- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
Kizlar ben 3 gun once normal dogum yaptim ama cok zor gecti. Cok fazla dikisim var onden arkaya kadar, dikisler 2 saat surdu hatta sonrasinda da bayilmisim.
Simdi her wc den sonra batikonla pansuman yapiyorum agrisi azaldi ama bugun cisimi tutamadigimi farkettim. Bu normal bi durum mu? Eskiye donemicem diye cok uzuluyorumnormal dogumu dikisli olanlardan tavsiyelerinizi bekliyorum.
Normal canim. Ben cisimi tutamadigimi fark ettigimde doktora sordum hemen normal dedi. 21.gundeyim kegel egzersizlerine basladim hala zorlaniyorum. Tut birak yapmaya calisiyorum yapamiyorum hala. Ben arada hala batikon yapiyorum. Moralini yuksek tut. Banyoyu az batirmadim:)) cok sikismadan gitmeye calis.Kizlar ben 3 gun once normal dogum yaptim ama cok zor gecti. Cok fazla dikisim var onden arkaya kadar, dikisler 2 saat surdu hatta sonrasinda da bayilmisim.
Simdi her wc den sonra batikonla pansuman yapiyorum agrisi azaldi ama bugun cisimi tutamadigimi farkettim. Bu normal bi durum mu? Eskiye donemicem diye cok uzuluyorumnormal dogumu dikisli olanlardan tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kızlar ne anlatacağım size.doğumum spinal anestezi ile 25 inde olacaktı.dün arkadaş davet etmişti.taaa saat gece 12 ye kadar sohbet muhabbet ettik.sonra eve geldim.vucüt temizliğimin son kontrollerini yaptım.bir de ilişki.bence bu tetikledi.yapmamalıydım.banyomu yaptım.diğer gün annemler ve kayınvalidem gelecekti.gece 3 te yattım.sabah 5 gibi karnım ağrıdı tuvalete gittim.günlük pedim hafif ama çok hafif kırmızı gibiydi.iç çamaşırım da bordo olunca rengi geçmiş herhalde dedim.biraz uzandım.tekrar karnım ağrıdı.ayaklarım üşümeye başladı.herhalde klimada üşüttüm dedim.ara ara tuvalete gittim bi baktım hafif kan geldi.tamam dedim.hemen eşimi kaldırdım.2 saatlik uyku bende.allahtan akşamdan temizliğimi yapmıştım.kalk kanamam oldu dedim.kızım da uyuyordu.hemen doktorumu aradık.hastaneye gidin ben de geleceğim dedi.siz yine de hazırlıklı gelin dedi.hastanede sancı ara ara 65 leri buluyordu.ebe açıklığı kontrol etti.resmen elini soktu.çok rahatsız ediciydi.bi de ben ilk defa parmak sokturacaktım.hatta ben yaptırmam doktoruma soracağım dedim.doktorumu aradık açıklık kontrol edilmeli dedi.yaptırdım.1-2 cm açıklık varmış.doktorum tamam hazırlayın geliyorum ilk onu alacağım dedi.ve spinal anestezi ile arkadan iğne yapıldı ve uyuşukluk başladı.sonda taktılar ama hissetmedim.sohbet muhabbet daha doğrusu sürekli ben soru sordum.konuşmazsam kötü şeyler geliyordu aklıma.o yüzden kendi kendimin doktoru oldum.bebişin sesi ile rahatladım.bebişten 15 dk sonra da beni çıkardılar odaya.çok şükür bebişim sağlıklı doğdu ya o bana yetti.belim çok ağrıyor.zor yürüyorum.ama herşeye değer.25 inde beklenen Bilge bebek 24 ünde geldi.rabbime şükürler olsun.dua edenlere teşekkürlerimi sunuyorum.hep birbirinizin duacısı olalım kızlar.
Cok tesekkur ederim canim aynen oturmak iskence ben de emzirme yastığı uzerine oturuyorum bi de dediğine bakayim. Su an hic gecmicek gibi hissediyorum ama insallah unutulur ilerde.Allah anali babali buyutsun,cok gecmis olsun. Benimde vardi canim sag taraf arka tarafta daha yogundu,cok zor oluyor gercekten.emzirme yastigini popomun altina koyuyordum sag tarafa yuklenmemek icin emzirmek iskenceydi cunku.senin daha fazlaymis oturmakta zorlaniyorsan medikallerde simite benzeyen yastiklar var ortasi bos onlardan alabilirsin.doktor bir sey surmene gerek yok,kuru tut demisti.1 hafta 10 gun sonra baya hafifledi acisi sislik vardi o indi insallah seninki de cabuk gecer
Cok sagol canim bu durumun normal olmasina sevindim. Normal dogumu sonradan toparlanmasi kolay olur hem de saglikli diye istemistim ama inan su an sezeryanlilardan daha kotu haldeyim. O yuzden moralim bozuk ama toparlanmaya calisicam insallah :)Normal canim. Ben cisimi tutamadigimi fark ettigimde doktora sordum hemen normal dedi. 21.gundeyim kegel egzersizlerine basladim hala zorlaniyorum. Tut birak yapmaya calisiyorum yapamiyorum hala. Ben arada hala batikon yapiyorum. Moralini yuksek tut. Banyoyu az batirmadim:)) cok sikismadan gitmeye calis.
Canim sarılığın tek çaresi bolca emzirmek benimde öyle çıkmıştı doktorumuz gece 2 saatte gündüz bir saatte emzir dedi.Iyi aksamlar arkadaslar. Bizim bugun kontrolumuz vardi bebegimin sariligi cikti bilirubin 12 lerde doktor tedaviye gerek yok ama sik sik emzir dedi sizlerde durumlar nasildi cok endiseleniyorum birsey olacak diye. Yetemiyorum diye dusunmeye basladim mama verirken bana bakisi bilr icimi parcaliyor
Canım benim de dikisim çokmuş özellikle içeriden. Ben her tuvalet sonrası saç kurutma makinesi ile kuruttum ve çok çabuk iyileşti. 45. Gün kontrolde doktorum çok iyi olduğunu söylediKizlar ben 3 gun once normal dogum yaptim ama cok zor gecti. Cok fazla dikisim var onden arkaya kadar, dikisler 2 saat surdu hatta sonrasinda da bayilmisim.
Sürekli mi akiYo canim brn göbek düsünce orda sari bisey gördüm kuru gibiydi simdi yok doktoruna bi sor istersenKızlar ya oğluşumun göbeğinden iltihap gibi bişi akıyor sanki sizde de oldu mu çok üzülüyorum ben Yaa. Diğer bebeklerimde olmamıştı içim acıyor
Kasiga damlatip veriyorum ben kizimdada kullandim simdi oglumdada günde 3damla olarak kullaniyoruzKizlar selam herkese bebişlerimizi kucağımıza aldık çok şükür simdi de uyku emme dertleri var :) zaman zaman bunalsak da dertleri bile tatlı
Bize sağlık ocagindan bebege ve bana dvit3 verdiler.doktorumuz da bebeğe kullan iyi oluyo dedi.sizlere verdiler mi kullaniyor musunuz? Ağzına mı damlatmamiz gerekiyor?
Cuma 1aylik asimiz kontrolumuz var yüzde ve gözlerinde bizimde devam ediyo sarilik doktor fizyolojik demisti ama gecen hafta uzamis sarilk dedi kan alincak galiba cuma günü Insallah düzelir bi an önce bazen 2aya kadar sürüyo dediCanim sarılığın tek çaresi bolca emzirmek benimde öyle çıkmıştı doktorumuz gece 2 saatte gündüz bir saatte emzir dedi.
O düşünceler arada banada geliyor ama senden başkası ona bakamaz onu sen doğurdun çünkü..
Bolca emzir sen zaten fark ediyorsun gözlerinden vücudundan
Benim de icerde de cok ama iceri batikonu sikamiyorum canim enjektorle sık dediler bana ama korkuyorum sen yapmis miydin? Bi de kurutma makinasi yakmadi mi nasil kuruttun soguk ayarinda mi? Insallah ben de 40 li günlere gelebilirim :)Canım benim de dikisim çokmuş özellikle içeriden. Ben her tuvalet sonrası saç kurutma makinesi ile kuruttum ve çok çabuk iyileşti. 45. Gün kontrolde doktorum çok iyi olduğunu söyledi
İlkinde olmuştu benim bişey basıyo göbeğine yakılıyo galiba beş sene geçti tmolarak neydi nasıldı unuttum doktora sor üzülme çözülürKızlar ya oğluşumun göbeğinden iltihap gibi bişi akıyor sanki sizde de oldu mu çok üzülüyorum ben Yaa. Diğer bebeklerimde olmamıştı içim acıyor
Cnm bizim doktorumuz Deca-tabs verdi vitamin takviyesi , E D A vitaminleri de var günde beş damla veriyorumKizlar selam herkese bebişlerimizi kucağımıza aldık çok şükür simdi de uyku emme dertleri var :) zaman zaman bunalsak da dertleri bile tatlı
Bize sağlık ocagindan bebege ve bana dvit3 verdiler.doktorumuz da bebeğe kullan iyi oluyo dedi.sizlere verdiler mi kullaniyor musunuz? Ağzına mı damlatmamiz gerekiyor?
Bugün aktı bi defa yıkadım az önce sanki çıktı ordaki sarı küçük bişi kalmıştı takip edicem şimdiSürekli mi akiYo canim brn göbek düsünce orda sari bisey gördüm kuru gibiydi simdi yok doktoruna bi sor istersen
Pazartesi tekrar kontrolü var bakayım geçmezse ararım cnm saolİlkinde olmuştu benim bişey basıyo göbeğine yakılıyo galiba beş sene geçti tmolarak neydi nasıldı unuttum doktora sor üzülme çözülür
Anneler kizimizi simdi uyuttuk anca kahvalti yaptik, cay iciyoruz. Kızlar kizim hep sol gogsumu aliyor. Sagi tutamiyor. Sag tarafi 5dk deniyorum agla agla barap oluyor yavrum hemen sola aliyorum. Hep solu vere vere sagda sut iyice azaldi. 20cc bile cikmiyor artik sagsam bile(( Nolcak boyle ? Sut yapicilari iciyorum sadece sol taraf sut doluyor saga etkisi olmuyor. Var mi bunun caresi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?