2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kuru incir mi??

Kızlar benim bebiş 3330gr doğdu.şimdi 4. 100 gr yani 670 gr almış.nasıl oluyor da 1300 yada 1700 aldırdınız kızlar maşallah size. Siz nasıl hesapladınız yazarsanız sevinirim
3400 gr doğdu, ebemiz her hafta başı tartıyor ,haftada 350 gr civarı alıyordu. Bugün 1. Ay kontrolü vardı doktoru ölçtü 4790 gr olmuş. iştahlı bebek, ben normalden sapmasını istemiyorum mesela. Zor doyuyor, gaz çıkarma molasına bile bazen tahammülü yok sinirleniyor. Çünkü burda okuyorum 60 cc falan diyorlar günde.bizimki göğüslerimin üstüne 120 cc lik öğün içiyor anca doyuyor.
Ben aşırı kilo almasın diye pre mama kullanıyorum. Esas kilo aldıranlar 1 ve 2 numaralar ama Avrupa da pek önerilmiyor genelde. Sağlıklı olması esas ama İlla daha çok kilo aksın istiyorsan doktoruna muhakkak danış önce 1 veya 2 numara mama daha çok kilo yapıyor kısa süre o seçenekleri değerlendirebilirsin belki.

Kızlar benim bebiş 3330gr doğdu.şimdi 4. 100 gr yani 670 gr almış.nasıl oluyor da 1300 yada 1700 aldırdınız kızlar maşallah size. Siz nasıl hesapladınız yazarsanız sevinirim
Bendensin :)) Hayretle okuyorum kilolari duyunca biz simdi 2 aylik olduk 4.500 kiloyuz 2.900 dogduk ..
Benim bebise mama verecek zaman bulamiyorum ben emiyor en fazla 3 saat ara oda hic olmuyor ee ne ara mama verecegim. Zaten doktor cok mama verme midesini buyutmek istemem su anda dedi o yuzden de korktum acikcasi gunde 1 en fazla iki kere 60cc mama gerisi hep meme emiyor. Sagmaya vaktimde yok nasil sagiyorsunuz onu da aklim almiyo ben habire emdiriyorum :)

Canım doymadığında farkediliyor, emdikten sonra sanki hala çok aç hiçbirşey içmemiş gibi hala istiyor. sağdığım süt varsa onu yoksa 4 ölçek mama veriyorum onu içince doyuyor. Ama uyku Aralıkları uzun , 3,5 saat rahat uyuyor.gece bazen 5,5 saat bile uyuyor. O sırada sütümü de sağıyorum.

Bizim en fazla 2 -3 saat oda cok nadir uykumuz kuş uykusu sagmaya vakit kalmiyor o yuzden iste..
Bazen memeden cekince yada mama verince bitince agliyor yoksa 15 dk anca emiyor uzun emdigi de cok nadir. Ama kisa araliklarla emiyor saat basi memede.

Bizimki cok buyuk degil 4820 kilo.Dr bisi demiyor iyi bir dr a gidemedik.Iyi kilo almis,boyu normal diyor,o kadar.Boyle boyle besle ddmiyor.100 cc yi 20 dk da icer dedi 5 dk da iciyor dedik,sasirdi.Cok istahli iciyor,genzine kaciyor,nasil yavaslatabiliriz dedik,kendini kurtarir diyor.Biz bebegi takip edip isteklerine cvb vermeye calisiyoruz.Acikma,gaz,kaka yapamama aglamalari cikardigi sesler belirgin.Kendini iyi anlatiyor.Bagirdikca veriyorum.O kadar sagamiyorum ben.Kac kerede sagdin o sutu.Gogus uclarim aciyor.Iki gun once 100 cc den uc kez mama verdim sutum azdi.Bugun vermedim gece verecegim mamayi,acaba artirsam mi bu gece 110 yapsam mi?.Dr iki biberonu gecme dedi.Seninki izin veriyor mu?Benimki ilk kez dun 5 saat uyudu.100 cc mama ustune emdi.

4 gözle bekliyorum eh eh diyo sadece heralde 3. Aylarında agularlar

Biz basladik 40imizin.ciktigi gun gulmeye basladi simdilerder aguuu diyor ama öyle tatli aguu diyor ki yiyesim geliyor :)
Birde ingaa diye agliyorlar ya benimki ingeee diye agliyo :))
ay bizim ki doğdugu günden beri gülüyor ama bize değil tabi öyle bi kıkırdama geliyor anlık ya bi sırıtma ben dayanamıyorum emerken dayanamayıp öpen sendin değil mi alpi aynı durumdayım öpe öpe bitiremiyorum ya yumuşacık :) şu gaz sorunu da bitse çok mutlu olucam

Kaç gunluk bebegin cnm? Bende korkuyorum ki benim kızımda özellikle gece daha çok oluyor hiç rahat degilim .. garip sesler cıkartıyor.. bazen hırıltı gibi, sanki zorlanıyor gibi nefes alırken ı...off
48gunluguz canim. sanirim bir haftadir cok tukuruklu. ama bugun bogazinda kaldi ve kusacak gibi oldu tükürükten dolayi. boğazında bir sey var da cikartmaya çalışır gibi hallere girdi 10dk. Sonra uyudu azicik ama hiril hiril. gaz+süt+tükürük birleşince mi boyle oldu anlamadim. insallah alisir bunyeleri tukuruge.

Cok guzel masallah. Yok canım çok olur mu hiç, anne sütü bu ne kadar çok alırsa okadar iyi. 6 günde 300 gram alması her hafta böyle gidecek demek degilki. Aya göre değerlendirme yapilmalı. Ne zaman isterse ozaman veriyorum ben.

Canım elinden geldiği kadar emzirmeye devam et bide emzik çene kaslarını kuvvetlendiriyormuş bilmiyorum senin kız emzik aldımi ama alsa daha iyi olur süt açısından benim sıkıntım da benim kız çok uzun emiyor doymuyor sağsam süt kalmaz zaten daha çok sinirlenir

İnşallah cnm ya. Bende bol bol dua okuyorm

Bende emdiriyorum.saatimiz de yok.bazen 2 saate bazen 3 saatte.sadece emiyor benimki.sağmaya vakit de yok.emen çocuğa mama da vermek istemiyorum.kilo alımı az ama burada yazılanlara bakılırsa

4790 gr bizimki. 1ay için %75 persentilde. Çok değil ama büyük.Sizinki de öyle. Doktoru hiç süreden bahsetmedi bizimki de 5dakika sürmüyor hava yuta yuta içiyor. Benim her sağmada rahat 100 ml çıkıyor artık. İki bazen üç kere sağabiliyorum zaman bulunca. 5-6 haftadan itibaren 150 ml 5 öğün alabilir dedi. Bazen çok açsa emmeye de tahammülü yok direk biberondan hızlı hızlı içmek istiyor. 120 ml mama içip sakinleşince göğsüme geçiyor. Birini anca içebiliyor o zaman. 50 ml de o olsa 170 eder.diğer göğsü sağıp bir sonraki öğün ona göre dengeliyorum. Doktoru normal diyor, iyi büyüyor iştahlı dedi. Grafiklerde kilosu normal sınırlarda olduğu sürece acıktıkça ne istiyorsa vereceğiz. Büyümeye çalışıyor tam şuan diyor.

Bebegimin goruntusu sisman degil buyuk derken onu soylemek istiyorum.Bem mama da veriyorum sagip da veriyorum ama ikisi de bir kez oluyor.Seni okuyunca gelisimleri de yakin mamayi 120 ye cikaririm.Biraz once 110 mamayi hupletti.Uzerine de emdi.Mamayi birden fazla vermemeye calisiyorum sutum yetmezse emzirdigim halde bagirmalari aglamaya donusuyorsa o zaman veriyorum.Benim bir hafta once sag gogsumden 140 cc geldi.Gece iki ogunu de biberondan verdim mama kullanmaya gerek kalmiyordu.Ertesi gun goguste agri basladi.30 cclere 10 cc lere kadar dustu sut.Kesilecek diye korktum.Bu arada sol gogus 30 cc ile 90 cc arasi geliyor ama dsmka damla.Sag gogusten tazyikli geliyor.Emdire emdire ,saga saga, sag gogsu yine 100 cc ye cikarttim.Disaridsn da bakinca sag gogus az daha buyuk ve damarli.Gogsume saldiriyordu bebisim bugun.Sutumun tadina baktim icine kesme seker atilmis gibiydi,daha once tadi oyle degildi.Bebek benimle meme icin savasiyor.Farkli olarak kara dut,misir yedim.Hangisi sutun tadini o sekilde degistirdi bilmiyorum ama yavrum ictiikce cildiriyor.Sutteki seker zararli degildir umarim.Sut bol gelsin de mamayi gunde bir kereden fazla vermek istemiyorum.Kesmeyi de dusunmuyorum gogsum az biraz dinleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…