2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Cnm zeytinyagla masajı gectim içiriyorum bile bizimki yapmıyor yaa nasıl sadece masajla yaptı seninki
Biz bekliyoruzz bekliyooruuuuuuz ,yapmayınca - fitil .....malesef.....
Acille de gittik, dr goturduk problm yook dediler .9 gun bekledigimiz var yapmıyoor ....ufff

Kızlar gaz için biz bioGaia zinko kullanıyoruz ayaklarının altına acı elma yağı sürüyorum. Günde 4 çay kaşığı kimyon tohumu çayı içriyorum. Bize iyi geldi şimdilik umarım böyle de gider.

Olabilir canim biz antalyaYa geldik dayima ama evdeki düzenim gibi degil bide gaz sancilarimiz oluyo ne kadarlik bebek kendi uyanana kadr uyandrma istersen uzamis sarilik bizdede var bazen uzun uyudugu olabiliyo nadir de olsa ben uYandirmiyorum cünkü genel olarak sık emzirmeye calışıyorum

Benim bebeğim de sadece anne sütü aliyor, 7, 8 gunde bir yapıyor. Huzursuz değil. Normal deniyor.

İlk defa olduğu içinmi bilmiyorum mesela bugun yapmadı bnde zeytiyağı içirdim cay kaşıgıyla halen yapmadı niye böyle oldu bilmiyorum cok düzenliydi.. bnde senin gibi onu öyle görünce dayanamıyorum..
Bazen diyorum annelik duyguları bana göre değil cok kötü oluyorum en ufak bişeyde kolum kanadım kırılıyor sanki. rabbim büyük dert vermesin. Allahım hiçbir anneyi evladıyla sınamasın diyorum hep..

İlk oğlumda bende öyleydim korkuyor insan bişey olacak gibi geliyor hep canı yanıyor diye düşünüyorsun hep benim sanki içimde yara var gibi acırdı kaç sene öyle yaşadım valla büyüdü de kurtuldum o histen şimdi yine bebek ama tecrübe var daha rahatım allaha şükür allahım tüm evlatlarımızı korusun bu günleri aratmasın

Bizim bir kez oldu canım 8. gün fitil verdik, şimdi 2 gündür yine yapmıyor. Anne sütü alıyosa normal diyorlar 5.-6. haftalarda başlayıp 5. Aya kadar devam ediyormuş, eğer zorlanmazsa ben bu kez bekliycem yapana kadar. Çünkü fitilde hem çok canı yanıyor hemde fitille yapmaya alışınca normal yapamıyormuş korkuyorm sizinde düzene girer inşallah biran önce.

Sanırım bende aptamil alacağım bir de.. ayy valla çok sık değiştirmek istemiyorum mamayı ama bugün 5.3da mama yedi uyudu ysrım saat sonra ağladı durdu gaz çıkarıyor ama çok ağladı sonra uyumadı falan 8.30da zorla uyudu mama yiyip. Bilemedim mamadan mı değil mi.. aslında mama güzel ama sanırım bir şeyler ters gidiyor çözemedim. İlk bebeğim bu cadı olsa 2. Bebeği doğurmazdım yani.. kahve içmeye fırsat bırakmıyor cadı. Bazen yemek yemeyi tuvalete gitmeyi bile unutuyorum. Oğlum dururdu uyanık kalsa ağlamazdı bu ciyak ciyak.. olmazsa hem bebivta hem aptamil giderim. Şu aptamili de hiç alasım yok yaa.

Ben de bugun bittim.Defalarca emdi defalarca kaka yapti.Hic uyumadi.Emiyor cok emiyor fazla gelirse kusuyor sonra tekrar emiyor.Kaka gaz fasli basliyor uyumuyor.Yeni uyutabildim.Mama veremiyorum kaka yapamiyor gaz sorunu oluyor.Ben bu cocugu doyuramiyorum ya.Kullandiginiz kolay kaka yaptiran mamalar dr tavsiyesiyle mi?

O fitil bebek için olanı bile büyük ya ben onu kendime kullanıyorum , onu bebeğe yaparken kenarlarındam yontup inceltmek lazım bence (gliserin kansuk ise tabi fitil)

O fitil bebek için olanı bile büyük ya ben onu kendime kullanıyorum , onu bebeğe yaparken kenarlarındam yontup inceltmek lazım bence (gliserin kansuk ise tabi fitil)

Evet canım gliserin kansuk. Bende aynısını düşündüm, umarım gerek olma ama bir daha kullanmak zorunda kalırsam incelticem.

Umarım görürsün cnm yeni mamanın etkisini. Ben hiç damlada kullanmadım acaba bağırsak florasyla mı ilgili demiştim ama oda değil demekki. Resmen dert oldu bize bu bebişlerin kakaları.

Ben kendim arastirdim hipp aldim hic sorun yasamadim gaz kakadan yana doktora danismadim yani.
kim doktora danissa aptamil diyor :)

kızlar mama konusunda en iyisi değilde bebeğin sevmesi önemli sanırım.. sütüm geç geldiğinde çeşit çeşit mama kullandık..aptamil,bebivita, beba, hipp..şuan bebivita-pre kullanıyoruz.. dr ve ebemiz öncelikle hipp önerdi ama bizim kız sevmedi, zorla vermeye çalıştık kaka sorunu yaşadık..bizimde arada kaka sorunumuz oluyor ama en fazla 1 gün yapmıyor, ertesi güne yapıyor.. onda bile içim parçalanıyor, kuzumun rengi gidiyor ıkınırken.. bilmiyorum ne kadar etkili olur sizlerde ama ben karnına ve ayaklarına badem yağıyla masaj yapıyorum rahatlıyor..ve hava isterse 30 derece olsun muhakkak çorap giydiriyorum..şimdi mamayıda az vermeye başladım, çoğunluk anne sütü içiyor.. elimden geldiği kadar emziriyorum, sağıyorum.. çok bitkin olduğum zamanda 1 kez 90cc lik mama yapıyorum...gece uykumuz düzene oturdu, umarım çocuk huy değiştirmez, şimdi sıra gündüz uykusunda.. onuda düzene koyduk mu değmeyin keyfime....ama resmen şaftım kaydı, bebeğin rahatını bulabilmek için şekilden şekile giriyorum, yapmadığım şey kalmıyor.. deneye deneye buluyorum...anne olmak tahminimden daha zormuş..

Son düzenleme:
Ayyy kızlar bebeğimi akşam uykusuna yatırırken kucağımda yavaş bi şekilde sallıyorum ; ben ki asla sallamıcam diyordum, ama resmen kurtarıcım oldu:)) pişşş pişşşş diyorum kızımın içi geçiyor... pişş pişşş sesi kesilince uyanıyor, bende sürekli söyleyince boğazım kuruyor.. bende YouTube den gercek anne sesinden pişşş pişşş sesi buldum, hemde aralıksız 1 saat.. hahahaaa onu açıyorum, çocuktan uzak bir yere tlf bırakıyorum, çıkıyorum odadan... pişşş pişşş sesiyle uyuyuuppp kalıyor.. derin uykuya geçtikten sonra kapatıyorum...kızımın rahatı için her yol mübahtır

Bugun bizde kaka sorunu yaşıyoruz gaz var çıkmıyor , ben süt içtiğim zaman oluyor galiba ya süt ve yoğurt gaz yapıyor kesin dini sizde nasıl ? Yapıyormu

E kucakta kim sallıyor :)

Bugun bizde kaka sorunu yaşıyoruz gaz var çıkmıyor , ben süt içtiğim zaman oluyor galiba ya süt ve yoğurt gaz yapıyor kesin dini sizde nasıl ? Yapıyormu
Süt sende gaz yapıyormuydu? Eğer sana gaz yapıyorsa, bebekte etkilenir.. beni süt etkilediği için hiç içmiyorum, bebeğim raharsız olacak diye.. onun yerine yoğurt tüketiyorum.. şimdilik sorun çıkmadı..

Bende de program var ne sesi ararsan var :) herşeyin kolayı çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…