Sütümün üstüne İki kere 120 Yada üç kere 90 ml mama illakiBizimki cok buyuk degil 4820 kilo.Dr bisi demiyor iyi bir dr a gidemedik.Iyi kilo almis,boyu normal diyor,o kadar.Boyle boyle besle ddmiyor.100 cc yi 20 dk da icer dedi 5 dk da iciyor dedik,sasirdi.Cok istahli iciyor,genzine kaciyor,nasil yavaslatabiliriz dedik,kendini kurtarir diyor.Biz bebegi takip edip isteklerine cvb vermeye calisiyoruz.Acikma,gaz,kaka yapamama aglamalari cikardigi sesler belirgin.Kendini iyi anlatiyor.Bagirdikca veriyorum.O kadar sagamiyorum ben.Kac kerede sagdin o sutu.Gogus uclarim aciyor.Iki gun once 100 cc den uc kez mama verdim sutum azdi.Bugun vermedim gece verecegim mamayi,acaba artirsam mi bu gece 110 yapsam mi?.Dr iki biberonu gecme dedi.Seninki izin veriyor mu?Benimki ilk kez dun 5 saat uyudu.100 cc mama ustune emdi.
Bizimki de şişman görünmüyor, 4 cm uzamış sadece ama uzun doğmuştu. Kafa çevresi,boy ve kilo hepsi birlikte büyük bebek sayılıyor. Alpar da öyledir iştahına bakılırsa bir Boğaç da sizin kiBebegimin goruntusu sisman degil buyuk derken onu soylemek istiyorum.Bem mama da veriyorum sagip da veriyorum ama ikisi de bir kez oluyor.Seni okuyunca gelisimleri de yakin mamayi 120 ye cikaririm.Biraz once 110 mamayi hupletti.Uzerine de emdi.Mamayi birden fazla vermemeye calisiyorum sutum yetmezse emzirdigim halde bagirmalari aglamaya donusuyorsa o zaman veriyorum.Benim bir hafta once sag gogsumden 140 cc geldi.Gece iki ogunu de biberondan verdim mama kullanmaya gerek kalmiyordu.Ertesi gun goguste agri basladi.30 cclere 10 cc lere kadar dustu sut.Kesilecek diye korktum.Bu arada sol gogus 30 cc ile 90 cc arasi geliyor ama dsmka damla.Sag gogusten tazyikli geliyor.Emdire emdire ,saga saga, sag gogsu yine 100 cc ye cikarttim.Disaridsn da bakinca sag gogus az daha buyuk ve damarli.Gogsume saldiriyordu bebisim bugun.Sutumun tadina baktim icine kesme seker atilmis gibiydi,daha once tadi oyle degildi.Bebek benimle meme icin savasiyor.Farkli olarak kara dut,misir yedim.Hangisi sutun tadini o sekilde degistirdi bilmiyorum ama yavrum ictiikce cildiriyor.Sutteki seker zararli degildir umarim.Sut bol gelsin de mamayi gunde bir kereden fazla vermek istemiyorum.Kesmeyi de dusunmuyorum gogsum az biraz dinleniyor.
Seninki kibar kız inceltiyorBiz basladik 40imizin.ciktigi gun gulmeye basladi simdilerder aguuu diyor ama öyle tatli aguu diyor ki yiyesim geliyor :)
Birde ingaa diye agliyorlar ya benimki ingeee diye agliyo :))
Canim normal dogdu boyu 50 cm 35. gunde 57 cm denildi.Seninki kac cm dogdu?Sütümün üstüne İki kere 120 Yada üç kere 90 ml mama illaki
Bizimki de şişman görünmüyor, 4 cm uzamış sadece ama uzun doğmuştu. Kafa çevresi,boy ve kilo hepsi birlikte büyük bebek sayılıyor. Alpar da öyledir iştahına bakılırsa bir Boğaç da sizin ki
Canim normal dogdu boyu 50 cm 35. gunde 57 cm denildi.Seninki kac cm dogdu?Kafa cevresini hemsire olctu dr fazla olcmus hemsire diyip tekrar olctu ayni cikti.Kafa cevremiz buyukmus :)Sütümün üstüne İki kere 120 Yada üç kere 90 ml mama illaki
Bizimki de şişman görünmüyor, 4 cm uzamış sadece ama uzun doğmuştu. Kafa çevresi,boy ve kilo hepsi birlikte büyük bebek sayılıyor. Alpar da öyledir iştahına bakılırsa bir Boğaç da sizin ki
Canım ben annemden öğrendiğim bir yöntemi uyguluyorum ama etkili oluyor.Burun deliğine küçücük bir parça tereyağı koyuyorum.Bebek nefes alınca burun deliğinin içine gidiyor birkaç dakika içinde bebeğin burnunda ne varsa akıp çıkıyor.Bebegin nefesi anında açılıyorBebeğinizin burnunu nasıl aciyorsunuz
Aynıyız canım bizde saat bası en uzun 1.5saatte bir memedeyiz oyuzden sanirim mamayi 60 cc iciyor 10dk fazlada emmiyor gece uykulari biraz daha uzun oluyor 2.5saat falan ozaman mama verdiycem 80 cc anca iciyor daha usutunu goremedim ben ama kilo alimi 1ayda 1100 gram almis oda normal bugun tartildim onla 5300 olmus 2700 dogdu 2.ay kontrolunde saglik ocagi 4875 olctu gunde 2kere mama veriyorum bakalim haftaya kendi dokyorumuza randevumuz var o ne diyecekBizim en fazla 2 -3 saat oda cok nadir uykumuz kuş uykusu sagmaya vakit kalmiyor o yuzden iste..
Bazen memeden cekince yada mama verince bitince agliyor yoksa 15 dk anca emiyor uzun emdigi de cok nadir. Ama kisa araliklarla emiyor saat basi memede.
Aynen ya kac kutu bitti sonunu yine actim bugun 1gun kullanip cope atiyorsunuz dimi icim gidiyor valla haftaua bende doktoruna sorucambenim bebegimin burnu sık sık tikanmaya basladi. serum fizyolojikle de bu is olmayacak, pahaliya geliyor. internette normal sise serum kullananlar ve evde tuzlu su yapanlari okudum. doktora danisip alternatifini bulmak lazim aslinda
54 doğmuştu . kafası 39,3cm 32.günde. Boy kilo kafa orantılı ama büyük gidiyor grafikte. Muhtemelen sizin ölçülere yakın .Canim normal dogdu boyu 50 cm 35. gunde 57 cm denildi.Seninki kac cm dogdu?Kafa cevresini hemsire olctu dr fazla olcmus hemsire diyip tekrar olctu ayni cikti.Kafa cevremiz buyukmus :)
37.5dan sonra ver surup dedi benimde uyuyor uykunun icinde agliyor. Uyandi emdi sonra bi aglamaya basladi ilk defa bu kadar agladi bende yarim olcek calpolu verdim agrisida varsa alsin atesidr cikmaz rahat uyusun yavrum..
evet. internette para tuzagi oldugunu yazmış bir prof. tuzlu su tarifi de var ama bebekler daha cok kucuk oldugu icin cesaret edemiyrm.Aynen ya kac kutu bitti sonunu yine actim bugun 1gun kullanip cope atiyorsunuz dimi icim gidiyor valla haftaua bende doktoruna sorucam
Bizim doktor fitil verdi. Onu da calpol da aldim. Hangisini versem hic mi vermesem kararsizim. Icim gidiyor agladikca.37.5dan sonra ver surup dedi benimde uyuyor uykunun icinde agliyor. Uyandi emdi sonra bi aglamaya basladi ilk defa bu kadar agladi bende yarim olcek calpolu verdim agrisida varsa alsin atesidr cikmaz rahat uyusun yavrum..
Hangi mamayı kullaniyorsun canımAynıyız canım bizde saat bası en uzun 1.5saatte bir memedeyiz oyuzden sanirim mamayi 60 cc iciyor 10dk fazlada emmiyor gece uykulari biraz daha uzun oluyor 2.5saat falan ozaman mama verdiycem 80 cc anca iciyor daha usutunu goremedim ben ama kilo alimi 1ayda 1100 gram almis oda normal bugun tartildim onla 5300 olmus 2700 dogdu 2.ay kontrolunde saglik ocagi 4875 olctu gunde 2kere mama veriyorum bakalim haftaya kendi dokyorumuza randevumuz var o ne diyecek
Ya bnm göğüsümde öyle. Sağ byük sol kçükk çare bulursan banada haber verir msnHerkese merhaba maşallah iki aylık olmuş bebislerimiz var biz pazartesi ilk ay asimizi olduk yavrum nasıl ağladı ama kucağıma alınca sustu kızımin kilosu maşallah 4960 olmuş boyumuz 55 cm biz hiç mama almıyoruz sadece küçük bi sorun var benim sağ göğüs büyük sol küçük durumda sol geride kaldı sanırım yanlış emzirme yüzünden onu nasıl çözecem bilmiyorum sağda daha çok süt birikiyor taş gibi oluyor ama sol gayet yumuşak arada inanılmaz orantı farkı var ve cok çirkin duruyor
Buzdolabı nda mı canımBiz de serum fizyolojij kullaniyoduk doktorumuz bi kucuk serum verdi bi de şırınga bunu kullan dedi burnuna sıkıp cocugu ters cevirip sirtina vurulacakmis cidden ise yariyo bu arada serumu dolapta sakliyoruz kullanacagimiz kadar siringaya cekip isinmasini bekliyoriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?