- 4 Kasım 2016
- 162
- 120
- 23
- 40
Bebeğim tam 2 aydır 6 farklı biberon 6 farklı mama hiç birini almıyordu bir arkadaşım lansinoh biberonu söyledi hepsi alıyo diye inanmayarak aldım gerçekten öylesine aldım bıkmıştım hatta eşimle getir yine almıycak diye öylesine verdik ve aldı İnan çok şaşırdık istersen dene derim kaşıkla o Kadar zorki mama yedirmek kafayı yemek üzereydim ve hiç bir keyif almıyomuşum 2 aydor şu çocuktan zorla yedirdiğim için şimdi biraz kafam rahatladı denerseniz sonucu yazar mısınızBenimki ne biberonla ne kasikla sagdigim sutu dahi icmiyor. Buzluktakilerin hepsi topraga gitti. Isitip veriyoruz biberonla bagirmaktan icmiyor, kasikla verilwni tukuruyor. Promalt icecege basladim o cok fayda wtti. Doydugu kadar iciyor. Hala emmek istiyor bakiyorum sut yok aliyorum gazini cikariyorum. Hala meme istiyor doymuyor herhalde ama digerlerinide almiyor. Doydugu kadar diyorum artik napayim. Kilomuz hep ainirda. Doktora diyorum acikinca alir diyor kasikla diyor ama dedikleri gb olmuyor. Mama denedim onu hic begenmedi.
Bizi anlatmissin herkes aç bırak alır biberon diyor kiyamiyorumBenimki ne biberonla ne kasikla sagdigim sutu dahi icmiyor. Buzluktakilerin hepsi topraga gitti. Isitip veriyoruz biberonla bagirmaktan icmiyor, kasikla verilwni tukuruyor. Promalt icecege basladim o cok fayda wtti. Doydugu kadar iciyor. Hala emmek istiyor bakiyorum sut yok aliyorum gazini cikariyorum. Hala meme istiyor doymuyor herhalde ama digerlerinide almiyor. Doydugu kadar diyorum artik napayim. Kilomuz hep ainirda. Doktora diyorum acikinca alir diyor kasikla diyor ama dedikleri gb olmuyor. Mama denedim onu hic begenmedi.
İnan almıyo kafayı yedim resmen sütüm de biliyorum öyle çok gelmiyo boş çekiyo gibi o emdikçe sinir geliyo ne çekiyo diye düşünmekten .çiş bile az yapıyo eğer mama vermezsem herkes acıkınca alır diyo hatta biberonu veren almıyo aa tok bu çocuk diyo ama almıyo uyandığında da almıyo beklesem de almıyo resmen kafayı yiyecektim kaşıkla da bi zor ki yutmuyo hepsini dışarı çoklarıyo önce tadını mı sevmiyo dedim ama ağzına gelen şeyi dışarı atmak refleksmiş onu öğrendim boğulmaya karşı ağzına ne gelse dışarı atıyolarmış. Neyse kucağımda uyutup biberon verebilir miyim diye deniyodum bazen alıyo bazen almıyordu bu biberonu aldı hemde gündüz vakti normal zamanda 4 gündür alıyo veriyorum öğünlerde inşallah işe yarar size deBizi anlatmissin herkes aç bırak alır biberon diyor kiyamiyorum
Bizde gecen hafta abiden kaptik atesimiz cikti acile gittik cigere inmmsi için burunua fizyolojik damkatip Aspiratör le çekin bol bol emzirme ve burnu çok tikaninca ortam degistirin setin biryere geçin bixim halen butun tıkanıklığı devam oğlum için harnup özü kullaniyorum takviye bide ocean multi geçmiş olsun hiç üzülmeyin onlar çok küçük ama güçluler Allahın izniyle atlatir inşallahKizlar 3.ainifa giden kızım nezle olmuştu oğluma da geçti.cok hapşırıyor ve burnu akıyor.serum fizyolojik uyguladım.bas ucuna soğan bölüp koydum.bol bol emzitoyorum ama emerken zorlanıyor.neler yapılabilir başka şaştım kaldım.bir de okula giden çocuğu olan anneler bağışıklık güçlendirici neler veriyorsunuz.buyukler hasta olmamalı ki bebelere de geçmesin.hic bir çocuk hasta olmasın tabii.
Hemen alicam hemen saolun inşallah alır acliktan agladigina eminim çünkü meme saatlerde geçse dolmuyorİnan almıyo kafayı yedim resmen sütüm de biliyorum öyle çok gelmiyo boş çekiyo gibi o emdikçe sinir geliyo ne çekiyo diye düşünmekten .çiş bile az yapıyo eğer mama vermezsem herkes acıkınca alır diyo hatta biberonu veren almıyo aa tok bu çocuk diyo ama almıyo uyandığında da almıyo beklesem de almıyo resmen kafayı yiyecektim kaşıkla da bi zor ki yutmuyo hepsini dışarı çoklarıyo önce tadını mı sevmiyo dedim ama ağzına gelen şeyi dışarı atmak refleksmiş onu öğrendim boğulmaya karşı ağzına ne gelse dışarı atıyolarmış. Neyse kucağımda uyutup biberon verebilir miyim diye deniyodum bazen alıyo bazen almıyordu bu biberonu aldı hemde gündüz vakti normal zamanda 4 gündür alıyo veriyorum öğünlerde inşallah işe yarar size de
Hemen alicam hemen saolun inşallah alır acliktan agladigina eminim çünkü meme saatlerde geçse dolmuyorİnan almıyo kafayı yedim resmen sütüm de biliyorum öyle çok gelmiyo boş çekiyo gibi o emdikçe sinir geliyo ne çekiyo diye düşünmekten .çiş bile az yapıyo eğer mama vermezsem herkes acıkınca alır diyo hatta biberonu veren almıyo aa tok bu çocuk diyo ama almıyo uyandığında da almıyo beklesem de almıyo resmen kafayı yiyecektim kaşıkla da bi zor ki yutmuyo hepsini dışarı çoklarıyo önce tadını mı sevmiyo dedim ama ağzına gelen şeyi dışarı atmak refleksmiş onu öğrendim boğulmaya karşı ağzına ne gelse dışarı atıyolarmış. Neyse kucağımda uyutup biberon verebilir miyim diye deniyodum bazen alıyo bazen almıyordu bu biberonu aldı hemde gündüz vakti normal zamanda 4 gündür alıyo veriyorum öğünlerde inşallah işe yarar size de
Hadi inşallah alsın aynı anne memesi gibi ağzını dolduruyor bu dudaklarını sarıyor .çocuğa baktığımda aç nasıl doyursam diye düşünmekten kafayı yedim dün dışarı çıkardım çünkü tok ve yedi. sevemedim çocuğu kaç aydır nasıl yapsam bu öğünde bi geçse diye düşünmektenHemen alicam hemen saolun inşallah alır acliktan agladigina eminim çünkü meme saatlerde geçse dolmuyor
Ben uzun kollu badi içine çıtçıtlı atleti, altınada uzun tayt ayağınada çorap geçiriyorum. Uykudan kalktığında terliyse hemen değişiyorum ama. Ben istanbuldayım şimdilik evde bu şekilde yetiyorhavalar soğudu. Bebekleri nasil giydirmek lazim? Şapka giydirmek lazim mi evde? Yaz bebeğiyiz kış tecrubemiz yok daha :)
Evet ağlamasın diye kucakta gezdiriyorum biberonu agzina sokunca basiyor çığlığı sakinlestirmek zor oluyo aç ama icmiyor gece uykusuna o kadar zor yatıyor ki çünkü gün icinde azda olsa dolu oluyo meme aksam hiç kalmıyor biraz çekiyor basiyor çığlığı biberon veriyorum onada sinir oluyor bi defa cekse belki içecek ama yok midesi bulanıyor her çeşit biberonu denedim ev biberon ve emzik çöplüğüne döndü bi tek bu kaldı inşallah alir akşam sipariş vericwm tam adı varmı acaba biberonunHadi inşallah alsın aynı anne memesi gibi ağzını dolduruyor bu dudaklarını sarıyor .çocuğa baktığımda aç nasıl doyursam diye düşünmekten kafayı yedim dün dışarı çıkardım çünkü tok ve yedi. sevemedim çocuğu kaç aydır nasıl yapsam bu öğünde bi geçse diye düşünmekten
Evet ağlamasın diye kucakta gezdiriyorum biberonu agzina sokunca basiyor çığlığı sakinlestirmek zor oluyo aç ama icmiyor gece uykusuna o kadar zor yatıyor ki çünkü gün icinde azda olsa dolu oluyo meme aksam hiç kalmıyor biraz çekiyor basiyor çığlığı biberon veriyorum onada sinir oluyor bi defa cekse belki içecek ama yok midesi bulanıyor her çeşit biberonu denedim ev biberon ve emzik çöplüğüne döndü bi tek bu kaldı inşallah alir akşam sipariş vericwm tam adı varmı acaba biberonun
Kızlar cuma günü büyük oğlumun omzunda minik minik kızarıklıklar oldu isilik sandım çok önemsemedim cumartesi günü tüm vücutta aynı kızarıkları görünce hemen acile götürdük el ayak ağız hastalığı diye bir hastalık varmış kuzumda o mikroptan varmış viral bir hastalık kesin bir tedavisi yok bebeklerden uzak tutun dedi ağrı kesici kaşıntı giderici falan verdi pazar günü yavrum acısından kıvrandı ağzının içine kadar yaralar döşendi çaresizlik o kadar zor birşey ki o ağladıkça ben bittim bide ufaklığa geçmesin diye bir ton önlem ve çaba. Pazartesi günü çocuk enfeksiyonu bölümüne götürdüm o da acilde verilen ilaçları fazla buldu sadece avil ve carpol verdi dün yaralar kabuk bağlamaya başladı bende geçiyor diye sevindim bir baktımki küçüğe geçmiş o abisinden daha hafif atlatıyor ağzının etrafında var memeye sürterek kaşımaya çalışıyor bugün de onu götüreceğim ama yine yapacak birşey yok diyecek belki onada kaşıntı için birşey verir de rahatlar oğlum
Ha buda yetmedi kendimde hasta olmuşum kafam kalkmıyor boğazlarım çok acıyor tüm kemiklerim sızlıyor hangi ilacı kullanabilirim kendimi toparlamam lazım birazdan bana ihtiyacı olan iki küçük kuzu uyanacak
CokBiz bir gece acile gittik bu sebepten ağlıyor da ağlıyor... Arada bir yorulup susuyor sonra yine başlıyor.
Herşeyine baktılar daha iki haftalık yoktu, kan aldılar delik deşik ettiler yavrumu. Sabaha kadar orda kaldık. Herşey normal çıktı. Sabahki doktor geldi, bebeği nasıl tutuyorum, ağlayınca ne reaksiyon veriyorum, nasıl emziriyorum falan görmek istedi , ilk çocuğum mı diye sordu.
Kendinden emin, sakin ve rahat olmalısın ki bebek bunu hissedebilsin dedi. Bebek ağladığında onu emin bir şekilde sıkı tutmalı, sen panik olmamalısın dedi. Bebeğin hisleri çok kuvvetliymiş, ilk aylar dünyada ürker huzursuz olurmuş. Anne ne hissediyorsa dünyadan onu algılar, ona göre davranırmış. Biz çocukta kesin bir sorun var diye hastaneye gittik kadın resmen bana sakin kal bebek kendini güvende hissetmeli dedi.
Yani çocuk huzursuzluktan ağlıyor biz panik oluyoruz, her yolu deneyip çaresiz hissedip çocuğa kızıyoruz, peşinden pişman olup ağlıyoruz. Bebeğe panik -çaresizlik-öfke-pişmanlık hepsi tek tek geçiyormuş.
Sizde de böyledir demiyorum ama fiziksel bir sıkıntısı yoksa güven sorunu yaşıyor olabilir.
Kizima biberonu o iatehene kadar bir daha vermeyecegime soz verdim. Gidip emzirme imkanim varken yavruma eziyet ettim hep. Biraz yorucu oluyor ama olsun. Onun icin deger. Twsekkur ederim.Eki Görüntüle 2049478
Bebeğim tam 2 aydır 6 farklı biberon 6 farklı mama hiç birini almıyordu bir arkadaşım lansinoh biberonu söyledi hepsi alıyo diye inanmayarak aldım gerçekten öylesine aldım bıkmıştım hatta eşimle getir yine almıycak diye öylesine verdik ve aldı İnan çok şaşırdık istersen dene derim kaşıkla o Kadar zorki mama yedirmek kafayı yemek üzereydim ve hiç bir keyif almıyomuşum 2 aydor şu çocuktan zorla yedirdiğim için şimdi biraz kafam rahatladı denerseniz sonucu yazar mısınız
Sütün varsa ne güzel sabaha kadar emsin benim 30 çıkmıyo ikisinden sütü olan anne zaten vermesin biberon bazen 2 cc çıkıyo o yüzden biberon alması lazım benimCok
Kizima biberonu o iatehene kadar bir daha vermeyecegime soz verdim. Gidip emzirme imkanim varken yavruma eziyet ettim hep. Biraz yorucu oluyor ama olsun. Onun icin deger. Twsekkur ederim.
Hemen alicam hemen saolun inşallah alır acliktan agladigina eminim çünkü meme saatlerde geçse dolmuyor
Sütün varsa ne güzel sabaha kadar emsin benim 30 çıkmıyo ikisinden sütü olan anne zaten vermesin biberon bazen 2 cc çıkıyo o yüzden biberon alması lazım benim
Deneyeceğim canım sağolÇok gecmıs olsun canım Allah şifa versin sana da kuzularına da. İlaç olarak herhangi bi tavsiyem yok maalesrf dr una danısmadan da kullanma bişi. Agrı kesici olarak parol minoset falan kullanabılırsın ama ne kadar etkılı olur bılemıyorum. Ben de bı ara ishal kusma ve kenik agrısı cektım parol içebildim sadece kemık agrımı hafıfletmıstı belkı sende de işe yarar canım
175 canimAl_pi rota virusu asisi ne kadara aldin ezcaneden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?