Nasıl vereceksin bende istiyorum ama olmuyor süt gider diye korkuyorumIlk kez bebek sahibi olan anneler ilk zamanlara gore bayagi rahatladim ben.Umarim siz de ayni durumdasiniz.Lohusaligin bitmesinden midir,bebegin yeni doganligi atlatmasindan midir kendime daha guvenliyim.Bebege daha rahat bakiyorum,daha az panik yapiyorum.Bebegim de Allaha sukur uyumlu.Sadece disariya cikmayi sevmiyor.Urkek serce gibi :)Fiziksel olarak 20 kilo fazlamin yarattigi agirlik bacaklarima fazla geliyor,agrim var.Diyet yapamiyorum,spor yapamiyorum.Sutumun gitmesinden endiseleniyorum.Gelecek hafta annemin yanina gidecegim.Duruma gore bir ay kalmak istiyorum.Su bacaklarimi toparlarim umarim.5-6 kilo vermek bile rahatlatacak beni.
Sütün geldiğini çıkan sesten anlarsın ki zızt zızt diye ses bile çıkıyor :)Herkese Günaydın hayırlı bayramlar.. dünden beri moralim çok bozuk bebeğim emerken tepiniyo ağlıyor bir süre sonra. Ben önce gazdan diye düşünüyordum ama süt gelmediği için sinirleniyordur dediler bana da mantıklı geldi acayip üzüldüm o ağlıyor ben Ağlıyorum.. böyle bi 10 15 dakika emdikten sonra ağlıyor tepiniyo ben de çıkarıp tekrar veriyorum iştahlı kapıyo bi kaç çekip yine aynı sizce gerçekten süt gelmediği için mi? göğsümü sıkınca da bi damla geliyo süt
Sagdim emince 1 gogusten 20 cc civarı çıktı.. mama vermedim hiçMama veriyor musunuz hic ? Ayrica elle sıktığınızda ne kadar geliyor veya pompa varsa onunla sıkın bakin ne kadar geliyor
senin durumun daha zor tabii iki çocukla, Allah kolaylık versin hepimize.Canım hiç üzülme bende ayniyim yemek yemek hayal çok huysuz bi bebek sürekli kucakta bide oğlum var iki çocuk yemek yiyecek ve yapacak fırsat yok tabi sutumde az böyle olunca ama 3 aya kadar sürekli emzirmekte fayda gelmese bile çünkü 3 aya kadar süt üretimi ihtiyaca göre artıyor ne kadar emerse o kadar artıyor 3 . Aydan sonra süt sabitleniuor hep ayni oranda süt oluyor memede daha vakit var çoğalır inşallah da kurtuluruz
Herkese Günaydın hayırlı bayramlar.. dünden beri moralim çok bozuk bebeğim emerken tepiniyo ağlıyor bir süre sonra. Ben önce gazdan diye düşünüyordum ama süt gelmediği için sinirleniyordur dediler bana da mantıklı geldi acayip üzüldüm o ağlıyor ben Ağlıyorum.. böyle bi 10 15 dakika emdikten sonra ağlıyor tepiniyo ben de çıkarıp tekrar veriyorum iştahlı kapıyo bi kaç çekip yine aynı sizce gerçekten süt gelmediği için mi? göğsümü sıkınca da bi damla geliyo süt
Kilo alımı maşallah çok iyi alması gerekenden fazlasını alıyor o yüzden kafam karışık aç olup olmadığı konusunda.. Sürekli aranması ve bütün gün ağlamasına göre aç ama kiloya göre değil ne dusunecegimi şaşırmış durumdayimBende baslarda oyle diyordum bu cocuk doymuyor mu sut mu gelmiyor diye,biberonla deniyorduk cogu zaman onu da almiyordu.gazdan ya da baska derdi var olduguna inandim.gerci hala ara ara agladiginda memede sıkıp kontrol ederim sut gelir az ya da coo,annem dovecegim seni bir gun bu yuzden der:)) mama bende vermedim.kilo alimi iyiyse gercekten baska derdi olabilir.evde tartida da anlayabilirsin az cok,once esin ya da sen tek tartil sonra bebis kucakta cikin aradaki farka bak
Kilo alımı maşallah çok iyi alması gerekenden fazlasını alıyor o yüzden kafam karışık aç olup olmadığı konusunda.. Sürekli aranması ve bütün gün ağlamasına göre aç ama kiloya göre değil ne dusunecegimi şaşırmış durumdayim
canım benim aynen bazıları hıc ugrasmayıp mama verıyor ama ben okadar ugraştım ki doktorlar ebeler heryere gıttım dırendım mamayı azalttım yemeyle ıcmeyle olmadı ama emzırdıkce arttı cıdden ama haklısın nekadar gelse de azsa eger sut yetmıyor ve psıkolojık olarak kotu oluyorsun eger takarsan bebek de ben de yoruluyoruz benım kı de emzık almıyor mıdesı bulanıyor emzık verince elını emıyor surekli ben de doymuyor bu dıyerek uzuluyorumM Maya_06 Canim herkes ister her şey olmasi gerektigi gibi olsun ama olmuyorsa da zorlamanin ne alemi var. Kim ister ki pratik ve mucizevi anne sutu varken mama vermek ama azsa yada yoksa cocugu ac birakmamak da lazim napicaz? Derler ya rakı icen öldü de su icen olmedi mi diye, anne sutu alan buyudu de mama icen buyumedi mi:))
Ayakta, besikte, battaniyede sallanmayan cocuk mu var canim. Her gün yeni adetler cikariyorlar neymis cocugun beyni icerde carpiyormus beyin hasari oluuormus. Sanki cocugu duvardan duvara vuruyoruz. Ozaman bebek arabasina da binmesin degil mi?
Benim bebegim aciktiginda degil de uykusu geldiginde elini emiyor mesela emzik niyetine. (Ama emzik almiyor)belki seninki de oyledir. Emzirdikce sut geliryor haklilar ama ne kadar gelse de yetmiyor.
Ben hurmayi denedim ekstra olarak onuda ye bide her emzirmeden sonra 1 bardak su içmek lazımBizimde sorunumuz ayni...gun icinde hem yorgunluktan hem yemek yiyemrmekten sut olmuyor.ama aksam biseyler yiyip biraz uyuyunca göğüslerim doluyor hemen...
Aksama dogru aglamalari artiyor ben de iyice yoruluyorum.susturamayinca mama yapip veriyorum hemen susup bir sure sonra uyuyo...
Gun icinde nasil artttiricaz sutumuzu bilmiyorum.süt yaoan şeyler,incir,bulgur,soğan,dereotu,bol sıvı ne kadar sürede sütü arttirir acaba?
Açlık oldukca gun içinde uyku da olmuyo.uyumayinca da yorgunluktan sut olmuyokısır döngüde kaldik resmen
Insallah duzelir :))Ya bu 40 çıkınca herşey düzeliyor mu benim 4 gün kaldı sabırsızlıkla bekliyorum hayal kırıklığına ugramam inşallah
Ben boyatacagim ama hala firsat bulamadim. Acici kullaninca gecer diyorlar duz boyada sorun olmaz diyorlar bende diyenlerin yalancisiyim.Saçını boyuyan varmı. Oğlumda emzirmediğim geçen yıl hemen boyamıştım budefa emziriyorum ve saçlarımdan cok sıkıldım değişiklik yapmak istiyorum.. süte geçermi zararlımı boyamak bi bilginiz varmı
Kızıma masallah diyeyim daha hiç sallayarak uyutmadim. Bayram dolayisiyla kv de idik o zevkine ayagina koyup salladı alıscak diye korktum ama çok kalmadık Allahtan. Bide benim kız emer gazı ciksin diye koynuma alirim uyurM Maya_06 Canim herkes ister her şey olmasi gerektigi gibi olsun ama olmuyorsa da zorlamanin ne alemi var. Kim ister ki pratik ve mucizevi anne sutu varken mama vermek ama azsa yada yoksa cocugu ac birakmamak da lazim napicaz? Derler ya rakı icen öldü de su icen olmedi mi diye, anne sutu alan buyudu de mama icen buyumedi mi:))
Ayakta, besikte, battaniyede sallanmayan cocuk mu var canim. Her gün yeni adetler cikariyorlar neymis cocugun beyni icerde carpiyormus beyin hasari oluuormus. Sanki cocugu duvardan duvara vuruyoruz. Ozaman bebek arabasina da binmesin degil mi?
Benim bebegim aciktiginda degil de uykusu geldiginde elini emiyor mesela emzik niyetine. (Ama emzik almiyor)belki seninki de oyledir. Emzirdikce sut geliryor haklilar ama ne kadar gelse de yetmiyor.
Canim kullanmiyorum ama bnde halsizim annem yuzun sapsari deyip durduVitamin kullanan var mı bende halsizlik başladı da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?