Bebegin karni ne kadar cok doyarsa o kadar cabuk duser derler :) Korkma gec dusse daha tedirgin olurdun iyi bisi yanikızlar tam altını değiştirirken göbeği düştü beşinci gün erken değil mi acaba tedirgin oldum sizin kuzuların kaçıncı gün düştü düşen var mı ya da
Dokt kontrol etti ona gore gecmis arkadasim ama acım geçmedi hala rahat oturamiyorum dikisler dusmedi 21 gun surer dedi agri kesicisiz gunum yokCanım gözünaydın benımde dogumum kısa ama cok sancılıydı bittikten sonra bende tirtir titredim soka girmistim heralde bu kadar zor oldgunı tahmın etmemıstım benim bebegimde enfeksiyon cıkmıs lokosit ve bircok degeri yüksekti pazartesi kan alcaklar tekrar ınsallah saglıklarına kavusur bebislerimiz
Benim dikisim var ve bugün4. Gün bitiyor yine bir yırtılcakmıs gibi bir his var haffiften basınc gibi insallah hemen iyilesir.. senin baya olmuş aslında doktorun bakmısmıydı?
Canım peki bebeğin günlük mama+süt ne kadar alması gerektiğini biliyormusun mananın sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun bu arada hava da iyiymiş bizde klimasız duramıyoruz bebeği hasta etmekten çok korkuyorumBen 30 cc iki kere veriyordum birini gece birini gunduz ama once emzirip sonra mamayi ustune ver dedi doktorumuz.
Cok sukur sirt bel kol vs agrim olmadi benim.
Sicakliga neme bisi diyemem cunku buranin sicakligiyla nemi orayla ayni degil biz usuyoruz kac gundur ruzgar var balkon kapisini az aciyoruz :)
Canim bende dun mamaya basladim buradaki tavsiyelere gore 30 cc hazirladim 20 cc icti sonra rahatladi. Dun aksamdan su ana kadar 3 kez verdim hepsindede 20 cc kadarini yedi. Sonra sakinleyip misil misil uyuyor fazlami oldu bilmiyorum mamadan once memelerimi emziriyorum gayet istahli emiyor ama iste sut cok cok az geliyor. Bu arada bende spinal oldum. Dikis bolgem haric agri sizi yok oda yavas yavas gececek insallahCanım peki bebeğin günlük mama+süt ne kadar alması gerektiğini biliyormusun mananın sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun bu arada hava da iyiymiş bizde klimasız duramıyoruz bebeği hasta etmekten çok korkuyorum
Batikonla pansumana devam. Artik daha uzun sure ayakta durabiliyorum. Dikis iplikleri erimeye basladi. Agrilarim azaldi ama tam olarak gecmedi. 4 Temmuzda normal dogum yaptim.@ozgemusa kızlar dikisiniz varmı bende 8 temm da normal yaptim hala iyilesemedim sizler nasilsiniz ?
Benim de sütüm çok az geliyor ve emzirdikten sonra bazen alıyor bazen almıyor mamayı. Mecbur kalıyorum bugün 4. Gün mama vermezsem doymuyor. 30 cc nin bazen yirmisini bazen onunu içiyorCanim bende dun mamaya basladim buradaki tavsiyelere gore 30 cc hazirladim 20 cc icti sonra rahatladi. Dun aksamdan su ana kadar 3 kez verdim hepsindede 20 cc kadarini yedi. Sonra sakinleyip misil misil uyuyor fazlami oldu bilmiyorum mamadan once memelerimi emziriyorum gayet istahli emiyor ama iste sut cok cok az geliyor. Bu arada bende spinal oldum. Dikis bolgem haric agri sizi yok oda yavas yavas gececek insallah
Gunluk ne kadar veriyorsun mamayiBenim de sütüm çok az geliyor ve emzirdikten sonra bazen alıyor bazen almıyor mamayı. Mecbur kalıyorum bugün 4. Gün mama vermezsem doymuyor. 30 cc nin bazen yirmisini bazen onunu içiyor
Tamamen lohusalıga has düşünceler hepsi gecicek inşallahKızlr bu arada bugün 4. Gün ve sütüm hafiften gelmeye basladı sagınca anlasılıyor tabi ilk kez sagdım ve süt geldi.humananın still tea sinden aldım o mu iyi geldi ya da vakti mi gelmisti bilmiyorum..bir de sıcak havlu ile acmaya calıstım...gögüslerim cok sis ve cok gergin sizinde oylemı oluyor elleyince demir gibi...cok sagamıyorumda cunku yaralarım var bebisim emerken canımın acısından ıcım gidiyor ama mecburen veriyorum yavrum benim doymuyor aglıyor yine mama da yapıyorum o yüzden ..kayınvalidemde mamayı öcü gibi görüyor.mama olmasa o bebek dururmuydu 4 gün sakin ?
Kızlar ilk kez bebek sahibi olanlar sizde benim gibi bazen yeni hayatınızdan endiseleniyormusunız? Bende hafiften oluyor esimle eskisi gibi gezemicem sunu yapmak istedigimde bebegi kime bırakıcam Vsvs
Bir de esimle hep bebege odaklı oldugumuz icin acaba hep böyle mi gticek birbirimize vakit ayırmıcakmıyız gibi düsüncelerde var sürekli :) neyse insallah sadece lohuusalıga ozgudur bu Zaman zaman beni sıkan düsünceler....
Bende öyle yaptım ama göğüslerden ne geliyor bilmiyorum ki gece 4 te 60 cc yaptım 45 i içti acaba hiç mı gelmiyor anlamadım ama doymasa sürekli uyur herhalde fıldır fıldır bakıyor çiş kakada yapıyorCanim bende dun mamaya basladim buradaki tavsiyelere gore 30 cc hazirladim 20 cc icti sonra rahatladi. Dun aksamdan su ana kadar 3 kez verdim hepsindede 20 cc kadarini yedi. Sonra sakinleyip misil misil uyuyor fazlami oldu bilmiyorum mamadan once memelerimi emziriyorum gayet istahli emiyor ama iste sut cok cok az geliyor. Bu arada bende spinal oldum. Dikis bolgem haric agri sizi yok oda yavas yavas gececek insallah
Canım seninde gözün aydın kendi telaşımdan seni atlamış olabilirim mamayı biberonla mı kaşıkla mı veriyorsunuzBenim de sütüm çok az geliyor ve emzirdikten sonra bazen alıyor bazen almıyor mamayı. Mecbur kalıyorum bugün 4. Gün mama vermezsem doymuyor. 30 cc nin bazen yirmisini bazen onunu içiyor
Henüz oturmuş bir düzeniniz yok zamanla düzelecektir bide kıyas yapma her bebek farklıdırKızlar benim de bebegim bazen tüm gun emiyor..inanın cok bunalıyorum
Hatta üstüne mama bile veriyorum onu da içiyor
Neredeyse 45 dk duruyor her memede,tabi uyuyakalıyor ,çekince memeden uyanıyor ,tekrar istiyor...emiyor doymuyormuş gibi,naapıcam ben..
Gündür hiçbirşey yapamıyorum
Bazen de daha sakin yani günden güne aynı degil... çok mu obur benim bebegim yoksa bu donemde (14 gunluk) tüm bebkler mi böyle?
Bu sabah 5 te bebeğimiz geldi kızlar. 25 saat şiddetli sancıdan sonra ancak açıldı rahim ağzı. Normal istememe rağmen yapsalardı sezaryen dönmeyi isterdim çünkü direncim kırıldı. Hem de bebek strese girdi. Kordonu da düğüm olmuş,Doğumda çok zorlandık. Doktor panik olunca epey kesi yaptı. Kaç dikişim var bilmiyorum 10 dakika kadar geri dikmesi sürdü.
Doğdu bu sefer tam emzirirken bana titremeler gelmeye başladı. Ateşim yarım saatte 41 e çıktı. Yoğun bakıma aldılar beni, 3 anbiyotik ile kokteyl yapıp 6saatte 2 doz serum halinde veriyorlar,anca kendime geldim. Bebeği de Yen'i doğan yoğun bakımında tutuyorlar tedbir amaçlı. onda da enfeksiyon çıkmış ama neyseki ateşi yok, gayet iyiymiş. Zor oldu ama civcivime kavuştum. Sanırım bir daha çocuk yapmayı düşünemem...
kızlar tam altını değiştirirken göbeği düştü beşinci gün erken değil mi acaba tedirgin oldum sizin kuzuların kaçıncı gün düştü düşen var mı ya da
Gazı mı var acaba ! Hemsire aglama nobetleri kizarma kasma gazdır dedi karnini ayaklarini sicak tut dedi bana arkadasim aklinda olsun bide yaninda iken yuz ustu yatir hergun 5 10 dk. Dikislere gelince bakinca sanki iyiler ama agri sızı gecmek bilmedi bu halimden cok yoruldumKızlar bebegim bugun surekli agliyor memede bilw
Batikonla pansumana devam. Artik daha uzun sure ayakta durabiliyorum. Dikis iplikleri erimeye basladi. Agrilarim azaldi ama tam olarak gecmedi. 4 Temmuzda normal dogum yaptim.
Henüz oturmuş bir düzeniniz yok zamanla düzelecektir bide kıyas yapma her bebek farklıdır
Bende sezeryan oldum o ağrıları yaşadım çok fena Allah yardımcın olsun..Kızlar zaman bulmuşken size biraz bizden bahsedeyim dün kontrol için gittim ama doktorum ne olur ne olmaz dedi muayene etti acil yatışını yapıyorum ameliyathane hazır olunca sezeryana alıyorum dedi olumlu veya olumsuz hiçbir şey hissedemedim annem ve eşim yanımdaydı hastane çantaları arabanın bagajındaydı herşey hazırdı sadece ben bir türlü kendimi hazır hissetmiyordum 13:50 de ameliyata alındım 14:00da bebeğimin sesini duydum uzun uzun aglaştık sonra onu odaya çıkardılar 14:40 ta ben çıktım ben gelene kadar doğum servisini çınlatmış hemen emiştik çok sütüm yoktu ama olduğu kadar sık sık emzirdim tabi korktuğum başıma geldi ilk günden göğüslerim parçalandı hemenAl_pi nin dediği garviscon pomadı ve evicap ı aldırdım inşallah geçer çok canım yanıyor emzirirken acısı içime çöküyor bugün erkenden taburcu olduk evimizdeyiz çok şükür ama süt yetmiyor Aptamil aldırdım size sormak istediğim sorular var
1- Bebeğin olduğu odanın sıcaklığı ve nemi kaç?
2- Günlük kaç cc mama veriyorsunuz hangi sıklıkta?
3- Sezeryan olan arkadaşlar sizde de sırtınıza omuzlarınıza ve kollarınıza vuran ağrı var mı? Normal mi?
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
Açıktığında ilk başta emzirip sonra mama verdim hep. Doktor 3 günden sonra mamaya gerek kalmaz demişti. Benim bebeğim uyanıkken asla meme emmiyor sadece uykuya daldığında emiyor. Bugün artık sütüm tam geldi sağdım içti biberonla vermeyeceğim mama sağıp biberonla veririmGunluk ne kadar veriyorsun mamayi
Teşekkür ederim canım ben biberonla verdim dr brownun. Sağdığım sütü de onl verdim bugün.Canım seninde gözün aydın kendi telaşımdan seni atlamış olabilirim mamayı biberonla mı kaşıkla mı veriyorsunuz
Benim de 4. Gün ve sütüm geldi bugün tam şükür. Ben de günde 3-4 kere içiyorum humana dan belki dediğin gibi faydası olmuştur ama doktor 3 günden sonra gelir süt mamaya gerek kalmaz dedi.Kızlr bu arada bugün 4. Gün ve sütüm hafiften gelmeye basladı sagınca anlasılıyor tabi ilk kez sagdım ve süt geldi.humananın still tea sinden aldım o mu iyi geldi ya da vakti mi gelmisti bilmiyorum..bir de sıcak havlu ile acmaya calıstım...gögüslerim cok sis ve cok gergin sizinde oylemı oluyor elleyince demir gibi...cok sagamıyorumda cunku yaralarım var bebisim emerken canımın acısından ıcım gidiyor ama mecburen veriyorum yavrum benim doymuyor aglıyor yine mama da yapıyorum o yüzden ..kayınvalidemde mamayı öcü gibi görüyor.mama olmasa o bebek dururmuydu 4 gün sakin ?
Kızlar ilk kez bebek sahibi olanlar sizde benim gibi bazen yeni hayatınızdan endiseleniyormusunız? Bende hafiften oluyor esimle eskisi gibi gezemicem sunu yapmak istedigimde bebegi kime bırakıcam Vsvs
Bir de esimle hep bebege odaklı oldugumuz icin acaba hep böyle mi gticek birbirimize vakit ayırmıcakmıyız gibi düsüncelerde var sürekli :) neyse insallah sadece lohuusalıga ozgudur bu Zaman zaman beni sıkan düsünceler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?