evet biraz yaramaz yaramaz çocukları severdim hep böyle hareketli cıvıl cıvıl olsun benim çocugumda derdim ama bu kadar erken olmasa iyiydi :))benim annem de cumartesi akşam gitcek aslında evlermiz yakın sayılır bir kere evinde kal dedim gece üçte apar topar gittik uyutamayınca ağlama krizi gelmişti tabii bilmeyince korktuk ama bu cumartesi kesin gitcek kendi evine bakalım darısı bizim başımıza inşallah üstesinden geliriz.Senin bebeiş tam bir yaramaz :)Bugün baktım benimki de öyle yapmaya çalışıyor başını geri almasına izin vermedim istem dışı şu ana kadar öyle yapmışım demek ki.
Illk zamanlarin panigi gitti canim.Genzine sut kacinca,aglayinca panik yapiyordum.Annem bugun gitti.Birkac gune tekrar gelecekmis.Anne ogul yalniz ilk alistirmalarimiz olacak.Annem olmasaydı hastanelik olurduk,pratiğim hiç yoktu.Şimdi idare edebilirim.Annem gidince de biraz rahatladım.Eşyalarımın yerini değiştirmiş.Kendi düzenini senin eve taşıyor doğal olarak.
Bebeklerin huyu cok degisken bakiyorsun her sey cok duzenli.Uyku,beslenme,gaz.Ertesi gun tam tersi :)Kakayı beş gün yapmasa da normal diyorlar,çiş önemliymiş.Bebeği besleyemediğim ilk günler kakada kırmızı leke görmüştüm ödüm patlamıştı.Susuz kalınca olurmuş.Yavruyu aç susuz bırakmışız.
Olur mu canım ben sabırla sagdim öyle geldi sütüm sagdikca da arttı açıldı rahatladı göğüslerim koltuk altıma kadar sızlıyor bebek bitiremiyor ki beş on dakka emmeyle süt bollasti şükür ama bilmeyince sancı yapıyor öyle beklerse tıkanır en güzeli sagip boşaltmak hem günde 500 cc anne sütü alması gerekliymiş sagarak onu da hesaplayabilirsin sütün de bolmus ne güzel ben de emdikten sonra sagiyorum iki gogusten 120 ccden fazla çıkıyor gece uyandırmak zor oluyor uykusu bolununce huzursuz oluyor tekrar dalmasi zor oluyor iki seferde veriyorum hemen bitiyo beslenme işimiz rahatlık oluyor valla bence sagmak da rahatlıkNe güzel yazmışsın ... Okuyunca bi rahatlama geldi. Göğüs ucu denedikk hep hava yuttu onda acayip gaz yaptı bize yaramadı. Çocuk doktorumla konuştum ilk emzir doymazsa sağıp ver hiç bi sakınca yok dedi. Mamamız bile hazır ama ilk 3 gün dışında gerek duymadk sütüm birden geldi göğüslerm şişti. Pompada almamştm. Yavrum ememedi. O bnde bi ağrı yaptı. Ağla ağla fena oldm. Snra eşim elek.pompa aldı. Sağdım. Ondan beridir ucunu tutuyo az bşy emiyo bırakıyo. Doymuyo. 40 dakika tuttum resmen göğsümde sırf doysn diye ama yookk. Doymadı. Snra sağıp biberonla verdm içti miss gbi uyudu oğlum. Bn sağmasnda fln değilm hiç üşenmem bnm korkum duyduğma göre sağmak sütü azaltıyomş. Bundan çok korkuyorm
15 günlükkeen cıktım halende cıkıyorum oğlumdada hep cıktım.. hiçbişey olmadı.. hatta bugunde cıkıcaktım alışveriş için oğlum durmayınca vazgeçtim.. cok bunalıyorum daralıyorum hep ev hep ev.. kimseyi dinlemiyorumkızlar evde çok bunaldım gittiğim tek yer bir kere pazar bir de kontrol için hastane bebeğide alıp sahile inmek istiyorum bi saat akşamları bikaç kişi akşam dışarı çıkarılmaz yeni doğan bebek dedi öyle bir sey oldugunu düşünmüyorum ama kötü kötü şeyler söylüyorlar ağzıma bile almak istemiyorum dedikleri şeyleri siz dolaşmaya flan çıktınız mı hiç, yoksa bekliyor musnuz kırkınızın çıkmasını
Bnde birini emdiyse diğerini bidahaki emmede veriyorum.. başlarda bnde cok sağıyordum şimdi sağmıyorum.. bnce doğru yapıyoruz :)Kızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
Bi göğüse başlayınca iki saat ondan devam etmek gerekiyormuş canım yani o arada emmek istedikçe aynı göğsü ver çoğu yerde on dakika biri on dakika biri diye yazar ama benim arastirdigim da en sağlıklısı bu sekildeymis zaten 15 dakika emdikten sonra en sondaki faydalı koyu süte geçiyorKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
Hangisi doluysa onu veriyorum bende bidahaki emzirmede digeri o şekilde :))dogru yapıyoruz sanırımKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
Hiç dikkatimi cekmedi ama doktorunuza sor istersen canım normaldir belkiArkadaşlar merhaba oğluşum 1 aylık oldu çok şükür gelişiminde problem Yok ama bu ara sıklıkla tek bacağında kısa süreli titremeler oluyor böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
Sordum ama oda çok net değildi kalsiyum ve magnezyumu yeterince alıyormusun diye sordu sadece o kadar havada kaldı yani sorumHiç dikkatimi cekmedi ama doktorunuza sor istersen canım normaldir belki
Maşalla miniğe Allahım bu gazlar beni öldürecek gazman gibiyim resmenGaz problemi ilk hafta olmuştu şimdi yok çok şükür. Ağır kaldırmıyorum aslında ya, sadece bebişi kaldırıyorum işte, o da 3kg cuk bişe:)
Sütün yeterliyse bence sagma süt sagdıkca cogalıyor ve bu sefer aşırı dolgun şiş oluyor rahatsız ediyorKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
bende senin gibi yapıyorum ama mama da veriyorum canım benim kız da aynı şekilde emiyor hiç belli olmuyor ne kadar süre emdiği değişiyor sürekliKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
sagol canim, doktorumuz tavsiye etti ama karar sizin dedi.Kızımda yaptırdım oglumada yaptrcam canım ben
bende senin gibi yapıyorum ama mama da veriyorum canım benim kız da aynı şekilde emiyor hiç belli olmuyor ne kadar süre emdiği değişiyor sürekliKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
Bakalım dikkat et beslenmene olmadı baska doktora gidersin inşallah düzelir canımSordum ama oda çok net değildi kalsiyum ve magnezyumu yeterince alıyormusun diye sordu sadece o kadar havada kaldı yani sorum
Sende bir ufaklık daha var sanırım Allah yardımcın olsun cocuk bakmak zor ismis gerçekten ...İnşallah canım kızımın yanımda olusu bile bana cok büyük destek ondan güç alıyorum Rabbim in izniyle kücük ama sagolsun annesine ufak tefek yardımlarda bulunuyor :))
Canım o cok konusanlar hepimizin etrafında var ve kabus gibiler gerçekten bemde kayınvalidemleyim ve kadın ilk gündem beri emzir emzir basımda artık alıstı arada mama vermeme ama korkuyorum mama berdim demeye öcü gibi görüyordu mamayı zor günler hepimiz iyi bir sekilde atlatırız inşallahAllahım deliricem artıkk ! Şuan yazatkrn bile ağlıyorum. Lohusa kafası nasıl birşeymiş böyle. Off kızlar ben çok kötüym ya. Kv de kalıyorm. Kadının her dediği bana batıyo. Böule boğazlayıp öldürmek istiyorum resmen sinirden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Eşime diyorm evime gitmk istiyorm. Ddği tek şey bayramdan sonra gidicez. Sürekli ağlıyorm. Meme uçlarım yara hep. Foğtu düzgn meme ucumda yok. Oğlm çok zor tutuyo doymuyo hep ağlıyo . Doymadığı için uyumuyo. İştahım çok az. Midem bulanıyo sürekli yemek görmek istemiyorum. İlk emziriyorum sonra elek.pompa ile sağıp biberonla veriyorum. 23 günlük oldk. Bu güne kdr hep böyle yaptm. Arada kendi annemde geliyo buraya. İki annemde başlıyo biberonu kes, ona alışcak , alıştı o yüzden doymuyo. Sürekli ne yapmam grekyğni söyleyip duruyolar. Ya o kdr draldm ki anlatamam. Oğluma yetemiyorm artkö sütüm ciddi derede azaldı. Sürekli yemiyosn sütün yok doymuyo. Snin sütn az diyip başımı şişiriyolar. Sağarsan sütün biter vs vs konuşuyolar. Artık kaldıramıyorum. 1 bçk saat mememde tutuyor emziriyorm sırf doysn diye ama ucum olmadğı için zar zor emiyo ememiyo. Huyszlanıyo. Bide snirliki. Ağlaya ağlaya emiyo . Bende ağlayark emziryorm artık sızlıyo memem. Emzirmk dahi istemiyorm hayattan bezdim. Eşim kızıyo annemlere onlar öyle deyince başmda. İlk emzir snra sağ ver diyo. Sütünü alsn yeterki fln diyo ama annemlern derdi biberonu tamamen kesmek. Artık bşy düşünemiyorm çok kötym :'(
İnsallah bizde o rhatlamayı en kısa zamanda yasarız zira cok bunaldımcatterflym bizde bi tık düzelme olmuştu.
Ama esas rahatlık 3 ay dolunca başladı.
Yani kızım kendi kendine oyalanmaya başladığında.
Bende gezmek istiyorum doya doya rahatca ve eşiminde beni begenmedigini düsünüp karamsarlasıyorum bazen o öpüp ilgi gösterince düzeliyorumGezmek istiyommmm
Yukarda bi arkadaşın yazdığı doğru tuvalette dinleniyorum bi tek :))
Keşke vaktim olsa da okusam yazdıklarınızı ama nerdeee
Onun dışında iştahsızım zorla yiyorum bu nedenle süt az oluyo klasik lohusa hallerim var oğlumu kıskanıyorum eşim sabah onu öpüp gidiyo beni artık beğenmiyo sanırım :/ ergen gibi telefon kapatıyorum trip atıyorum bi garip haller :) yakında huni takmazsam iyiidr :)
Evet canım 4 bucuk yaşında bi kızım var oda cok gazlıziydı cok zor bi bebekti gece uyumazdı bi baktım büyümüş zaman gercektende cok cabuk geciyorSende bir ufaklık daha var sanırım Allah yardımcın olsun cocuk bakmak zor ismis gerçekten ...
Canım o cok konusanlar hepimizin etrafında var ve kabus gibiler gerçekten bemde kayınvalidemleyim ve kadın ilk gündem beri emzir emzir basımda artık alıstı arada mama vermeme ama korkuyorum mama berdim demeye öcü gibi görüyordu mamayı zor günler hepimiz iyi bir sekilde atlatırız inşallah
İnsallah bizde o rhatlamayı en kısa zamanda yasarız zira cok bunaldım
Bende gezmek istiyorum doya doya rahatca ve eşiminde beni begenmedigini düsünüp karamsarlasıyorum bazen o öpüp ilgi gösterince düzeliyorum
Arkadaşlar merhaba oğluşum 1 aylık oldu çok şükür gelişiminde problem Yok ama bu ara sıklıkla tek bacağında kısa süreli titremeler oluyor böyle birşey yaşayan varmı aranızda?
En son emzirdiğin memenden devam etmek gerekiyormuş diğer emzirme sırasında. Besleyen süt o zaman gelirmiş. Tomrisin emzirme notlarında okumuştımKızlar emzirme işini nasıl yapıyorsunuz. Ben hangi göğsüm daha doluysa onu veriyorum. Ne kadar emerse emiyor doyunca tekrar almıyor zaten. Bazen 15dk bazen 45 dk belli olmuyor. Bir dahaki emmede diğerini veriyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Her emzirdikten sonra sağmak gerekir mi? Sağarım da tekrar emmek ister süt olmaz diye sağmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?