Mamayı kaşıkla mı veriyorsun hep canım?Benim de 4. Gün ve sütüm geldi bugün tam şükür. Ben de günde 3-4 kere içiyorum humana dan belki dediğin gibi faydası olmuştur ama doktor 3 günden sonra gelir süt mamaya gerek kalmaz dedi.
Gözün aydın tekrar bu sezeryandan sonraki ağrı işini hiç yaşamadım şükür allah kolaylık versin ağrı kesiciler işe yaramıyor mu? Benimde sütüm azalıp artıyor durup durup neye göre bilmiyorum ama galiba stres durumuna göre galiba herşeyden etkileniyor maalesef, mama da çocuk aç kaldıkça veriyoruz işte , günde bir de olur iki de olur zaten üstünde yazıyor günde 6 kere x 90 ml verilebilir diye ki bence çok olur da neyse , oda sıcaklığı da bizim evde 23/24 arası duruyorKızlar zaman bulmuşken size biraz bizden bahsedeyim dün kontrol için gittim ama doktorum ne olur ne olmaz dedi muayene etti acil yatışını yapıyorum ameliyathane hazır olunca sezeryana alıyorum dedi olumlu veya olumsuz hiçbir şey hissedemedim annem ve eşim yanımdaydı hastane çantaları arabanın bagajındaydı herşey hazırdı sadece ben bir türlü kendimi hazır hissetmiyordum 13:50 de ameliyata alındım 14:00da bebeğimin sesini duydum uzun uzun aglaştık sonra onu odaya çıkardılar 14:40 ta ben çıktım ben gelene kadar doğum servisini çınlatmış hemen emiştik çok sütüm yoktu ama olduğu kadar sık sık emzirdim tabi korktuğum başıma geldi ilk günden göğüslerim parçalandı hemenAl_pi nin dediği garviscon pomadı ve evicap ı aldırdım inşallah geçer çok canım yanıyor emzirirken acısı içime çöküyor bugün erkenden taburcu olduk evimizdeyiz çok şükür ama süt yetmiyor Aptamil aldırdım size sormak istediğim sorular var
1- Bebeğin olduğu odanın sıcaklığı ve nemi kaç?
2- Günlük kaç cc mama veriyorsunuz hangi sıklıkta?
3- Sezeryan olan arkadaşlar sizde de sırtınıza omuzlarınıza ve kollarınıza vuran ağrı var mı? Normal mi?
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
bende cok korka korka klimayi actim biraz acip kapiyordum ama sicaklik dustu klimayi acmiyorun rahat ediyorum.Canım peki bebeğin günlük mama+süt ne kadar alması gerektiğini biliyormusun mananın sıcaklığını nasıl ayarlıyorsun bu arada hava da iyiymiş bizde klimasız duramıyoruz bebeği hasta etmekten çok korkuyorum
Karin siskinligim 10 gun surdu benimde karma oldu. Simdi azcik gobek kaldi ama siskinlik gitti ayagim elim fil ayagi gibiydi :)Kızlar, merhaba kızımın göbek bağı 5.gün düştü ilk banyosunuda yaptırdık..sezaryen olan annelere bir sorum var, spinal +epidural karma oldu benim ameliyatım, karın şişliğiniz ne zaman indi?
Emzirirken dolarex kullanilmiyorki doktoruna danistinmi? Parol minoset haric agri kesici alman sakncali bebek icindoğum yapan bütün anneler gözünüz aydın bekleyenler sağ sağlim kucağınıza alırsınız inş. giremedim 2 gündür bebişle ilgilenmekten. benim de meme ucu yara oldu ameliyat yarası bile böyle sızlamıyor içim çekiliyor medecasol krem aldım bakalım işe yarıcak mı bir de tahin yağı sürüyorum inş düzelir annem yanımda bebek onun yanında duruyor sağolsun acıktıkğında uyandırıyor emzirmem için daha yatıp kalkerken zorlanıyorum yaram biraz sızlıyor dolarex içiyorum öyle azalıyor yeme içmemde kesildi hiç iştahım yok 8 kilo verdim bebeğin kilosuyla beraber ama bebiş çok şükür iyi bugun gittik çocuk drna herşey normal dedi çok az sarılığı var oda bol bol emerek geçicek
canım bana vermediler sabaha kadar ağladı ağladı kuzum sabaha karşı annem kavgayla aldı sütüm yoktu ağrımda vardı rezil olduk resmen çocuk içtide uyuyabildi mamayı bence al mutlaka sabah ilk işim mama aldırmak oldu eşime
Biberonla canım sma nın yenidoğan sütüMamayı kaşıkla mı veriyorsun hep canım?
Ben bunu benim ilk oğlum 7 yaşındayken farkettim :) şöyle evet bizim için hayat değişmiş artık öncelikli eş değil öncelikli anne baba olmuşuz , sadece ona göre plan yapmışız hiç tek başımıza dışarı çıkmadık mesela halen daha ben oğlumu bırakıp bir yere gitmedim , veya onun gidemiyeceği br yere girmedim hep ona göre şekillendik , he herkes böyle olmuyormuş sonradan farkettim diyorum ya etrafımdaki aileleri görünce idrak etmeye başladım ama biz böyle mutluyuz hiç rahatsız olmadıkKızlr bu arada bugün 4. Gün ve sütüm hafiften gelmeye basladı sagınca anlasılıyor tabi ilk kez sagdım ve süt geldi.humananın still tea sinden aldım o mu iyi geldi ya da vakti mi gelmisti bilmiyorum..bir de sıcak havlu ile acmaya calıstım...gögüslerim cok sis ve cok gergin sizinde oylemı oluyor elleyince demir gibi...cok sagamıyorumda cunku yaralarım var bebisim emerken canımın acısından ıcım gidiyor ama mecburen veriyorum yavrum benim doymuyor aglıyor yine mama da yapıyorum o yüzden ..kayınvalidemde mamayı öcü gibi görüyor.mama olmasa o bebek dururmuydu 4 gün sakin ?
Kızlar ilk kez bebek sahibi olanlar sizde benim gibi bazen yeni hayatınızdan endiseleniyormusunız? Bende hafiften oluyor esimle eskisi gibi gezemicem sunu yapmak istedigimde bebegi kime bırakıcam Vsvs
Bir de esimle hep bebege odaklı oldugumuz icin acaba hep böyle mi gticek birbirimize vakit ayırmıcakmıyız gibi düsüncelerde var sürekli :) neyse insallah sadece lohuusalıga ozgudur bu Zaman zaman beni sıkan düsünceler....
Benim bildiğim damla galactago canımBenim de sütüm yetmiyor ya uyku lazım olması içinsürekli de uyuyamıyorum haliyle bir damla vardı süt arttırıcı neydi o bilen var mı
Ben hastanede bir defa kahve içtim cafein var diye bidaha içmedim süte gaz falan yapmıyor değil mi kahvesizde hiç duramazdım evlat için ne yapılmıyorkiBende sezeryan oldum o ağrıları yaşadım çok fena Allah yardımcın olsun..
Nescafe ve türk kahvesi iç öyle öyle geçti benim ağrılarım..
Doktor sezeryan olanlarda normal demisti..
Canim ben dogum yapali hergun bir fincan nescafe iciyorum. Anestezi uzmani ile dogumdan sonra dikis sirasinda konustuk gunde 3 fincan kahve acik cay icebilirsin demisti.Ben hastanede bir defa kahve içtim cafein var diye bidaha içmedim süte gaz falan yapmıyor değil mi kahvesizde hiç duramazdım evlat için ne yapılmıyorki
Hiç düzenim yok benimde kahvaltı bebişin uyumasına göre kızıma zar zor hazırlıyorum tabi onu bekletemem arada su rezene humana karpuz yersem yerim bide aksam yemegi oda bebişin uyku durumuna göre degisiyo bu kadar bizde :)sonra sabaha kadar suAnneler beslenme duzeniniz nasil? Benim bir duzenim yok. Sabah 11 gb kahvalti arada humana rezene cay. Aklima gelirse su bes alti bardk zor iciyorum. 17.00- 19.00 arasi aksam yemegi bebegin uyumasina gore saat degisiyor. Sonra hosaf yine bitkisel cay. Arada cikolata biskuvi atiyorum agzima. Esime eslik etmek icin cok acik cay gun bitiyor. Gece uyandigimda su icmek yine aklima gelmiyor. Biraz utu yapacagim sonra yemegi ocaga koyarim Bilge kiz uyanmadan.
Canim mama takviyesi aliyorsa istersen mudahale et. Almiyorsa biraz daha bekleyebilirsin. Benimki de 5 gundur yapmiyordu. Fitil yaptik. Megerse baya kabizmiş.Kıyas tabiki yapamam her bebek farklıdır, benim bebek bile hergun degişikbirgun sakin, ertesi gun huysuzlanıyor
Birsey daha sormak istiyorum ... bebegim duzenli kakasını yapmıo, bugun 5. Gunumuz oldumudale edeyim mi, daha bekliim mi? Önerebileceginiz birşy var mı?
Benim kizinda oyle arada elime geliyor kafasindan tutarken. Normal mi degil mi hic dusunmemistim.Slm canlar bebeğin kafatasında girintili çıkıntılı yerler var bu normal mi
Onlara sakin dokunmayin canim 7 tane olmasi lazim bıngıĺdak (fontanel) deniyor onlara . Kafatasi kemiklesmeden önce kemiklerin birlesme yerinde bulunan kıkırdak bolum o.Slm canlar bebeğin kafatasında girintili çıkıntılı yerler var bu normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?