2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ya üzme kendini herşey zamanla rayına oturuyor.. bende tüp bebekle sahip oldum.. bir gün resmen çileden çıktım, bir bebek aralıksız 6 saat ağlar mı?? Ağlarrr.. benimkisi ağladı.. artık kendimi duvardan duvara çarpmak istedim. Gazını aldım, karnı tok, altı kuru.. ee bir bebek başka ne isterki..sonra kuzuma ne istiyosun benden diye bağırdım, dudaklarını büze büze ağladı.. sonra ona bağırdığım için pişman oldum onunla birlikte bende ağladım.. ama zamanla herşey oturuyor.. bende ilk başlarda yemek yiyemiyordum.. ama şimdi düzenimizi oturtduk.. bazen burdaki arkadaşların tüyolarındanda faydalanıyoruz..

ben yeni duydum duyunca hemen paylasmak istedim sonucta kullaniyoruz hepimiz bebeklerimize hadi biz buyuguz kullandik ama onlar kullanmasin. Ve cidden cok kizdim doktor ebe hemsire ne olursa olsun boyle birsey var bu bedava ama parayla olan da var diye anlatmalari lazim.
Nasil ki rota virusu asisini soyluyorsaniz bunuda soyleyin.

Vıgantoletten diye bir marka kullanıyoruz.. bir çay kaşığı suda yada sütte eritip veriyorum.. günlük 1 tane ve 1 yaşına kadar kullancaz..

Ben de bazen ofluyorun neyın var kızım artık bı rahatla bıraz dınlendır benı de kendını de dıye soylenıyorum sonra üzülüyorum. Aynı senın gıbı herseyını yapıyorum artık yapıcak bısı kalmıyo yıne de aglıyo. Aglayınca benden baskasında da susmuyo kı nefes alıyım bıraz. Yemegı yerken lokmaları butun butun yutuyorum cogu zamanda kucagımda yemek yıyorum zaten. İşe yarar ne varsa denıyorum ama henuz çok işe yarar bi yöntem bulamadım.

Saglık ocagı vermıstı m ile baslıyo unuttum sımdı adını ama içinda bha var bende degıstırmek ıstıyorum soyledıgın iyi oldu bı arastırıyım bu ılacı

Annelik nasıl da güzel anlatılmış duygulandım

Analık nedir Annem?” derdim de anacığıma;
“Ben ol da bil” derdi Mevlânaca..

Ben ol da bil!

“Sen” oldum annem bak!..

“Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..

Hani “Köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep,
o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle..

Anlamazdık o zaman biz zamâneler..

“Zor kızım, çok zor analık”
derdin ardından derin bir iç çekişle..

Zormuş anam..

Ana olmak “Hiç” ken “Hep” olmakmış meğer..
Çoğalmakmış durmadan..

Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak,
pervâsız bir gözü karalıkmış..

Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..

Ana olmak meğer; Kor ateşlerde üşümesi,
kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..

Hep; “Ben!” derken,
Artık; “O”, “İllâ O!” demesiymiş..

Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..

Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..

Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan,
hep dost hep yâr olmasıymış..

Zormuş Anam..

Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..

Olduk, gördük, bildik bak..

Hamileligimde de devit kullanmadim dr dogal kullan dedi. Decotabs ve wellcare var. Wellcare sprey gibi. Dr a agzindan akio yutmuo decotabs i desim. Mamasina kariatirabilrsin dedi ama eenemedim daha. Wellcar3 alicam 400luk puf bebeklernicin.1000lik annelere
Solomombaby geldi bugun. Umdugum gibi degildi sanirim oturmayi ogrenene kadar kulanmayi icim rahat etmeyecek

Saglik ocagindan verilenlerin katkı maddeli olduğunu duymuştum.o nedenle kullanmaya başladığımızdan beri ocean in d vitaminini kullanıyorum içind e sadece zeytin yağı var

Canım için rahat olsun Instagram'da tkip ettiğim bir çocuk doktoru var ve onun yazısında okudum ilaçlarda ve bebek kozmetiklerindeki paraben zarar veremeyecek kadar azmis ve eğer ağızdan alırsanız bile midede parçalanıyor vücutta birikip kanser yapma durumu yok yazıyordu kadının kocası da doçent ve kendisi de iyi bir doktor

Kizlar 3.ainifa giden kızım nezle olmuştu oğluma da geçti.cok hapşırıyor ve burnu akıyor.serum fizyolojik uyguladım.bas ucuna soğan bölüp koydum.bol bol emzitoyorum ama emerken zorlanıyor.neler yapılabilir başka şaştım kaldım.bir de okula giden çocuğu olan anneler bağışıklık güçlendirici neler veriyorsunuz.buyukler hasta olmamalı ki bebelere de geçmesin.hic bir çocuk hasta olmasın tabii.

Neden icine sinmedi acaba, gelisimine zarar vericek gibi mi hissettin? Bebek arabasi ile de her yere gidilmiyo napsam ben de bilemedim :/

Biz bir gece acile gittik bu sebepten ağlıyor da ağlıyor... Arada bir yorulup susuyor sonra yine başlıyor.
Herşeyine baktılar daha iki haftalık yoktu, kan aldılar delik deşik ettiler yavrumu. Sabaha kadar orda kaldık. Herşey normal çıktı. Sabahki doktor geldi, bebeği nasıl tutuyorum, ağlayınca ne reaksiyon veriyorum, nasıl emziriyorum falan görmek istedi , ilk çocuğum mı diye sordu.
Kendinden emin, sakin ve rahat olmalısın ki bebek bunu hissedebilsin dedi. Bebek ağladığında onu emin bir şekilde sıkı tutmalı, sen panik olmamalısın dedi. Bebeğin hisleri çok kuvvetliymiş, ilk aylar dünyada ürker huzursuz olurmuş. Anne ne hissediyorsa dünyadan onu algılar, ona göre davranırmış. Biz çocukta kesin bir sorun var diye hastaneye gittik kadın resmen bana sakin kal bebek kendini güvende hissetmeli dedi.
Yani çocuk huzursuzluktan ağlıyor biz panik oluyoruz, her yolu deneyip çaresiz hissedip çocuğa kızıyoruz, peşinden pişman olup ağlıyoruz. Bebeğe panik -çaresizlik-öfke-pişmanlık hepsi tek tek geçiyormuş.
Sizde de böyledir demiyorum ama fiziksel bir sıkıntısı yoksa güven sorunu yaşıyor olabilir.

A AcedaA ben katılıyorum yazdiklarina bugun oyle kotu bisey yaptim ki
Cok bunaldim kimsem yok aglayak dertlestim kizimla o da agladi yavrum gozlerinden yaslar akti icim gitti oyle uzuldum ki ben gulunce gulen kizim ben aglayinca da aglarmis meger

Aynen canım Kendini guvende hıssetmediğini ben de dusunuyorum o yuzden bol bol kucagımda duruyo cogu zaman yere koyunca aglıyo yıne. Gogsumde uyutuyorum uyanmasın dıye yerıne koymuyorum benım kokumla uyuyunca daha uzun sure uyuyo. kendini guvende hıssetmesı ıcın uğrasıyorum ama artık bazen yorgunluk ve bunalma tavan yapıyo cok degıl gunde ıkı saat yerınde uyusa bana da zaman tanısa yeter ama bu genelde cok nadır oluyo

Neden icine sinmedi acaba, gelisimine zarar vericek gibi mi hissettin? Bebek arabasi ile de her yere gidilmiyo napsam ben de bilemedim :/
Hic çıplak gözle kanguru görmemistim ben daha kalin bisi bekliyordum incecik geldi gozume (incesi makbül de olabilir bilmiyorum).

Nasil takicam bilemedim her yerinden ipler sarkiyor momfortbaby de o ipler yerine citcit var sanki.
ve asıl önemlisi cocugun ayaklarini sıkıştiriyor gibi geldi dedigin gibi gelisimine zarar vercek gibi hissettim. Oturmayı ögrendiginde icim daha rahat ederek takarım. Yada dr falan bak boyle durursa bir sey olmaz derse icim rahatlar

Kızlar cuma günü büyük oğlumun omzunda minik minik kızarıklıklar oldu isilik sandım çok önemsemedim cumartesi günü tüm vücutta aynı kızarıkları görünce hemen acile götürdük el ayak ağız hastalığı diye bir hastalık varmış kuzumda o mikroptan varmış viral bir hastalık kesin bir tedavisi yok bebeklerden uzak tutun dedi ağrı kesici kaşıntı giderici falan verdi pazar günü yavrum acısından kıvrandı ağzının içine kadar yaralar döşendi çaresizlik o kadar zor birşey ki o ağladıkça ben bittim bide ufaklığa geçmesin diye bir ton önlem ve çaba. Pazartesi günü çocuk enfeksiyonu bölümüne götürdüm o da acilde verilen ilaçları fazla buldu sadece avil ve carpol verdi dün yaralar kabuk bağlamaya başladı bende geçiyor diye sevindim bir baktımki küçüğe geçmiş o abisinden daha hafif atlatıyor ağzının etrafında var memeye sürterek kaşımaya çalışıyor bugün de onu götüreceğim ama yine yapacak birşey yok diyecek belki onada kaşıntı için birşey verir de rahatlar oğlum
Ha buda yetmedi kendimde hasta olmuşum kafam kalkmıyor boğazlarım çok acıyor tüm kemiklerim sızlıyor hangi ilacı kullanabilirim kendimi toparlamam lazım birazdan bana ihtiyacı olan iki küçük kuzu uyanacak

Biz bastan beri wellcare kullandik.Icinde paraben yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…