Ay iyi fikir kızlar evde kalsınGobektwn bahsedilmis sanirim. Anam benimkini eve bagli olayim diye ceyiz sandiginda saklamis:))) ben de evde saklamayi dusunuyorum.
Sürekli aynı şeyleri yapıyoruz bitmiyor dimi bir türlü:)))
Evet fazla geliyor kusuyor dediğin gibi gaz sancısı karın ağrısı oluncada hep memede duruyor emiyor emiyor sonra geri geliyor mideden guk guk hıçkırık tutuyor :)
Ayyneenn :)) bir de bazen 2 saat belki fazla boncuk boncuk bakıp uyumuyor. En çok o zaman yorucu oluyor zaten. Ne mama yiyor ne uyuyor o süreçte ya koynumda ya yanımda durup boncuk bakış yapıyor:)
Aynen kızımınkide evde oğlumunkide evde dursunlar :))Ay iyi fikir kızlar evde kalsın
Aynen canım kızlar çok uyanık oluyor. Kardeşimin oğlu var. Şu an 2,5 yaşında. Hakikaten onunla karşulaştırınca kızlar çok daha çabuk yapıyor her şeyi. Daha 8 günlükler kızım omzumda başını dimdik tutuyordu. Ama kardeşimin oğlu nerdeyse 4 aya kadar kafa salyangoz gibiydi. Dediğin gibi gözler hep fıldır fıldır. 10 günlük bana gülmeye başladı. Yandık bu kızlarlaLaf da dinliyordur gözünün içine boncuk boncuk baka baka dimi
Bu kızlar fena oluyormuş, benim oğluşum saatlerce uyurdu bu kız her lafa gözünü açıyor hep takipte
yesilbalon canım ilk eve geldiğimiz gece duş aldığım için göğüslerim acayip süt doldu benimde senin gibi bir göğsümün ucu yok. E tabii memeler süt dolunca iki göğsümüde kızım alamadı ben ateşler içerisinde yardım o da aç kaldı. Pompa ile sağınca da yara oldu. Pompa çok kötü. O yüzden inat ettim sağmıyorum. Yarım saat uğraşıyorum ama mememi direkt ona veriyorum. Ayrıca Hindistan cevizi yağı sürüyorum ve kıştan biriktirdiğim ayva çekirdeklerini suya koydum onu da dolaba birde onu sürüyorum maşallah göğüslerim hiç yara olmadı. Dene istersen
Ayva cekirdeği bende işe yaramadı göğüsler pertKızlar aklıma gelmişken söyliyeyim dedim. Doğum yapmadan önce yengem uyardı beni. Kızım sütünü sürekli bebişe ver sağmamaya dikkat et sağmak meme uçlarını yara yapıyor dedi. Kız kardeşimden de biliyorum. O çok sağmıştı bebeği etmedi çok o yüzden hep göğüs uçları kanlı yara olmuştu.
Bende ilk evdeki gecemizde duş aldığım için göğüslerim maşallah süt ile doldu ve kızım uçlarını yakalayıp alamadı. Bende sarılık olmasın diye sağıp ona biberonla vereyim dedim. Sağdım ama canımdan can gitti. Hakikaten göğüslerimin uçları anında yara oldu. Zaten kızım da biberonu almadı öğürdü.
Ben o yaraları ve yara olmamasını Hindistan cevizi yağı ve ayva çekirdeğini koyduğum suyu dolaptan alıp sürerek geçirdim ve engelliyorum. Size de tavsiye ederim.
canım ben aç olduğunu anlayamadım gaz var sandım hiç durmuyorsu ayaklarını topluyor diye gaz şikayetiyle doktora gittim doktor aç dedi mamaya başladık memeyi bıraktı hanfendi. 3080 gram doğum yaptım 3020 çıktı doktora gittiğimde aç olmasına rağmen iyi bakmışsın dedi on gün sonra yine doktora gidicez umarım kilo alır :/Valla al benden de o kadar aç doyuramadım bir türlümemelerim perte çıkıyor süt falan bitiyor mama veriyorum bir kere bazen iki kere çok kaka yapıyor ondan herhalde, kilosu ne durumda kaç kilo almış şimdiye kadar yani
benim bebişin kalp ritim bozukluğu vardı kuzum karnımdayken çok stresliydim iyi mi diye sürekli doğsunda göreyim gözümğn önünde olsun diyodum tabi tecrübesizlikte var bu kadar olcağını ne bileyimSiz Doğum için sabırsızlanırken içimden hep tadını çıkarın diyordum ama yazamıyordum
Hem çok güzel hem çok yorucu amaaaaaa bugünlerin de tadını çıkarmak lazım, öyle hızlı büyücekler ki şaşıp kalıcaz
eşimde bana gece her uyandığımda mama veriyosun çok vermiyomusun diyoFarklı sayılnam.. biz de mama yiyoruz 2 saatte bir o da yarım saat sürüyor bazen 45 dakika.. gazı çıkar mama yerken kaka yapar hadi alt değiş falan derken sürüyor da sürüyor. Biberonu hemen bitirmiyor da zaten. Sürekli aç değil ama mıkır mıkır hep. Uğraşıp duruyoruz:))
Pompadan olabilir evt çünkü benimde manuel vardı korkunç yara yaptı oğlumda kullanmıştım.. bu defa avent elektrikli aldım göğüslerim taş gibi olunca kullandım hem rahatlattı hem ucunu cıkardı bu sayede kızımda emdi . Ama kızım emince cok kötü yara olduPompayla alakalı olabilir mi canım? Ben doğum yaptığımdan beri 12 gündür pompayla sağıyorum Allah a şükür yara olmadı hiç, birşey de sürmedim. Aventin elektrikli olanı kullanıyorum
Normal sanırım çünkü benim kızda uzun emip uzun uyuyorKızlar oğlum daha yeni yeni göğüs uçlarımı tutmaya başladı. Yeteri kadar alamıyor emdikten snra sağıp birde biberonla takviye yapıyorm. Yara bndede var ama dayanıyorm yeterki emsin doysn.. birşey sorucam size bnm oğlm emdktrn snra baya uyuyo ya bu normal mi. Bıraksam 3 saate kdr uyuyor snra mızmızlanıp uyanmaya başlıuor. Bu kdr uyuması normal mi ?????????
Karnı iyice toksa normal aslında sadece sarılık zamanı dikkat edip sık uyandır emzir ki çabuk geçsin artmasınKızlar oğlum daha yeni yeni göğüs uçlarımı tutmaya başladı. Yeteri kadar alamıyor emdikten snra sağıp birde biberonla takviye yapıyorm. Yara bndede var ama dayanıyorm yeterki emsin doysn.. birşey sorucam size bnm oğlm emdktrn snra baya uyuyo ya bu normal mi. Bıraksam 3 saate kdr uyuyor snra mızmızlanıp uyanmaya başlıuor. Bu kdr uyuması normal mi ?????????
Sen bilirsin canım ama 1gün için fitil kullanma derim ben, ya da en azından dra danış, çok küçükler tembellik alışkanlık yapmasın, eczacının dediği gibi aç karnına kayısı ye üzerine ılık su iç, hem sana hem ona iyi gelecektir inşAllah
Laf da dinliyordur gözünün içine boncuk boncuk baka baka dimi
Bu kızlar fena oluyormuş, benim oğluşum saatlerce uyurdu bu kız her lafa gözünü açıyor hep takipte
canım ben aç olduğunu anlayamadım gaz var sandım hiç durmuyorsu ayaklarını topluyor diye gaz şikayetiyle doktora gittim doktor aç dedi mamaya başladık memeyi bıraktı hanfendi. 3080 gram doğum yaptım 3020 çıktı doktora gittiğimde aç olmasına rağmen iyi bakmışsın dedi on gün sonra yine doktora gidicez umarım kilo alır :/
benim bebişin kalp ritim bozukluğu vardı kuzum karnımdayken çok stresliydim iyi mi diye sürekli doğsunda göreyim gözümğn önünde olsun diyodum tabi tecrübesizlikte var bu kadar olcağını ne bileyim
eşimde bana gece her uyandığımda mama veriyosun çok vermiyomusun diyoaç diyorum senin kızz aç
Hayirli olsun bebisin normal duygusallik bende herseye agliyordum ilk zamanlar iki gun önce kizim cok emdi bana nefes aldirmadi ona bile agladım.. :) Gogus ucu icin doktor bana gamastan diye bir krem onerdi cok iyi geldi dene istersen.Kızlar doğum yaptım 7.7.2017de saat 13.03te kızım geldi dünyaya çok şükür. Epidural normal doğum yaptım. Hiç acı hissetmedim. Her şey çok güzeldi 40+4 e kadar bekledim. Hastaneye ilk gittiğimde açıklık 4.5cmdi. Sabaha karşı 7.5 oldu sonrasında 9.5cm ve saat 12.55te tekrar ameliyathane girdim ama doğum diye değil muayene için çünkü bebeğin başı hala yukardaydi. Doktor ıkın dedi ilk baş yapamadım sonra seni daha sonra alıcam sırada bi sezeryan var dedi. Tam yerimden kalkiyordum ki tuvaletim geldi dedim. Geri geldi doktor sezeryanı gönderin bu doğumu şimdi yapıcaz dedi. 8 dk içinde 13.03te dünyaya geldi kızım plesantanin gelmesini bekledik 13.30da çıktık beraber. Herkes agliyordu bende sarhoş gibiydim. Bebeğimi doğduğu gibi hemen kucağıma verdi doktor. Değişik duygular karmaşık hisler içerisindeyim. Kızım iki gün sonra sarılık olduğu için hastaneye yattık bir gece kaldık. Çok şükür onu da atlattık ama çok korktuk cok üzüldük. Sonrasında eve geldik şimdi bir göğsümün ucu yok zorla emebiliyor diğeri de yara oldu. Lohusa olan benim ama herkes her dediğime alınıyor. Eşim ailem herkes yanımda ama kendimi yalnız hissediyorum. Hep ağlamak istiyorum kızıma yetemediğimi düşünüyorum. Eşimden allah razı olsun her türlü yardımda yanımda. Ama ben bişeyleri eksik yaptığımı düşünüyorum. Göğüslerim yara olduğu için emziremiyorum tam olarak pompayla sağıp kaşıkla yedirmeye çalışıyoruz bazen. Ama doyamıyor emdiginde biliyorum. Kaşıkla yediği zaman doydugu için uyuyor. Her ne olursa olsun annelik çok güzel. Hepiniz sevgiyle kalın. Bu arada göbeğimiz 7. gün düştü. Şimdi kızımın memislerinde sertlikte var birini bugün banyo yaptırırken sıktım süt fışkırdı. Diğerini yapamadım ağladı dayanamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?