Benimde goguslerim ne zamandir yumusak ve sagmaga vakit bulamiyorum,useniyorum da artik.gecen sagayim dedim benim de cikmadi dogru durust.gecen doktora dedim kilo alimi iyi doyuyordur dedi ama ben surekli sutum yetmiyor mu diye dolaniyorum bilemedim ya
Kilo alimi iyi ve aglamiyorsa doyuyodur.benim bebegim aglamaktan morariyordu biz gaz sandik...
Memede o debelenmeler yuzunden cok hava yutuyorlar evether zaman degil tabi memedeyken aglamasi ama normalde agliyor ikiniyor sagolsun,kolik kiz bizimki zatenemerken de cok hava yutuyor ondan da cok gazliyiz herhalde..
Arkadaslar benim kızda bikac gundur surekli elleri agzinda normalde 1bucuk saatte bir emzirirdim geceleri 1kez mama veriyorum simdi agliyor surekli yarim saatte bir engec 1 saatte bir emmek istiyor ama 10dk dan fazlada emmmiyor tekrar memeyi vermek icin ugrasiyorum emmiyor simdi merak ettim sagdim 10dk da 70ml cıktı cok mu az mamayida 90 yapiyorum bazen bitoriyor bazen 10 ml kadar birakiyor anlamadim simdi mama verdim 90 ml icti baktim hala istiyor 15ml daha icti birakti bu arada sagdıgım gogsumu 2bucuk saat omce emmisti kızımCanim makineden de olabilir iyi sagiyor ama benim butun sut 10 dk da bosaliyor.Mesela 180 cikacak di mi 10 dk da 160 i cikiyor kalan 10 dakikada da 20 si geliyor zar zor.Acaba sut kanallari mi genis.Bebek 10 dk emiyor zaten once doymuyor diyordum simdi zorlamiyorum.Mama daha doyurucu ayni miktar sut ve mama verince mamada daha uzun uyuyor.Ya benim de aklima sut varken mama veriyorum ya o takiliyor,vicdan yapiyorum.Dayancak gucum kalmiyor,biraz uzun uyuyayim diye yapiyorum ama hasta olursam daha kotu hic sut alamaz.
Kilo alimi iyi emzirmeye devam et dedi doktor ne kadar surede bir bakiyorlar size ayda bi kontrol edelim denildi ama bu kan verme iskence resmenAynen canim aynı bizimde değer 6 .doktor 3 ay sürebilir dedi.3.aydan sonra bitiyormuş.dahs önceki çocukta varmıydı uzamış sarılık diye sordu.ama kızımda sadece yenidoğan sarılığı atlattık uzamış sarılık yoktu.
Bende bugün gittim aile hekimine 3950 çıktı kilosu 3 kilo dogdu az kilo almis mama vermeye de başladım yoksa bebek gelişmeyeçekAsimizi olduk kizlar..aile hekimliginde 53cm 4200 geldi kuzum ..ama bana inandirici gelmedi olcumler..cani asida yandi ..icim yandi..yarin da doktor kontrolumuz var bakalim orda ne olcumler olcak..ates olcer tavsiyesi olan var mi??
Tek memeden mi 10 dk 70 mlArkadaslar benim kızda bikac gundur surekli elleri agzinda normalde 1bucuk saatte bir emzirirdim geceleri 1kez mama veriyorum simdi agliyor surekli yarim saatte bir engec 1 saatte bir emmek istiyor ama 10dk dan fazlada emmmiyor tekrar memeyi vermek icin ugrasiyorum emmiyor simdi merak ettim sagdim 10dk da 70ml cıktı cok mu az mamayida 90 yapiyorum bazen bitoriyor bazen 10 ml kadar birakiyor anlamadim simdi mama verdim 90 ml icti baktim hala istiyor 15ml daha icti birakti bu arada sagdıgım gogsumu 2bucuk saat omce emmisti kızım
Msj tekrarıArkadaslar benim kızda bikac gundur surekli elleri agzinda normalde 1bucuk saatte bir emzirirdim geceleri 1kez mama veriyorum simdi agliyor surekli yarim saatte bir engec 1 saatte bir emmek istiyor ama 10dk dan fazlada emmmiyor tekrar memeyi vermek icin ugrasiyorum emmiyor simdi merak ettim sagdim 10dk da 70ml cıktı cok mu az mamayida 90 yapiyorum bazen bitoriyor bazen 10 ml kadar birakiyor anlamadim simdi mama verdim 90 ml icti baktim hala istiyor 15ml daha icti birakti bu arada sagdıgım gogsumu 2bucuk saat omce emmisti kızım
Manuel mi yani?bende chicco wellbeing modelini kullanıyorum.hiç süre tutarak sağmadım.ama60 ml çıkıyor bende deTek memeden mi 10 dk 70 ml? Gayet iyi, iki memeden de olsa iyi bence
Benim 20 dk 30 ml çıkıyor tek meme ve mama vermiyorum kilo alımımız iyi çok şükür benim makina baby me , acaba onda mı sorun var başka makina görmediğim için karşılaştıramıyorum avent alsaymışım keşke grupta herkes onu kullanıyor sanırım
Uykulu ememiyordur belki.Buyume ataginda normalden daha sik kalkarlarmis.Bir tanesinden mi 70 cc ikisinden mi 70 cc cikiyor.Benim de bazen ikisinden 70 cc cikiyorBir de bebis emince sagdigindan daha cok geliyormus .Ben en son 11-12 arasi emziriyorum sonrasinda sabah 5-6 arasi.Arada emzirmedigim icin sut azalir mi acaba?Arkadaslar benim kızda bikac gundur surekli elleri agzinda normalde 1bucuk saatte bir emzirirdim geceleri 1kez mama veriyorum simdi agliyor surekli yarim saatte bir engec 1 saatte bir emmek istiyor ama 10dk dan fazlada emmmiyor tekrar memeyi vermek icin ugrasiyorum emmiyor simdi merak ettim sagdim 10dk da 70ml cıktı cok mu az mamayida 90 yapiyorum bazen bitoriyor bazen 10 ml kadar birakiyor anlamadim simdi mama verdim 90 ml icti baktim hala istiyor 15ml daha icti birakti bu arada sagdıgım gogsumu 2bucuk saat omce emmisti kızım
Ben hapsurdukca siliyorum mendille ayrica temizlemiyorum. Banyodan sonra hapsurunca sumukler disari cikiyor zaten :)))bebginizn burnunu nasil temizliyorsunuZ?
biz bebek siringasi kullanarak serum fizyolojikle temizliyoruz ama kizim cok agliyor.
Yok elektrikli ama önce bi masaj yapıyor seviyesi yavaş yavaş artıyor 15 dk da 30 çıkarıyor tek meme diyeyimManuel mi yani?bende chicco wellbeing modelini kullanıyorum.hiç süre tutarak sağmadım.ama60 ml çıkıyor bende de
ay bizimde saclar uzun hastanedeki ene diyorki bu ay dogan bebeklerin hepsinin mi saci uzun :)) Baya sac var yani kahkullerimiz gozumuze giriyor :))
Bende aksam yaglayayim yikayayim paklayayim .
Yok canim annem kisa bi mola verdi ablama gecti bayrama yakin gelip bayrami burda gecirip gidecekler temelli
Canim 40 gun kanama olsada olmasada ibadet edemezsin sen lohusasin ve 40 gun hersey yasak.
abdestini tabiki alabilirsin ama 40 gun dolmadan regli iken neleri yapamiyorsan hepsi gecerli.
Küçük pompayla çekiyorum rahatça çıkıyor biraz ağlıyor ama bitince susuyor aspiratör alcktm ama araştırdım burundaki mukus sıvısını da çektiği için zarar veriyormuş nemli dokuya pompa kolaybebginizn burnunu nasil temizliyorsunuZ?
biz bebek siringasi kullanarak serum fizyolojikle temizliyoruz ama kizim cok agliyor.
Benim de sağ memede daha çok süt var mastit oldu şişti dr sağman Laz'ım bebek boşaltamıyor dedi bebeğim sürekli memede diye sağamadım biraz da üşendim sürekli sağ memeyi verdim boşaltsın diye bu seferde sol meme küçük kaldı ve bebeğim onu emmek istemiyor zorla tutturuyorum sütü de azaldı biri büyük biri küçük dengesiz kaldılar öyle..sağıp sağıp döndürmem Laz'ım o memeyi ama düzenli yapmam lazım süt sağma makinem çok ses çıkarıyor bebişi uyandırır diye yanından gitmem lazım offff çok üşendimmmmBenim tek memeyi aliyor. Digerini bir turlu tutturamadim. Evde olmadigim icin surekli sagamiyorum. Iki saate bir sagsam o da digeri gb olacak inaniyorum. Ili gun boyunca sagsam sonra tutturabilsem iyi olacak digerini de. Sut olduguna inaniyorum, milleti tinlamiyorum keyfim nasil isterse oyle davraniyorum. Beslenmeme fazla dikkat etmesemde uykumdan taviz vermiyorum. Inan inan olur
Benimkide oyle biri buk biri kucuk kaldi. Ben dogdugundan beri yaninda sagiyorum. Benimkide sesli ama dibinde sagiyrum tepki vermiyor.ihmal etmemek lazim. Ben simdi sagmak icin geldim:))Benim de sağ memede daha çok süt var mastit oldu şişti dr sağman Laz'ım bebek boşaltamıyor dedi bebeğim sürekli memede diye sağamadım biraz da üşendim sürekli sağ memeyi verdim boşaltsın diye bu seferde sol meme küçük kaldı ve bebeğim onu emmek istemiyor zorla tutturuyorum sütü de azaldı biri büyük biri küçük dengesiz kaldılar öyle..sağıp sağıp döndürmem Laz'ım o memeyi ama düzenli yapmam lazım süt sağma makinem çok ses çıkarıyor bebişi uyandırır diye yanından gitmem lazım offff çok üşendimmmm
Kizlar 40gun llohusalikla ilgili birsey yanlis anlaşılıyor hemen. Aciklik getireyim.uzmanlik alanim oldugu icin aciklamam sart.40gun maximum süredir. Adetin maximun suresi 10gun oldugu gibi.ama cogu kadin 10gunden once adeti biter ve temizlenir ibadet eder iliski kurar.lohusalijta boyledir.30gunde kanama TEMELLI bitti o zaman temizlen ibadetini yap.dr izin verdiyse iliski de bulun.bu konu yanlis algilaniyor 40kesin kural degil ama kanaman 42 gunde oldu misal.ozaman 40da temizlen 2gun özürlü olarak ibadet edersin cunku maximum sure bittiay bizimde saclar uzun hastanedeki ene diyorki bu ay dogan bebeklerin hepsinin mi saci uzun :)) Baya sac var yani kahkullerimiz gozumuze giriyor :))
Bende aksam yaglayayim yikayayim paklayayim .
Yok canim annem kisa bi mola verdi ablama gecti bayrama yakin gelip bayrami burda gecirip gidecekler temelli
Canim 40 gun kanama olsada olmasada ibadet edemezsin sen lohusasin ve 40 gun hersey yasak.
abdestini tabiki alabilirsin ama 40 gun dolmadan regli iken neleri yapamiyorsan hepsi gecerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?