Sivilceler anne karnındayken bizden geçen hormonlarla ilgiliymiş.Onu sordum doktora.Sütle ilgili değil canımYüzünde sivilce gibi şeyler çıkıyo süreklide sütü yağlı olanda çıkar derlermişde eskiden bende test edeyim dedim hiç sağmadım da bilmiyorum nasıl görünüyo teşekkürler cvp için
Lohusalık EN FAZLA 40 gün sürer canım herkesin farklı olabilir Yani kanamanın bitip temiz olman lazım gusül alıp ibadetlerine devam için sadece
Canım 40 günden sonra alınır abdest diye biliyorum
Ben bugun sagdim 40 cikmadi iki gogusten..Epeydir sagmiyorum kiz bosaltiyor cunku. En son bes gun once sagdim 90 cc cikmisti. Uyanmayinca sisti bende sagdim uyaninca onu icirdim
ay bizimde saclar uzun hastanedeki ene diyorki bu ay dogan bebeklerin hepsinin mi saci uzun :)) Baya sac var yani kahkullerimiz gozumuze giriyor :))Bizim saçlar baya uzun canım tarıyorum ben hep o da rahatlıyor galiba çok sakin yatıyor ben tararken. Ben banyodan sonra fark ettim kafasındaki konağı ama yine de taradım. Kulak arkası bu sefer kusmuktan değil çok farklı olmuş kulağının içinde de sarı akıntı vardı akladik pakladik bakalım bu günlük. Allahtan bebem sarışın da kiri belli etmiyor
Yok canim annem kisa bi mola verdi ablama gecti bayrama yakin gelip bayrami burda gecirip gidecekler temelliBenim süt de su gibi aç kalıyor bebe biliyorum o yüzden maalesef mama veriyorum arada. Bu arada annen yanında mı hala canım
Canim 40 gun kanama olsada olmasada ibadet edemezsin sen lohusasin ve 40 gun hersey yasak.Kızlar kanama 40 günden önce kesilirse gusul abdesti alınır mı benım akıntıya döndü ama hala almadım tam icim rahat etmedi cünkü rengi biraz normalden farklı diye
Selam kızlar bugün itibariyle kırkınızı çıkardık yumurtalarimizi toplamak icin geziyoruz cok şükür.
Genel olarak sıkıntılarımız aynı sanirim.sabaha karşı gaz sorunumuz oluyor.oldukca yoğun o saatlerde eşimle donusumlu uyuyoruz.ne kadar uyku o kadar süt çünkü. Az uyursam sürüm cok azalıyor.biogaia kullanıyoruz.bir de gün içind e hep yüz üstü yatırıyorum oldukça rahatlı yor.
Doğumda miyom aldıran arkadaşlar Kontrol e gittiniz mi nasıl geçti kontrolümüz.
Uzamış sarılık la uğraşıyoruz
Ünv.tum tahliller yapıldı sorun yok.anne sütü sariligiymis var mi uzamış sarılığı olan.arada mama ver sarılıktan dolayı dedi.bu arada sütüm azdı ama şimdi daha iyi çok şükür.
Taze incir yiyin kızlar sütümü en cok o arttırıyor.
Merhaba bizimde kirkimiz bugun cikti cok sukur sariligimiz bizimde uzamisti butun tahliller yapildi temiz cikmisti bi hemsire tanidigimiz hem anne sutu hemde mama ver demisti ve dedisigi givi gecti gecen hafta pazartesi kont gittik sarilik degeri 2.0 a dusmustu mamayi gunde 3 kere falan verdim sabah ogle aksam uyumadan oncevermistimSelam kızlar bugün itibariyle kırkınızı çıkardık yumurtalarimizi toplamak icin geziyoruz cok şükür.
Genel olarak sıkıntılarımız aynı sanirim.sabaha karşı gaz sorunumuz oluyor.oldukca yoğun o saatlerde eşimle donusumlu uyuyoruz.ne kadar uyku o kadar süt çünkü. Az uyursam sürüm cok azalıyor.biogaia kullanıyoruz.bir de gün içind e hep yüz üstü yatırıyorum oldukça rahatlı yor.
Ünv.tum tahliller yapıldı sorun yok.anne sütü sariligiymis var mi uzamış sarılığı olan.arada mama ver sarılıktan dolayı dedi.bu arada sütüm azdı ama şimdi daha iyi çok şükür.
Günde bir ya da iki kez sağıyorum.Gece biberon veriyorum iki kez 90 90 dan 180 cc süte ihtiyacım var.Bazen tek seferde 20 dk da geliyor 180 cc bazen de 60 cc geliyor ama iki sağımda 180 i buldum şu ana kadar.Bebeği 90 cc doyurmuyor gibi geliyor.Yarın bir aylık olacağız.Bu gece 100 cc vereceğim.Bu arada ben yatmadan mama veriyorum 90 cc aptamil.Burada yalnızım çok yoruluyorum.Mama yiyince daha uzun uyuyor.Sütün yağlılık durumunu bilemiyorum bazen üstte bir tabaka görüyorum.Sütün gelmediği zamanlarda mamayla beslerken 3 günde 300 gr almıştı,dr da şaşırdı.Kendi sütüme geçince bir haftada 240 gr aldı.Bakalım yarın tartılacak.Annemin sütü yağlıymış biz ayda iki kilo alırmışız.Benimki o kadar yağlı değil.Kızlar kac dk ve ne sıklıkla sagıyorsunuz ve ne kadar geliyor? Ben yarım saat sagıyorum bazen ama sarı süte ulasamıyorum :) bizim bebiste de sivilceler var etrafı kırmızı ama isilik diye düsünüyorduk biz
Benim tek memeyi aliyor. Digerini bir turlu tutturamadim. Evde olmadigim icin surekli sagamiyorum. Iki saate bir sagsam o da digeri gb olacak inaniyorum. Ili gun boyunca sagsam sonra tutturabilsem iyi olacak digerini de. Sut olduguna inaniyorum, milleti tinlamiyorum keyfim nasil isterse oyle davraniyorum. Beslenmeme fazla dikkat etmesemde uykumdan taviz vermiyorum. Inan inan olurBen bugun sagdim 40 cikmadi iki gogusten..
Masallah canım tek seferde 20dkda 90 cc gayet iyi bebegin ne kadarlık benim 28günlük ben 2-2,5 saatte 60ml mama veriyorum doyuyor.aralarda sagdıgım sütüm olursa 30ml ya da 40ml hem onu yiyor hem de 60ml mamayı yine yiyor anlamadım gitti.anne sütü ya da benim sütüm cok doyurucu degil anladııgm kadarıyla pek bir etkisi olmuyorGünde bir ya da iki kez sağıyorum.Gece biberon veriyorum iki kez 90 90 dan 180 cc süte ihtiyacım var.Bazen tek seferde 20 dk da geliyor 180 cc bazen de 60 cc geliyor ama iki sağımda 180 i buldum şu ana kadar.Bebeği 90 cc doyurmuyor gibi geliyor.Yarın bir aylık olacağız.Bu gece 100 cc vereceğim.Bu arada ben yatmadan mama veriyorum 90 cc aptamil.Burada yalnızım çok yoruluyorum.Mama yiyince daha uzun uyuyor.Sütün yağlılık durumunu bilemiyorum bazen üstte bir tabaka görüyorum.Sütün gelmediği zamanlarda mamayla beslerken 3 günde 300 gr almıştı,dr da şaşırdı.Kendi sütüme geçince bir haftada 240 gr aldı.Bakalım yarın tartılacak.Annemin sütü yağlıymış biz ayda iki kilo alırmışız.Benimki o kadar yağlı değil.
i biz 42 gunluguz 6 civari cikti anne sutu sariligi olabilir dedi doktor gozlerinde var oglumun hafif ama ne zaman gecer cok merak ediyorumSelam kızlar bugün itibariyle kırkınızı çıkardık yumurtalarimizi toplamak icin geziyoruz cok şükür.
Benim doktor da 2ay sonra smear e geliceksin dedi bana ustten muayne etti sadece hersey normal rahim kuculmus dedi yolladiHic gidesim yokkadinlik ne zor seymis ya. Dogum sonrasi neden smear yapmis ki anlamadim arkadasim ?
Ben bugun sagdim 40 cikmadi iki gogusten..
Canim sizin iyi dusmus bizim değer 6 civarı.ayni gün doğmuş bebisler kirkiniz hayirli olsun.Merhaba bizimde kirkimiz bugun cikti cok sukur sariligimiz bizimde uzamisti butun tahliller yapildi temiz cikmisti bi hemsire tanidigimiz hem anne sutu hemde mama ver demisti ve dedisigi givi gecti gecen hafta pazartesi kont gittik sarilik degeri 2.0 a dusmustu mamayi gunde 3 kere falan verdim sabah ogle aksam uyumadan oncevermistim
Aynen canim aynı bizimde değer 6 .doktor 3 ay sürebilir dedi.3.aydan sonra bitiyormuş.dahs önceki çocukta varmıydı uzamış sarılık diye sordu.ama kızımda sadece yenidoğan sarılığı atlattık uzamış sarılık yoktu.i biz 42 gunluguz 6 civari cikti anne sutu sariligi olabilir dedi doktor gozlerinde var oglumun hafif ama ne zaman gecer cok merak ediyorum
Bebek emince sagdigindan daha fazla sut gelirmis.Emerken koltukaltlarima kadar bir sizi oluyor,sagarken oyle bisi yok.Sagdiginda fazla sut gelmeyen arkadaslar uzulmesin.Kilo alimi iyiyse emerken o cekiyordur.Artik buyuduler benim oglus vantuz gibi yapisiyor,sizinkiler de oyledir.Benimde goguslerim ne zamandir yumusak ve sagmaga vakit bulamiyorum,useniyorum da artik.gecen sagayim dedim benim de cikmadi dogru durust.gecen doktora dedim kilo alimi iyi doyuyordur dedi ama ben surekli sutum yetmiyor mu diye dolaniyorum bilemedim ya
Canim makineden de olabilir iyi sagiyor ama benim butun sut 10 dk da bosaliyor.Mesela 180 cikacak di mi 10 dk da 160 i cikiyor kalan 10 dakikada da 20 si geliyor zar zor.Acaba sut kanallari mi genis.Bebek 10 dk emiyor zaten once doymuyor diyordum simdi zorlamiyorum.Mama daha doyurucu ayni miktar sut ve mama verince mamada daha uzun uyuyor.Ya benim de aklima sut varken mama veriyorum ya o takiliyor,vicdan yapiyorum.Dayancak gucum kalmiyor,biraz uzun uyuyayim diye yapiyorum ama hasta olursam daha kotu hic sut alamaz.Masallah canım tek seferde 20dkda 90 cc gayet iyi bebegin ne kadarlık benim 28günlük ben 2-2,5 saatte 60ml mama veriyorum doyuyor.aralarda sagdıgım sütüm olursa 30ml ya da 40ml hem onu yiyor hem de 60ml mamayı yine yiyor anlamadım gitti.anne sütü ya da benim sütüm cok doyurucu degil anladııgm kadarıyla pek bir etkisi olmuyor
Bebek 29 gunluk ben saat tutmuyorum,ne zaman isterse veriyorum.Gece iki kez uyaniyorum.Masallah canım tek seferde 20dkda 90 cc gayet iyi bebegin ne kadarlık benim 28günlük ben 2-2,5 saatte 60ml mama veriyorum doyuyor.aralarda sagdıgım sütüm olursa 30ml ya da 40ml hem onu yiyor hem de 60ml mamayı yine yiyor anlamadım gitti.anne sütü ya da benim sütüm cok doyurucu degil anladııgm kadarıyla pek bir etkisi olmuyor
otri bebeyle cekiyoruz genelde kusmus oluyor burundaki kurumadan cekiyoruz benim midem bulaniyor ondan esim cekiyor :))bebginizn burnunu nasil temizliyorsunuZ?
biz bebek siringasi kullanarak serum fizyolojikle temizliyoruz ama kizim cok agliyor.
Oyy masallah gece 2 kez uyanmak nede guzel :) Ben saymayi biraktim artik genelde ilk uyudugu zaman uzun uyuyor 3den 4drn sonra saat basi kalkiyorBebek 29 gunluk ben saat tutmuyorum,ne zaman isterse veriyorum.Gece iki kez uyaniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?