- 2 Şubat 2017
- 82
- 143
- 93
Batikonu ben gazlı bezle sürüyorum eğer sıkman gerekiyorsa sprey şeklinde batikon var bendeki öyle gazlı bezle sıkıp siliyorum ben zor olmuyor öyleBenim de icerde de cok ama iceri batikonu sikamiyorum canim enjektorle sık dediler bana ama korkuyorum sen yapmis miydin? Bi de kurutma makinasi yakmadi mi nasil kuruttun soguk ayarinda mi? Insallah ben de 40 li günlere gelebilirim :)
Benim de başta sagi hic emmiyordu.tadi mi farkli falan dedik hatta. Doktor soldaki gibi ters emzir dedi denedim yine almadi. Sagi hep sagarak veriyordum. Sonra silikon ucla denedim aldi. Ucunu begenmiyormus megersem. Simdi ucu biraktim. Sagi cok rahat aliyor bu sefer de solda zorlaniyor. Cins cocuklar.Anneler kizimizi simdi uyuttuk anca kahvalti yaptik, cay iciyoruz. Kızlar kizim hep sol gogsumu aliyor. Sagi tutamiyor. Sag tarafi 5dk deniyorum agla agla barap oluyor yavrum hemen sola aliyorum. Hep solu vere vere sagda sut iyice azaldi. 20cc bile cikmiyor artik sagsam bile(( Nolcak boyle ? Sut yapicilari iciyorum sadece sol taraf sut doluyor saga etkisi olmuyor. Var mi bunun caresi?
Denedik canim. Biraz tutup birakiyor.Ters ver canımm. Poposu senin arkana doğru olsun solu verir gibi sağ ver yani. Ben öyle emmişim ters ters. Emer umarım öyle
Uc aldim kullanamadim. Ters denedik biraz tutar gb oluyor birakiyor. Ne olacak boyle hic bilmiyorum. Ugrasasim gelmiyor artik.Benim de başta sagi hic emmiyordu.tadi mi farkli falan dedik hatta. Doktor soldaki gibi ters emzir dedi denedim yine almadi. Sagi hep sagarak veriyordum. Sonra silikon ucla denedim aldi. Ucunu begenmiyormus megersem. Simdi ucu biraktim. Sagi cok rahat aliyor bu sefer de solda zorlaniyor. Cins cocuklar.
Denedik canim. Biraz tutup birakiyor.
Mememi komple sokuyorum ağzına aslında, hava yutması kaçınılmaz gibi bişi.
Lohusalığı sorma ağlama pompası gibiyim
Allah yardımcımız olsun
Kızlar bu lohusalık beni derin etkiledi icimde hep bir burhan var ozellıkle aksamları Allah yardımcımız olsun
Hepsini birebir yaşadım canım. Çan'ını sıkma hiç üzme kendini bir süre sonra mecbur kalıyor alıyor memeyi. Dünden beri kendisi alıyor benim de anlattıklarının aynısını yapıyordu normalde hiç mızmızlanmayan çocuk memeye koyduğum an dediğin gibi yapıyordu şükür düzeldi. Alışacak o dasağlık ocağına gittik sabah topuk kanı için hem de emzirme eğitimi verdi ebe hemşire ucu yok memenin hiç ama daha kötülerini gördüm dedi emziridkçe çıkar dedi emzik biberon vermeyin mamayı kaşıkla verin dedi biberonun emziğin ağznına alıştıgı için memeyi alamaz onun gibi olmasını bekler sinir yapar dedi ve dediği herşey doğru geriye atıyo kafasını emmeye çalışırken kafasıı sağa sola çeviriyo hızlı hızlı sinir yapıyo ayaklarını atıyo savaş içindeyiz bi yandan da yaralar gece kantoron yağı sürdüm yaralara çıok iyişlemiş bi deneyin hala yara olanlar. her meme arandığınnda vericekmişim emme refleksinin gelişmesi için çok zorlu bi süreç gerçekten fiziksel olarak çok iyiyim ama psikolojik olarak bittim kızlar sürekli ağlıyorum gelen giden o kadar yordu ki artık gelmeyin diye bağırıcam uykuzuzum gelen çay faslına geçiyor hasta ziyareti değilde bildiğiniz misafirlik. annem benden çok yoruldu ben uyuyayım diye günlerdir uykusuz kime üzüleceğimi bende şaşırdım siz yapmayın lütfen olan sütünüze oluor yapabliyorsanız umursamaz rahat olun herkese bol sütlü sağlıklı huzurlu günler
Bizim çocuk doktorumuz bibac önerdi canım hem d3 vitamini hem probiyotik olarak damla şeklinde veriyorumKizlar selam herkese bebişlerimizi kucağımıza aldık çok şükür simdi de uyku emme dertleri var :) zaman zaman bunalsak da dertleri bile tatlı
Bize sağlık ocagindan bebege ve bana dvit3 verdiler.doktorumuz da bebeğe kullan iyi oluyo dedi.sizlere verdiler mi kullaniyor musunuz? Ağzına mı damlatmamiz gerekiyor?
Canım bizim 50. Günümüz bugün çok şükür. Batikon günde bir en fazla iki keresinde kullanabildim. Ben tuvalet kağıdını katladım şerit halinde birer damla sıktım onu pedin üstüne koydum çamaşırı mi öyle giydim. Kurutma makinesini uzaktan tuttum 1 derecede kullandım yakmadı canım çok kolay oldu doktor çok güzel bakmışsın dedi ki benim feci oldu. Anestezi verdikten sonra normal doğurdum ben ikinmadim hiç hep bastırdı larBenim de icerde de cok ama iceri batikonu sikamiyorum canim enjektorle sık dediler bana ama korkuyorum sen yapmis miydin? Bi de kurutma makinasi yakmadi mi nasil kuruttun soguk ayarinda mi? Insallah ben de 40 li günlere gelebilirim :)
Benim de öyleydi canım ama hep denedim ben ağlamasına aldırmadım hep verdim şimdi alıyor azıcık huysuzluk ediyor sonra unutuyor. Sağ canım sürekli. Sıcak havlu koy masaj yap sağ tarafa canımAnneler kizimizi simdi uyuttuk anca kahvalti yaptik, cay iciyoruz. Kızlar kizim hep sol gogsumu aliyor. Sagi tutamiyor. Sag tarafi 5dk deniyorum agla agla barap oluyor yavrum hemen sola aliyorum. Hep solu vere vere sagda sut iyice azaldi. 20cc bile cikmiyor artik sagsam bile(( Nolcak boyle ? Sut yapicilari iciyorum sadece sol taraf sut doluyor saga etkisi olmuyor. Var mi bunun caresi?
Tek çaresi sagda da emzirmek canim, sol göğüste annenin kalbinı dinledikleri için anne karninda gibi hissettikleri için orayı daha çok seviyorlar diye duymuştum.Anneler kizimizi simdi uyuttuk anca kahvalti yaptik, cay iciyoruz. Kızlar kizim hep sol gogsumu aliyor. Sagi tutamiyor. Sag tarafi 5dk deniyorum agla agla barap oluyor yavrum hemen sola aliyorum. Hep solu vere vere sagda sut iyice azaldi. 20cc bile cikmiyor artik sagsam bile(( Nolcak boyle ? Sut yapicilari iciyorum sadece sol taraf sut doluyor saga etkisi olmuyor. Var mi bunun caresi?
Sağol canım, iyi olmaya çalışıyorum. Bebişim hâlâ yoğun bakımda. Iyiye gidiyormuş. .Sea41 nasılsın canım, bebisin durumu nasıl?
Ben büyük oğlumda çektim onu baya bir yaşına kadar sürmüştü heryer kusuk oluyor hiç sorun etmezdik de sürekli elimizde bezdi ama giden emzirdiğim sütlere üzülürdüm valla bize bir çare tedavi bişey verilmedi o zmn sadece çocuk emince eğimli yerde tutup baya bir süre kucağa almamak lazım hemen kusar yoksa ama geçiyor sonuçta allah beterinden korusun deyip devam :)Selam annisler bizim gibi reflüsü olan varmı hep kusuyor doktor reflu olabilir dedi reflu yatagi aldik
Geciyor canim hepsi geciyor. Sagolsun burdaki arkadaslarin soylemleriyle biraz attattim onlari. Kendini suclu hissetmw hicbir sey icin. Sutunu etkiler Allah korusun.Bebeği henüz benimseyemedim normal mi bilmiyorum ama gece uyandığında uykum bölündüğünde of bile dediğim oluyor sonradan çok üzülüyorum halbuki o kadar çok istedim onu.. Allah korusun bu şükürsüzlüğüme ceza verecek rabbim diye korkuyorum çok şükür sağlığı yerinde yanımda diyorum.. Topuk kanı verirken o içerde ben dışarda ağladım sevmesem ağlamazdım diyorum ama bi yandan sorumluluk işler güçler zor geliyor..bi yandan bedenen hala yorgunum her sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum meme acısı ayrı bi dert..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?