Kizlar bisi soracagim benim cadı kendi kendine kalkmaya calisiyor resmen basini kaldirip eliyle destek veriyor :) Emzigi dusuyor ellerini arkaya uzatip nasil bastiriyor anlatamam yani el atsam kalkip oturacak .. Cok mu sıkıldı yatmaktan ne :)))
Kızlar çok uyanık oluyor canım, bir aya kalmaz senin canı koltuk köşelerine oturur :) benim kide iki gündür hep oturmak istiyor, birde alt dudağını yiyor gibi yapıyor yeni yeni icatlar çıkartıyorKizlar bisi soracagim benim cadı kendi kendine kalkmaya calisiyor resmen basini kaldirip eliyle destek veriyor :) Emzigi dusuyor ellerini arkaya uzatip nasil bastiriyor anlatamam yani el atsam kalkip oturacak .. Cok mu sıkıldı yatmaktan ne :)))
Canım sıkıntı yapma bence söylediklerin çok gazlı çocukların belirtileriBu gaz sorunu bıturlu bıtmıyor sureklı aglıyor neyapsak gecmıyor uyutamıyoruz gaz sancısı dıye dusunuyoruz acaba baska bıseyımı var kı bugunde ılgınc saat 1 de bı uyudu hala uyuyor uyandıramıyorum tek basımayım neyapcam sasırdım neden boyle olur? Bı de cok deısık hareketlerı var normalde dogdugundan berı cok hareketlı bır bebek kucagıma aglarsa basını hep gerıye atıyor tutamıyoruz yay gıbı oluyor bazen sabıt bıyere bakıyor hep cok nadır bana bakıyor konusursam guluyor kendını kasıyor kokuyorum bazen sızınkılerde de boyle hareketler varmı
merhaba canım masallah bebegıne dogum parasına basvurabılırsın ben de memurum dogumdan bır hafta sonra kurumuma basvurdum hala yatırmadılar sanırım ıslem yapmadı bızımkıler sut parası memurlara yatmıyor dıye bılıyordum bana yatmadı buarada rapor alsana memursan bende haftaya ıse baslamam gerek ama ısyerındekıler gelme dıyor bebegım cok kucuk daha ama tabu ohalden dolayı rapor bulmak zor oluyorSelam kızlar uzun zamandır yazmamıştım bütün sayfaları okudum herkes iyi çok şükür sütler kakalar aşılar uykular vs konuşulmuş ben tecrubelerimi yazayım
Öncelikle kızım 57 günlük oldu haftaya iki aylik aşılar var ılk ay 1250 gr almıştı 49 cmden 53 cm olmuştu bakalım bu ay nasıl olacak
Gaz sorunu ikinci hafta başlamıştı nurse harveys kullandım düzenli saatli ıkı gündür vermiyorum çünkü çok şükür sorunumuz geçti kaka sorunu vardı üç dört günde zorla yapıyordu gaz sorunuyla onu da hallettik kakasiz bezimiz yok diyebilirim :) hatta altını alırken kazalarimiz var kalkan tutucam artık korkuyorum resmen ışık hızında hallediyorum işimi
Arada yeşil kaka görülür başka sorun gozlenmiyorsa bu ön sütten kaynakliymis bilginize kakada beyaz ya da sarı pelteler olması da sindirilmemis anne sütü oluyormuş ki bu da normalmiş sutteki yağdan dolayı
Burun tıkanıklığı var gibi hırıltı var düzenli şekilde damla damlatip çekiyorum bazen geliyor bazen gelmiyor genzindeki hırıltı hep var kusunca bazen balgam atıp rahatlıyor bu da normalmiş
Uyku düzenimiz gece başından beri var ama gündüz değişken şekerleme yapıyor resmen nadir uzun uyur akşam 9.30 uyur 1-2 arası emmeye kalkıp sabah 5-6-7 arasında ne zaman acikirsa uyanır tekrar 8 gibi uyur 11 e doğru kalkar fix şekilde
Takip gülücükler heyecanlanma hepsi başladı tek sorun kızımın sadece bi tane cingiragi varşimdi oyun halısı oyuncaklara geçicek inşallah tembel anne baba alınca
Bikaç kez kızımla despacito şarkısıyla dans etmiştim ve hep uyumuştu omzumda şimdi şarkı bitmeden uyuyor ağlasa bile şarkı başlayınca dikkatle dinlemeye başlıyor çok sevdikama genelde yanına yatıp elini tutup gözlerine doğru örtü kapatıyorum bu şekilde uyuyor bazen çok uyku vurursa emzirirken ya da sonrasında altını alırken uyuyup gidiyor tabi uykuya dalamadigindaki huysuzlugu ve yaygarayi tarif bile edemem belki çoğunuz yasiyosunuzdur sürekli emme krizi tutuyor aslında tok saçıyla oynamaya başlıyor elleriyle yüzünü ovusturuyor ama sinirli şekilde çığlık çığlığa bu uyku var ama dalamıyor istediği konforu bulamadı demek oluyor bazen sallıyorum bazen dans ederek bazen poposuna pispisle bazen de sadece yanına yatarak uyuyor gece uykusuna çoğunlukla karanlık odasına gidip yanına yatınca çok rahat dalıyor bütün sorun gündüzde
Bu arada memurum ve ise başlıyorum bir hafta sonra içimde bi hüzün var açıkçası dolaba süt atmaya çalışıyorum emzirme sonrası 40 cc bazen 90 cc süt çıkıyor ne kadar yeterli olacak bilmiyorum yetmediği yerde mama takviyesine gecicez artık
Ben doğum parasına basvurmamistim hala basvurma imkanım var mı acaba ? 133 tl de süt parası olarak maasima ek yatmış işyerinden
bizde durumlar böyle kızlar
Maaşımla gördüm canım ben de emzirme parası diye mi ne yazıyordu 133 tl diğer 300 olana nasıl basvuruluyor ? Ah ben hamileligimde haklarimdan yararlanamadim ki gelme deseler de ücretsiz çık derler ne yarım saat erken çıkma ne aylık kontrollerde tam gün izin imkanım olmadı hastaneye yattım enfeksiyondan taburcu olurken dinlen dediler rapor veremediler neymiş çok soruşturma başlamış doktorlara ohalden dolayı rapor veremiyolarmis hamile hastanede yatmış neyin soruşturması daha anlamadım valla hep yıllık izinlerimi kullandım kötü zamana denk geldik şimdi yarım gün olarak başlıcam tabi ondan da ise yaramayan personel muamelesi yeriz muhtemelen şimdi süt depolamaya çalışıyorum öğlene kadar ne kadar lazım olur günlük hiçte bilemiyorum benim kız sabah çok sık emiyor saat başı diyebilirimmerhaba canım masallah bebegıne dogum parasına basvurabılırsın ben de memurum dogumdan bır hafta sonra kurumuma basvurdum hala yatırmadılar sanırım ıslem yapmadı bızımkıler sut parası memurlara yatmıyor dıye bılıyordum bana yatmadı buarada rapor alsana memursan bende haftaya ıse baslamam gerek ama ısyerındekıler gelme dıyor bebegım cok kucuk daha ama tabu ohalden dolayı rapor bulmak zor oluyor
nebılım ya gazdandır ınsallah ne cektık şu gazdan gecmıyor bı turlu zaten cok hareketlı bı bebek dogdugundan beri maşallah insaşlah gazdan yapıyordur kıvranmalarıCanım sıkıntı yapma bence söylediklerin çok gazlı çocukların belirtileri
walla kurumun hzlı dmeekkı calısıyor sut parasını kendılerı yatırmıs dogum parası ıcın dılekce vermem gerek kurumuna onlar gondercek sgkya memurların boyleymıs ama benım hala yatmadı aslında evet ohal var ama ben personelde calısıyordum alan alıyor walla lafta ohal! Oyuzden bende alabıldıgım kadar alıcam bebegım daha 70 gunluk meme ve mama seklınde gdııyoruz ama bugunlerde mamayı almıyor sut depolayamam sagınca cıkmıyor yanı ben bu bebegı bırakıp nasıl ıse başlarım kayınvalıdem bakıcak bakamazkı şuan gözum arkada kalır dusununce bıle uzuluyorum malesefMaaşımla gördüm canım ben de emzirme parası diye mi ne yazıyordu 133 tl diğer 300 olana nasıl basvuruluyor ? Ah ben hamileligimde haklarimdan yararlanamadim ki gelme deseler de ücretsiz çık derler ne yarım saat erken çıkma ne aylık kontrollerde tam gün izin imkanım olmadı hastaneye yattım enfeksiyondan taburcu olurken dinlen dediler rapor veremediler neymiş çok soruşturma başlamış doktorlara ohalden dolayı rapor veremiyolarmis hamile hastanede yatmış neyin soruşturması daha anlamadım valla hep yıllık izinlerimi kullandım kötü zamana denk geldik şimdi yarım gün olarak başlıcam tabi ondan da ise yaramayan personel muamelesi yeriz muhtemelen şimdi süt depolamaya çalışıyorum öğlene kadar ne kadar lazım olur günlük hiçte bilemiyorum benim kız sabah çok sık emiyor saat başı diyebilirim
Yeminlen aynı ben ağlıyo memede anında uyuya kalıyo emmiyo bile beşiğine yatıtçrıyorum uyanıveriyor herkes bnada kucaga akıltırmışın diyor ama dinlemiyorum ben kucagıma almıyxamda kim alacak ayolKucak meme kucakta uyku tekrar meme tekrar kucakta uyku beşiğe yatirinca beş dakika uyku uyanikken yere koyunca basıyor çığlığı benim kız
Bide gelenler kucağa alistirmissin diyorlar ya içinden üzerlerine atlayıp saç baş yollasim geliyo
Sanki ben istedim kucağa yapissin
Kafayı yemeye az kaldı
Biraz zor oluyor onu takmak ama kollarin uzunsa kolay :)Benimki de az degil,walla masallah diyelim kizlara,bu ayda neler yapabiliyorlar bi bakmak lazim,3 aylik olacaklar neredeyse:) bu arada aldim kanguruyu bugun geldi,takmadim daha kizi oturtup ama arkadaji kilit kolay takiliyor mu
Cidden cok bitirimler bu cocuklar hayir kalkip otursan ne olacak :) Zaten sonra hep oturacaksiniz yatin iste :))Kızlar çok uyanık oluyor canım, bir aya kalmaz senin canı koltuk köşelerine oturur :) benim kide iki gündür hep oturmak istiyor, birde alt dudağını yiyor gibi yapıyor yeni yeni icatlar çıkartıyor
Ben belki ikinci olur diye sakliyorum.Yikayip utuleyip kaldiriyorum.Bende fazla kiyafet almamaya calistim ama yinede birikince fazla olacak su an vermeyi dusunmuyorum yikayip kaldiriyorum.
Dursun köşede öyle bir an geliyor ki saglik ocaginda vs biriyle karsilasiyorsun cocugun ayaginda corap bile olmuyor öyle bir zamani beklerim.
Maşallah size dün bizimkide döndü şok oldum Allah'tan yatağın kenarında değildi çok dikkatli olmak gerekiyor iyi inci yatiyormuş biz hep kucak istiyoruz 2 gün sonra eve gidecez bakalım o zaman ne yapacaz gaz sıkıntısı sizde biterken bizde yeni başlıyor 1 haftadır gece 4 e kadar uyanığızKizlar bisi soracagim benim cadı kendi kendine kalkmaya calisiyor resmen basini kaldirip eliyle destek veriyor :) Emzigi dusuyor ellerini arkaya uzatip nasil bastiriyor anlatamam yani el atsam kalkip oturacak .. Cok mu sıkıldı yatmaktan ne :)))
Gozumuzun onunden ayiramaz olduk kuzulariBemimkide öyle göz kapağı kızarmıştı doktora götürdüm bişey veremeyiz gözüne gelir krem falan dedi kendi geçecek dedi de elini gözünden alamıyor bazen iyice kıpkırmızı yapıyor
Kac gunluk oldu canim bebis donduMaşallah size dün bizimkide döndü şok oldum Allah'tan yatağın kenarında değildi çok dikkatli olmak gerekiyor iyi inci yatiyormuş biz hep kucak istiyoruz 2 gün sonra eve gidecez bakalım o zaman ne yapacaz gaz sıkıntısı sizde biterken bizde yeni başlıyor 1 haftadır gece 4 e kadar uyanığız
Canım ziraate yatıyor. En az 120 gün çalışmış bir memursan yatıyor ben de memurum yattı banamerhaba canım masallah bebegıne dogum parasına basvurabılırsın ben de memurum dogumdan bır hafta sonra kurumuma basvurdum hala yatırmadılar sanırım ıslem yapmadı bızımkıler sut parası memurlara yatmıyor dıye bılıyordum bana yatmadı buarada rapor alsana memursan bende haftaya ıse baslamam gerek ama ısyerındekıler gelme dıyor bebegım cok kucuk daha ama tabu ohalden dolayı rapor bulmak zor oluyor
Bence yikamadan kaldir kuzunun kokusuyla kalsin cis kaka kusmuk yoksa :)Ben belki ikinci olur diye sakliyorum.Yikayip utuleyip kaldiriyorum.
Sanirim yok çözümüAl_pi saç dökülmesine çözüm bulursa banada söyle kel kalacam diye korkuyorum
Hamilelikte hic dokulmedi ne güzel şimdi elimi başıma koymayı korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?