2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimkide surekli ses cikariyor. Ya eli kendine degiyor ya pirtliyor kendini uyandiriyor ondan oluyor sanirim.
Banada diyorlar fazlasını cıkarıyordr diye ama sürekli olunca endişeleniyor insan bugunde devam ederse yarın hastaneye götüreceğim

Normal canım biz yoğunbakımda kaldık yenidoğan doktoruyla konuştum gazdan oluyor ve mideleri bizimki gibi değil henüz ufak bi sarsılmayla geri çıkıyor yuttukları. Kundak için müslin kundaklar ince hafif iyi oluyor ona sarıyorum yok gibi birşey zaten. Ama bazen istemiyor her zaman kundaklayamıyorum. Kucağa alışma dedin çoook doğru, yatağa bırakınca hemen uyanıyor, kucakta öyle huzurlu ki saatlerce uyuyacak gibi. Ne yapalım kusmasından iyidir kusunca tekrar emmek istiyor başa sarıyoruz bu sefer

Biberon ne kullanıyorsun canım biberon vermemeyi denesen bir süre besleme ve acıktıgında direkt memeni ver
wee baby 0 6 ay yazıyo üstünde şimdi annemler almış nuk oda aynı akıyo canım doymuyor gibi memede şimdi drdan yeni geldi bir haftada 150 gram almış dr iyi demiş aama bana az gibi geliyor elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum emmekten ziyade uyuyor memede ya da agzında geveliyor çok yorgun hissdiyorum artık 1 seneden geçtim 5 ay emseydi yavrum bari

Bizdede durum ayni yedikten sonra çıkariyor surekli emmek istiyor artik kiyafet degistirmekten helak oldu cocuk önlük bagliyorum önüne agiz mendilleri her yer de hazirda bekliyor gunduz neysede gece kötu oluyor uykunun icinde karanlikta..
Gazıni cikartmasam sıkıstıriyor sonra çıkarinca kusuyor :-/ Gececek insallah diyorum

Annelergaz ssancilarimiZ BAsladi. Doktorumuz fitil verdi ama agri kesi ates dusurucuymus. Genelde atea icin kullaniliyormus. Cok huzursuzlanur aglarsa verin dedi. Huzursuzluk aglama oluyor ama bana gore asiri degl omza falan alinca susuyor ama yavrum kivraniyor. Bobrek ve karacigeride tembelleatiriyormus sanki. Hastaneden birde famla verdiler onu mu kullansam duzenli fitilden once napsam bilemedim.

Doymadığı için az uyuyorur benimki de gündüzleri az uyuyor çünkü memeden veriyorum.Meme ucum süt gelsin diye ilk başlarda sıktığımızdan acıyordu şimdi daha iyi Allaha şükür.Çok sıkıntı yaşamadım hamilelikte evicap ve lanolin kullandığımdan belki de.Şu an artık bişi kullanmıyorum ama gögsün siyah bölümünü ağzına veriyorum ucunu tutunca benim de acıyor o zaman çekiyorum hepsini alana kadar vermiyorum.O da almak zorunda kaldı sanırım.Elle sağma çok zor,elektirikli alsan bence iyi olur.Çiftli de günde iki kez sağıyorum biri 25 diğeri 20 dk.90 cc den üç öğün çıkıyor.Senin az çıkması bence manuel olmasından.

Reflü olabilir bebeginizde kızımda öyleydi 9aya kadar sürdü kusmamız sonra düzeldi sıcraması normal bebeklerin refleksleri bu sekilde uyanmaması için kundak yapabilirsin cıkardıgı seslerde de normal her bebiş yapıyo canım (kızımı gaz cıkartmak ıcın kaldırıyım yada buyuyunce normal emdıkten sonra fıskırarak kusardı gececek üzülme )Allah'ım hayırlısıyla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin

Fitil verme canım parasetemol iyi bişey degil sabret gecicek bizimde öyle damla veriyorum yine gaz sancısı var 2aylık olunca baya azalır sabredelim fitil falan vermeyelim Allah yardımcımız olsun

Fitil verme canım parasetemol iyi bişey degil sabret gecicek bizimde öyle damla veriyorum yine gaz sancısı var 2aylık olunca baya azalır sabredelim fitil falan vermeyelim Allah yardımcımız olsun
Saglik ocagindaki doktora sorduk. Bize hastaneden verilen damla uyku yapiyormus. Zinko kullanin dedi. Yarin gece yola cikacagiz insallah. Cikmadan kullanmaya baslayacagim. Emzirmeden once mi emzirdikten sonra mi vermeliyim damlayo?

Kızlar benım de sorunlarım sizinle benzer sanırım
7 ile 12 arası uyuyorum 5 saat o sırada kayınvalıdem mama veriyor sagma makinem bozuk o yüzden .
12 de bir kalkıyorum sürekli memedeyiz bırakoyprum uyumuyor bir daha emziriyorum bir daha bir daha o kadar yoruyorki beni aksama kdr boyleyız aralarda derin uykuya dalarsa nefes alıyorum
Sizce bu bebegin doymamasından mı yoksa memede kalmak ıstemesınden mi oluyor sürekli aranması...

Bu arada bizim bebiste cok gazlı ayakları hep karnında kayınvalidem yüzüstü yatırdı gecen gün bebek hem gazını cıkardı hareket ederken hem de uyudu simdi uyumayınca yüzüstü yatırıyorum ama mutlaka gözetiminizde olsun Allah korusun kafasını dondüremez falan agzını kapar biz basındayken böyle yatırıyoruz

Saglik ocagindaki doktora sorduk. Bize hastaneden verilen damla uyku yapiyormus. Zinko kullanin dedi. Yarin gece yola cikacagiz insallah. Cikmadan kullanmaya baslayacagim. Emzirmeden once mi emzirdikten sonra mi vermeliyim damlayo?
Emzirdikten sonra kusuyo oğlum o yüzden ben önce veriyorum yada sonra veriyosamda kustuktan sonra o şekilde bizde zinco kullanıyoruz bugun cok gazlıyız ama

Kilo alıyorsa doyuyodur canım memede kalmak istiyoda olabilir cünkü kızımda öyleydi 5-6ay boyunca cok düşkündü

Kızlar biraz daha fazla memeyi tutmaya başladı kızım dediğiniz gibi yapmaya devam ediyorum büyük ihtimalle süt geldikçe daha da fazla tutacaktır
Kızlar ben kadın doğum doktorunun yanında olduğum için çoçuk doktoruyla konuşamadım annemi sarılık konusunda uyarmış bir papatya göstermiş bebek sarı rengi alırsa hemen getirin demiş internetten biraz baktım ama nasıl anlaşılır anlamadım kuruntudan mı lohusa psikolojisinden mi yada gerçekten mi anlamadım uyuyup uyanınca arada hafif sararmış gibi geliyor yarın kontrolumuz var ama geç kalmaya korkuyorum sürekli soru endişe dolu kafalarının Allah hepimize kolaylık versin

Canım biz de aynı böyleyiz. Ben de geçen hafta çok dert edindim ağlıyordum doymuyor da ondan sürekli memede diye, ama Dr gittik 10 günde 250 gram almış normalde beklenen 200-300 gram arasıyken, sütün hayli hayli yetmiş bu ufaklık seni emzik yerine kullanıyor emzik ver istersen dedi o kadar mutlu oldum ki, hatta mastit oldum bebek sütünün hepsini çekemediği için, her emzirmeden sonra 5 dk sağ dedi genel cerrah ama öyle bir 5 dk yok ki
Yani kilosuna bi baktır canım ordan anlaşılır günlük 20-30 gram alması gerekmiş dr dedi
Bir de kakasında çişinde sorun yoksa gayet de yetiyor sütün dert etme

Gün ısıgında göbeğini ac parmagınla hafifce bastır cek beyazsa sıkıntı yok sarıysa sarılık var demek yüzde ve karnında bizim hala devam ediyo mesela 35 günlüğüz anne sütü sarılıgı dedi 3 ay sürermiş yarın kontrolde doktor muayene eder korkma canım uyusmazlık yoksa aranızda sorun olmuyo

Tecrübeli annelere sorum; tamam iyi hoş biz bu meleklerle memedeyiz tüm gün, ev işi yemek annelerde ama 40 un dolunca evimizden herkes gidince yemek temizlik bize kalınca napcz ya bebişlerin uyku saatleri düzene girer mi o zamana kadar evde kimseyi istemezken şimdi hergün biri kalsın diye gözlerinin içine bakıyorum

Annem cuma gunu gidecek ve ne yapacagim diye dusunuyorum ustelik bizim 40imiz cikali bir hafta olacak cumartesi daha bisey duzene girmedi daha zor uyuyor hatta 40i ciktigindan beri

Gaz icin muzdarip olanlar biogaiayi kullaniyorum bir de dun nurse harveys mi neydi bir damla aldim,sub simplex almaya gittim eczaci bunu oneririm biz cocuklarda bunu kullandik dedi aldim geldim.gerci her cocuga farkli isliyor da...pirtlatiyor da pirtlatmasina yine kivraniyor anlamadim ben,aklima baska baska seyler geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…