2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ne için doktora gittin ne şikayet ile.
Dogru duzgun aglamayan bir bebekti.Gazini zorlayazorlaya kivrana kivrana kendi cikariyordu.Cok istahliydi.Kolay bir bebekti sadece disariya cikmayi sevmiyordu.Annemin yanina geldigimde ciglik cigliga aglamalar ,fiskuearak kusmalar,kucuk kusmalar,sancidan emememeler,uykuda cok agresif hareketlenmeler basladi.Cok sancisi var,agrisi var.

Aynrn, hepimizin içine kurt düştü
Hepimizin bebişleri kusuyor gazı var, gazı varken emerken ağlıyor. :)
Benim.icime kurt dusmedi :)) Ben onun icin dedim hani baska doktora da gitsen ki gitmis zaten . Sonucta her bebek farkli gelisimi de aglamasida gulmeside o yuzden kiyaslamamak lazim icinizi ferah tutun kuruntulu anneler olmayin :))

Kizlar arada sol gozu kayiyor bebisimin göz muaynesine giden var mi neye bakiyorlar ?

Bir aşı daha vurunduk bu sabah, bir asimiz daha kaldı öbür aya onuda atlatinca bayagi rahat oluruz ins.
Boyu 61 cm, 6. 300 kilosu, kafa ölçümü 41cm olmuş. Herşey güzel çok şükür.
4 ay 10 günlük oldu prematurem. Surekli oturmak istiyor, kendini kaldırıyor, kucagimda ayaklarının üstüne basmak istiyor.
Ek gıdayı kabul ederse yavaştan başlayabilirsin dedi ama ben 6. ayını beklemeyi düşünüyorum.

Şancı ve gaz var bizde hergün belli saat mutlaka memede homurdanarak ağlıyor ama kriz şeklinde değil ben hırslı bi şekilde ben o sırada emzik veriyorum rahatlıyor tartimizda bu ay daha eksik ama dr a göre normal

Dr sut alerjisi teshisi koydu bize.6 kilo 61 cm olmusuz.Icinde sut urunu olan her sey yasak.9. aya kadar kati diyet yapacakmisim.Reflu,gaz,emerken aglama sikintiniz varsa sizin bebiste de sut alerjisi olabilir.
benımkının cok gazı var aglıyor doktora goturdum sadece gazlı bebek dedı acaba sut alerjısını nasıl anladı canm bızmkındr boyle olabılırmı acaba

Benım kızım 3 gunde bazen 4 gunde kaka yapıyor oyuzden mı cok gazlı acaba doktora goturdum hep farklı doktorlara en sonuncusu gazı cok dıyor sadece ve fazla kılo almıs cok emzırme saatlı emzır dedı bana ama benım bıldıgım bebek her ıstedıgınde emer mama da verıyorum arada 60ml bırkac kez çunku sutım sagdıgımda 30 ml ancak ckıyor ve bazen memede aglıyor yetmedıgını dusundugum ıcın mamayı kesemedim ayrıca 2600 dıgmustu ıkı bucuk ayda 4900 olmus neresı fazla kılo almıs bu kızın anlamıyorum doktorları bırı de kılosu sınırda dıyor neyapcagımı sasırdım ama hepsı de su verme dedi okudugun cogu yerde suyun zararlarını okudum ama yıne de bazen bır cay kasıgı verıyorum walla şaştım kaldım

Günaydın herkese okullar açıldı 2cocukla cok zormuş allahtan servisle okula gidiyor ama sabah erkenden kalkmak cok zor oldu gece kız yuzunden gec yatıyorum ara ara uyanıyor emziriyorum sabah 6da oğlana kalkmak zor oldu benim icin

Kızlar az önce netten kızıma oyun halısı ve uyku arkadaşı siparis ettim bu konuda yazılar okudum 4.aydan itibaren diyor genelde ama takip ettigim bir bayanın doktoru 3.ayda bir uyku arkadası edin ve önce koynuna sok onla dur iyice kokun sinsin sonra bebegin yanina yatir demis sadece uykusu geldiginde verilicek onu gorumce ona bakarak dokunarak cocuklar uyku zamaninin geldigini anliyor ve kendini onla guvende hissederek uyuyormus bende aldım insallah zamanla ise yarar

Canım bizimkide 2700 dogdu 2bucuk aylıkken gittigimizde 5100 gramdi doktor gayet iyi 3aylikken 5kilo olmasini bekliyoruz seninki zaten simdiden 5100 olmis dedi ama fazla falan diyede konusmadi iyi kilo almis dedi simdi 3bucuk aylikken gidicez bakalim kac olmus saglik ocagina gore ise 1ayda 600 gram almis onada uzuldum mesela

Dudu diyoruz burada uyku arkadaşına, bazen bağımlılık yapıyor, kaybedince çok zorlanan anneler gördüm. Benim oglanlar, ne emzik, ne biberon, nede dudu kabul ettiler. Beni hem emzik hem biberon hemde dudu ettiler kendilerine :))

:)) bende beni etmesin diye aldım oglumu emzige alistiramadim kız tutsun diye ugrasiyorum geceleri yanina yatiyorum oyle uyuyor pıspıslayarak en azindan onla uyumayi ogrensin diye aldim sonrada biraktirmak icin ugrasicaz oda ayri dert tabi

Arkadaslarım hemen endişe etmeyin, bebeğin memede ağlaması kusması gazının olması hatta sümüksü kaka bile tek başına süt alerjisi teşhisi için yeterli değil. Bizim süt alerjimiz var. Daha önce de bahsetmiştim kalın bağırsağında kanama oldu ve kakası kanlıydı. Çocuk hastalıkları doktoru anlayamadı, çocuk alerjisi doktoru teşhisi koydu. Ciddi şüpheniz varsa alerji doktoruna gitmenizi tavsiye ederim..

Bir de bizim bebekte hiçbir anormallik yoktu yani her bebek kadar ağlayıp gaz sıkıntısı çekiyordu. Alerji teşhisi konup benim diyete başlamamdan sonra birşey değişmedi yani. Hala gazlı ve kusmuklu:) kanaması geçti çok şükür.

Kizlar arada sol gozu kayiyor bebisimin göz muaynesine giden var mi neye bakiyorlar ?

Ben dün gittim canım. Önce damla damlattı, yarım saat bekledik. Sonra elinde bir cihazla gözbebeklerinden içeri baktı. Sıkıntı yokmuş hamdolsun, 6.ayda kontrrol istedi

Ben dün gittim canım. Önce damla damlattı, yarım saat bekledik. Sonra elinde bir cihazla gözbebeklerinden içeri baktı. Sıkıntı yokmuş hamdolsun, 6.ayda kontrrol istedi
Canim bunu yapan cocuk doktoru mu göz doktoru mu?

Kızlar bebekleriniz emerken hepsinde uyuya kalıyor mu ben ne zaman emzirsem uyuya kalıyor hiç daha böyle emip doyup kafasını çektiğini görmedim sütüm az diye takviye yapıyorduk ne biberon ne mama iyi durursa kaşıkla Arada veriyorum az kilo alıcak ama bende napacağımı şaşırdım hala biberon almıyo

Benim.icime kurt dusmedi :)) Ben onun icin dedim hani baska doktora da gitsen ki gitmis zaten . Sonucta her bebek farkli gelisimi de aglamasida gulmeside o yuzden kiyaslamamak lazim icinizi ferah tutun kuruntulu anneler olmayin :))
Yok ben şaka yapıyodum zaten :)
Bide bildiğim süt alarjisi belirtileri farklı. Arkadaşın anlattığı belirti kusma falan. Ağlıyorsa kusuyorsa doktora gidin dedi ya. O her bebekte var zaten.
Tahminim süt alarjisi değildir. Yani inşallah.
Yine dediğin gibi her şey belirtileri falan değişik olabilir her bebekte. Yinede çocuk bu hasta olur kusar da ağlar da düşer de. Allah büyük acılar hastalıklar vermesin. Allah tüm bebeklerinizi korusun.

Kaka yapmayanlara biz de eklendik 2 gündür tık yok, ağlamıyor çok şükür ama ıkına ıkına sabah ediyor yavrucak.. bazen mama veriyordum ama 2-3 gündür sabah akşam 2 kere verdim hip mama, mamadan dolayı mı oluyor acaba? Perşembe kontrolümüz var umarım o zmna kadar yapar tabi

Canım normal öyle olması bebekler 4. Ayda öğreniyormuş doyduğunu ve memeyi ittirmeyi o zaman öğreniyormuş hatta çoğu bebeğin kusması o dönemde geçiyormuş. Hani fazla içmiyor ve fazlasını kusmuyor.

Canım inşaallah bişeyi yoktur ama bebeğin anneni tanımıyor diye ağlıyor onda ve çok ağlayınca bebekler kusar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…