- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.176
- 113
Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsunGün ısıgında göbeğini ac parmagınla hafifce bastır cek beyazsa sıkıntı yok sarıysa sarılık var demek yüzde ve karnında bizim hala devam ediyo mesela 35 günlüğüz anne sütü sarılıgı dedi 3 ay sürermiş yarın kontrolde doktor muayene eder korkma canım uyusmazlık yoksa aranızda sorun olmuyo
Hayırlı ömürleri olsun canımm
Aynen öyle canım kucakta takılıyoruz. :)Bir de kizlar bizimki uyanikken surekli miz miz aglama modunda hatta...etrafi izle,iki ayak bacak kol oynat,sakin sessiz bak etrafa dimi yok,bir yere yatirdigim an surekli viyak viyak...sizinkiler de boyle mi
İnş yoktur 1 ay kontrolumuz var zaten doktora sorucam kafamdaki deli soruları :)kundagı hiç sevmedi kıyameti kopardı, Allah hepimizin yavrusunu güle güle büyütmek nasip etsinReflü olabilir bebeginizde kızımda öyleydi 9aya kadar sürdü kusmamız sonra düzeldi sıcraması normal bebeklerin refleksleri bu sekilde uyanmaması için kundak yapabilirsin cıkardıgı seslerde de normal her bebiş yapıyo canım (kızımı gaz cıkartmak ıcın kaldırıyım yada buyuyunce normal emdıkten sonra fıskırarak kusardı gececek üzülme )Allah'ım hayırlısıyla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin
Aynen sürekli aranıyor sanarsın ac bıraktın :) çok meme verincede kusuyor yavrum , gazını cıkartmaya korkar oldum agız mendilleriyle dolaşıyrm dediğin gibi gündz degilde gece cok sıkıntıBizdede durum ayni yedikten sonra çıkariyor surekli emmek istiyor artik kiyafet degistirmekten helak oldu cocuk önlük bagliyorum önüne agiz mendilleri her yer de hazirda bekliyor gunduz neysede gece kötu oluyor uykunun icinde karanlikta..
Gazıni cikartmasam sıkıstıriyor sonra çıkarinca kusuyor :-/ Gececek insallah diyorum
17.gunden beri yalniziz. Yetisemiyorsun. Bebis uyuyunca yemek yapiyorum bulasiklari topluyorum. Gece ikide ucte topladigim oluyor mutfagi.. Esim ilgilenirken temizlik yapiyorum. Ben supuruyorum yorulunca ben kizin basina geliyorum esim yerleri siliyor. Tatil halimiz boyle. Ise baslayinca nasil olacak bilmiyorum. Temizlige haftada bir kadin aliyorum. Dip temel yetisemiyorum cunku. Pazara esim gidiyor. Eaim olmasa ben bir hicim. Hala bana cok yoruldun bebisimizle ilgilenirken ben bir sey yapamiyorum Allah razi olsun diyor. Gece uyandirdigim bile oluyor. Bebegin altini temizlerken gaz cikaramadigimda uyuyamadigimda uyandiriyorum adamcagizi.Tecrübeli annelere sorum; tamam iyi hoş biz bu meleklerle memedeyiz tüm gün, ev işi yemek annelerde ama 40 un dolunca evimizden herkes gidince yemek temizlik bize kalınca napcz ya bebişlerin uyku saatleri düzene girer mi o zamana kadarevde kimseyi istemezken şimdi hergün biri kalsın diye gözlerinin içine bakıyorum
Ben banyodan snra uzun kollu ve patikli alt giydiriyrm gündüz yıkadysam eger, baktm ilerleyen saatlerde sıcaklıyor cıtcıtlı body giydiriyrm corabı ayagından hiç eksik etmyrm ama ayaklarını üşütmesin diyeAnneler banyodan sonra nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi malum havalar sıcak ama üşütür diye yine de uzun giydiriyorum baktıkça ben yanıyorum valla
Aynen ben de öyle yapıyorumBen banyodan snra uzun kollu ve patikli alt giydiriyrm gündüz yıkadysam eger, baktm ilerleyen saatlerde sıcaklıyor cıtcıtlı body giydiriyrm corabı ayagından hiç eksik etmyrm ama ayaklarını üşütmesin diye
Cok gecmiş olsun , 3 ay serbest onlara herşey :)kusmasından iyidir ama gece cok sıkıntı bide yalnızken dahada zor Allah kolaylık versin herkese anne olmak cok zormuşNormal canım biz yoğunbakımda kaldık yenidoğan doktoruyla konuştum gazdan oluyor ve mideleri bizimki gibi değil henüz ufak bi sarsılmayla geri çıkıyor yuttukları. Kundak için müslin kundaklar ince hafif iyi oluyor ona sarıyorum yok gibi birşey zaten. Ama bazen istemiyor her zaman kundaklayamıyorum. Kucağa alışma dedin çoook doğru, yatağa bırakınca hemen uyanıyor, kucakta öyle huzurlu ki saatlerce uyuyacak gibi. Ne yapalım kusmasından iyidir kusunca tekrar emmek istiyor başa sarıyoruz bu sefer
Biz biraz önce nurse harvey's damlaya başladık günde 3 kere bir çay kaşığı dedi. İnşallah bundan çare buluruz biraz. Cumartesi tartılmaya gidicez eğer kilo almadıysa reflü dicez dedi doktorGünde iki idi ilk doğduğunda sonra sekiz saat ara ile 6 damla dedi saatimde alarm var hep aynı saatlerdr veriyorum diğer ilacından da yine aynı saatte günde bir kere o zaten ilaç değilmiş
Banyo yaptığımda bnde uzun giydiriyorum sonrasında sadece kısa kollu zıbınla bırakıyorum ona rağmen cok sıcakAnneler banyodan sonra nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi malum havalar sıcak ama üşütür diye yine de uzun giydiriyorum baktıkça ben yanıyorum valla
Bitsin şu sıcaklar artık yazık yavrularımızaBanyo yaptığımda bnde uzun giydiriyorum sonrasında sadece kısa kollu zıbınla bırakıyorum ona rağmen cok sıcak
Amin canım inşallahİnş yoktur 1 ay kontrolumuz var zaten doktora sorucam kafamdaki deli soruları :)kundagı hiç sevmedi kıyameti kopardı, Allah hepimizin yavrusunu güle güle büyütmek nasip etsin
Aman çok sıcak ise uzun kollu giydirme bizim burası çok sıcak bebeğin ateşi çıktı hiçbişeyi yok doktor sıcak ondan hararet yapıyor dedi özellikle erkek çocuk çok etkilenio bir süre camı kapalı tut sonra açarsınAnneler banyodan sonra nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi malum havalar sıcak ama üşütür diye yine de uzun giydiriyorum baktıkça ben yanıyorum valla
Tam 40 gün annemlerde kaldım elimi bişeye atmadım sonra eve geldik 2 gün çok bocaladım baya aradım annemi ağladım sonra sonra düzen kuruldu 53 gündeyiz her işimi yetiştiriyorum şükür bi an önce alış cnm sendeTecrübeli annelere sorum; tamam iyi hoş biz bu meleklerle memedeyiz tüm gün, ev işi yemek annelerde ama 40 un dolunca evimizden herkes gidince yemek temizlik bize kalınca napcz ya bebişlerin uyku saatleri düzene girer mi o zamana kadarevde kimseyi istemezken şimdi hergün biri kalsın diye gözlerinin içine bakıyorum
1 haftadır falan yalnızımTam 40 gün annemlerde kaldım elimi bişeye atmadım sonra eve geldik 2 gün çok bocaladım baya aradım annemi ağladım sonra sonra düzen kuruldu 53 gündeyiz her işimi yetiştiriyorum şükür bi an önce alış cnm sende
Baktırcam canım daha 16 günlügüz ayı dolunca doktora gıtmem lazım ama dayanamıyorum sanırım saglık ocagına gıdıp kılosuna bakcam
Canım biz de aynı böyleyiz. Ben de geçen hafta çok dert edindim ağlıyordum doymuyor da ondan sürekli memede diye, ama Dr gittik 10 günde 250 gram almış normalde beklenen 200-300 gram arasıyken, sütün hayli hayli yetmiş bu ufaklık seni emzik yerine kullanıyor emzik ver istersen dedi o kadar mutlu oldum ki, hatta mastit oldum bebek sütünün hepsini çekemediği için, her emzirmeden sonra 5 dk sağ dedi genel cerrah ama öyle bir 5 dk yok ki
Yani kilosuna bi baktır canım ordan anlaşılır günlük 20-30 gram alması gerekmiş dr dedi
Bir de kakasında çişinde sorun yoksa gayet de yetiyor sütün dert etme
Bende kayınvvalıdemı normalde hic istemezken simdi gitmesin istiyorum sayesınde uyuyabiliyoruö en azından sonra napcaz cok mersk ediyorumTecrübeli annelere sorum; tamam iyi hoş biz bu meleklerle memedeyiz tüm gün, ev işi yemek annelerde ama 40 un dolunca evimizden herkes gidince yemek temizlik bize kalınca napcz ya bebişlerin uyku saatleri düzene girer mi o zamana kadarevde kimseyi istemezken şimdi hergün biri kalsın diye gözlerinin içine bakıyorum
Bızımde oyle mızmızlanıyor gazdan sanırım bide hep aç gibi aranıyorBir de kizlar bizimki uyanikken surekli miz miz aglama modunda hatta...etrafi izle,iki ayak bacak kol oynat,sakin sessiz bak etrafa dimi yok,bir yere yatirdigim an surekli viyak viyak...sizinkiler de boyle mi
Ben bir uzun kollu bir kısa kollu kısa kollu gıydorırsem mutlaka xorap giydiriyorum bide karnına bşsey örtüyorumAnneler banyodan sonra nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi malum havalar sıcak ama üşütür diye yine de uzun giydiriyorum baktıkça ben yanıyorum valla
Insallah bızımde duzene girer gece uyanmalar devam ediyormu canım kırktan soradaTam 40 gün annemlerde kaldım elimi bişeye atmadım sonra eve geldik 2 gün çok bocaladım baya aradım annemi ağladım sonra sonra düzen kuruldu 53 gündeyiz her işimi yetiştiriyorum şükür bi an önce alış cnm sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?