsen sıkıntı olur.cerrahi müdahale gerekebilir.sıcak bez yap damarların üstüne koy.elinle hafif hafif sağ.sıcak banyo yap.ne yap ne et sürekli boşalt
sweetwitch01 cnm maydanoz da kesiyor diye biliyorum ben .
sweetwitch01 canım üzüm yaprağı sarıldığını duymuştum geçen bi forumda dene bi istersen bir de yaş nane aynı şekilde tabii bunlar kocakarı ilacı zararı olur mu hiç bilmiyorum bi anne sormuştu gelen cevaplarda bunlar vardı inş bulurusn bi çaresini kuzum
İlk hafta benim de öyle oldu , öyle şişip ağrı ateş yaptılar ki, sürekli sağıp buzluğa attım, bir hafta sonra normal düzeyde üretmeye başladı. göğüs pompasıyla dene sağmayı
sweetwitch01 canm bı kac gun sagıp at snra yavas yavas sagmamaya çalıs kesılcektr ben gecen sene ole yaptım
Bence sagma sagarsan süt üretimi devam eder az biraz sabır gececek canım 1hafta içinde tamamen cekilir süt kızımda bıraktırırken benimde öyle olmustu sızı agrı derken gecti gitti 1hafta içinde
Canım geçmiş olsun.Ben önceden ölü doğum yapmıştım.2 gün sonra sütüm gelmişti.Aynı dediğin gibi davul gibi olmuştu.Çok acıyordu.Bir yandan süt kesici ilaç kullandım.Bir yandan da pompa ile sağdım.Zaten süt kesici ilaç sütü bir müddet sonra kesiyor.Göğüslerin süt dolduysa mecbur onu pompayla boşaltman lazım
Allah şifa versin canım.Sadece emzirmen yasak zannediyordum.Sağamayacağını bilmiyordum.Çok beklemeden doktoruna sor istersen.Tekrar geçmiş olsunCanım ilaç kullanıyorum ama sanırım hafif gelmiş. Bir de karpuz yemiştim o süt yaparmış ne bileyim emzirmeyince.. arkadaşlara da dedim sağmam yasak
sweetwitch01 ay canım ben sana göndereyim burda çok var ya çözüm bulamssan yaz mutlaka neyin fayda edeceği belli olmaz yarım satimi alır en fazla kargoya vermek
Allah şifa versin canım.Sadece emzirmen yasak zannediyordum.Sağamayacağını bilmiyordum.Çok beklemeden doktoruna sor istersen.Tekrar geçmiş olsun
Geçmiş olsun canım,umarım bir an önce bebişinle evine dönersin.Sen onu kucağına alınca,sevince,mutlu oluyor mu,bir değişiklik seziyor musun?Herkese selamlar anneler..
Tam 1 hafta önce bugün doğum yaptım. Bebeğim küvezde yoğunbakımda hala. Solunum sıkıntısı düzeldi hamdolsun. Ama beslenmesi az şuan ve sarılığı başladı. Her öğün 45 cc alıyor bugün. Dün 40 idi. Her gün biraz artırıyorlar. Dün doktorla görüştüğümüzde cuma veya ctesi çıkabilir demişti ama bugün sanki biraz daha geç olacak gibi konuştu. Sanırım sarılığı yükseliyor. Bir de bugün düne göre 140 gr vermis. Cok üzüldüm. Normalde 10-20 gr filan eksiliyordu. Doktorun söylediğine göre beslenme miktarı arttıkça harcadığı efor artıp kilo kaybı olmus. Doğum kilosuna dönmeden çıkarmazlar herhalde.. her gün 1 saat yanında kalıyoruz eşimle. Seviyoruz, biberonla sütünü içirip gazını çıkarıp eve dönüyoruz. Hem bir an önce çıksın istiyorum hem de tam iyi olmadan çıkarsa tekrar uzak kalmaktan endişe ediyorum. Ama dün doktor cmt çıkabilir sinyali verip bugün geri adım atınca omuzlarım düşük döndüm eve..
Çok uzun yazdım, biraz içimi dökmek istedim.. bebisine kavusan annelere sağlıklı günler, henüz kavusmayanlara kolay doğumlar olsun inşallah..
Geçmiş olsun canım,umarım bir an önce bebişinle evine dönersin.Sen onu kucağına alınca,sevince,mutlu oluyor mu,bir değişiklik seziyor musun?
Arkadaslar doktorumuz bebegim icin rotarix asisini onerdi 2 doz turkiyede zorunlu degil arastirin karar verin dedi daha once yaptiran ya da bilgisi olan var mi
O kadar uykulu ki. Erken doğmasıyla alakalı sanırım ve de sarılığın etkisi de olabilir. Bugün 38+2. Sürekli uyku halinde. Nadiren uyanıyor, biberonla beslerken bile iki fırt çekiyor hop uyku. Gıdıklayarak zorla içiriyoruz. Bizi farkediyor mu emin değilim.. tek tesellim sütümün şifa olması.. onu da az az veriyorlar. 1 haftalık bebek kaç cc içer ki bir öğün? Bir de çok gazlı bi bebekmiş. Bu yüzden içtiğini kusabiliyor. Doktor uğraştıracak sizi dedi. Sağlığı yerinde olsun da biz uğraşırız.
Rota virüs aşısı ise o ben oğlumda yaptırdım ve aşı olduğumuz için hastalık hafif geçti ama hafif hali bile berbat berbat ötesi bişey zaten yaptırmamış bwbekler 1 hafta hastanede yatıyordu hep kesşn yine yaptıracağız kısacaArkadaslar doktorumuz bebegim icin rotarix asisini onerdi 2 doz turkiyede zorunlu degil arastirin karar verin dedi daha once yaptiran ya da bilgisi olan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?