- 11 Ocak 2017
- 1.814
- 2.368
- 53
Ailemin yanina geldim rahat etmek icin gelmesemiymisim diye dusunuyorum.Benim bebis disari cikinca gece babasiyla beni otturuyordu.Normalde cok uslu aglamayan bir bebis.Burada cok agliyor.Gecen gun fiskirarak kustu.Ilk defa oluyor solugu hastanede aldik.Asiri faz var dedi dr.Yediklerimden,usuttugumuzden ya da ortami yadirgadiysa olurmus.3. su oldugunu biliyorum.Kendini guvende hissetmiyor.Kucagimdan inmiyor.Birlikte uyiyor uyaniyoruz.Yemegimi bile odamizda yaninda yiyorum.Cok yoruldum.Dr saglikli boyle olur diyor.Ara ara kusuyor.Mamayi dr kestirdi.Sut inegi gibi oldum iyice kusuyor emiyor kusuyor emiyor.Kilosu iyi artmis 5680 olmus 52. gunde.Boyle kusarsa kilo alimi olumsuz etkilenir amaHerkese merhaba hepiniz uykusuzliktan bahsetmissiniz ben bir ay ailemin yanında kaldım hersey çok güzeldi gaz sancısı dışında pazar geldik ve kızımın uyku olayı mahfoldu gündüz en kötü iki kez 2 saat deliksiz uyur gece de 2 saatte bir emmek için kalkardi sabah 10 a kadar ama kendi evimizde düzen bozuldu tuvalet e bile gidemiyorum ağlıyor sadece emerken kucagimda uyuyor ya da ayağımda sallarken yatağa bıraktığım an gözünü acıyor sanki saatlerce uyumuş gibi bakıyor :) ne yemek yapıyorum ne de evle ilgileniyorum böyle ne zamana kadar sürecek bilmiuorum gezmeyi çok seven kızım dün alışveriş için ciktigimizda gram uyumadi sürekli göğsümde olmak istedi benim vakit bebek bakım odasında geçti anlicaginiz. Ama yine de kizamiyorum öyle güzel bakıyor ki yüzüme herseyin farkında gibi mincikliyorum bende
900-1500 gr arasi normalmis canim,gayet iyi.Bugun kontrol gunumuzdu 1 kilo almisiz doktor iyi dedi kalca cikikliginada bakildi onuda atlattik ayda bir kilo iyimi kotumu sizlerin nasil ama dogum kilosuylada alakaliymis kilo alma durumu :-/ Velhasil kelam bir kontrolun daha sonuna gelmis bulunmaktayiz :)
Bizde 1 ayda 1 kilo almisiz normali bu sanıyorum bizede iyi dedilerBugun kontrol gunumuzdu 1 kilo almisiz doktor iyi dedi kalca cikikliginada bakildi onuda atlattik ayda bir kilo iyimi kotumu sizlerin nasil ama dogum kilosuylada alakaliymis kilo alma durumu :-/ Velhasil kelam bir kontrolun daha sonuna gelmis bulunmaktayiz :)
Ayni huzursuzluk bizde de var bide baskalarini yadirgar istemez oldu gulucukler azaldi aglar oldu bugun 2. Gun umarim gecer2.ay aşıları huzursuzluk yapti kizimda, her seye agliyor. atesi cikacak mi diye tetikteyiz. sirtina kadar da kaka yaptı ilk kez. insallah a çabucak gecer etkileri.
Canim o anakucagini ne kadara aldin,kac kiloya kadar tasiyormus?Benimki 9 kiloya kadar tasiyor.Son 3600 kilomuz kaldi.Bizim gece uykuya dalışımız; 8 de banyo, 8.30 mama, 8.40 yataga yatis. Işıklar kapalı,cok az bir gece lambasi, park yatagin titresimi acik, alirsa emzik (gece aliyor,gunduz asla), tek elini tutuyorum, 10 dk sonra uyuyor. 9 gibi uyumus oluyor. Gece de 1.30, 3.00, 4.30, 5.45 de kalkiyor. Emip uyuyor. 5.45 kaka seansi yapabilirse eger emip 7ye kadar uyuyor. Yapamazsa 8.30a kadar agliyip mizirdanip 8.30 da uyuyor.
Gece boyle ama gunduz hicbir duzen yok. Ya memede ya ayakta sallayarak uyuyor. Yarim saat maksimum 45 dakika suruyor uykular. O yüzden ne ben uyuyabiliyorum ne is yapabiliyorum. Cunku kucaktan yada ayaktan inince uyaniyor.
Elektrikli sallanan ana kucagi aldim.mamaroo 4moms dunya varmiş vallahi. Hakkaten ana kucagi. Uyumadigi her saniye onun uzerinde. (Normalde bebekler uyusun diye yapilmis ama bizimkine işlemedi).
hafta ici alacagim insallahO emzigi denedin mi cnm ? Aldın mı?
Biz de perşembe günü asi yaptırdık ama hala huzursuzluk girmedi üzerinden.Ayni huzursuzluk bizde de var bide baskalarini yadirgar istemez oldu gulucukler azaldi aglar oldu bugun 2. Gun umarim gecer
Sagol canim gidince bakayim almazsam o parayi dedigin gibi yaparim.Sgk ya Dilekce ile basvurdugunda parayi tekrar yatiriyorlar. Alabilirsin yani. 170 => sgknin cagri merkezi, belki mail yada faksla dilekceyi kabul ederler de gitmek zorunda kalmazsin.
bu gece biraz başı sicak, 37olmus koltukalti atesimiz. makattan daha düşük olctuk. soyduk falan.. yukselirse fitil verecegiz. ilk ateş deneyimimiz oldugu icin biraz gerginiz.Ayni huzursuzluk bizde de var bide baskalarini yadirgar istemez oldu gulucukler azaldi aglar oldu bugun 2. Gun umarim gecer
Uyanmıyor canım altına koyduğum yatak yüzünden bence anlamıyor indirdiğimiOf denerim belki ,gittikce tombişliyor cok zor olucak....sen iyi yontem bulmuşsun .bırakınca uyanmıyor dimi ?
insallah. belki sonraki asilarda daha rahat oluruz da simdi ilk deneyimler biraz zor oluyor. bebislerimiz cok rahatsiz olmadan atlatir insallah 3 gunuBizde persembe olduk aşımızı bizdede huzursuzluk var inşallah canım gecer merak etme
Allah kolaylik versin canım hepimize senin birde ikizmis isin kolay degil tabiki ama tatli yorgunluk :)bende uzun zaman bekledim evlatcima kavuşmak için onların canı saolsunmaşallah ne kadar pozitif bir mesaj :) düşündüm de bende kist ameliyatı 3 başarısız tüp bebek sonucu kavuştum yavrularima , uykusuzluk ve yorgunlukla onlardan şikayet ederken buluyorum kendimi
iyi ki varlar ins düzene girer hepimizin bebisleri sağlıklı olurlar benimkiler ikiz belim sırtım koptu kucaktan başka durmuyorlar
Canim ben uykusuz anneler diye bi site var orayı takip etmeye başladım orda yöntemler var bende bugün denedim ilk günümüz du başarili geçti sende bi bak istersen önceki günlere göre bugün daha düzenli uyudu tabi sabahki huzursuzlugunu saymazsamEvt cnm valla bende kucagımda dans ederek uyutuyorum bazen..power tv acıp muzikle uyutuyorum,ıucagımda oynarken hoşuna gidiyor uyuyor
Yemek yapamıyorum ...aynı dedigin gibi
Bende supurgeyi hangi odada acarsam onu ana kucagına koyup yanıma alıyorum
Ve bende msj yazarken su an kucagımda uyumaya calışıyor ,emiyor
Bel agrısı,sırt agrısı, kollarım bile agrıo tum gun onu tasırken ama cok sukur diyorum saglıklı bir kızım var gecicek bu gunler ... şu gumduz uykusu da azcık duzelse ,bana birkac saatlık mola verse cook cook iyi olucak
Bende ailemin yanında rahat etmiştim ama kızıma yanlış aliskanliklar kazandirmisim aslında evimize gelince farkettim birincisi sürekli kuçakta ve ayakta uyuma şimdi onları bıraktık ayakta sallamadim iki gündür sadece popoya pispis birde beşiği hafif hafif salladim kızım şükür sorun yapmadı ama ortam değişikliği çok etkiliyor biz geleli 6 gün oldu kızım daha evimize tam anlamıyla alisamadi odada asla yanlız kalmıyor ağlıyor hemen korkak bakışlarla bakıyor bana resmen eşim isten gelene kadar cis tutuyorumAilemin yanina geldim rahat etmek icin gelmesemiymisim diye dusunuyorum.Benim bebis disari cikinca gece babasiyla beni otturuyordu.Normalde cok uslu aglamayan bir bebis.Burada cok agliyor.Gecen gun fiskirarak kustu.Ilk defa oluyor solugu hastanede aldik.Asiri faz var dedi dr.Yediklerimden,usuttugumuzden ya da ortami yadirgadiysa olurmus.3. su oldugunu biliyorum.Kendini guvende hissetmiyor.Kucagimdan inmiyor.Birlikte uyiyor uyaniyoruz.Yemegimi bile odamizda yaninda yiyorum.Cok yoruldum.Dr saglikli boyle olur diyor.Ara ara kusuyor.Mamayi dr kestirdi.Sut inegi gibi oldum iyice kusuyor emiyor kusuyor emiyor.Kilosu iyi artmis 5680 olmus 52. gunde.Boyle kusarsa kilo alimi olumsuz etkilenir ama
Benim annemin rahatsizliklari var canim ne kucagina alabiliyor ne ayakta sallayabiliyor.Babam aksam geliyor erkek kardesimde dokunmaya korkuyor.Yani bebis bakimi sadece bana.Anneme faxladan su istersem,humana cayi istersem falan sesleniyorum.Yine yemegim onume geliyor,camasir utu,etrafi toparlama derdi yok.Sukur.Benim bebis ortami yadirgadi cok zorlandi beni de zorladi.Ist de kv,gorumce,esim cok ilgileniyordu ilk torun tabi.Bebis de nazli,alistigi ilgiyi bulamadi.Burada bizimkilerin 3. torun hevesleri cok kalmamis.En zor donem ilk 3 ay deniyor.3 ayi atlatirsam burada sonrasi daha rahat olur umarim.Bende ailemin yanında rahat etmiştim ama kızıma yanlış aliskanliklar kazandirmisim aslında evimize gelince farkettim birincisi sürekli kuçakta ve ayakta uyuma şimdi onları bıraktık ayakta sallamadim iki gündür sadece popoya pispis birde beşiği hafif hafif salladim kızım şükür sorun yapmadı ama ortam değişikliği çok etkiliyor biz geleli 6 gün oldu kızım daha evimize tam anlamıyla alisamadi odada asla yanlız kalmıyor ağlıyor hemen korkak bakışlarla bakıyor bana resmen eşim isten gelene kadar cis tutuyorumaslında en güzeli kendi evinde esinle birlikte bakmak çocukların düzeni şaşıyor kızım hala besigi bile yadirgiyor resmen
Canim o anakucagini ne kadara aldin,kac kiloya kadar tasiyormus?Benimki 9 kiloya kadar tasiyor.Son 3600 kilomuz kaldi.
Gun icinde hic uyumadigi için hemen uyusun istiyorum.artik kendisi de alıştığı için saat 7 olunca ne yapsak durmuyo uyumak istiyoÇok erken uyutmaya başlıyorsun bence gerçi benimki de uyuklayıp duruyor sürekli :) sabaha karşı ayılıyor kompleen tatlı uyku zamanı o da yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?