2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İnsallah hemen iyilesir canım. Biz de araştırıyoruz yaptıracağız inşallah
Ben de yeni doganken istemistim ama sarilik falan olunca vazgectim.Dogum yaptigimda bir haller geldi bana.O aglarken ben de agliyordum.Kalbim aci cekmesine dayanmazdi.Simdi normallestim ama artik yenidogan sunneti olmaz,iyilesmesi daha zor.Acaba kati gidaya gecmeden yapmak mi lazim bu isi.Onumuzde dis cikarma ve kati gidaya gecme var artik.Dis cikarirken kilo kaybediyor mizirdaniyormus.

Kızlar bşy sorucam biz 48 günlüğüz . 3 gündür falan oğluşum acayip bi salgı var. Baloncuk balonck çıkıyo ağzından salyalar.. Aşırı bi artış var .. sizlerde de varmı ?

Arkadaşlar günaydın merhabalarHamileliğimden beri sizleri takip ediyorum ama yazmak hic nasip olmadı. 16 temmuzda bir kızım oldu benim de. Birinci ayında sadece 600 gr almıştı. Boy ve kafa cevresi gelişimi normal hatta bir ayda 7 cm uzamış kızım. doktor mama takviyesi önerdi. Ama ben mama vermek istemiyorum benim sutum gerçekten bol. Hem akıyor hem de sıktığımda fışkırıyor. Ama bebeğim neden kilo almıyor anlamadım Akma ve fışkırma sut bolluğunu göstermez mi acaba? Sutum mu yaramıyor yoksa bebeğime anlamadım.

3 aydan sonra fizik tedavi oluyormuş emme refleksi için ama sonuç ne olur bilmiyorum, çünkü nadir görülen bir sendromu var ve bizimki ağır olanmış malesef.Kalp için ameliyat demediler, galiba bizim hastalıkta ameliyat olmuyormus, ilaç kullanıyoruz, bayramdan sonra kontrol var bakalım kalinlasmis mı, kalınlaşırsa tehlikeli dedi dr.... Çok üzgünüm, neler hayal ediyordum, bayramda gezecektik cicileri giyinip, malesef biyere gidemicez bu durumda, ve daha neler neler hayal etmiştim, rabbim bu sıkıntılı zor günlerimi feraha erdirir inşallah. .

Bebek kilo almiyorsa mama vereceksin olur mu oyle.Sutun kilo aldirmiyor olabilir.On st fazladir belki.Protein yonunden zengin sutun az olabilir.Sutunu verir sonra mama takviyesi yaparsin.Beslenmene dikkat et bu arada.Bol protein al.Benim de sutum cok boldu sonra ne olduysa azalmis ben anlamadim,bebek meme istiyor hep agliyor.Mama verince sustu anladim yetmiyor.Yoksa ilk secim hicbir annenin mama olmaz.Biz de 35. gunde 7 cm uzadik ama hastane cikisi kilosu ustune 1700 gr aldik.Bazi gunler 1-2 mama takviyesi yaptim,bazi gunler sadece anne sutuyle beslendi.Bu arada bir gogsumden benim de fiskiriyor sutumu sagarken goruyorum. Azaldigi donemde ilk sagarken yine fiskirdi ama cika cika 10 cc sut cikti.Bu sut 4. aya kadar borsa gibiymis.Artar azalir.Genel bir kaniya varmamak lazim.

mayhosmelek tabiki mama takviyesi yapiyorum çünkü gerçekten cok az almış. protein de alıyorum bol bol ama olmuyor. Gerçekten şutumu sıktığımda sulu gibi çıkıyor bebeğimi besledikten sonra bile ki o Zaman kilo aldıran protein bakımından zengin sut gelmesi gerekmez mi. Günde 5 litre su iciyorum nerdeyse acaba bi ilgisi var midir:)

Canım arada sutunu sagıp ver bakalım nekadar içiyor

Valla cnm kacıyor mu genizine bilemiyorum.. nasıl anlayabilirim onu? ..ama bazen emerken öksürüyör..
aspiratorle mi temizleyeyim önceden su damlatarak ?
Genzine kaçıyor nefessiz kalıyor ya aklım çıkıyor olsa bilirdin zaten , serum fiz damlat birer damla aspiratör ile çekeceksin cnm

reiki ye gittim canım 5-6 ay evli bile değildim o zaman aslında başlarda işe yaramıştı ama şimdi o uzman şehir dışına yerleşti akses ne bilmiyorum doktoruda iptal ettim zaten dayanıcam kulanmamaya karar verdim kıyamıcam kuzuya

Bence var o kadar suyun vucuda bile faydadan çok zararı var demişti doktor 3 lt ideali, senin sütün bol bol ama sulu işte bir işe yaramıyor demekki , sen su içmekten yemek yemeye fırsat bulabiliyor musun ki :)

kızlar ben aventin makinasını almıştım ya 2 saate bir sağıyorum 4o ml çıkıyor iki göğüsten mamayı artırrdım çok artırtım hem de çocuk açmış huzursuzlugunun çoğu ondanmış yazmayı unuttum size biraz daha geceleri uyumaya başladı uzadı gece uykusu sizce sağdıkça artar mı ilaç kullanmıcam nasılsa arttıramadım bir türlü sanırım siinir strestende kesiliyor çok korkuyorum bi anda bitip akmıcak diye annem yalana ona yeter diyor aslında anne sütüne çok takık değildim sonuçta yurtta büyüyen kuzular napsın derdim ama takıntı haline geldi bende kilo alımı iyi ama zayıf hala tombişlemiyor hiç

Nasıl arttırcam canım mamanın 40 ml ne gelince bizim kuzu uyuklamaya baslıyor biraz sıkıstırıp 60 ml iciriyorum cok zorlayınca 75ml ictigi oldu ama 120 lere nasıl cıkabilirim hix bilmiyorum

Canım bnde sağa sağa çoğalır diyodm ki çoğalanları duydm ama bndr tam tersi. Makine sdce göğüsteki sütü çekiyo. Bebeğin emmesyle br değilmş onu anladmç göğs ucm yok ememiyodı ve stüöimü sağıp veriyodm az çkıyodu. Artk emziriyorm ve çok rahatm. Ne zaman emzirmeye başladım sütüm çoğaldı. Ve bebek emdiği zaman süt kanallarını genişletip süt akışını hızlandryomş. Makinenin kanalları genişletmr gbi bi fonksiyonu yokmş .. tecrübelerime dayanaraktn bnce asla pes etme 5 dk bile olsa ilk önce memeni tutturmaya çalış snradan sağp ver

Göğüs ucu yaralarım hala geçmedi ne illet birşeymiş. Her emzirmeden sonra saf zeyrinyağı sürüyorm yumuşatıyor eskisi kdr şiddetli değil acıması umarm düzelir artıkk.. Kızlar bebişleriniz memede kaç dk da doyuyor ? Bnm ki ilk emzrdğm sıra 40ımz çıktığı zamandı. 1 saat buluyodu. Ama şuan 48 günlüğüz ve 20 dk da doyuyo. Süt geliyo bide kusuyo yavrum üstüne üstelik bide hıçkırık tutuyo. Doktoruma sordm emdiği içn süt kanalların genişlemiştir daha hızlı çeker sütü çabuk doyar dedi. Kusması içinde fazlasnı atıyor dedi. Hıçkırığı söylemedm ama hemen hmen günde 3 kez hıçkırık tutuyor normal mi ? Günde 2 yda 3 kez kaka yapıyorz sulu şekilde. Her emzirmede de bezi değiştyrm çiş yapmış oluyo baya..

Geçmiş olsun benim oğlumda da göbek fıtığı var. Çok büyük değil ama yine de tedirgin ediyor. Ağlamaması için özen gösteriyorum. Doktor 2 yaşına kadar geçeceğini söyledi.
Ah canım yaa.. bnm oğlum allahıma şükr pek ağlamıyo ama acayip snirli ve gazlı. Ikınmaktan mı oldu acaba of ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…