2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım gündüz çok sıcak oluyor arabada bayılıyor çocuk ondan gezmek amaçlı çıkarmadım hiç dışarı işte benim de aklım karışıyor allah korusun bir sey olsa kendimden bulurum dayanırım artık 20 gün daha sağsağlim bi çıakralım kırkımızı

Aksam esin gelir gelmez çık canim cok mu gec geliyor büyükler aksam ezani okununca cocuk disarda olmasin derler sizde ezandan once cikin guzelce sar battaniyesine hic bisi olmaz.
Benim annem babam yanimda bir iki kere markete filan gittim birakip ama bende evde birakip gidemiyorum aklim kaliyo :) Annemde bana kiziyor git hava al ben burdayken eve kapandin diye 40imiz cikti ama yinede bebek cok ufak korkuyorum cikarmaya üsütürüm yaz gunu diye.

Canım cok üzüldüm ama yemen gerekiyo bebegine süt olması için biraz yemeye gayret göster az sabret evine gidince cok daha rahat ediceksin hiç üzülme bibrronlada olsa alsın sütünü sagmak sütü azaltmaz aksine artırır tam olarak boşalttıgın için doymuyosada mama ver benim arkadaşım oglu memeden emmedigi için hep sagıp verdi bebegi 9 aylık hala o şekilde veriyo ek gıdayla hiiç üzülme takma kimseyi
Rabbim kolaylık versin güle güle büyüt bebeğini

Canım göğüs ucu denedin mi ? Gerçekten kurtarıcı önce sağma makinesiyle biraz uc çıkarıp vermeyi dene olmadı inan çoğumuz aynı durumdayız akıl veren o kadar cokki ben en son bana kendin bakabiliyo musun dediklerinde başkasının baktığını beğenmiyorum bile en iyi annesi anlar bakar bebeği dedim kaldılar sen kulak asma sagdikca sütün gelir kesilmez sagmazsan canın yanar tıkanır sert kalır göğsün sağ ver hiç yoktan iyidir çoğumuz ise dönecek mesela hep sagilan sütü içecek bebekler yeterki alsın anne sütü çocuk doktorunla da konuşursun yetmediğini düşündüğün yerde mama takviyesi başlarsın dünyanın sonu değil mamayla büyüyen çok bebek var ben de bir ay ancak emmisim

Senin bebeiş tam bir yaramaz :)Bugün baktım benimki de öyle yapmaya çalışıyor başını geri almasına izin vermedim istem dışı şu ana kadar öyle yapmışım demek ki.
Illk zamanlarin panigi gitti canim.Genzine sut kacinca,aglayinca panik yapiyordum.Annem bugun gitti.Birkac gune tekrar gelecekmis.Anne ogul yalniz ilk alistirmalarimiz olacak.Annem olmasaydı hastanelik olurduk,pratiğim hiç yoktu.Şimdi idare edebilirim.Annem gidince de biraz rahatladım.Eşyalarımın yerini değiştirmiş.Kendi düzenini senin eve taşıyor doğal olarak.
Bebeklerin huyu cok degisken bakiyorsun her sey cok duzenli.Uyku,beslenme,gaz.Ertesi gun tam tersi :)Kakayı beş gün yapmasa da normal diyorlar,çiş önemliymiş.Bebeği besleyemediğim ilk günler kakada kırmızı leke görmüştüm ödüm patlamıştı.Susuz kalınca olurmuş.Yavruyu aç susuz bırakmışız.

Arkadaşlar bebişe yalnızca aile hekiminin verdiği d vitamini damlasını kullanıyorum destek olarak, başka bişey kullanan dr tavsiyesi var mı bilmediğim varsa danışayım dr a..
Ben de tiroid ilacı, kan ilacı, omega 3, galaktago ve dikiş izi kalmasın diye dr önerdiği contractubex adlı jeli kullanıyorum

Gezmek istiyommmm
Yukarda bi arkadaşın yazdığı doğru tuvalette dinleniyorum bi tek :))
Keşke vaktim olsa da okusam yazdıklarınızı ama nerdeee
Onun dışında iştahsızım zorla yiyorum bu nedenle süt az oluyo klasik lohusa hallerim var oğlumu kıskanıyorum eşim sabah onu öpüp gidiyo beni artık beğenmiyo sanırım :/ ergen gibi telefon kapatıyorum trip atıyorum bi garip haller :) yakında huni takmazsam iyiidr :)

Son düzenleme:
Bi memeden en az 60 yda 90 cc süt sağıyorm. Bazen biberonu dolduruyorm bile cnm.. ilk önce emzirmeye çalışıyorm emdiği kdr. Sonra sağıp veriyorm biberonla. O zman doyuyo mışıl mışıl uyuyo.. Bana hep diyolar ki sağmak sütü azaltır fln gerçektn arkadaşını örnek vermene çok sevindim içime su serptin.. bende diyorm ki ben sağmaya razıyım yeter ki anne sütü alsın yavrumm

3 gundur gazla ugrasıoruz kavun mahfetti kızımı bidaha agzıma surermıyım hiç(

Elektrıkli pompa sutu azaltmaz manuel pompolar surekli kullnldgnda sutu azalttıgı dogrudr yakn cevremden denk gelmiştim ve arastrmalrm sonucu....

Ne güzel yazmışsın ... Okuyunca bi rahatlama geldi. Göğüs ucu denedikk hep hava yuttu onda acayip gaz yaptı bize yaramadı. Çocuk doktorumla konuştum ilk emzir doymazsa sağıp ver hiç bi sakınca yok dedi. Mamamız bile hazır ama ilk 3 gün dışında gerek duymadk sütüm birden geldi göğüslerm şişti. Pompada almamştm. Yavrum ememedi. O bnde bi ağrı yaptı. Ağla ağla fena oldm. Snra eşim elek.pompa aldı. Sağdım. Ondan beridir ucunu tutuyo az bşy emiyo bırakıyo. Doymuyo. 40 dakika tuttum resmen göğsümde sırf doysn diye ama yookk. Doymadı. Snra sağıp biberonla verdm içti miss gbi uyudu oğlum. Bn sağmasnda fln değilm hiç üşenmem bnm korkum duyduğma göre sağmak sütü azaltıyomş. Bundan çok korkuyorm

Canım göğüslerin yara ise limon iyi gelşyor ikiye bölüp teflon tavada kahverengi olana kadar pişiriyosun orta ateşte sıcaklığına dayanabileceğin şekilde koyuyosun üç gün üst üste ben bununla kurtuldum üö akşm emzirdikten sonra yaptım tekrar emzirene kadar çok şükür iyileştiler

Azaltmaz canım hiiç üzülme aynen arkadaşım sagdı biberonla verdi azmetti emmesede anne sütü verdi sonuc olarak ,sagdıkca sütünde cogalır yesen dahada cok sütün olur kiimseyi takma eskilerde cok bildiginden konusmuyo acıkcası

Hemen deniycem çok sağol canım ya inş bnde de işe yararr çok acıyo yaaa

Bunları duymk çok iyi geldii

ben havanın sıcaklığına güvendim nefes alınmıyor güzelce giydirirm diye annem de aynı şeyi diyor çıkın siz diye oda evde bebekle yalnız kalınca üzülüyorum kadın benden dha çok bunaldı diye bizde de aynısı kırk gün çıkılmaz derler akşam falan özellikle lohusanın mezarı kırk gün açık olurmuş tüylerim diken diken oluyor bu cümleyi duyunca bana batıl gibi geliyor ama vardır atalarımızın bir bildiği.benim lohusalık başıma vurdu sanırım canım bira istiyor iki gündür hamileyken bir iki yudum içmiştim ama şimdi avucumu yalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…