- 6 Haziran 2010
- 660
- 1.181
- 113
Can'ım yaaa Allahım büyüktür inşallah hiç birşeyi çıkmaz sağ salim evinize döneceğiniz günler gelir, Allahım şifa versin inşallah .Sağolun kızlar, bugün getiriyorlar üniversiteye, ben yanında kalcam..
Seninki yine saat başı emiyor .. benimkini sor oyalıyorum emmesin biraz ara verelim diye , o da zaten oyalanması çok zor nerdeyse hep aglıyor
Can'ım benim kızımda da aynı durum söz konusuydu 1 hafta yapmadı tuvaletini emiyor emiyor yine istiyordu doktora gittik kabız oldu diye doktor dediki ne kabızı çocuk aç o yüzden kaka yapamıyor . Mama takviyeye başla hemen 3 4 defa ver Dedi kızım o gün tuvaletibe çıkmıştı.Anneler bir tek benim bebegim mi kaka yapmıyor , bugun 7 gun oldu.. telaşlanmaya başladım, kotu kotuşryler geliyor aklıma bir sorunumuz yoktur inş.
Dr randevu taaa cuma gunune varmış , offf
Sadece benmiyim kaka problemi olan??
Can'ım benim kızımda da aynı durum söz konusuydu 1 hafta yapmadı tuvaletini emiyor emiyor yine istiyordu doktora gittik kabız oldu diye doktor dediki ne kabızı çocuk aç o yüzden kaka yapamıyor . Mama takviyeye başla hemen 3 4 defa ver Dedi kızım o gün tuvaletibe çıkmıştı.
Üzülme canım sıkıntısı yoksa böyle yapıyo demekki oda üzme kendini bunlar hep gelip gecici yine al randevu götür inşallah bi an önce yaparSordum dr gecen haftada boyle problm.vardı - zeytinyag ver dedi bi kaşık verdim ve bi kaşık mamaya koymuştum yapmıştı
Yine verdim 3 gun önce başladım hergun bi kaşık verıyorum yok kaka falan , uzuluyorum artık
Üzülme canım sıkıntısı yoksa böyle yapıyo demekki oda üzme kendini bunlar hep gelip gecici yine al randevu götür inşallah bi an önce yapar
Saglık ocagınada götürebilirsin kilo alıyosa ac degildir emin olursun
bebelac gold kullanıyorum Can'ım ben, tavsiye ile sma aldım ama bir defa zor içti daha istemedi. Bunu yutuyor seviyor sanırım daha tatlı olduğu için .Hadi yaa.. kabız degil biliyorum , kabız olması için kakasının kuru olması lazımmış, bizimkinin kıvamı normal
Sürekli emiyor dedigin gibi , bıktım resmen emzirmekten bazen sıkılıyorum sürekli aynı yerde oturup hiçbiryere kıpırdamadan ,pf
Mama versemde cok zor alıyor benimki ... mamayı mı istemiyor emzigi mi hoşuna gitmiyor bilemedim ,itiriyor diliyle, çıkarıyor mamayı...gecen hafta geceleri veriyordum 1 kere 30 cc ,gunduz de 40 cc... artık vermiyorum , veremiyorum,istemiyor, biraz zorlasam bugun deniycem cnm bende vericem mama
İnşallah problem yoktur dedigin gibidir benim sorunum da
Hangi mamayı kullanıyorsun , ben Evolvia
Teşekkürler, sağol canım amin.Hepimizin evlatları uzun ömürlü sağlıklı olsun inşallah.Geçmiş olsun canım güle güle saglıcakla büyüsün kuzun uzun ömürlü olsun inşallah
Allah yardımcımız olsun canım bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum, benimde bugün yeni yeni sütüm gelmeye başladı bugüne kadar sağıp biberonla vermeye çalıştım şimdide memeyi iki üç çekip bırakıyor daha kolay olan biberonu istiyor sanırım, bende anne sütü vitaminini alsında ha biberondan ha memeden önemli değil diye düşünmeye başladım hayırlısıZor gecmis canim neyseki atlattik.Benim de epudral olunca hic bisi hissetmedim.Sancisizdi dogum esnasinda dr kan ter icindeydi ben gayet normaldim.Dogumdan sonra sikinti cektim.Hem vakum gibi bir seyle bebegi cikarttilar odem yapti hem de depresyona girdim.Agrim cok oldu,bebege bakamadim.Esim kaldi yanimda o da tecrubesiz.Rezillikti.Wc ye esim oturttu,dependimi degistirdi.Ayaga kalkinca etrafa kan sacildi.Esim erkek eli iste beceremedi her seyi.Ben de ona o aciyla cok bagirdim,adamcagiz kilo vermis iki gunde.Bebek ac kaldi sutum 4. gun geldi mama da vermediler.Yetersizlik ofke hissettim.Daha yeni yeni toparliyorum.Bu kadar zor olacagini hic bilmiyordum.
Hangi dikişi kapatıyır göbek sezeryan dikişlerini dimi kapatabilir de kokmak nasıl oluyor benim orası kupkuru bandı çıkardığımdan beri aşırı bir kuruluk var o bölgede pul pul sanki sen yıka bol bol belden aşağısını sebamedle falanKızlar merhaba
Doğum yapan varsa gözleri aydın olsun.
Biz kontrolden geldik bugün 15 günlük olduk kilomuz 4780 olmuş.
Gel gelelim anne sütü içince ağız dolusu kusuyor,
Mama yiyince birşey yok.
Doktor günde 4 defa 90 cc mama ver anne sütüne ek doymaz Araf Dedi.
Zaten geceleri veriyordum birde gündüz öğlede bir defa vericem işte.
Bu arada yardım edin !!!!!!!!!!!!!!!
Dikişlerimi göbeğim kapatıyor ve fena pişik olmuşum
Napıcam böyle kötü koku da oluyor kendimden tiksindim yani .
Çok emiyor çok , hep memede duruyor yıkıyor ortalığı vermezsem sallama gezmek bir yere kadararkadaslar cogumuzn skntisi gaz surekli emme istegi. simdi oncelikle surekli emzirmemliyiz 2 saat ara mutlaka olmali cunku sindirilmis sut le sindirilmemis sut bagirsakta gaz yapiyor. oglum feci gazli bir bebekti ogluma o kullandiginiz butun hepsini kullandim hatta 2sini ayni anda kullandigimda oldu fakat uzun uzun arastirmalardan sonra hicbirinin gazi onledigi yada bitirdigi konusunda bilimsel hicbir veri yok. dr onerisiyle tane kimyon ile kaşık ucunda cok minik şeker atarak bir tasim kaynatip ogluma icirdim emzirmeden once ve oglumun ikinmalari emme krizleri azaldi uykulari rahatladi. ayrica 1 fincana 1 cay kasigi rezene 3 tane papatya ve kasik ucuyla anason demleyip gece uyumadan emzirmeden once veriyorum gece rahat uyuyoruz. 2 oglumdada ise yaradi en azindan ne verdigimi nasil yaptigomi biliyorum icim rahat. Tabi herkesin kendi tercihi. birde surekli emzirmek yerne bebeginizi ritmik yavas yavas bebegi sallamak gaz skntisini azaltir doktorumuz onermisti ve tabiki emzik burda en buyuk yarsimciniz eger almiyorsa benim gibi evinizde 10 tane farkli emzik koleksiyonu yapacaginiz kesin elbet birini tutuyor. tutmasi icin pispisleyip sallarasaniz daha kolay emiyor bir iki sonra alisiyor. Benim tecrubelerim boyle umarim hepiniz rahatlarsiniz.
Bu anason ve rezeneyi sürekli kullanmakta bebekte ilerde asabiyet yapıyormuş diye duydum kullanan vardı gördüm de esas çocuk zaptolmuyor kriz geçiriyor ağlarkenarkadaslar cogumuzn skntisi gaz surekli emme istegi. simdi oncelikle surekli emzirmemliyiz 2 saat ara mutlaka olmali cunku sindirilmis sut le sindirilmemis sut bagirsakta gaz yapiyor. oglum feci gazli bir bebekti ogluma o kullandiginiz butun hepsini kullandim hatta 2sini ayni anda kullandigimda oldu fakat uzun uzun arastirmalardan sonra hicbirinin gazi onledigi yada bitirdigi konusunda bilimsel hicbir veri yok. dr onerisiyle tane kimyon ile kaşık ucunda cok minik şeker atarak bir tasim kaynatip ogluma icirdim emzirmeden once ve oglumun ikinmalari emme krizleri azaldi uykulari rahatladi. ayrica 1 fincana 1 cay kasigi rezene 3 tane papatya ve kasik ucuyla anason demleyip gece uyumadan emzirmeden once veriyorum gece rahat uyuyoruz. 2 oglumdada ise yaradi en azindan ne verdigimi nasil yaptigomi biliyorum icim rahat. Tabi herkesin kendi tercihi. birde surekli emzirmek yerne bebeginizi ritmik yavas yavas bebegi sallamak gaz skntisini azaltir doktorumuz onermisti ve tabiki emzik burda en buyuk yarsimciniz eger almiyorsa benim gibi evinizde 10 tane farkli emzik koleksiyonu yapacaginiz kesin elbet birini tutuyor. tutmasi icin pispisleyip sallarasaniz daha kolay emiyor bir iki sonra alisiyor. Benim tecrubelerim boyle umarim hepiniz rahatlarsiniz.
Bencede git canım bir baktırmakta fayda varAcile gidecem sanırım başına gelen varmı
Sordum dr gecen haftada boyle problm.vardı - zeytinyag ver dedi bi kaşık verdim ve bi kaşık mamaya koymuştum yapmıştı
Yine verdim 3 gun önce başladım hergun bi kaşık verıyorum yok kaka falan , uzuluyorum artık
Canim bize konuşmasi elbet kolay, yaşayan bilir. Umuduğunu kaybetme, tanıda konmamış tam olarak, herşey normal devam edebilir Allahın izniyle, fiziksel anomali dediğin ne tam anlayamadım ama vardır onların çaresi. Güçlü ol canim, sıcaklığını hissettir ona, her halinle canımsın ciğerimsin, emanetimsin de, öyle olduğundan şüphem yok ama hissettir bebisine cnm, Allah yardimcin olsun insAllah. İnanıyorum herşey daha güzel olacak, sizin için.Bebişimin kalbinin ve solunumunun iyi olduğunu söylüyor dr., hatta eve çıkabilecek durumda diyor , şimdi beslenme sıkıntısı var, emmiyormus, o yüzden ağzından hortumla besliyolar, siz evde yapabilirsiniz dedi ama biz cesaret edemiyoruz.Universite hastanesine gelecek birkaç güne normal servise..Şimdiye kadar söylemedim kendim de kabullenmekte zorluk çektiğim için, malesef bebisimde fiziksel anomaliler de var, down sendromu değil, bir sendrom var ama tanı koyamadik dedi dr.çoook zor günler geçiriyorum ve sizlerden dua bekliyorum. C.tesi günü gittiğimde kucağıma verdiler emzirmeye çalıştım emmedi o an hıçkıra hıçkıra ağlayasım geldi, benimseyemedik birbirimizi.üniversitede yanında kalcam, bakalım ne yapcaz..Hıçbirseyden zevk almaz oldum, yediğim ictigim, soludugum havadan bile.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. .Hamilelik Öncesi de hamileyken de elimden geleni yaptım bebişimin iyiliği için ama olmadı, Allahın takdiri, kabullenmek çok zor olsa da..
Inşallah canım, sağol. .Canim bize konuşmasi elbet kolay, yaşayan bilir. Umuduğunu kaybetme, tanıda konmamış tam olarak, herşey normal devam edebilir Allahın izniyle, fiziksel anomali dediğin ne tam anlayamadım ama vardır onların çaresi. Güçlü ol canim, sıcaklığını hissettir ona, her halinle canımsın ciğerimsin, emanetimsin de, öyle olduğundan şüphem yok ama hissettir bebisine cnm, Allah yardimcin olsun insAllah. İnanıyorum herşey daha güzel olacak, sizin için.
ilk defa duydum oglumda oyle biesey yok ben olculu belli zamanlarda kullandim. kendm icemedm sutumu cok artiriyo rmastite sebep oluyor diye. anasonuda adet kasigin ucumda 3_5 tane olarak atiorm. onlar nasil kullandi bilemiyorum.Bu anason ve rezeneyi sürekli kullanmakta bebekte ilerde asabiyet yapıyormuş diye duydum kullanan vardı gördüm de esas çocuk zaptolmuyor kriz geçiriyor ağlarken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?