Bizimki ben yoğun bakımdayken sadece mama alarak beslenmeye başladı, 10 gün sonra falan ancak sütüm gelince anne sütü ile mamayı çaprazladık. Son iki haftadır yine nerdeyse tümüyle mama kullanıyoruz ama bize su katiyen yasak böbreklerin sağlığı için. Türkiye de izin veriyorlar demekki, seni okuyunca uyarmak istedim. Ülkeden ülkeye uygulama farklılıkları oluyor heralde .Mama verdiğim için arkasına İki çay kaşığı verebileceğimi söylediler canım ben de vermedim epey ama şimdi veriyorum beş gündür falan yeni yeni zaten istemezse çıkarıyor
Geçti çok şükür, 1 hafta oldu henüz tekrarlamadı en azındangecti mi peki tamamen canim? yoksa ara ara oluyor mu?
Çok geçmiş olsun.arkadaşlar bana bi yardım nolur.
iki gün önce kolumda bi ağrı başladı. tam dirseğimde. emzirirken çocuğun kafası oraya denk geliyor. heralde ağrttı dedi. sonra git gide şiddetlendi ağrı. akşam acile gittim. röntgende yumuşak dokuda beyazlıklar çıktı. ortopediste git dedi. ağrı kesici verdi eve yolladı. gece ağrı okadar şiddetlendi ki yarım saat uyumadım ve o bölge şişti , bir cevizden daha büyük şuanda. bebeğimi kucağıma alamıyorum. kalemi bile kavrayamıyorum.
bugün ortopediye gittim. kalsiyum birikmesi olmuş. ameliyatla alırız mr çekelim dedi. ben şok oldum. yanımda kimse yok.
eşime iş yerinden bir arkadaşı emzirirken bende de olmuştu. sonra geçti. ne ameliyatı fln demiş. şuanda düne göre daha iyi. parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. yarın özel hastaneye gidicem. böyle bir şey yaşayan duyan var mı.
geçti mi sonra? kac gun sürdü? Sütüm de gelmiyor o göğüsten, patlayacak gibi. Dr.a gidecegim
Tek göğsünü mü emiyor kızınız? Diğerini sağıyor musun hep?Doktora gittim sut sagmaya yolladi orda hoc sut gelmedi yarim saate yakin sagdim. Vazgecmedim evde sagdim yine gelmedi. Arada soguk yaptim sagdim az az gelmeye basladi süt. Sicak sut dolduruyor sanirim. Zaten ates gb yaa soguk yaptiriyorlar. Doktor antibiyotik verecekti istemiyorum dedim. Sen bilirsin dedi. Sag bol bol bosalt onu maatite donmesin dedi. Tam maatit olmamistim erken mudehaleyle cabuk gecti. Kotu yani simdi kizim o gogsumu emmiyor.
Tek göğsünü mü emiyor kızınız? Diğerini sağıyor musun hep?[/QUOTE
Digerini istemiyor. Tadi degisik olabilir demisti burdan bir arkadas. Tadina baktim emdigi tatli digeri tuzlu. Sagiyorum ama degisme olmuyor bende onu vermiyorum artik. Kendiside istemiyor cok agliyor
Canım ben de eldiven takıyordum onun lastiği parmak arasına takılmış iz yapmış hem de nasıl.bebişe akika kurbanı kestiniz mi.kesmediysen kes canım.kazadan beladan korurSelam kızlar, bugün kızıma evvelden aldığım patıkli tulum giydirmiştim..ilkkez giydirdim..çıtçıtların bitanesi sökülmüş (nasıl çıkmış anlamadım) ayak ucunda kalmış ve kızımın topuğuna batmış ..5tane sivri noktası çocuğunun topuğuna iz etmiş..Allahtan kanama olmamış..uçları metal çünkü..sizde dikkat edin kıyafetlerin içine ..çok üZüldüm..geçenlerde benim saç telim parmağına dolanmış o da iz yapmış..lastıkle sıkılmış gibi..bu çocuğun yıldızı mı düşük..nazar mı oluyo..inanın aklım karmaşık..yani keşke çekseydım foto nie boyle oluyor
Benim de sol tarafımı emmiyor bebeğim ağzına verince acı bişey vermişim gibi yüzü ekşiyor. Tek meme yetmiyor tabi öğle ve akşam 2 kere 90 cc mama veriyorum son 1 haftadır. Dr kilo alımı iyi verme diyor ama acı acı ağlıyor veriyorum mecburenTatlarının farklı olması çok ilginç. Peki tek göğüsten gelen süt ile doyuyor mu bebeğiniz ? Mama takviyesi yapıyor musunuz ?
Ben oğluma süt yetiştiremedim resmen. Oğlum çok iştahlı ve ikisinden gelen toplam sütüm katiyen yetmedi. İki saatte bir 120-150 ml arası süt içiyor. O kadar sütüm olmuyor malesef. O yüzden merak ettim.İki gündür humana piulatte adlı bir toz kullanıyorum, son umudum bu.
Sen doktorunu degistirdinmi canım evet bizim doktorda suya karsiGamze hanım da su verme mama zaten suyla hazırlanıyor ekstra vermeye gerek yok dedi, anne sütünün de %90 ı su zaten dedi.
Canim mamayi gunde 1 yada 2kere veriyorum memeyide cok emmiyor 5 10 dk emip birakiyor doktor gunde 1kere mama bi ise yaramaz verme hic dedi ama ben yinede veriyorum kilosuna iyi dedi beslenememis falan demedi siz boyle yazdikca korktum iyi beslenemiyormu acabaİlk hafta ben de gördüm o kırmızı lekeden dr sormuştum, susuz kaldığının göstergesi dedi (anne sütünden aldığı için suyu dolayısıyla beslenememiş oluyor) ama senin bebişin şu an mama da alıyor besinsiz kalmamış susuz kalmış sadece bir de çok terliyor olabilir
Aynen değiştirdim, daha doğrusu bebişin kulak arkasında egzama vardı onun için gittim bizim dr izindeymiş Gamze hanıma aldım çok memnun kaldım. Sizin de hemen karşı odası. Çok ilgili her ayrıntıyı değerlendiriyor Gamze hn. Birgün emzirme odasında karşılaşırız belki :))Sen doktorunu degistirdinmi canım evet bizim doktorda suya karsi
Bebek huzurluysa gayet de besleniyordur bizim kız cadı biraz bu aralar memeyi koparır gibi emiyor bazen yoruluyorum o da kendini hırpalıyor sütüm de azaldığı bir saatte veriyorum öyle mamayı. Bize göre değerlendirme sen bebişinin dilinden daha iyi anlarsınCanim mamayi gunde 1 yada 2kere veriyorum memeyide cok emmiyor 5 10 dk emip birakiyor doktor gunde 1kere mama bi ise yaramaz verme hic dedi ama ben yinede veriyorum kilosuna iyi dedi beslenememis falan demedi siz boyle yazdikca korktum iyi beslenemiyormu acaba
Cok gecms olsun ilk kez duyuyorum insallah ameliyat gerek kalmazarkadaşlar bana bi yardım nolur.
iki gün önce kolumda bi ağrı başladı. tam dirseğimde. emzirirken çocuğun kafası oraya denk geliyor. heralde ağrttı dedi. sonra git gide şiddetlendi ağrı. akşam acile gittim. röntgende yumuşak dokuda beyazlıklar çıktı. ortopediste git dedi. ağrı kesici verdi eve yolladı. gece ağrı okadar şiddetlendi ki yarım saat uyumadım ve o bölge şişti , bir cevizden daha büyük şuanda. bebeğimi kucağıma alamıyorum. kalemi bile kavrayamıyorum.
bugün ortopediye gittim. kalsiyum birikmesi olmuş. ameliyatla alırız mr çekelim dedi. ben şok oldum. yanımda kimse yok.
eşime iş yerinden bir arkadaşı emzirirken bende de olmuştu. sonra geçti. ne ameliyatı fln demiş. şuanda düne göre daha iyi. parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. yarın özel hastaneye gidicem. böyle bir şey yaşayan duyan var mı.
Biraz sabir canim elbet girecek bi düzene suan ne kadarlik bebisKızlar bazen o kadar cok bunalıyorum kı kendıme kızıyorum cok istedim tüp bebekle sahip oldum çok şükür ama çok yoruluyorum ailemin yanında olmama ragmen üstelik. Günün yüzde 90 ını aglayarak,uyumayarak ve memede geçiren bi bebekle gün boyu hiç bişi yapamıyorum. Evde hazır yemek var onu bile zor yiycek vakıt buluyorum. Bugun sabah 6 dan beri ayaktayız. Bı bebek gunu nası sadece 15 dkka uykularla gecırır aklım almıyo. Mememde uyuyo yerıne bırakıyorum uyanıyo bi çoğunuzda da var bu sıkıntı okudugum kadarıyla. Bebekler kırkından sonra degısır derler benımkı 20 sınden sonra degıstı ama olumsuz anlamda. En azından ılk 20 gun gunduz uyuyodu sımdı o da yok. Sinir sistemimin bozulmasından korkuyorum artık
Benimki ne biberonla ne kasikla sagdigim sutu dahi icmiyor. Buzluktakilerin hepsi topraga gitti. Isitip veriyoruz biberonla bagirmaktan icmiyor, kasikla verilwni tukuruyor. Promalt icecege basladim o cok fayda wtti. Doydugu kadar iciyor. Hala emmek istiyor bakiyorum sut yok aliyorum gazini cikariyorum. Hala meme istiyor doymuyor herhalde ama digerlerinide almiyor. Doydugu kadar diyorum artik napayim. Kilomuz hep ainirda. Doktora diyorum acikinca alir diyor kasikla diyor ama dedikleri gb olmuyor. Mama denedim onu hic begenmedi.Tatlarının farklı olması çok ilginç. Peki tek göğüsten gelen süt ile doyuyor mu bebeğiniz ? Mama takviyesi yapıyor musunuz ?
Ben oğluma süt yetiştiremedim resmen. Oğlum çok iştahlı ve ikisinden gelen toplam sütüm katiyen yetmedi. İki saatte bir 120-150 ml arası süt içiyor. O kadar sütüm olmuyor malesef. O yüzden merak ettim.İki gündür humana piulatte adlı bir toz kullanıyorum, son umudum bu.
Bana Dr devit vermişti bizim d vitamini alt sınırında altında doğdugundan beri günde 12 damla şeklinde eğer sağlıklı değilse neden dikkat etmiyorlar sağlık ocağı bile ücretsiz vermişti aynı damlayıKizlar d vitamini olarak ne kullaniyorsunuz. Yaklasik 15 gun önce paraben icinde oldugunu duyunca 2 gunde 3 gunde bir damlayi vermeye baslamistim sonra bugun bir arkadaş bu konuda soru sorunca ona sordum oda icerisinde paraben olmayan zeytinyagi icerikli d vitaminini söyledi arastirdim bende yarin onu alacagim sizlerede söylemek istedim. Sonucta hersey kuzularin sagligi icin..
ismi de ilacin deca tabs .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?