Yediğim hersey gaz yapıyo benimde bendr şaştım yaAçım aç ...
Allah aşkına kızlar neler yiyorsunuz ki bebişte gaz yapmasın ?
Bana yediklerinizini bi yazıverin rica ediyorum
Tüh canım ya cok geçmiş olsun inşallah gecer tez zamandaYok canım sönmüyor küçük küçük alerji sardı heryeri gittim cildiye iki merhem verdi üç günde bitti bile bütün vücuda yetmez ki zaten geri gitmedi ilerliyor tekrar gidicem
Sağol canım inşallah geçerTüh canım ya cok geçmiş olsun inşallah gecer tez zamanda
Canım ben kurufasulye nohut mercimek prasa lahana dılındakileri yiyorum bide soğuk şeyler tüketmiyorum sağlıkocağından dedilerki yediğimden çok üşütmenle alakalı ayanı sıcak tut ceyranda kalma kendine dilkat et dedi bende öyle yapıyorum bakalımAçım aç ...
Süpermiş canım denicem mutlakaÖnce kendin tartıl sonra kucağında tartıl farkını bul :)
Canım benım bütün vücudum kızarıyor sonra geciyor yüzüm kolum vucudum ama ben strese baglıyorumHerkese selam :) uzun zamandır yazmadım herkes iyidir inşallah bizim gibi gaz nöbetleri ikinmalar başlamıştırbenim de sezeryan sonrası toparlanma surecim çok güzeldi lakin pazar gününe kadar vücudum bir anda kabarmaya kaşınmaya basladi giderek yayıldı cildiye iki merhem verdi hiçbi ise yaramadı hala yayılıyor kollarım bacaklarım karnım belim çok kötü durumda emzirirken sabit durmak işkence oldu tekrar doktora çıkmayı düşünüyorum var mı bu şekilde alerjik bi durum yaşayan ?
Aynen bu duyguları yasıyorum fazlası var eksigi yok ne güzel yazmıssın ellerine yüregine saglık...getçekten kutsal 40.gün herşey düzelcek mi bu arada :)))Merabaaaağğğ caaaanımm lohusalarrr
İçinizde bazıları var biliyorum....
Kafasını koyduğu heryere sızan,
bebeği çığlık çığlığa ağladığında çaresiz oturup onunla ağlayan,
gün boyu koşturmaktan aç kalan,
afedersiniz wc.ye gitmeye bile fırsat bulamayan,
ve gittiğinde belki de tek huzur bulduğu yerin ora olduğunu düşünen
Yanında herşeye karışmayı meslek edinmiş birileriyle mücadele eden,
Ya da her gelenin (tavsiyeye ihtiyacın olup olmadığını düşünmeden) akıl verdiği cann lohusam
Çoook zor günler geçiriyorsun biliyorum.
Meme ucu acısıydı, dikiş düşmesiydi, karın ağrısıydı, bi türlü geçmek bilmeyen gazıydı derken kutsal 40. Güne Şafak saymak,
Bir bebeğin neden ağladığını anlamaya çalışmak,
Süt geldiydi gelmediydi, yok emdiydi emmediydi hesap yapmak,
Dinlenmek için eline kalan sayılı dakikalarda koştur koştur süt sağmak,
ya da mama verirken eroin veriyormuş gibi tedirgin olmak......
Daha tam ne olduğunu anlamadığın anneliğini sorgulamak,
Hiş bişeye yetişememe hissinin dibini görmek,
Dört duvar arasında dışarı çıkacağın bi kaç saatçiğin hayalini kurmak.....
Hepsi evet heeepsi geçicek
Şuan seni sadece gözüyle takip eden kuzucuğun, yarı karanlık odada senin yüzünü ayırt edip, her sabah gözlerinin içine gülerek uyanacak
Emerken sevgisini göstermek için o ponçik tırnaklarını senin yüzüne geçirecek
Kendi kendine anlamsız seslerle şarkılar söyleyecek
Ve hatta totişini kaldırıp yuvarlanacak
Ben mi kimim?
5 ay önce lohusalığı tüm zerrelerinde yaşayan acemi bi dostunuz
Dualarım sizinle
Canım hic pnik olma bizimlininde atesi 37 lerdeydi hatta bir ara 38 e yakın cıktı ama emzirme mama terleme yıkama tuvalete cıkma derken inşallah düzelmistir diye düşünüyorum gaz sancısı dersen hepimiz yasıyoruz hic kafana takma bu günlet gecicek inşallah hepimiz cok bunaldık cok kafaya taktık ama herşey düzene gircek öyle düsünMerhaba kizlar 17 temmuz annelerindenim ve ancak yazmaya firsat buluyorum.. epidural sezeryan oldum ameliyatim cok guzel gecti hatta ertesi gun ayaga kalkmistim bebeimde hemen emme refleksiyle memeyi aradi ilk gun hastanede guzel emdi oyle olunca bir gun yeter dedi doktor ciktik eve geldik bebek yaniyo atesini olcuyoruz 38 lerde panik olduk tekrar gittik bebek beslenememis su kaybetmis iki gun boyunca yogun bakimda kaldik. Tabi bu surede ben kendimi iyice unuttum sonraeinda mama ve meme bi arada gittik ama nasil bi psikolojiyse elimde ates olcer 15 gun boyle gezdim sonrasinda gaz sancimiz basladi iki uc gundur uyumuyoruz dun ufak capli bir sinir krizi gecirdim devamli kustum aglama krizleri esimi cagirdim isten izin aldi geldi Allahtan annem evdeydi simdi de midem bulaniyo surekli galiba lohusa depresyonuna girdim cok slklntldayim
Canım amin hic bunalma yanında yardım eden olanlarda genelde 40 ından sonra yalnız kalcak bir sekilde ogrenmemiz lazım ben en cok uyku isini kafama takıyorum tek kalınca napcam ama onada alıscam mecbur simdide gece nöbetteyim sabaha kdr bir sekilde zorluk yasıyoruz hepimiz dısarı cıkamaamk istedigimizde eski hayatımızı yasamamak hepsi yeterince bunaltıypr ama hepsi gecicek inşallahGünaydın kızlar:)
Biraz içimi dökmek istedim fırsat buldukca burayı okuyorum yazıyorum ve bu topik bana cok iyi geldi.Bugün 36günlüğüz ve ben tek başıma bakıyorum bebegime bide kızım var ilk zamanlar eşim yanımdaydı o işe başlayınca kaldım tek bi kac kez annem ve kayınvalidem ugradı biraz yardımcı oldular yemek yapıp yolladı kayınvalidem birazda ama cogu zaman yalnızdım agladım bunaldım caresiz kaldıgımda oldu bebiş de gazlı sakinleştirmek bazen zor olabiliyo cok uzatmayım uzun lafın kısası yanımda kimse olmadıgı için sizlerden destek aldım alıyorum hepinize sevgiler güle güle hayırlısıyla yavrularımızı büyütmeyi nasip etsin Rabbim. Allah yar ve yardımcımız olsun evlatlarımızla sınamasın Rabbim
Doktorum bana metsil gaz giderici çiğneme tableti verdi.Bunu kullan herşeyi yiyebilirsin dedi.Ben kurufasulye nohut harici herşeyi yiyorum.Bir de üşümemeye dikkat ediyorum.Ama ne yaparsan yap bebişin gaz sıkıntısı olacaksa oluyor.Allah kolaylık versinAçım aç ...
İnşallah canım kızımın yanımda olusu bile bana cok büyük destek ondan güç alıyorum Rabbim in izniyle kücük ama sagolsun annesine ufak tefek yardımlarda bulunuyor :))Süpermiş canım denicem mutlaka
Canım benım bütün vücudum kızarıyor sonra geciyor yüzüm kolum vucudum ama ben strese baglıyorum
Aynen bu duyguları yasıyorum fazlası var eksigi yok ne güzel yazmıssın ellerine yüregine saglık...getçekten kutsal 40.gün herşey düzelcek mi bu arada :)))
Canım hic pnik olma bizimlininde atesi 37 lerdeydi hatta bir ara 38 e yakın cıktı ama emzirme mama terleme yıkama tuvalete cıkma derken inşallah düzelmistir diye düşünüyorum gaz sancısı dersen hepimiz yasıyoruz hic kafana takma bu günlet gecicek inşallah hepimiz cok bunaldık cok kafaya taktık ama herşey düzene gircek öyle düsün
Canım amin hic bunalma yanında yardım eden olanlarda genelde 40 ından sonra yalnız kalcak bir sekilde ogrenmemiz lazım ben en cok uyku isini kafama takıyorum tek kalınca napcam ama onada alıscam mecbur simdide gece nöbetteyim sabaha kdr bir sekilde zorluk yasıyoruz hepimiz dısarı cıkamaamk istedigimizde eski hayatımızı yasamamak hepsi yeterince bunaltıypr ama hepsi gecicek inşallah
Amiin.Cok büyük bir imtihan yaşadığı Rabbim inşallah tekrardan nasip etsin bidaha yaşatmasın hiç bir anneyi Rabbim evladıyla imtihan etmesin dayanma gücü versin Rabbim onada inşallah toparlar tez zamanda
ilk büyük kısmını alıyor sonra ucuna tutmaya başlıyor geriDoymadığı için az uyuyorur benimki de gündüzleri az uyuyor çünkü memeden veriyorum.Meme ucum süt gelsin diye ilk başlarda sıktığımızdan acıyordu şimdi daha iyi Allaha şükür.Çok sıkıntı yaşamadım hamilelikte evicap ve lanolin kullandığımdan belki de.Şu an artık bişi kullanmıyorum ama gögsün siyah bölümünü ağzına veriyorum ucunu tutunca benim de acıyor o zaman çekiyorum hepsini alana kadar vermiyorum.O da almak zorunda kaldı sanırım.Elle sağma çok zor,elektirikli alsan bence iyi olur.Çiftli de günde iki kez sağıyorum biri 25 diğeri 20 dk.90 cc den üç öğün çıkıyor.Senin az çıkması bence manuel olmasından.
canım aynı meme yarası sıkıntısı bende de var sızlamasından acısından emzirmekten soğudum sabret sabret geçcıcek diye baskı yapıyor herkes yemek yemiyorum en kötğü dere otu doğrayıp getiriyor annem artık dayanamıyorum yemek görmeye zayıflamak için yapıyorsun demezler mi bir de zaten hamile kaldığım kiloma indim umrumda bile değil zayıflamak kedi gibi kaldı yüzüm gözüm bitik durumdayım inş düzelir durumlarımız kendimizin bakması çok zor şu an kv yok bende ama annem de bazen kv kıvamına geliyor tek dileğim bir an önce toparlayıp kendim yetebilmek çocuguma sende inş bir an önce evine dönersinAllahım deliricem artıkk ! Şuan yazatkrn bile ağlıyorum. Lohusa kafası nasıl birşeymiş böyle. Off kızlar ben çok kötüym ya. Kv de kalıyorm. Kadının her dediği bana batıyo. Böule boğazlayıp öldürmek istiyorum resmen sinirden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Eşime diyorm evime gitmk istiyorm. Ddği tek şey bayramdan sonra gidicez. Sürekli ağlıyorm. Meme uçlarım yara hep. Foğtu düzgn meme ucumda yok. Oğlm çok zor tutuyo doymuyo hep ağlıyo . Doymadığı için uyumuyo. İştahım çok az. Midem bulanıyo sürekli yemek görmek istemiyorum. İlk emziriyorum sonra elek.pompa ile sağıp biberonla veriyorum. 23 günlük oldk. Bu güne kdr hep böyle yaptm. Arada kendi annemde geliyo buraya. İki annemde başlıyo biberonu kes, ona alışcak , alıştı o yüzden doymuyo. Sürekli ne yapmam grekyğni söyleyip duruyolar. Ya o kdr draldm ki anlatamam. Oğluma yetemiyorm artkö sütüm ciddi derede azaldı. Sürekli yemiyosn sütün yok doymuyo. Snin sütn az diyip başımı şişiriyolar. Sağarsan sütün biter vs vs konuşuyolar. Artık kaldıramıyorum. 1 bçk saat mememde tutuyor emziriyorm sırf doysn diye ama ucum olmadğı için zar zor emiyo ememiyo. Huyszlanıyo. Bide snirliki. Ağlaya ağlaya emiyo . Bende ağlayark emziryorm artık sızlıyo memem. Emzirmk dahi istemiyorm hayattan bezdim. Eşim kızıyo annemlere onlar öyle deyince başmda. İlk emzir snra sağ ver diyo. Sütünü alsn yeterki fln diyo ama annemlern derdi biberonu tamamen kesmek. Artık bşy düşünemiyorm çok kötym :'(
Gunduz cikma sansin varsa gunduz çık 40ı çikmamis bebek bizde aksam banyo yaptirilmaz aksam disariya cikarilmaz kapilardan gecerken bismillahsiz gecilmez..kızlar evde çok bunaldım gittiğim tek yer bir kere pazar bir de kontrol için hastane bebeğide alıp sahile inmek istiyorum bi saat akşamları bikaç kişi akşam dışarı çıkarılmaz yeni doğan bebek dedi öyle bir sey oldugunu düşünmüyorum ama kötü kötü şeyler söylüyorlar ağzıma bile almak istemiyorum dedikleri şeyleri siz dolaşmaya flan çıktınız mı hiç, yoksa bekliyor musnuz kırkınızın çıkmasını
tek farkin kvalidede olusun yoksa aynisini bende yasadim biberon verme alisacak deyip cocugu ac biraktilar hastanelik olduk sonra ver ver deyip durdular. Kasıkla versen iyi ama almiyor iste benimde gogus ucum yok diye uç aldim simdide birakmiyor ucu cok guzel emiyor ama ucla :-/Allahım deliricem artıkk ! Şuan yazatkrn bile ağlıyorum. Lohusa kafası nasıl birşeymiş böyle. Off kızlar ben çok kötüym ya. Kv de kalıyorm. Kadının her dediği bana batıyo. Böule boğazlayıp öldürmek istiyorum resmen sinirden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Eşime diyorm evime gitmk istiyorm. Ddği tek şey bayramdan sonra gidicez. Sürekli ağlıyorm. Meme uçlarım yara hep. Foğtu düzgn meme ucumda yok. Oğlm çok zor tutuyo doymuyo hep ağlıyo . Doymadığı için uyumuyo. İştahım çok az. Midem bulanıyo sürekli yemek görmek istemiyorum. İlk emziriyorum sonra elek.pompa ile sağıp biberonla veriyorum. 23 günlük oldk. Bu güne kdr hep böyle yaptm. Arada kendi annemde geliyo buraya. İki annemde başlıyo biberonu kes, ona alışcak , alıştı o yüzden doymuyo. Sürekli ne yapmam grekyğni söyleyip duruyolar. Ya o kdr draldm ki anlatamam. Oğluma yetemiyorm artkö sütüm ciddi derede azaldı. Sürekli yemiyosn sütün yok doymuyo. Snin sütn az diyip başımı şişiriyolar. Sağarsan sütün biter vs vs konuşuyolar. Artık kaldıramıyorum. 1 bçk saat mememde tutuyor emziriyorm sırf doysn diye ama ucum olmadğı için zar zor emiyo ememiyo. Huyszlanıyo. Bide snirliki. Ağlaya ağlaya emiyo . Bende ağlayark emziryorm artık sızlıyo memem. Emzirmk dahi istemiyorm hayattan bezdim. Eşim kızıyo annemlere onlar öyle deyince başmda. İlk emzir snra sağ ver diyo. Sütünü alsn yeterki fln diyo ama annemlern derdi biberonu tamamen kesmek. Artık bşy düşünemiyorm çok kötym :'(
Dr hassas mutfak tartınız varsa onunla ölçün dedi tartı ile olmazmış dediğin yöntemle,denedik zaten tartı ile yanlış çıktıÖnce kendin tartıl sonra kucağında tartıl farkını bul :)
Ben de ek olarak içtiğim suya yemeğe kimyon katıyorum gaz sorunumuz en az seviyede çok şükürCanım ben kurufasulye nohut mercimek prasa lahana dılındakileri yiyorum bide soğuk şeyler tüketmiyorum sağlıkocağından dedilerki yediğimden çok üşütmenle alakalı ayanı sıcak tut ceyranda kalma kendine dilkat et dedi bende öyle yapıyorum bakalım
Silikon uç bndede var ama emmiyo ondan ve emerken hep hava çekiyo. O uç yüzünden gaz sancsı çekti baya.. herhalde böyle gideck gbi geliyo hep bana :'( evin iççnde herkese bağırıyorm. Eşime bile. Aramız sürekli limoni. Blmiyorm of of allahm geçsn şu günlertek farkin kvalidede olusun yoksa aynisini bende yasadim biberon verme alisacak deyip cocugu ac biraktilar hastanelik olduk sonra ver ver deyip durdular. Kasıkla versen iyi ama almiyor iste benimde gogus ucum yok diye uç aldim simdide birakmiyor ucu cok guzel emiyor ama ucla :-/
Sen zorla vermeye calis uç alirsan iyi guzel emiyorlar biberona benzetiyorlar ama sonra birakmiyo malesef.
esinde biraz anlayisli olsa eve gitsen ne guzel olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?