2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlarrrrrr bebeklerinizin kaka kıvamı nasıl?? Bizim önceleri sulu iken şimdi kıvamı daha koyulaştı.. eskisi gibi sulu olmuyor bildiğiniz sanki çocuk katı bişeyler yedi kaka kıvamı o derece koyu.. günde 10 kere besleniyorsa bunun sadece 1 ya da 2 si mama oluyor geri kalan anne sütü.. yani %80-90 anne sütüyle besleniyor.. telaşlanmalımıyım yoksa sizlerdede var mı bu durumu yaşayan??

Ek mama verenler sutunun yetmedigini mi dusunuyor bebegin ac kaldigini mi dusunuyor doktor mu ver dedi merak ediyorum :-/
Benim bebegimin kilosu oyle aman aman iyi degil ama doktor mama yok sadece anne sutu dedi ki bende istemedim zaten ilk 2 ay kilosu sinirda diye verdik.
Simdi emince eskisi gibi gogusler dolu doluda degil ama her bezi cisli kakali demekki doyuyor ki yapiyor diyorum.

Bizim kakamiz hala sulu civik Sanirim ek gidaya gecene kadarda boyle olacak ama mama yiyorsa sutle beslenene gore daha koyu olabilir

Ben yaptirmadim 2.ayda zaten asi cok cocuk ateslenir filan birde bu asi fazla gelmesin diye dusundum :-/ Cuma gunu 3.ayimiz o zaman yaptiracagim.

Ben ek mama veriyorum çok fazla değil genelde emiyor ama gerçekten doymadigi belli oluyor uyumuyor aç ve ağlıyor bazen de dışarıda falan olunca veriyorum aceleye gelince canım

Doktor takviye yapalım demişti 5 günde 100 gr almıştı ilk haftalarda neyse o Benim aklıma bi girdi daha çıkmıyo nerdeyse sadece mama veresim var görmediğim için psikolojim bozuldu ne emdiğini ne kadar sağılması lazım her öğünde emdikten sonra sağlığımda bişey gelmiyor pompaya öyle çok yutma sesi duymuyorum emiyor ama sanki boş emiyor gibi anlamıyorum mama ve biberon almıyor aç da uyansa emzirmenin üstüne de versem biberonu ve mamayı almıyor kaşıkla bazen vermeye çalışıyorum sabah kalktığımda o yutma sesi oluyor bir daha duymuyorum sıktığımda süt var ama öyle fışkırmıyor bütün günüm bir öğün mama versem de geçse diye bekleyip akşama kadar mama veremden geçiyor psikolojim bozuldu öyle çok ağlamıyor ama ne yiyor bilmiyorum ki çiş bazen iyi oluyor bazen yapmıyor hergün bir kere kaka yapıyor geceleri alırsa mama veriyorum yoksa kafayı yiycem

Canım benim ilk sütüm gelmedi, kızımda yapı olarak çok sinirli acıkınca deliriyordu resmen ebemin manaların pre olanından verebilirsin dedi hatta anne sütü +mama (günde5-6) kez verebilirsin demişti..ilk dr muayenemizde pre mamayı onayladı.. ilk ayda günde 5-6 kez mama veriyordum sütüm arttıkca mama sayısını azalttım.. şimdi günde 1 ya da 2 oluyorbazen hiç vermedende günü tamamlıyoruz.. bazen babamız aç aç bu çocuk diye yapıyor mama.. günde 10 dan aşağı bez değiştirmiyorum.. küçük çişimiz mutlaka yapılmış oluyor , eskisine göre kaka sayımız azaldı ama şimdi kakamızın kıvamı çok koyu geldi.. acaba benim yediklerimden mi kaynaklanıyor..??

Bu bebekler gerçekten çok garip, çok değişkenler.. bende emzirirken sütüm hep bebeğin genzine kaçıyordu, bi kaçkere nefessiz kaldı yavrucak.. çok korktum.. hele her gelenin bu çocuk aç demeleri resmen psikolojimi bozmuştu.. yeni emziriyordum ama hep aranıyordu sıpa mememde uyuyıp kalıyordu.. sütün yok galiba mama ver, kimi asla mama verme anne sütüyle beslensin.. ayyy neler neler her kafadan bir ses.. bu süt olayıda gerçekten bi tuhaf, çözemedim bir türlü,, bir gün az oluyor , bir gün kıyafetimi ıslatacak kadar çok... şu pompada ne büyük nimetmiş.. sağıp sağıp veriyorum,, hem memelerim boşalmış oluyor hem çocuk doyuyor..

Gün içinde sağmaya korktum biberon almıyoya sütü sağıp dökmekten bide emzirip sağınca benden pompaya bişey gelmiyo gece 4-5 saat beklersem 90-100 arası iki göğüsten

Kızlar vücudum heryerim ağrıyor. Bi göğsümde bezeler oluşmuş ama korkunç halsizim heryerim sızlıyor pompa yaptım emzirdim ama geçmedi o bezeler..neyapsam acaba .. iki cocukla tek başımayım ama kolumu kaldıracak gücüm yok

B

izimki de bu ara cogu zaman koyu kivamli yapiyor arada civik oluyor.pisik de o yuzden oldu galiba.makatin arasina yapisip kaliyordu.doktora sordum o da keci moku gibi tane tane olmadigi surece sorun yok o da genelde mamayla beslenenlerde olur dedi.gerci ben rengi icin demistim.bence dert etme fazla,bende pimpiriklenmistim ama normal galiba

Benimkide oyle. Sadece anne sutu aliyor dogdugundan beri. Kilo alimi sinirda dedi doktor ama mama ver demedi. Anne sutune devam dedi. Iki bucuk aylik dort bucuk kiloyduk. 2 hagtada sanki biraz daha aldi gb geliyor. Ben anlamiyorum ama goren kilo almis diyor

Ah bende aynı durumdan muzdaru
Benim ikinci oğlum oyleydi, aksam saatleri sebepsiz ağlardı. 2 aylıkken 2 gün hastanede bile yattı bu durum için araştırılsın başka bir neden olabilir mi? diye. Araba da bile ağlardı. 4, 5 aylıkken hafifledi1 yaşından sonra tamamen düzeldi, çok nadir hatta neredeyse hic bir seye aglamayan bir çocuk oldu.

Kolik hakkında bende yeni bilgi sahibi oldum ozellikle aksam saatlerinde, haftada 3 günden fazla,sebepsiz uzun süren aglamalar varsa kolik oluyormuş canım, karnı tok kakasını yapmıs ama buna ragmen aglıyor mesela of cok zor Allah kimseye vermesin
Darısı basıma ınsallah canım biz daha iki aylıgız krize girince ilk aglıcaktım sinirden ne yaparsam yapiyim susmuyorsu megersem bizim cocuk kolikmis metsil diye bir gaz ilacı kullanıyorum ama bence bir ise yaramıyor zaten sırf gazdanda opmuyormuş bu krizler hassas cocuklarda da olabiliyormuş sinir sistemleri tam gelismesigi icin..bende milupanın gece cayı var onu vermeye pek cesaret edemiyorum bebege napsam bilemedim

Darısı basıma onsallah canım inan o aglayınca ben de aglamak istiyorum oyle cıglık cıglıga aglıyorkı hem de tok olmasına eagmen sebepsizce

Uyku duzenini oturtan var mı aranızda?? Cok zor uyutuyorum .......
Fön makinesi ya da telden beyaz gürültü açıyorum çok sakinleştiriyor (tavsiye ederim) ve omzumda pilates topunun üstünde yaylanarak uyuyoruz. Bu şekilde kolay uyuyor ama omzum sırtım çok ağrıyor. Bir de 9 ya da 9.30 da kesin uyuyor onu kendisi ayarladı özellikle bişey yapmadım. Sabah da 7 ya da 7.30 da uyanıyor. Ama gün içi karışık günü gününe uymuyor

Anlattıklarının hepsini yaşıyorum. Yutma sesi ben de az duyuyorum. Daha bugün de gittim mastit için ama sen mastit değil memen süt dolu taş gibi olmuş dedi. E var demekki çok da takip etmeyelim kilo alıyorlarsa mutlu bebeklerse gerisini stres yapmayalım

Benimde artik gogsum dolu dolu degil ilk zamanlar gibi olmazmis zaten memeler terbiye oldu diyorlar gunduz bende o sesi duymuyoru ama gece yutkunma sesini net duyuyorum agliyo ama acliktan degildir diyorum surekli emziriyorum mesela agliyo emziriyorum memeyi almayip agliyo emzigi verip salliyorum hafiften uyuyor demekki uykusu varmis diyorum mesela agliyo iki dk sonra kaka yapiyor rahatliyor yani ac olunca memeyi deli gibi cekiyor anliyorsun zaten.
Ben hic sagmiyorum bile yani sutum yetiyor mu yetmiyor mu dusuncesini bile aklima getirmiyorum yoksa psikolojim bozulur dedigin gibi .

Arkadaslar bebegın bulundugu odada tv acık oluyormu odasında yatıyor ama kustugundan beri korktum yanımdan ayırmıyorum eşim tv acıyor kesınlkle baktırmıyorum uzakta ve gormuyor emzırıkende tekım evde cok sklıyorum acık ben ızlıyorum bazen tabıkı ızletmenın zararına bende ınanıyorum ancak acık olması problem olurmu cep telefonu da aynı sekılde artık herkesın ınternetlı telefonu var her ortamda kac tane bunun onune gecmemız mumkun değil? Bır de bıberon ve sut sagma aparatlarını nasıl temızlıyorsnuz hep kaynatıyorum ama kaynatmakla da tam temızlenmıs olmuyor bıberon temızleme jelleri var onlrla yıkasam kullanan var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…