- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
Ne kadar cahil insanlar var ya kiloya emzirmeye gaza kadar herkes uzman olmuş çok bilmişler
Yok ya ben önceki doğumumda doğumdan sırf -12 kiloyla çıkmıştım sonra da paldır küldür gitti kendiliğinden şimdi doğumda bile neredeyse hiç vermedim sayılırSenin hiç mi gitmedi?
Kafasini yuksek tut kacmaz bogazina canim dene bi onu.Ya benim oğlan bu 4. Hafta oldu dünyaya geleli ilk 20 gün bişey yoktu yatarak bile emzirdim şimdi boğazına kaçırıyor neffssiz kalıyor o kadar korkuyorum ki anlatamam delirme noktasındayım emzirmekten korkuyorum şaşırdım gaz maz bunlar hikaye allahım beterinden korusun ama çare bulamıyorum
Belki ödemin vardır en azından bebeğin plesentanın suyun ağırlığı düşmesi lazımYok ya ben önceki doğumumda doğumdan sırf -12 kiloyla çıkmıştım sonra da paldır küldür gitti kendiliğinden şimdi doğumda bile neredeyse hiç vermedim sayılır
88 kg ile gebe kaldim 113 kg ile doguma girdim 16. Gunde 103 kgyum. Hedefim 70 kgya inmek. Evet hic mi hic kolay olmayacak ama inaniyorum olcak bir yilda sürse iki yilda sürse başaracağım en başta kendim için 23 yaşındayım henüz ve kızımın peşinden koşturabilmem için bu kiloyu vermem şart yani 33 kg :)Belki ödemin vardır en azından bebeğin plesentanın suyun ağırlığı düşmesi lazım
Tutuyorum ama yine oluyor yine oluyor burnu mu tıkalı dedim damla damlattım çektim otri bebeyle yine fayda etmedi emzirirken dik tutacam diye kollarım belim kopuyor vallahi ama fayda etmediKafasini yuksek tut kacmaz bogazina canim dene bi onu.
Valla bende hepsini hesaplayıp ne kilolar gidecek sandım ama gitmedi nasıl olduysa geçen doğumumda 67 kilo işe başlayıp 100 ü geçince bakmayı bırakmıştım , doğumdan çıktım 88 geldim tartıda bir hafta sonra 82 oldım sonra 78 derken biraz rejim yaptım ama iki haftacık :) 72 oldum sonra da işe başladım yine indim 68 lere falan bu sefer çok fenaBelki ödemin vardır en azından bebeğin plesentanın suyun ağırlığı düşmesi lazım
Yok be nereye gideceğim emzir pışpışla altını temizle uyutmaya çalış hadi dön başa :)Bebişlerle dışarı çıkıyor musunuz ? 6 günlükken avm ye dolaşmaya çıktık 1 saat , onun harici 1 kere hastaneye gittik. Eşime kalsa tatile çıkalım, eve kapanmak mı doğru arada çıkıp hava almak mı bilemedim ama dışarısı endişelendiriyor beni her an ağlayacak meme isteyecek diye. Zaten memede uyuma alışkanlığımız var bir de..
Bende kilolu hamile kaldım canım 74 tüm şimdi 94. Daha Doğuma 5 hafta var. Napsak hep beraber diyete mi girsek :) 10 kilo iyi gitmiş daha çok gider88 kg ile gebe kaldim 113 kg ile doguma girdim 16. Gunde 103 kgyum. Hedefim 70 kgya inmek. Evet hic mi hic kolay olmayacak ama inaniyorum olcak bir yilda sürse iki yilda sürse başaracağım en başta kendim için 23 yaşındayım henüz ve kızımın peşinden koşturabilmem için bu kiloyu vermem şart yani 33 kg :)
Ya önceki ne güzelmiş :) bünye ile alakalı olsa sen yine sensin valla anlamadım :)Valla bende hepsini hesaplayıp ne kilolar gidecek sandım ama gitmedi nasıl olduysa geçen doğumumda 67 kilo işe başlayıp 100 ü geçince bakmayı bırakmıştım , doğumdan çıktım 88 geldim tartıda bir hafta sonra 82 oldım sonra 78 derken biraz rejim yaptım ama iki haftacık :) 72 oldum sonra da işe başladım yine indim 68 lere falan bu sefer çok fena
Teşekkür ederim sizin Bebişinizi de allah size bağışlasın. Peki neler yaptınız sütünüzün gelmesi için.Hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah bende 20sinde sezeryan oldum 3-4 gün sonra tam anlamıyla sütüm geldi ama o zamana kadar kolostrum u muhakkak ver o çok değerli
Yaşla alakalı belki 9 sene önceydi :)Ya önceki ne güzelmiş :) bünye ile alakalı olsa sen yine sensin valla anlamadım :)
Islak bezle siliyorum ben de soyup Aventin emziğini emiyor yavaş yavaş çok teşekkür ederim. Umarım emzirmeyi başarabilirim.Zorla uyandirin. Ayaginin altini oksagin topunu cimdikleyin(arkadaslarin tavsileri bizde pek ise yaramadi). Doktor bacaklarini bukuyor ya anne karninda gb duzeltin hemen uyanir dedi o ise yaradi. Saga sola donduruyorduk. Ilk 8 gun cok zor uyandi ama sarilik hafif oldugu icin evde emzire emzire atlattik. Simdi 23 gunluguz. uc dort saate bir kendisi uyaniyor. Uc saati gectigi cok nadir oluyor zaten altini degistirirken uyaniyor. Birde islak bezle vucudunu silmek de uyandiriyor. Bunu internette okuyup uygulamistik. Sarilikicin beslemek onemli. Memeyi tutamiyorsa emzik verin cenesini kuvvetlendiriyor daha rahat kavriyor. Doktorlar vermeyin diyor ama ben verdim. Emzikte sut olmayinca mecbur memeyi tutmaya calisiyor:)) arada emzik sokuyordum agzina emmeai kuvvetlendi. Simdi emzik tutmuyor ama istemiyor. Aventinkini aldim paraya kiyip memeyi uyumak icin kullanmaya basladi emzikte uyusun bari
Peki günde kaç kez Sağıyorsun.hayırlı olsun canım öncelikle Allah bağışlasin sana tavsiyem Sezeryan sonrası sut çok az geliyor bebek de tam çekemezse süt içerde bırikiyor taslasiyor ilk sut çok kıvamlı yogun akışı zor bu yüzden çok emziremiyosan sütu sağ ki kanallar tikanmasin yoksa benim gibi 3 gün aglarsin bana hastanede emzirmek için kendimi yirtarken hiçbir hemşire sağ sütü demedi ki makinam bile yanimdaydi kanalları açmak çok zor oldu şükür ki emiyoruz artık o gunlerde sagdigim sütü kaşık kaşık içirdik kızıma sarılık olmadı ve doğum kilosundan 80 gram kaybetti şimdi iyiyiz
38bucuk ve ustu 39 tehlkli canm telas yapma normal atesi kimi bebegn normali 37dir belki sızınki oledir bzm kızın normali 36.6 dır meselaKizlar kulaktan ates olcerde de koltuk altindan olcende de bebegimin atesi 37 sınır kac telas yaptim
Kucagima aldigimda hissettim atesin yiksek oldugunu her gun olcuyorum normalde 36 civariydi hep.yenidogan olunca insan ne yapacagini bilmiyor gercekten allah jepimizin evlatlarini hastaliktan kazadan beladan korusun38bucuk ve ustu 39 tehlkli canm telas yapma normal atesi kimi bebegn normali 37dir belki sızınki oledir bzm kızın normali 36.6 dır mesela
Bızde 3370 dogduk 4600 olduk ilk ayda. 1230 gram almısız.Bebislerin kilolari nasil? Biz 3500 dogduk iki gun sinra 3250 oldu.şimdi 16 günlük ve kilosu 4100.
Bacaklarnı çekıosa gazı vardır damla kullanıomusun?Benimkide sakinleşiyor memede, acaba kolik mi , bazen bacaklarını cekip aglıyor ama bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?