Anne olmak ne kadar zormuş, bazen bağırabağıra ağlamak istiyorum.. elimde olmadan kafamda kötü senaryolar yazıyorum, yazdığım o senaryolara oturup ağlıyorum benim gibi sıyıran var mı??Yavrumun 2 gündür burnu tıkalıydı ne beni emebildi, nede mama yiyebildi.. gece hiç uyumadı.. burnu tıkalı olunda garip garip sesler çıkarıyordu, korktum.. öğlen dr götürdüm, damla verdi her emzirmeden sonra 1-2 damla damlat burnu temizlenşr dedi.. genzinden burnuna süt gidiyormuş ve o da tıkanuyormuş.. sebebi buymuş.. eve geldik burun pompsı vardı sortum kızımın burun deliğine, bağıra bağıra kuzum deliye döndü.. aman yarabbimm o minicik burun deliğinden kocaman şeyi çıkardım.. sonrasında kuzum rahatladı, emdi şğkürler olsun. Şimdi mışıl mışıl uyuyor.. ilacada gerek kalmadan sorunu cözdük.. yani sizinde burun tıkanıklığı gibi bir sorununuz olursa, damla kullannadan önce pompayla burnunu temizleyin.. emzirirken bebişlerin burnuna süt gidip tıkanabiliyormuş.. bugün bunuda öğrendik :)
Cok asırı aglamadı evet ayni anda oldu ilki koldan sonra 2bacak bacagin birine yaptigi bu biraz yakar daha fazla aglar dedi gercekten son yaptigina daha cok bagirdi ama sustu hemen yavrumHadı gecmıs olsunn ayyy 3 aşıı!! Çok agladımı ben dayanamıyorum kızımı oyle gormeye ya .. Bide aynı andamı yaptlar ucunu de
off bunu duydugumdan beri nasil yaptiracagim diye dusunuyorum :-/ Vicdansiz anne gibi hissediyorum kendimi :)Bizde bugün 2.ay asıları icin sağlık ocagına gittik ben 1ası var zannediyordum megerse 3ası birden mis 1kolundan 2bacagından ası olduk ates beklemiyoruz dedi ama 38 in ustume cıkarsa fitil ver dediler 3gun banyo yasak
İyi atlattınız sız canm bunu da ..Cok asırı aglamadı evet ayni anda oldu ilki koldan sonra 2bacak bacagin birine yaptigi bu biraz yakar daha fazla aglar dedi gercekten son yaptigina daha cok bagirdi ama sustu hemen yavrum
Offfoff bunu duydugumdan beri nasil yaptiracagim diye dusunuyorum :-/ Vicdansiz anne gibi hissediyorum kendimi :)
Bizim iki kere bacaktan asi yapildi ikisindrde katildi kaldi cok korkuyorum hemde dayanamiyorum bakamiyorum vurulurkende ..
Napacam tek basima gidecem birde neden 3 asiyi ayni aya koyarlar ki..
Offfoff bunu duydugumdan beri nasil yaptiracagim diye dusunuyorum :-/ Vicdansiz anne gibi hissediyorum kendimi :)
Bizim iki kere bacaktan asi yapildi ikisindrde katildi kaldi cok korkuyorum hemde dayanamiyorum bakamiyorum vurulurkende ..
bnimkide yapamio butun gun mahvoluyrum neden yapamiolar kabiz falanda degil aglADIM bugun artikBilmiyorum cnm
Bizde kaka sorunu başladı 10.cu gunumuzden sonra, yani bebegim dogumdan itibaren ilk 10 gun gunde 3-4 kez yaparken artık yapmıo,yapamıyor...of
Evet kızlarimiz dogumgunu kardesi:)) çok şukur biz de gaz problemi yok ama bizimki de gunduzleri uyumuyor. Surekli memede surekli mızmız. 5 dk ya uyuyor ya uyumuyor.Anladım 20 dakıkalık yolsa peki evde uyutup olede gdeblrsn uykusu ıyıyse.. Bu arada bzde 19 hazıranda dogduk:))40mız çıkınca daha beter olduk gazdan
Malesef oyle canim ya huysuzluk ates yapmasinda odaha beteroff bunu duydugumdan beri nasil yaptiracagim diye dusunuyorum :-/ Vicdansiz anne gibi hissediyorum kendimi :)
4c liyım zannedersemEvet 4a 4b için, sen hangi gruptasın canım
Cok sukur bidaha ki aya normal asi yok sadece kontrol icin cagiriyor saglik ocagi ama rotavirus isterseniz bizde yapiyoruz ama o ozel alip geliceksiniz dedi ben zaten yaptiricam kendi doktoru yapicak doktoruyla konusmustukİyi atlattınız sız canm bunu da ..
Doğduğundan beri yollardayım, burada arka koltuğa koymak yasak on koltuğa yerleştiriliyor. Genelde araba uyutuyor zaten korkma cnm.Kizlar, bebekle hic araba kullandiniz mi? Mesela bugun doktora gidecegiz. Mecburen eşim izin almak zorunda kaldi. Mesela haftaya denetimi var izin alamazdi. Arkaya oto koltuguna cocugu koysam ben surerim. Ama ya uyanir da aglarsa, otoyolda duramam da, durdum desem emmek istese kamyonlarin arasinda emziremem de. Hastahane 20 dk yol ama cesaret edemiyorum. Var mi deneyen yada önerisi olan?
maşallah canım sana nazar değmesin :) unuttum ben senin yurt dışında yaşadığını toz olanı duymadım onuda araştırayım çok sağolCanım ben marketten alıyorum ama yurt dışındayım. İki farklı çeşiti var ; birinin tadı biramsı gibi, soğuk içiliyor güzel. Dün de toz olanı denedim 600 ml süte 6 tatlı kaşığı karıştırıp içtim. Sol göğsümde biraz ağrı oldu fazla sütten, emmesini bekleyemeden sağdım epey de fark etti arttırıyor.
Bir de humananın weledanın sallama çayları var onlarda fena değil başta kullandım ama vücudumda hoşuma gitmeyen bir koku yapıyor. Kimyon desem tam değil , baharatlı gibi terleyince kendimden tiksindim o çayı bıraktım bu Maltlar daha iyi kesinlikle
Bizde 3 ayimizi doldurduk. Göz muayenesi hastaneden çıkmadan yapılmıştı.Sağlık ocağı çağırdı bizi üç ayı dolunca. Bu hafta gittiğim çocuk doktoru da erken doğduğu için uzman göz doktoru baksın dedi ben de 23 üne randevu aldım canım
Iyı oldu bilgilendirdiğin canım merak ediyordum alttan muayene varmı dieKizlar, 40 gun muayenemi oldum sonunda. Ustten dikislere bakti, alttan rahme, dikislere ve yumurtaliklara bakti. Bir de smeat testi yapti. Merak edenler vardi. Gitmisken bebege de kalca utrasyonu cektireyim dedim. 2 ay dolmadan katiyen cekmiyoruz dediler. Haftaya bir de onun ocin gidicez. Randevumuzu aldik bakalim.
bende aynı canım yetmeyınce veriyorum ben anadoluda doğum yaptım 2 farklı dr nöbetleşe kontrole geldi başka bir drada kontrol gününde götürdük saanki bedavaymış gibi alel acele kontrol etti hiç sevmedim üçünü de perge çocuk hastanesine götürdüm 2 defa onlar daha çok ilgilendiler gece acilde bile çok ilgilendi aslı yalçınkaya ydı ismi ya da bizim şansımıza iyi günündeydi dpoktor yoksa devlette daha ilgizisler biliyorsun ben hiç araştırmadım doktorYok emziriyorum yetmedigi zamanlarda takviye olaraj veriyorum ama yinede cok siddetli gaz ve kabizlik problemi var kuzumun yaa. Yanlis hatirlamiyorsam antalyada yasıyordun dimi hangi doktora gidiyorsun ben degistirmeyi düsünüyorumda
657 ye tabisin sonuçta, personel birimini ara sor canım4c liyım zannedersem
Drla esim konustu canim ben bitkisel hayatta gibiydim kafam yeni yeni yerine geliyor.Bisiler dedi hatirlamiyorum.Burada egitimde nane,maydoniz yeme demislerdi.Annem ayaklarini gogsunu sicak tut,kurubsklagil yeme,sogan yeme diyor.Yedigin her yemege kimyon at diyorlar.Canım doktorlar Tr.de ne öneriyor bu konuda? Burda sordum , senin alerjin olmayan, hamileyken yediğin herşeyi yiyebilirsin dedi. Hatta Türkler acılı ve baharatlı sarımsaklı yemeyi seviyor hiçbir sorun olmaz dedi.
Ama iki şey kesinlikle yasakmış.
Karabiber ve ada çayı . Sen de dene yemeklere koymayın kara biber farkı göreceksiniz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?