Evt gerçekten kolay oluyormuş tavsiye ederim bende , büyüyünce çok zor oluyorİnşallah biz de yaptıracağız yenidoğan sünneti 10 günde iyleşmesi süper.Bir daha bebiş o stresi yaşamayacak.
Anladım canım inşallah bi an önce cekilir süt gecmiş olsun tekrardan Allah yardımcın olsunBenim doğuştan asimetri sorunum vardı. 18 yaşında ameliyat oldum. 2 ayrı operasyon geçirdim hem büyütme hem küçültme ameliyatı. Büyütme yapılan göğüste sorun yok süt kanalı vs. yok çünkü. Ama adet dönemlerimde ağrır. Soğuk algınlığı yaşasam o silikonu orda hissederim. Küçültme olan göğüste damarlar var ancak bir kısmını dikmiş bir kısmını da bırakmış. Keşke tamamını alsaymış diyorum. Her neyse. İşte tek onda böyle sorun olduğundan emzirdiğin gibi bana gelir ameliyat olursun mama yiyecek o göğse de süt birikmeyecek ilaç kullanacaksın dedi. Bundan 10 yıl önce.. bana keşke başında deseydi onu da al silikon olsun derdim. Bu yüzden de maalesef emzirmiyorum canım. Geçirdiğim operasyon basit bir şey olsa umursamam ama 6 saat ilki sürdü diğeri de 3 saat. Göğüs ucu da doğal olarak üşüdüğüm zaman çıkar onun dışında çıkmaz. Böyle işte canım.. emzirmemek sorun değil de acısını çekmek çok zor..
Anladım canım inşallah bi an önce cekilir süt gecmiş olsun tekrardan Allah yardımcın olsun
Ziyan etmrdm eder miyim pompayla sağıp kaşıkla ağzna verdim cnmAllah kolaylık versin canım ama o sarı su dediğin kolostrum bebek için çok çok değerli onun sayesinde bebeğinin savunma sistemi gelişiyor bebeğe antikor geçişi sağlanıyor zaten ilk 5 gün var o bidaha arasakta bulamayiz onun damlasını ziyan etme sarı su deyip geçme
Maşallah cnmm :) bnde acayip susuyorm ya drdiklernden bnde yyrm tavuk çorbası fln..Canım ben ilk günler yiyip içtiklerimi söliyim belki sanada iyi gelir iki litre su içtim bi büyük kupa ayva hoşafı bi büyük kupa evde yapılmış kayısı suyu bulgur çorbası bulgur pilavı tavuk çorbası palize bol ceviZli bide ilk günler gaz olmaz diye çiğ soğan yedim bulgur oilavın yanında ama soğan gaz yapıyor rezene ile kimyon tohumu demleyip içiyorum2 bardakta humana Baya indi ama sürekli sıvı tükettim dön dur içtim şimdi abartmıyorum :)) midemde kabul etmiyor zaten süt yapma hırsıyla içtim
Canım sütüm birden indi. Veremedm şişti ki göğüslerim. Taşıyamıyorm artk .. göğüs ucu yoktu ememiyo. Slikon aldm bgn. Cook cook bi emdi ki yavrumm ilk kez doydu. Bnmde göğüslermi baya sızlattı ama rahatlama hissettmm iyi geldii..Gaz icin 2fincan rezene 2fincan kimyon 2fincan papatya cayi tüketiyorum ben günlük 1bardak kaynar suya bi tutam dereotu koyup 5dakika bekleyip içmek de iyi geliyo bunları deneyebilirsin canım
Mamayı biberonla vermesen daha iyi olur gögsünü tutmaktada zorlanıyosa şırıngayla verin diyolar ya hani bide ilk günler cok az geliyo süt oda bebişinize yeter zaten stres yapmayın humana still tea de iyi geliyo baya güle güle büyütmeyi nasip etsin Rabbim hepimizede saglık sıhhatle hayırlı evlat olsunlar inşallah
Arkadaşlar Doğum nişanım geldi kahverengi mukus salgısı, belirgin bir sancım yok, bu bişey ifade ediyor mu? Ardından sancım gelir inş kendi sancımla doğururum dua edin nolur
Benim de yine jöle gibi geldi ama bu defa kahve puturler vardı hayırlısı bakalım pazartesiyi beklicek miyizArkadaşlar Doğum nişanım geldi kahverengi mukus salgısı, belirgin bir sancım yok, bu bişey ifade ediyor mu? Ardından sancım gelir inş kendi sancımla doğururum dua edin nolur
Benim bildiğin kahverengi çamur gibiBenim de yine jöle gibi geldi ama bu defa kahve puturler vardı hayırlısı bakalım pazartesiyi beklicek miyiz
Bekleyelim bakalım sancı da gelecek mi peşinden benim şeffaf jöle gibi ama kahverengi pihtilar var bebeğim de aşırı sert hareket ediyo geriniyo çok fazlaBenim bildiğin kahverengi çamur gibi
Hayır canım yarın gelin muayene etcez dediler.. duruma göte karar verilirmiş, bizim isteğimiz doğrultusunda olmuyormuş bu işler..ülkemin gözünü seviyim yaaaa.. keşke türkiyede doğursaydım..Suni veririz demediler mi kuzum , bozma moralini Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bir an önce sağlıkla al kucağına meleğini
Sağol canım inşaallah biran önce karar verilir.. ne olacaksa olsun modundayım.. korkuyorum bileyler ters gidecek diye.. rabbim yüzümzü kara çıkartmasın.. artık kızımın hareketleri canımı yakıyor, karnımın içi acıyorAllah yardımcın olsun canım.Senin ve bebiş için hayırlı olan doğum şekli olsun.Hayırlısı sezeryansa inşallah sezeryan yapmaya drlar ikna olur.
İnşaAllah canım artık bende anne oldum demek istiyorum, kucağıma almak istiyorum, öpmek koklamak istiyorumm.. yarın gelişmelerden haber ederim..Bu arada yarın için çok meraktayım.Kendini iyi hissettiğin zaman yazmayı unutma.Sağ salim güzel bir doğumla bebeğini kucağına alacaksın inşallah.Dualarımız seninle.
Ayakta banyo yapıyorum doktorumuz öyle dedi... ayrıca kanama fazla olmuyor enazından benim öyleAnneler bandajla banyo vs bahsetmişsiniz kanamanız varken nasıl oluyor yani afedersiniz ben adetken bile banyo yapamazdım lohusa kanama daha fazla diyorlar tecrübesiz olduğum için bilmiyorum
Öncelikle gözün aydın sağlıcakla büyüt bebeğini inşallah
Yaşadığın psikoloji geçici merak etme bende oğlumda aynı duygulara girmiştim hatta yabancı gibi geliyordu nasıl alışcam dedim bütün hayatım değişti yeme içme düzenim uyku düzenim artık sürekli bi sorumluluk taşıcam hemde ciddi bir sorumluluk bunları düşündükçe nasıl yaparım diye düşünüp sıkılıp durdum
Annem yanımdaydı bebeğim 38 günlükken dedem vefat etti annem gitti ben kaldım baş başa
Korku ile beraber bi cesarette geldi tek başıma olmak bana çok iyi gelmişti herşeyiyle benim ilgilenmem büyüdükçe bebeğimin artan mimikleri belli belirsiz gülümsemeleri
Birde sürekli değişiyorlar her anı keyif vermeye başladı ondan sonra
Geçecek bu günler merak etme
Kes aynen uzunları ben hiç takmadım eldiven bi gün sadece cok sıcak cünkü tek kat kıyafetle bile isilik oluyo
Normal doğum yapan arkadaşlar internette biraz araştırdım ama deneyimleri öğrenmek daha iyi diye düşündüm çok afedersiniz iki üç gündür ishal sorunu var su şeklinde değil tabi kabız problemi yaşamaktan iyi ama doğum habercisi diyor İnternette, siz öyle birşey yaşadınız mı ayrıca bebeğimin hareketleri sertleşti, çok şükür fazla da hareketli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?