Bence gelişiminin bi parçası bu da.sonucta bebekler emme refleksıyle doguyolar ve tek amacları emmek. Buyudukce uzuvlarını kesfedıyolar ve her bulduklarını agızlarına goturuyolar. Bu asamada da agza en yakın sey ellerı. Ac olsalar ellerını emip aglarlar sut gelmıyo Sonucta. Sen strese girme bence bebegın doyuyodur bunu cıçinden anlayabılırsın
Benimki elini emmeye basladiysa uykusu gelmis demek oluyor. Emerek uyumak istiyor , memeyi bulamayinca eline sariyor yavrum:))
durduysa neguzel sevındım benım kı de yarın gelıcek kucakta durmya bayılıyor hatta oturunca aglıyor aksama kadar gezıyoruz kolum koptı benım oyuzden aldım kanguruyu aslında dedıgın gıbı kafası sıkıntı olur bıraz evet sureklı emmek ıstıyor en kolay elı kucagımdaysa boynuma saldırıyor bugun bırden yanagımı yakaladı bıldıgın meme gıbı emdi zor bıraktım:))durdu durdu hemde ilk kullanmada kustu :)) Benim bebis kusan bir bebis kucagida sevmeyen bir bebis ama cok guzel durdu ne oluyor diye bakindi tek sorun kafasi dik hic indirmedigi icin ben elimle destekliyorum yorulmasin diye :)
Birde elini acken emmez bebek kesifte o su an elini kesfetti zaten bebek ne bulsa agzina goturuyor :) Dikkat ettiysen elini agzina goturmeye calisirken agzini bulamiyorlar ilk sonra buluyor :)
Gogsum sistiginde sicak degil sogukckompleks yapmislardi bana. Ama aşırı olmayacak yoksa sut azalirmisdunden beri gogsumde sislikler vardi,simdi iyice sisti. sicak kompres, masaj, emzirme, sağma.. hepsini yapıyorum ama gecmiyor
ne zaman isterse daha cok kucukler saat kavrami yanlis olur.2 aylik bebegi olanlar kaç saatte bir emziyorsunuz
geçti mi sonra? kac gun sürdü? Sütüm de gelmiyor o göğüsten, patlayacak gibi. Dr.a gidecegimGogsum sistiginde sicak degil sogukckompleks yapmislardi bana. Ama aşırı olmayacak yoksa sut azalirmis
Geçen hafta benim de öyleydi taş gibi ve şişkindi ben de mastit nüksetti sandım. Genel cerraha gittim memen süt dolu bi şekilde emzirip sağıp boşaltman Laz'ım dedi. Emzirmeden hemen önce sıcak uygulama hemen sonra soğuk uygulama önerdi. Benim de sütüm gelmiyordu donmuş kalmış sanki ama bağır çağır emzirdim acıyla boşalttım. Bebek uyudukça da sağıyorum aynı şey olmasın diye.geçti mi sonra? kac gun sürdü? Sütüm de gelmiyor o göğüsten, patlayacak gibi. Dr.a gidecegim
Ne zaman isterse emzirdim canım, ama son bi 10 gündür kendisi ara veriyor 1,5-2 saat önceden 10-20 dk ara veriyordu. Ya sütüm arttı doyuyor ya da büyüdü etrafta oyalanacak şeyler buldu.2 aylik bebegi olanlar kaç saatte bir emziyorsunuz
İlk hafta ben de gördüm o kırmızı lekeden dr sormuştum, susuz kaldığının göstergesi dedi (anne sütünden aldığı için suyu dolayısıyla beslenememiş oluyor) ama senin bebişin şu an mama da alıyor besinsiz kalmamış susuz kalmış sadece bir de çok terliyor olabilirAy öylemi ya bana hic beslenmeyle alakali demedi 25 gunde 500 gram almis gayet iyi dedi artik 1kilo almasini bekleme dedi zaten cok az emiyor en fazla emdigi 10 dk ama onada normal diyor doktor
sagol canim, deneyeyim ama kendime bakacak vaktim olmuyor ki. emzirdikten ve sagdiktan sonra sisliklerde azalma oluyor ama sonra yine ayni. emzirmek de agrili oluyor dedigin gibiGeçen hafta benim de öyleydi taş gibi ve şişkindi ben de mastit nüksetti sandım. Genel cerraha gittim memen süt dolu bi şekilde emzirip sağıp boşaltman Laz'ım dedi. Emzirmeden hemen önce sıcak uygulama hemen sonra soğuk uygulama önerdi. Benim de sütüm gelmiyordu donmuş kalmış sanki ama bağır çağır emzirdim acıyla boşalttım. Bebek uyudukça da sağıyorum aynı şey olmasın diye.
Bir de lahanayı dondurup göğsüme sarmıştım 2-3 saat o da çok fayda etmişti
Sizin bebeğiniz bizimkinden büyük ama yine de Su vermeniz konusunda doktora danıştınız mı? Bizim doktorumuz ve ebemiz kesinlikle vermememiz konusunda uyarmıştı. Henüz böbrekleri İçin iflas ettirebilecek kadar ağır dediler su için.Şimdi baktım da 113 günlük olmuşuz :) Geçen sene bu vakitler yoktu oğlum hayatımda. Fabrika içinde fıldır fıldır dönüyordum eşi hamile olan arkadaşlara bakıp bakıp iç geçiriyordum çok şükür Rabbinin bu gününe. Bu ne tarifsiz bir sevgi Allahım isteyen herkese nasip etsin.
Bu arada ben yavaş yavaş oğlumun ağzına birşeyler sürmeye başladım yoğurt gibi çorba gibi. Midesine ulaşamayacak kadar az sürüyorum tadına alışsın diye. Ve arada su veriyorum çünkü arada mama da yiyor. Zemzem veriyorum canı isterse çekiyor bi fırt
Kahkaha atmaya bayılıyor ama genelde bana
Seslenme konuşuluyor ben odyologa sormuştum işitme testi yapılırken 6. Ayda sağ sol 9. Ayda aşağı yukarı yönden gelen sesleri algılar demişti o yüzden rahatım seslenince bakmıyor demiyorum
Benim de hiç vaktim olmuyor 9.30 da gece uykusuna yatıyor 3 saat uyuyor o zmn sarmıştımsagol canim, deneyeyim ama kendime bakacak vaktim olmuyor ki. emzirdikten ve sagdiktan sonra sisliklerde azalma oluyor ama sonra yine ayni. emzirmek de agrili oluyor dedigin gibi
gecti mi peki tamamen canim? yoksa ara ara oluyor mu?Benim de hiç vaktim olmuyor 9.30 da gece uykusuna yatıyor 3 saat uyuyor o zmn sarmıştım
Yaa benim kız da öyle sokabilse tüm elini sokacak ağzınaOlmaz mi hem de bayadir var salyalar,elini agzina sokmalar,sokabilse hepsini sokacak doktora sordum disi kasiniyordur dedi,6 aydan once cikmaz ama baslar kasinmasi dedi.aha dedim yandik gazi bitecek disi baslayacak,yine uyku haram geceler
Gecmis olsun canim.hic duymadim internete bir bak yasayan var mi boyle birseyi ne gibibir yol izlemislerarkadaşlar bana bi yardım nolur.
iki gün önce kolumda bi ağrı başladı. tam dirseğimde. emzirirken çocuğun kafası oraya denk geliyor. heralde ağrttı dedi. sonra git gide şiddetlendi ağrı. akşam acile gittim. röntgende yumuşak dokuda beyazlıklar çıktı. ortopediste git dedi. ağrı kesici verdi eve yolladı. gece ağrı okadar şiddetlendi ki yarım saat uyumadım ve o bölge şişti , bir cevizden daha büyük şuanda. bebeğimi kucağıma alamıyorum. kalemi bile kavrayamıyorum.
bugün ortopediye gittim. kalsiyum birikmesi olmuş. ameliyatla alırız mr çekelim dedi. ben şok oldum. yanımda kimse yok.
eşime iş yerinden bir arkadaşı emzirirken bende de olmuştu. sonra geçti. ne ameliyatı fln demiş. şuanda düne göre daha iyi. parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. yarın özel hastaneye gidicem. böyle bir şey yaşayan duyan var mı.
Mama verdiğim için arkasına İki çay kaşığı verebileceğimi söylediler canım ben de vermedim epey ama şimdi veriyorum beş gündür falan yeni yeni zaten istemezse çıkarıyorSizin bebeğiniz bizimkinden büyük ama yine de Su vermeniz konusunda doktora danıştınız mı? Bizim doktorumuz ve ebemiz kesinlikle vermememiz konusunda uyarmıştı. Henüz böbrekleri İçin iflas ettirebilecek kadar ağır dediler su için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?