- 1 Mayıs 2014
- 257
- 277
- 103
Kilosu cok degil canim tam normal standartlarda bence doktorlarda bir enteresan gercekten kafalarina gore konusuyolar galiba benim de gittigim uc doktorda mamalardan sonra bir cay kasigi ver dedi ben hem emzirip hem mama verdigim icin her seferinde 4-5 cay kasigi veriyorum su anda havalarda inanilmaz sicak gecen hafta vermedim bi kac gun bezinde pembe leke gordumBenım kızım 3 gunde bazen 4 gunde kaka yapıyor oyuzden mı cok gazlı acaba doktora goturdum hep farklı doktorlara en sonuncusu gazı cok dıyor sadece ve fazla kılo almıs cok emzırme saatlı emzır dedı bana ama benım bıldıgım bebek her ıstedıgınde emer mama da verıyorum arada 60ml bırkac kez çunku sutım sagdıgımda 30 ml ancak ckıyor ve bazen memede aglıyor yetmedıgını dusundugum ıcın mamayı kesemedim ayrıca 2600 dıgmustu ıkı bucuk ayda 4900 olmus neresı fazla kılo almıs bu kızın anlamıyorum doktorları bırı de kılosu sınırda dıyor neyapcagımı sasırdım ama hepsı de su verme dedi okudugun cogu yerde suyun zararlarını okudum ama yıne de bazen bır cay kasıgı verıyorum walla şaştım kaldım
Kiminde kabızlık oluyormuş 8 güne kadar normalmiş canım. Hiç mama veriyosan günde 1 çay kaşığı ham zeytinyağı koyabilirsin mamanın içineBiz 2 aylığız 3 gündür kaka yokçiş baya oluyor ama kaka hep böyle
Bence hemen danış doktoruna canım. İnşallah önemsiz bişeydirDaha önce olmadı canım bikaç gündür var
Verem aşısı mı oldu canım? Ben 2.ay aşılarından sonra eve geldim 1 çay kaşığı calpol verdim hiç ateşi olmadı. Bize 38olursa fitil dedi doktorKızlar bugün ilk aşımızı olduk.. karma ve rota.. drumuz fitil verdi ateş için ama 39 derece olursa ver dedi.. 39 yüksek degil mi?? Sizler nasıl atlattınız? Öneriniz var mı??
Selam canım hoşgeldin topiğimize. Günde 2-3 e düştü artık. Öyle çok zorlanmıyorda şükür artık. Sadece sabaha karşı gaz çıkarmakta biraz kıvranıyor çıkarıyor rahatlıyorSelam canım bebeğin günde kaö kez kaka yapıyor. Benim de gece yapmıyor sabah yapıyor.
B3nim oglumda birinci sınıfa başladı çok zorGünaydın herkese okullar açıldı 2cocukla cok zormuş allahtan servisle okula gidiyor ama sabah erkenden kalkmak cok zor oldu gece kız yuzunden gec yatıyorum ara ara uyanıyor emziriyorum sabah 6da oğlana kalkmak zor oldu benim icin
Maşallah canım ne güzel almış daha ne olsun. Hiç dert etme. Boyuda gayet iyi. İlk ay hızlı alıyolar zaten 2-3 aydan sonra alımları yawaşlıyormuş vücut büyümeyi dengelemek için. 500-600altını sıkıntılı buluyorlar zatenBenim kızım 2 aylık oldu bugün kalça usg vardı Dr a sordum eğer gün içinde cisli ve kakali bezi varsa sorun yok dedi kaç bez degistiriyosun dedi bende en az 8 bez dedim normal öyleyse korkma gece yapmayabilir dedi valla bu ay biz ilk aya göre az kilo aldık ilk ay kontrolünde 4950 idi bugün 5700 olmuş 750 gram almis bir ayda bana da az geldi açıkçası boyumuz da 59 cm olmuş bundan sonra bu kadar hizli kilo almaz dedi Dr daha yavaşlayacakmis
Benim kızımda emerken hep sızlanır ağlar gibi yapar kıvranır. Emdikten sonrada ya gaz çıkarır yada kaka yapar. Arada bizimde sümüksü oluyor kakası. Hatta bi ara hep yeşil ve sümüksüydü. Doktor kilo alıyorsa güzelce alerjiden asla söz edemem içiniz rahat olsun dedi. Ayrıca kızım çok kusan bir bebek. Reflüden şüphelendiler. Ordada güzel kilo aldığı için reflü düşünceside çöpe gitti.İnşallah süt alerjisi değildir. Sanmıyorum ya her bebek kusuyo emerken ağlıyo gazdan bencr. Şimdş hepimizin içine kurt düşürdün
Yerini yadırgamış olabilir yada büyüme atağı geçiriyor olabilir canım. Hiç bu konuyuda araştırdın mı?Dogru duzgun aglamayan bir bebekti.Gazini zorlayazorlaya kivrana kivrana kendi cikariyordu.Cok istahliydi.Kolay bir bebekti sadece disariya cikmayi sevmiyordu.Annemin yanina geldigimde ciglik cigliga aglamalar ,fiskuearak kusmalar,kucuk kusmalar,sancidan emememeler,uykuda cok agresif hareketlenmeler basladi.Cok sancisi var,agrisi var.
Canim bunu yapan cocuk doktoru mu göz doktoru mu?
Ben de kendime ve sütüme güvenemediğimden acaba çekiyor çekiyor her seferinde yorulup uyuya mı kalıyor diyorum sonra zorla mama veriyorum ağlaya ağlaya içiremiyorum onuda napacağımı hiç bilmiyorum inşallah emdiği de yetiyodurCanım normal öyle olması bebekler 4. Ayda öğreniyormuş doyduğunu ve memeyi ittirmeyi o zaman öğreniyormuş hatta çoğu bebeğin kusması o dönemde geçiyormuş. Hani fazla içmiyor ve fazlasını kusmuyor.
Tekrarlamadi bi daha cuma gidince doktora sorucamBence hemen danış doktoruna canım. İnşallah önemsiz bişeydir
Bir yaz okumustum anne sutunun yeterli oldugunu nasil anlariz diye.orada bebek uyuyakaliyorsa belirli bir sure emip doyuyordur yaziyordu.tabi bu tek basina gosterge olamaz uyumuyorda yetmiyor diyeneyiz ama boyle yaziyordu.bencr senin bebis doyuyor sutle,kilo alimi nasilBen de kendime ve sütüme güvenemediğimden acaba çekiyor çekiyor her seferinde yorulup uyuya mı kalıyor diyorum sonra zorla mama veriyorum ağlaya ağlaya içiremiyorum onuda napacağımı hiç bilmiyorum inşallah emdiği de yetiyodur
Mama vermiyorum sütümden azıcık karıştırıp zeytinyağı verdim gece yaptı baya yağın etkisi mi acabaKiminde kabızlık oluyormuş 8 güne kadar normalmiş canım. Hiç mama veriyosan günde 1 çay kaşığı ham zeytinyağı koyabilirsin mamanın içine
ben de hip mama kullanıyorum gunde 3 kez falan 4 gunde kaka yapıyor cok zorlanıyoruz belki bu mamadan olabilir smdı bende sen soyleyınce oyle dusundumKaka yapmayanlara biz de eklendik2 gündür tık yok, ağlamıyor çok şükür ama ıkına ıkına sabah ediyor yavrucak.. bazen mama veriyordum ama 2-3 gündür sabah akşam 2 kere verdim hip mama, mamadan dolayı mı oluyor acaba? Perşembe kontrolümüz var umarım o zmna kadar yapar tabi
Ins. sut alerjisi olmasin brbege bisi olmuyor diyet yaparsan da cok kati bir diyet yapmak gerekiyor.Simitte bile sut var dusun,onu bile yeme dedi.Şancı ve gaz var bizde hergün belli saat mutlaka memede homurdanarak ağlıyor ama kriz şeklinde değil ben hırslı bi şekilde ben o sırada emzik veriyorum rahatlıyor tartimizda bu ay daha eksik ama dr a göre normal
Yok canim normal o.Bir sey yok bebeginde.Sen de cocugu bir rahat birakmadin.Saglikli bebisin var sukur.Benim bebis cok istahliyken birden emmedi.Hem acliktan agliyor hem emmiyor.Dr sut alerjisi dedi ama kesin degil.Kakadan kan geliyormus sut alerjisinde biz de boyle bisi yok.benımkının cok gazı var aglıyor doktora goturdum sadece gazlı bebek dedı acaba sut alerjısını nasıl anladı canm bızmkındr boyle olabılırmı acaba
Canım biz ilk aşımızı dün olduk..65 günlükken olmuş oldu.. karma (6 doz) ve rota aşısı yapıldı.. dr ateşi olursa (ki bazı çocuklarda hiç olmuyormuş) fitil koyarsın dedi.. gün içinde hiç ateşi olmadı ta ki akşam 8 de popodan ateşi 38,2 , kol altından 36,2.. bende koydum fitili..rahatça uyudu..şimdi tekrar ölçtüm ateşi yok..Kizlar persembe gunu ikinci ay asilarimiz var birinci ayda bile atesi 37.5 olunca (koltuk altiyla oburuyle 38i de gorduk ) asi benim korkulu ruyam oldu ne kadar surdu bebeklerinizin huysuzlanmasi ya da ateslenenler neler yaptiniz kac gun surdu atesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?