- 21 Haziran 2016
- 1.786
- 2.732
- 83
Kızlar emzirmekle, sütü sağıp vermek arasında fark var mı?? Dolaba koymadan sağıp hemen bebeğe verilmesi..benim kız sol mememi emiyor, sağa gelince emmiyordu . resmen kavga ediyoruz ama almıyor yüzünü ekşitiyor.. sağ gögsümü emmeyince taş gibi oldu.. bende dayanamadım el pompası aldım.. sağınca rahatladım.. baktım kolay ve canım acımıyor, her iki mememide sağıp kızıma veriyorum.. sanki böyle daha doyurucu oldu..ama eşim emzirsene diye başımın etini yiyor.. dolaba koymuyorum, sağıyorum ve hemen veriyorum..sadece sütüm yetmiyor, mamada veriyorum..vitamin acısından bi kayıp yoktur herhalde, değil mi??[/QUOT
Vitamin olarak fark yoktur emzirsen daha steril oluyo tabi bence emzirmeye ugras canım
Vitamin açısından kaybı olmuyor sütun ama emerken bebeğin dili ve emiş şekli sütun oluşumunu hızlandırıyor.surekli sağarak verirsen sütun azalabilir.cocuk memenin ne kadar çok uyarırsa sut ona göre artıyor.Kızlar emzirmekle, sütü sağıp vermek arasında fark var mı?? Dolaba koymadan sağıp hemen bebeğe verilmesi..benim kız sol mememi emiyor, sağa gelince emmiyordu . resmen kavga ediyoruz ama almıyor yüzünü ekşitiyor.. sağ gögsümü emmeyince taş gibi oldu.. bende dayanamadım el pompası aldım.. sağınca rahatladım.. baktım kolay ve canım acımıyor, her iki mememide sağıp kızıma veriyorum.. sanki böyle daha doyurucu oldu..ama eşim emzirsene diye başımın etini yiyor.. dolaba koymuyorum, sağıyorum ve hemen veriyorum..sadece sütüm yetmiyor, mamada veriyorum..vitamin acısından bi kayıp yoktur herhalde, değil mi??
Canım muhakkak emzirmelisin.emzirmek sütünü arttırır.sütü sağmakla emzirmek arasında çok fark var.emzirdikçe sütün artar.eğer şimdi biberonla içmeye sağıp vermeye alıştırırsan yarın Birgün çok sıkıntı yaşarsın.şimdi evdesin zor olmaz ama dışarıya çıkmaya vbaşladığında ,yolculuk sırasında ,misafirlikte senin için çok zor olacak.gögsünü açıverip emzirmek var bir de onu sağıp steril kalmasını ,ve sıcaklık ayarını yapması var.bir de şimdilik neyse sağdığın yetecektir çünkü bebiş küçük.büyüdüğünde sağdığın süt yetmeyecek.en iyisi senin için en temiz ve kolayı emzirmek.aç Memiş'i lıkır lıkır içsin.sıcak sıcak.Kızlar emzirmekle, sütü sağıp vermek arasında fark var mı?? Dolaba koymadan sağıp hemen bebeğe verilmesi..benim kız sol mememi emiyor, sağa gelince emmiyordu . resmen kavga ediyoruz ama almıyor yüzünü ekşitiyor.. sağ gögsümü emmeyince taş gibi oldu.. bende dayanamadım el pompası aldım.. sağınca rahatladım.. baktım kolay ve canım acımıyor, her iki mememide sağıp kızıma veriyorum.. sanki böyle daha doyurucu oldu..ama eşim emzirsene diye başımın etini yiyor.. dolaba koymuyorum, sağıyorum ve hemen veriyorum..sadece sütüm yetmiyor, mamada veriyorum..vitamin acısından bi kayıp yoktur herhalde, değil mi??
Canm el pompasıyla sutun azalır emzirmene bak senKızlar emzirmekle, sütü sağıp vermek arasında fark var mı?? Dolaba koymadan sağıp hemen bebeğe verilmesi..benim kız sol mememi emiyor, sağa gelince emmiyordu . resmen kavga ediyoruz ama almıyor yüzünü ekşitiyor.. sağ gögsümü emmeyince taş gibi oldu.. bende dayanamadım el pompası aldım.. sağınca rahatladım.. baktım kolay ve canım acımıyor, her iki mememide sağıp kızıma veriyorum.. sanki böyle daha doyurucu oldu..ama eşim emzirsene diye başımın etini yiyor.. dolaba koymuyorum, sağıyorum ve hemen veriyorum..sadece sütüm yetmiyor, mamada veriyorum..vitamin acısından bi kayıp yoktur herhalde, değil mi??
Gunaydin biz biraz gec uyandik sana gore ama aynen dedigin gibi kustu ustunu degistim altini degistim. Tam oh dedim yatagina koyuyordum ki gümm diye bir sesle kendime geldim beline kadar kakaPazar sabahından herkese gunnaydınn
Sırtımıza kadar kakayla başladık güneşimdi ise agzında emzik beşiginde sallıyorum umarım uyurda kestiririm bende azcık
Geçen burda okuyup süt artırsın diye maden suyu içtim yavrum o gün kıvranmaktan uyuyamadım sabaha kadar, süte faydalı belki ama fena gaz yapıyor. Dikkatli olun derim +Ben cok gazliyim o mu yapiyor acaba?Bebisle senfoni orkestrasi gibiyiz.Bir o bir ben.Esimin yaninda salip salip bebise atiyordum sucuIcimden de saf kocam diyorum.Bugun bana yap yap cocuga at sucu dedi :)Anliyormus meger
Biz de cuma rüzgar yedik ve 12 saat uyumadı yavrum huzursuzlandı ah çok pişman oldumDun bebisi gezmeye cikardik 4 saat kadar disaridaydik.Yavrum uslu buyuk bolumunde uyudu emzirme onlugunde emzirdim.Ruzgarliydi hava.Korktum ama esim gorumcem bisi olmaz dedi.Noldu butun gece uyumadik.Gaz sancisi gazi bitmedi bir turlu.Cok yorulmuss ememiyor bile.Uyumadik babasiyla.Bir daha dinlersem kimseyi.Su ana kadar en fazla 30 dk disarida durmus bebek 4 saat ruzgarli havada gezdirilir mi?Hay benim aklima,onu bunu dinleyen aklima.4-5 kezde oksurdu,atesi yok ama.Kiraz cekirdegi isittim iki kez o iyi geldi.Cildini tahris etmesin diye yuz ustu sirt ustu cevirdim durdum.Bebegi en iyi annedi tanir.Bir sey icine sinmiyorsa yapmayacaksin.
Gunaydin biz biraz gec uyandik sana gore ama aynen dedigin gibi kustu ustunu degistim altini degistim. Tam oh dedim yatagina koyuyordum ki gümm diye bir sesle kendime geldim beline kadar kakasil bastan ayni islemi yap sonrada uykusu kacti zaten
bizim buradakiler cok pimpiriklisiniz-cocugu eve kilitlediniz diye söylenip duruyorlardi. Tatile geldik simdi, hava esintili, . biraz gzdirdik, hemen uyudu yavrum. ne guzel acik havayi sevdi dedik. ama geldigimizden beri kivraniyor cocugum simdi. hic bu kadar gazi olmamistiDun bebisi gezmeye cikardik 4 saat kadar disaridaydik.Yavrum uslu buyuk bolumunde uyudu emzirme onlugunde emzirdim.Ruzgarliydi hava.Korktum ama esim gorumcem bisi olmaz dedi.Noldu butun gece uyumadik.Gaz sancisi gazi bitmedi bir turlu.Cok yorulmuss ememiyor bile.Uyumadik babasiyla.Bir daha dinlersem kimseyi.Su ana kadar en fazla 30 dk disarida durmus bebek 4 saat ruzgarli havada gezdirilir mi?Hay benim aklima,onu bunu dinleyen aklima.4-5 kezde oksurdu,atesi yok ama.Kiraz cekirdegi isittim iki kez o iyi geldi.Cildini tahris etmesin diye yuz ustu sirt ustu cevirdim durdum.Bebegi en iyi annedi tanir.Bir sey icine sinmiyorsa yapmayacaksin.
Ay o milleti sorma bana da hep yok sıcak sarıp sarmalamaDun bebisi gezmeye cikardik 4 saat kadar disaridaydik.Yavrum uslu buyuk bolumunde uyudu emzirme onlugunde emzirdim.Ruzgarliydi hava.Korktum ama esim gorumcem bisi olmaz dedi.Noldu butun gece uyumadik.Gaz sancisi gazi bitmedi bir turlu.Cok yorulmuss ememiyor bile.Uyumadik babasiyla.Bir daha dinlersem kimseyi.Su ana kadar en fazla 30 dk disarida durmus bebek 4 saat ruzgarli havada gezdirilir mi?Hay benim aklima,onu bunu dinleyen aklima.4-5 kezde oksurdu,atesi yok ama.Kiraz cekirdegi isittim iki kez o iyi geldi.Cildini tahris etmesin diye yuz ustu sirt ustu cevirdim durdum.Bebegi en iyi annedi tanir.Bir sey icine sinmiyorsa yapmayacaksin.
Ama bu sözlerde çelişkiler var.hem süte gaz geçmez diyor.hem de kafeinli şeyler içmeyin diyor.hem rezene içebilirsiniz diyor.madem çocuğa geçmiyor niye rezene içiyorum.anlamış değilim ki her kafadan bir ses.
Sanirim uykuyu etkiliyor kafein cay da demiri dusuruyor ama buda ayri celiski dedigin gibi ☺ ben mesela yedigime ictigime dikkat ediyorum ama cayi kahveyi iciyorum bebegimde gaz yok masallah diyeyim arada oluyor o kadar gunduz cok uyumasada gece gunduze gore iyi uyuyor.Ama bu sözlerde çelişkiler var.hem süte gaz geçmez diyor.hem de kafeinli şeyler içmeyin diyor.hem rezene içebilirsiniz diyor.madem çocuğa geçmiyor niye rezene içiyorum.anlamış değilim ki her kafadan bir ses.
Evet öyle ama bazı müdürler kıllık yapıyo umarım sizinki yapmaz.Iyi pazarlar anneler. Biz biberonda da kasikla icerken de deli gb agliyoruz. Memende meme baska turlu doymuyor yavrum. Kusma hapsurma oksuruk bizde de var. Ates yok. Mebde calisanlar bizim emzirme saati ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay bir bucuk saat mi? Izin mevzuatini okudum oyle anladim. Eve gelis gidis yapacagim artik. Oglenleri bari emzireyim. Bu yavrucaklar nasil birakilip gidilecek bilmiyorum. Bensiz yese bu kadar aklim kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?