2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Mama verdiğim için arkasına İki çay kaşığı verebileceğimi söylediler canım ben de vermedim epey ama şimdi veriyorum beş gündür falan yeni yeni zaten istemezse çıkarıyor
Bizimki ben yoğun bakımdayken sadece mama alarak beslenmeye başladı, 10 gün sonra falan ancak sütüm gelince anne sütü ile mamayı çaprazladık. Son iki haftadır yine nerdeyse tümüyle mama kullanıyoruz ama bize su katiyen yasak böbreklerin sağlığı için. Türkiye de izin veriyorlar demekki, seni okuyunca uyarmak istedim. Ülkeden ülkeye uygulama farklılıkları oluyor heralde .

Çok geçmiş olsun.
Kizlar benimde sol basenimin olduğu bölge şişti ve yürümekte zorlanıyorum merdiven inip çıkarken ayağımı kiviramiyorum.dun dra gittim sezeryan sonrasi karın içinde bazen su birikebiliyormuş ve kasıktan sızıntı yapıp bacağa inebiliyormuş.ama net sonuç ultrason sonrası belli olacak.bakalim umarım bir an önce geçer.cocukla yürütmek çok zor oluyor.
Allah herkese şifa versin.

Doktora gittim sut sagmaya yolladi orda hoc sut gelmedi yarim saate yakin sagdim. Vazgecmedim evde sagdim yine gelmedi. Arada soguk yaptim sagdim az az gelmeye basladi süt. Sicak sut dolduruyor sanirim. Zaten ates gb yaa soguk yaptiriyorlar. Doktor antibiyotik verecekti istemiyorum dedim. Sen bilirsin dedi. Sag bol bol bosalt onu maatite donmesin dedi. Tam maatit olmamistim erken mudehaleyle cabuk gecti. Kotu yani simdi kizim o gogsumu emmiyor.
geçti mi sonra? kac gun sürdü? Sütüm de gelmiyor o göğüsten, patlayacak gibi. Dr.a gidecegim

Tek göğsünü mü emiyor kızınız? Diğerini sağıyor musun hep?

Tatlarının farklı olması çok ilginç. Peki tek göğüsten gelen süt ile doyuyor mu bebeğiniz ? Mama takviyesi yapıyor musunuz ?
Ben oğluma süt yetiştiremedim resmen. Oğlum çok iştahlı ve ikisinden gelen toplam sütüm katiyen yetmedi. İki saatte bir 120-150 ml arası süt içiyor. O kadar sütüm olmuyor malesef. O yüzden merak ettim.İki gündür humana piulatte adlı bir toz kullanıyorum, son umudum bu.

Canım ben de eldiven takıyordum onun lastiği parmak arasına takılmış iz yapmış hem de nasıl.bebişe akika kurbanı kestiniz mi.kesmediysen kes canım.kazadan beladan korur

Benim de sol tarafımı emmiyor bebeğim ağzına verince acı bişey vermişim gibi yüzü ekşiyor. Tek meme yetmiyor tabi öğle ve akşam 2 kere 90 cc mama veriyorum son 1 haftadır. Dr kilo alımı iyi verme diyor ama acı acı ağlıyor veriyorum mecburen

Reactions: SGd
Canim mamayi gunde 1 yada 2kere veriyorum memeyide cok emmiyor 5 10 dk emip birakiyor doktor gunde 1kere mama bi ise yaramaz verme hic dedi ama ben yinede veriyorum kilosuna iyi dedi beslenememis falan demedi siz boyle yazdikca korktum iyi beslenemiyormu acaba

Sen doktorunu degistirdinmi canım evet bizim doktorda suya karsi
Aynen değiştirdim, daha doğrusu bebişin kulak arkasında egzama vardı onun için gittim bizim dr izindeymiş Gamze hanıma aldım çok memnun kaldım. Sizin de hemen karşı odası. Çok ilgili her ayrıntıyı değerlendiriyor Gamze hn. Birgün emzirme odasında karşılaşırız belki :))

Bebek huzurluysa gayet de besleniyordur bizim kız cadı biraz bu aralar memeyi koparır gibi emiyor bazen yoruluyorum o da kendini hırpalıyor sütüm de azaldığı bir saatte veriyorum öyle mamayı. Bize göre değerlendirme sen bebişinin dilinden daha iyi anlarsın

Kızlar bazen o kadar cok bunalıyorum kı kendıme kızıyorum cok istedim tüp bebekle sahip oldum çok şükür ama çok yoruluyorum ailemin yanında olmama ragmen üstelik. Günün yüzde 90 ını aglayarak,uyumayarak ve memede geçiren bi bebekle gün boyu hiç bişi yapamıyorum. Evde hazır yemek var onu bile zor yiycek vakıt buluyorum. Bugun sabah 6 dan beri ayaktayız. Bı bebek gunu nası sadece 15 dkka uykularla gecırır aklım almıyo. Mememde uyuyo yerıne bırakıyorum uyanıyo bi çoğunuzda da var bu sıkıntı okudugum kadarıyla. Bebekler kırkından sonra degısır derler benımkı 20 sınden sonra degıstı ama olumsuz anlamda. En azından ılk 20 gun gunduz uyuyodu sımdı o da yok. Sinir sistemimin bozulmasından korkuyorum artık

Cok gecms olsun ilk kez duyuyorum insallah ameliyat gerek kalmaz

Biraz sabir canim elbet girecek bi düzene suan ne kadarlik bebis

Kizlar d vitamini olarak ne kullaniyorsunuz. Yaklasik 15 gun önce paraben icinde oldugunu duyunca 2 gunde 3 gunde bir damlayi vermeye baslamistim sonra bugun bir arkadaş bu konuda soru sorunca ona sordum oda icerisinde paraben olmayan zeytinyagi icerikli d vitaminini söyledi arastirdim bende yarin onu alacagim sizlerede söylemek istedim. Sonucta hersey kuzularin sagligi icin..
ismi de ilacin deca tabs .

Benimki ne biberonla ne kasikla sagdigim sutu dahi icmiyor. Buzluktakilerin hepsi topraga gitti. Isitip veriyoruz biberonla bagirmaktan icmiyor, kasikla verilwni tukuruyor. Promalt icecege basladim o cok fayda wtti. Doydugu kadar iciyor. Hala emmek istiyor bakiyorum sut yok aliyorum gazini cikariyorum. Hala meme istiyor doymuyor herhalde ama digerlerinide almiyor. Doydugu kadar diyorum artik napayim. Kilomuz hep ainirda. Doktora diyorum acikinca alir diyor kasikla diyor ama dedikleri gb olmuyor. Mama denedim onu hic begenmedi.

Reactions: SGd
Kanguru kullanan arkadaslar onerileriniz nedir? Fiyati makul olan ergonomik kanguru ariyorum, ergobaby cok pahali geldi, solomombaby veya momfortbaby duydum, boba ve tula da biraz pahali. Slinge baglayamam diye cesaret edemiyorum. Oglum 2 aylik 5.500 kilo 62 cm, bize ne uygun olur acaba :)

Bana Dr devit vermişti bizim d vitamini alt sınırında altında doğdugundan beri günde 12 damla şeklinde eğer sağlıklı değilse neden dikkat etmiyorlar sağlık ocağı bile ücretsiz vermişti aynı damlayı Bi arkadas da zinko gibi birsey kullanıyorum devit yerine demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…