2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Doktora bir sor o zaman canım. Benimde olmamıştı ama ben adetken çok aşırı sancı çeken biri değilim.
Kuzum çok şukur kanamam durdu pedime minnacık sarımsı kahvemsi bi leke gelmıs bugun oh be:) ben gecen gun çatır çutur sogan yedim o yaptu herlde içim temzlendi:))))

Kuzum çok şukur kanamam durdu pedime minnacık sarımsı kahvemsi bi leke gelmıs bugun oh be:) ben gecen gun çatır çutur sogan yedim o yaptu herlde içim temzlendi:))))

Evet soğanın öyle bir özelliği var :) kürünü yapmıştım bir ara ondan biliyorum:) sevindim canım demek ki regl olmuşsun oh :))

sut parasi iste :) Dogum parasi verseler normal doguma paha bicilemez yahu cekilen sanciya :) Sezeryaninda sonrasina paha bicilemez :)
Bir sut parası varmisbir de doğum parası :) biri 132 tl ama sanirim bunu herkes alamıyor.digeri de ilk çocuk için 300tl.bunu herkes alabiliyor :)

Slm kızlar nasilsiniz ben 14 temmuzda spiral oldum miyom da varmış Dr onu da aldı geçenlerde dikiş kontrolüne gittim kirkinda gel dedi benim gibi olan var mi ben kırınca cagirmiyo diye biliyorum neden cagirdi acaba
Beni de taburcu olurken 40inda cagirdi. Spinal benimki de.

Dogum paralarinizi aldiniz mi ev hanimlari :) 133tl esimin hesabina yatmis bugun ne kadar da az ;-/
Bari bir ceyrek parasi olaydi iyiydi :)

Arkadaslar;
Esi yada kendi sskli calisiyorsa 133tl sut parasi maasa yada pttye yatiyor.( bu aya kadar ziraatti) emekli sandigina ek maasa yatiyor.dogum parasi diye.
Anne calissin calismasin herkese yatan dogum parasi var. Annenin tc sine ptt ye yatiyor. Genelde ayin 19-20si gibi yatar. Genelde bebek 2 aylik olunca yatmaya baslar. Ilk bebek 300, ikincisi 400, uc ve devami 600 tldir. Ikizlerde carpi 2. Her dogumda bir kereye mahsus verilir. Sadece anne kimligi ile ceker. 1 yil sistemde bekler sonra alinmayan para iade edilir.
Emekli sandigi annelik izninde maas aldigi icin ona ayrica para yatmaz. Ama ssklilar icin is goremez parasi yatar. Bu ay pttye gecti oncesi ziraatti. 2 ay alinmayan para iade edilir. Bu tutar raporunuza gore 4500 tlyi falan bulabiliyor.
(Işin odeme kisminda calistigim belli oluyordur sanirim) buna ragmen ben basvuru yapmadim dogum parasi icin

Buarada 132 tl olan emzirme yardimi bildigim kadariyla 1 defalik veriliyor. 6 ay degil.

Bu süt prası ev hanımlrı içinde geçerlimi acaba

Gönder göndeeetr kafan daha rahat olurr. Huzurun olur cnm. İnan sütüm bile etkilrndi bnm

Kızlar birşey sorucam. Sezaryan doğum yaptm. 18 günlük olduk ama hala kanamam var. İlk zamanlardaki gibi şiddrtli değil ama var yani. Ne zaman bitecek bu gına geldi ped takmaktan ..

Buarada 132 tl olan emzirme yardimi bildigim kadariyla 1 defalik veriliyor. 6 ay degil.
Benim dediğim mantıklı ama dimi :) 133 tl ile kim süt yapacak :)6 ay emzirin diyorlar ptt deki kız eşime öyle demiş sanki ama bilmiyorum

Kizlar bnde e devlete baktim emzirme 133 tl dogum oncesi analik raporu 1033 tl onaylanmis bankaya gonderilmeyi bekliyormus sizde kontrol edin tek seferlik dogum parasinada basvurduk o da ptt cikicakti 300tl
Benim iş yerinde arkadasım 16 haftalık raporunda toplam 4 bin küsur para aldı neye göre değişiyor ki yatan paranın miktarı :/

esimin ailesi her aksam bizde. Bundan sonra hep boyle mi olacak ? Sizinkiler ne sıklıkla geliyor bebegi görmeye?

Tamam sagol canim.

Ctesi doktora gittik bebegi soyup kontrol etti klima acikti ne kadar kapatmaya calistiysamda sanirim hemen usuttu pazar gununden beri kusuyor ama dunle bugun agzindan burnundan kusuyor
of cok zor nasil gececek bilmiyorum
Of gercekten cok sinir bozucu acaba usuttumu yoksa sizdedemi reflu basladi ilk 3hafta bizdede bisey yoktu cunku

esimin ailesi her aksam bizde. Bundan sonra hep boyle mi olacak ? Sizinkiler ne sıklıkla geliyor bebegi görmeye?
Bize sadece 1 kez geldiler Allahtan anlayislilar hem ben yeni toparlandim hemde kuvezdeydi bebis enf kapmasin diye gelmediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…