canım gündüz çok sıcak oluyor arabada bayılıyor çocuk ondan gezmek amaçlı çıkarmadım hiç dışarı işte benim de aklım karışıyor allah korusun bir sey olsa kendimden bulurum dayanırım artık 20 gün daha sağsağlim bi çıakralım kırkımızıGunduz cikma sansin varsa gunduz çık 40ı çikmamis bebek bizde aksam banyo yaptirilmaz aksam disariya cikarilmaz kapilardan gecerken bismillahsiz gecilmez..
Ben cok çıktim 40dan önce hep hastaneye gittim ama ciktim bir kere de yakin bir sehire gidip geldik ama hep gunduz gittim.
Bebek birde sahil esiyordur agzi hava alirsa sen hava alacam derken bebegi hasta edersin. Gunduz çık esin haftasonu evdeyse sabahtan gidin kahvaltiya git yuruyus yap esin erken eve geliyorsa.
Aksam esin gelir gelmez çık canim cok mu gec geliyor büyükler aksam ezani okununca cocuk disarda olmasin derler sizde ezandan once cikin guzelce sar battaniyesine hic bisi olmaz.canım gündüz çok sıcak oluyor arabada bayılıyor çocuk ondan gezmek amaçlı çıkarmadım hiç dışarı işte benim de aklım karışıyor allah korusun bir sey olsa kendimden bulurum dayanırım artık 20 gün daha sağsağlim bi çıakralım kırkımızı
Canım cok üzüldüm ama yemen gerekiyo bebegine süt olması için biraz yemeye gayret göster az sabret evine gidince cok daha rahat ediceksin hiç üzülme bibrronlada olsa alsın sütünü sagmak sütü azaltmaz aksine artırır tam olarak boşalttıgın için doymuyosada mama ver benim arkadaşım oglu memeden emmedigi için hep sagıp verdi bebegi 9 aylık hala o şekilde veriyo ek gıdayla hiiç üzülme takma kimseyiAllahım deliricem artıkk ! Şuan yazatkrn bile ağlıyorum. Lohusa kafası nasıl birşeymiş böyle. Off kızlar ben çok kötüym ya. Kv de kalıyorm. Kadının her dediği bana batıyo. Böule boğazlayıp öldürmek istiyorum resmen sinirden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Eşime diyorm evime gitmk istiyorm. Ddği tek şey bayramdan sonra gidicez. Sürekli ağlıyorm. Meme uçlarım yara hep. Foğtu düzgn meme ucumda yok. Oğlm çok zor tutuyo doymuyo hep ağlıyo . Doymadığı için uyumuyo. İştahım çok az. Midem bulanıyo sürekli yemek görmek istemiyorum. İlk emziriyorum sonra elek.pompa ile sağıp biberonla veriyorum. 23 günlük oldk. Bu güne kdr hep böyle yaptm. Arada kendi annemde geliyo buraya. İki annemde başlıyo biberonu kes, ona alışcak , alıştı o yüzden doymuyo. Sürekli ne yapmam grekyğni söyleyip duruyolar. Ya o kdr draldm ki anlatamam. Oğluma yetemiyorm artkö sütüm ciddi derede azaldı. Sürekli yemiyosn sütün yok doymuyo. Snin sütn az diyip başımı şişiriyolar. Sağarsan sütün biter vs vs konuşuyolar. Artık kaldıramıyorum. 1 bçk saat mememde tutuyor emziriyorm sırf doysn diye ama ucum olmadğı için zar zor emiyo ememiyo. Huyszlanıyo. Bide snirliki. Ağlaya ağlaya emiyo . Bende ağlayark emziryorm artık sızlıyo memem. Emzirmk dahi istemiyorm hayattan bezdim. Eşim kızıyo annemlere onlar öyle deyince başmda. İlk emzir snra sağ ver diyo. Sütünü alsn yeterki fln diyo ama annemlern derdi biberonu tamamen kesmek. Artık bşy düşünemiyorm çok kötym :'(
Kızımda yaptırdım oglumada yaptrcam canım bendoktorumuz 2.ayda rota virus aşısı onerdi, kararsiz kaldik. Yaprirmayi dusunen var mi?
Canım göğüs ucu denedin mi ? Gerçekten kurtarıcı önce sağma makinesiyle biraz uc çıkarıp vermeyi dene olmadı inan çoğumuz aynı durumdayız akıl veren o kadar cokki ben en son bana kendin bakabiliyo musun dediklerinde başkasının baktığını beğenmiyorum bile en iyi annesi anlar bakar bebeği dedim kaldılar sen kulak asma sagdikca sütün gelir kesilmez sagmazsan canın yanar tıkanır sert kalır göğsün sağ ver hiç yoktan iyidir çoğumuz ise dönecek mesela hep sagilan sütü içecek bebekler yeterki alsın anne sütü çocuk doktorunla da konuşursun yetmediğini düşündüğün yerde mama takviyesi başlarsın dünyanın sonu değil mamayla büyüyen çok bebek var ben de bir ay ancak emmisimAllahım deliricem artıkk ! Şuan yazatkrn bile ağlıyorum. Lohusa kafası nasıl birşeymiş böyle. Off kızlar ben çok kötüym ya. Kv de kalıyorm. Kadının her dediği bana batıyo. Böule boğazlayıp öldürmek istiyorum resmen sinirden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Eşime diyorm evime gitmk istiyorm. Ddği tek şey bayramdan sonra gidicez. Sürekli ağlıyorm. Meme uçlarım yara hep. Foğtu düzgn meme ucumda yok. Oğlm çok zor tutuyo doymuyo hep ağlıyo . Doymadığı için uyumuyo. İştahım çok az. Midem bulanıyo sürekli yemek görmek istemiyorum. İlk emziriyorum sonra elek.pompa ile sağıp biberonla veriyorum. 23 günlük oldk. Bu güne kdr hep böyle yaptm. Arada kendi annemde geliyo buraya. İki annemde başlıyo biberonu kes, ona alışcak , alıştı o yüzden doymuyo. Sürekli ne yapmam grekyğni söyleyip duruyolar. Ya o kdr draldm ki anlatamam. Oğluma yetemiyorm artkö sütüm ciddi derede azaldı. Sürekli yemiyosn sütün yok doymuyo. Snin sütn az diyip başımı şişiriyolar. Sağarsan sütün biter vs vs konuşuyolar. Artık kaldıramıyorum. 1 bçk saat mememde tutuyor emziriyorm sırf doysn diye ama ucum olmadğı için zar zor emiyo ememiyo. Huyszlanıyo. Bide snirliki. Ağlaya ağlaya emiyo . Bende ağlayark emziryorm artık sızlıyo memem. Emzirmk dahi istemiyorm hayattan bezdim. Eşim kızıyo annemlere onlar öyle deyince başmda. İlk emzir snra sağ ver diyo. Sütünü alsn yeterki fln diyo ama annemlern derdi biberonu tamamen kesmek. Artık bşy düşünemiyorm çok kötym :'(
Senin bebeiş tam bir yaramaz :)Bugün baktım benimki de öyle yapmaya çalışıyor başını geri almasına izin vermedim istem dışı şu ana kadar öyle yapmışım demek ki.mayhosmelek aksam tam sana yazarken bebek ağladı şimdi de yazılar karıştı canım ya.dediğin gibi ilk kahverengi kısmını veriyorum hırısndan asılıp sakız gibi uzatıp yine ucunu emiyor ama dünden beri iantla veriyorum artık dişimi sıkıp yeter ki emsin diye iki gün kaka yapmadı sonra arka arkaya yaptı dün sabahtan beri yine yapmadı çok gazıda var kakayı da yapamyınca çok huysuz dr a götürdük nolcakmış 2 gün yapmasın dedi hiçbişi olmaz 2 günden dedi nurse harvey's diye gaz ilacı verdi ama gözlemleyin kolik mi değil mi yani sürekli mi gazlı ona göre verin dedi bu gaz ialçalarıa başlayınca sürekli kullanmak gerekiyormuş bende daha vermedim çünkü geceleri uykusu güzel gündüzleri sıkıntı yeni biberon aldım onu denerim bir de sen nasıl oldun iyi misin
Bi memeden en az 60 yda 90 cc süt sağıyorm. Bazen biberonu dolduruyorm bile cnm.. ilk önce emzirmeye çalışıyorm emdiği kdr. Sonra sağıp veriyorm biberonla. O zman doyuyo mışıl mışıl uyuyo.. Bana hep diyolar ki sağmak sütü azaltır fln gerçektn arkadaşını örnek vermene çok sevindim içime su serptin.. bende diyorm ki ben sağmaya razıyım yeter ki anne sütü alsın yavrummCanım cok üzüldüm ama yemen gerekiyo bebegine süt olması için biraz yemeye gayret göster az sabret evine gidince cok daha rahat ediceksin hiç üzülme bibrronlada olsa alsın sütünü sagmak sütü azaltmaz aksine artırır tam olarak boşalttıgın için doymuyosada mama ver benim arkadaşım oglu memeden emmedigi için hep sagıp verdi bebegi 9 aylık hala o şekilde veriyo ek gıdayla hiiç üzülme takma kimseyi
Rabbim kolaylık versin güle güle büyüt bebeğini
Elektrıkli pompa sutu azaltmaz manuel pompolar surekli kullnldgnda sutu azalttıgı dogrudr yakn cevremden denk gelmiştim ve arastrmalrm sonucu....Bi memeden en az 60 yda 90 cc süt sağıyorm. Bazen biberonu dolduruyorm bile cnm.. ilk önce emzirmeye çalışıyorm emdiği kdr. Sonra sağıp veriyorm biberonla. O zman doyuyo mışıl mışıl uyuyo.. Bana hep diyolar ki sağmak sütü azaltır fln gerçektn arkadaşını örnek vermene çok sevindim içime su serptin.. bende diyorm ki ben sağmaya razıyım yeter ki anne sütü alsın yavrumm
Ne güzel yazmışsın ... Okuyunca bi rahatlama geldi. Göğüs ucu denedikk hep hava yuttu onda acayip gaz yaptı bize yaramadı. Çocuk doktorumla konuştum ilk emzir doymazsa sağıp ver hiç bi sakınca yok dedi. Mamamız bile hazır ama ilk 3 gün dışında gerek duymadk sütüm birden geldi göğüslerm şişti. Pompada almamştm. Yavrum ememedi. O bnde bi ağrı yaptı. Ağla ağla fena oldm. Snra eşim elek.pompa aldı. Sağdım. Ondan beridir ucunu tutuyo az bşy emiyo bırakıyo. Doymuyo. 40 dakika tuttum resmen göğsümde sırf doysn diye ama yookk. Doymadı. Snra sağıp biberonla verdm içti miss gbi uyudu oğlum. Bn sağmasnda fln değilm hiç üşenmem bnm korkum duyduğma göre sağmak sütü azaltıyomş. Bundan çok korkuyormCanım göğüs ucu denedin mi ? Gerçekten kurtarıcı önce sağma makinesiyle biraz uc çıkarıp vermeyi dene olmadı inan çoğumuz aynı durumdayız akıl veren o kadar cokki ben en son bana kendin bakabiliyo musun dediklerinde başkasının baktığını beğenmiyorum bile en iyi annesi anlar bakar bebeği dedim kaldılar sen kulak asma sagdikca sütün gelir kesilmez sagmazsan canın yanar tıkanır sert kalır göğsün sağ ver hiç yoktan iyidir çoğumuz ise dönecek mesela hep sagilan sütü içecek bebekler yeterki alsın anne sütü çocuk doktorunla da konuşursun yetmediğini düşündüğün yerde mama takviyesi başlarsın dünyanın sonu değil mamayla büyüyen çok bebek var ben de bir ay ancak emmisim
Canım göğüslerin yara ise limon iyi gelşyor ikiye bölüp teflon tavada kahverengi olana kadar pişiriyosun orta ateşte sıcaklığına dayanabileceğin şekilde koyuyosun üç gün üst üste ben bununla kurtuldum üö akşm emzirdikten sonra yaptım tekrar emzirene kadar çok şükür iyileştilerSilikon uç bndede var ama emmiyo ondan ve emerken hep hava çekiyo. O uç yüzünden gaz sancsı çekti baya.. herhalde böyle gideck gbi geliyo hep bana :'( evin iççnde herkese bağırıyorm. Eşime bile. Aramız sürekli limoni. Blmiyorm of of allahm geçsn şu günler
Azaltmaz canım hiiç üzülme aynen arkadaşım sagdı biberonla verdi azmetti emmesede anne sütü verdi sonuc olarak ,sagdıkca sütünde cogalır yesen dahada cok sütün olur kiimseyi takma eskilerde cok bildiginden konusmuyo acıkcasıBi memeden en az 60 yda 90 cc süt sağıyorm. Bazen biberonu dolduruyorm bile cnm.. ilk önce emzirmeye çalışıyorm emdiği kdr. Sonra sağıp veriyorm biberonla. O zman doyuyo mışıl mışıl uyuyo.. Bana hep diyolar ki sağmak sütü azaltır fln gerçektn arkadaşını örnek vermene çok sevindim içime su serptin.. bende diyorm ki ben sağmaya razıyım yeter ki anne sütü alsın yavrumm
Hemen deniycem çok sağol canım ya inş bnde de işe yararr çok acıyo yaaaCanım göğüslerin yara ise limon iyi gelşyor ikiye bölüp teflon tavada kahverengi olana kadar pişiriyosun orta ateşte sıcaklığına dayanabileceğin şekilde koyuyosun üç gün üst üste ben bununla kurtuldum üö akşm emzirdikten sonra yaptım tekrar emzirene kadar çok şükür iyileştiler
Bunları duymk çok iyi geldiiAzaltmaz canım hiiç üzülme aynen arkadaşım sagdı biberonla verdi azmetti emmesede anne sütü verdi sonuc olarak ,sagdıkca sütünde cogalır yesen dahada cok sütün olur kiimseyi takma eskilerde cok bildiginden konusmuyo acıkcası
Elektrikli cnm bnm ki inş dediğin gbi olurr :)Elektrıkli pompa sutu azaltmaz manuel pompolar surekli kullnldgnda sutu azalttıgı dogrudr yakn cevremden denk gelmiştim ve arastrmalrm sonucu....
ben havanın sıcaklığına güvendim nefes alınmıyor güzelce giydirirm diye annem de aynı şeyi diyor çıkın siz diye oda evde bebekle yalnız kalınca üzülüyorum kadın benden dha çok bunaldı diye bizde de aynısı kırk gün çıkılmaz derler akşam falan özellikle lohusanın mezarı kırk gün açık olurmuş tüylerim diken diken oluyor bu cümleyi duyunca bana batıl gibi geliyor ama vardır atalarımızın bir bildiği.benim lohusalık başıma vurdu sanırım canım bira istiyor iki gündür hamileyken bir iki yudum içmiştim ama şimdi avucumu yalıyorumAksam esin gelir gelmez çık canim cok mu gec geliyor büyükler aksam ezani okununca cocuk disarda olmasin derler sizde ezandan once cikin guzelce sar battaniyesine hic bisi olmaz.
Benim annem babam yanimda bir iki kere markete filan gittim birakip ama bende evde birakip gidemiyorum aklim kaliyo :) Annemde bana kiziyor git hava al ben burdayken eve kapandin diye 40imiz cikti ama yinede bebek cok ufak korkuyorum cikarmaya üsütürüm yaz gunu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?