Bizimkide surekli ses cikariyor. Ya eli kendine degiyor ya pirtliyor kendini uyandiriyor ondan oluyor sanirim.
Banada diyorlar fazlasını cıkarıyordr diye ama sürekli olunca endişeleniyor insan bugunde devam ederse yarın hastaneye götüreceğimAyni benim kizi tarif etmissin:)) ben alistim artik normal kabul ediyorum. Artik her agladiginda memeye almiyorum emzik veriyorum. Kusmayi her sordugumda fiskirarak kusmuyorsa fazlasini cikariyordurya da agzinda kalan siziyordur diyorlar. Oyle kabullendim. Emdikten sonra kafasi 30 serece yukarida olacak sekilde 10 dakika bekliyoruz. Sonra gazini cikariyoruz. Kusmalari biraz azaldi cok sukur. Bazen cok agliyor bekleyemiyoruz. Bana tavsiye edilenler bunlar
normal mi diyosun yani böyle kusması canım, bende dediğin gibi göğsüme yatırıyorum ve dik tutuyorum bi süre fakat böyle yaptıkçada kucaga alıştı sanki yatagına yatırınca başlıyor aglamayan:) bu sıcaklardada kundak yapmak istemiyorum ama böyle giderse yapacagm gibi gözüküyor
wee baby 0 6 ay yazıyo üstünde şimdi annemler almış nuk oda aynı akıyo canım doymuyor gibi memede şimdi drdan yeni geldi bir haftada 150 gram almış dr iyi demiş aama bana az gibi geliyor elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum emmekten ziyade uyuyor memede ya da agzında geveliyor çok yorgun hissdiyorum artık 1 seneden geçtim 5 ay emseydi yavrum bariBiberon ne kullanıyorsun canım biberon vermemeyi denesen bir süre besleme ve acıktıgında direkt memeni ver
Doymadığı için az uyuyorur benimki de gündüzleri az uyuyor çünkü memeden veriyorum.Meme ucum süt gelsin diye ilk başlarda sıktığımızdan acıyordu şimdi daha iyi Allaha şükür.Çok sıkıntı yaşamadım hamilelikte evicap ve lanolin kullandığımdan belki de.Şu an artık bişi kullanmıyorum ama gögsün siyah bölümünü ağzına veriyorum ucunu tutunca benim de acıyor o zaman çekiyorum hepsini alana kadar vermiyorum.O da almak zorunda kaldı sanırım.Elle sağma çok zor,elektirikli alsan bence iyi olur.Çiftli de günde iki kez sağıyorum biri 25 diğeri 20 dk.90 cc den üç öğün çıkıyor.Senin az çıkması bence manuel olmasından.kızlar merhaba giremiyorum günlerdir emme krizi yaşıyoruz biberonla şapur şupur memeden çok az uyuyo sürekli memede kafayı yemek üzereyim yaralarım iyileşmedi acı çekmeye razıyım yeter ki emmsin ama yok şimdi biberon değiştircem en az akan hangisi acaba sağmaya çalışıyorum elle arada manuel pompayla ama çok acıyor anlatamam o acıyı çıkan bi süte yok aman aman 20 30 cc kadar bir sey lütfen bi öneride bulunun siz neler yapıyorusunuz hem memeden hem biberondan verenler
Reflü olabilir bebeginizde kızımda öyleydi 9aya kadar sürdü kusmamız sonra düzeldi sıcraması normal bebeklerin refleksleri bu sekilde uyanmaması için kundak yapabilirsin cıkardıgı seslerde de normal her bebiş yapıyo canım (kızımı gaz cıkartmak ıcın kaldırıyım yada buyuyunce normal emdıkten sonra fıskırarak kusardı gececek üzülme )Allah'ım hayırlısıyla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsinSelam anneler 26 günlük oglum son 2 gündür her emzirmeden snra fışkırtarak bazen kesik kesik bazen süt gibi kusuyorgazını cıkartmaya korkar oldum gazıyla birlikte kusuyor,bazende gazı cıktıgı halde tam uykuya dalacak yatırıyorum bi kaç dakika sonra tekrar kusuyor, artık eskisi gibi cok düzenli uyumuyor uyumadıgı içinde sürekli meme istiyor bende doymadıgını düşünüp emziriyorum, beslenme arası 2 saat gectikten sonra bile emzirsemm yine kusuyor ne yapacagımı şaşırdım doktora götürecegim tabiki ama bu durum normal mi ?bir de uyku halinde sürekli sıcrıyor elleri kolları hareket halinde hep bundan dolayıda uyanıyor, birde sürekli esniyor geriliyor ve garip garip sesler cıkıyor esneme hareketleri yaparken
Fitil verme canım parasetemol iyi bişey degil sabret gecicek bizimde öyle damla veriyorum yine gaz sancısı var 2aylık olunca baya azalır sabredelim fitil falan vermeyelim Allah yardımcımız olsunAnnelergaz ssancilarimiZ BAsladi. Doktorumuz fitil verdi ama agri kesi ates dusurucuymus. Genelde atea icin kullaniliyormus. Cok huzursuzlanur aglarsa verin dedi. Huzursuzluk aglama oluyor ama bana gore asiri degl omza falan alinca susuyor ama yavrum kivraniyor. Bobrek ve karacigeride tembelleatiriyormus sanki. Hastaneden birde famla verdiler onu mu kullansam duzenli fitilden once napsam bilemedim.
Saglik ocagindaki doktora sorduk. Bize hastaneden verilen damla uyku yapiyormus. Zinko kullanin dedi. Yarin gece yola cikacagiz insallah. Cikmadan kullanmaya baslayacagim. Emzirmeden once mi emzirdikten sonra mi vermeliyim damlayo?Fitil verme canım parasetemol iyi bişey degil sabret gecicek bizimde öyle damla veriyorum yine gaz sancısı var 2aylık olunca baya azalır sabredelim fitil falan vermeyelim Allah yardımcımız olsun
Emzirdikten sonra kusuyo oğlum o yüzden ben önce veriyorum yada sonra veriyosamda kustuktan sonra o şekilde bizde zinco kullanıyoruz bugun cok gazlıyız amaSaglik ocagindaki doktora sorduk. Bize hastaneden verilen damla uyku yapiyormus. Zinko kullanin dedi. Yarin gece yola cikacagiz insallah. Cikmadan kullanmaya baslayacagim. Emzirmeden once mi emzirdikten sonra mi vermeliyim damlayo?
Kilo alıyorsa doyuyodur canım memede kalmak istiyoda olabilir cünkü kızımda öyleydi 5-6ay boyunca cok düşkündüKızlar benım de sorunlarım sizinle benzer sanırım
7 ile 12 arası uyuyorum 5 saat o sırada kayınvalıdem mama veriyor sagma makinem bozuk o yüzden .
12 de bir kalkıyorum sürekli memedeyiz bırakoyprum uyumuyor bir daha emziriyorum bir daha bir daha o kadar yoruyorki beni aksama kdr boyleyız aralarda derin uykuya dalarsa nefes alıyorum
Sizce bu bebegin doymamasından mı yoksa memede kalmak ıstemesınden mi oluyor sürekli aranması...
Canım biz de aynı böyleyiz. Ben de geçen hafta çok dert edindim ağlıyordum doymuyor da ondan sürekli memede diye, ama Dr gittik 10 günde 250 gram almış normalde beklenen 200-300 gram arasıyken, sütün hayli hayli yetmiş bu ufaklık seni emzik yerine kullanıyor emzik ver istersen dedi o kadar mutlu oldum ki, hatta mastit oldum bebek sütünün hepsini çekemediği için, her emzirmeden sonra 5 dk sağ dedi genel cerrah ama öyle bir 5 dk yok kiKızlar benım de sorunlarım sizinle benzer sanırım
7 ile 12 arası uyuyorum 5 saat o sırada kayınvalıdem mama veriyor sagma makinem bozuk o yüzden .
12 de bir kalkıyorum sürekli memedeyiz bırakoyprum uyumuyor bir daha emziriyorum bir daha bir daha o kadar yoruyorki beni aksama kdr boyleyız aralarda derin uykuya dalarsa nefes alıyorum
Sizce bu bebegin doymamasından mı yoksa memede kalmak ıstemesınden mi oluyor sürekli aranması...
Gün ısıgında göbeğini ac parmagınla hafifce bastır cek beyazsa sıkıntı yok sarıysa sarılık var demek yüzde ve karnında bizim hala devam ediyo mesela 35 günlüğüz anne sütü sarılıgı dedi 3 ay sürermiş yarın kontrolde doktor muayene eder korkma canım uyusmazlık yoksa aranızda sorun olmuyoKızlar biraz daha fazla memeyi tutmaya başladı kızım dediğiniz gibi yapmaya devam ediyorum büyük ihtimalle süt geldikçe daha da fazla tutacaktır
Kızlar ben kadın doğum doktorunun yanında olduğum için çoçuk doktoruyla konuşamadım annemi sarılık konusunda uyarmış bir papatya göstermiş bebek sarı rengi alırsa hemen getirin demiş internetten biraz baktım ama nasıl anlaşılır anlamadım kuruntudan mı lohusa psikolojisinden mi yada gerçekten mi anlamadım uyuyup uyanınca arada hafif sararmış gibi geliyor yarın kontrolumuz var ama geç kalmaya korkuyorum sürekli soru endişe dolu kafalarının Allah hepimize kolaylık versin
Tecrübeli annelere sorum; tamam iyi hoş biz bu meleklerle memedeyiz tüm gün, ev işi yemek annelerde ama 40 un dolunca evimizden herkes gidince yemek temizlik bize kalınca napcz ya bebişlerin uyku saatleri düzene girer mi o zamana kadarevde kimseyi istemezken şimdi hergün biri kalsın diye gözlerinin içine bakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?