Benim pirem :)) antibiyotik kullanmadan atlatmak üzere çok şükür. Kaka günde 2 hatta bazen 3 oluyor.Bizim prematureler (Ben pire diyorum) sonradan gol atıyor galiba canım. Hayırlısı olsun inşallah. Ben takip ediyorum henüz acile gitmedik bekliyoruz şimdilik. Sadece bir kere ateş düşürücü şurup verdim. Bizim kaka bu arada haftada iki kere falan oluyor ama miktar iyi. Ama cisli bezimizin maşallahı var ben kumaş bez bağladığım için miktarı da tam takip edebiliyorum
4. Ayda tek aşı olarak yapıldı. Bir asimiz daha var. Doktorumuz ya kalçanın üst kısmına yada bacağına vuruyor, bizim tercihiMize göre. Hiçbir aşıda ateş, ağlama krizi yaşamadik çok şükür.Kızlar 4. Ay aşısını yaptıran var sanırım(Bir-Yolcu ) kac tane olacak bide bacaktan mi koldan mi ? Yine ateş ve ağlama krizleri olur diye korkuyorum ?
Benimki sallaniyor gece aglayinca salliyorum emzigi verip uyuyor tekrar gunduzde ayni sekilde. Kolikse sallama kesin iyi gelir ama yinede kolik bebegi olan anneler yardim eder sana .
Kolik mi bilmiyorum ama çok ağlak bi bebeğim var neredeyse her uykuya geçişinde catlarcasina ağlıyor kıpkırmızı oluyor ilk defa görenler çok korkuyor cocuga bişey mi oluyo diye neyse işte ben bu bebişi sallanan beşiği alıştırdım ve rahat ettim ufak baya bi sallanan beşiğimiz var ona koyup emzigi veriyorum 2 ya da en fazla 3 dakika ağlamasına dayanıyorm ve salliyorum sonra emzigi tutup uyku moduna geçiyor bana baya kolaylik sağlıyor bu beşik anneme falan gidecegimiz zaman bile götürüyoruz evde doğmadan aldigimız sepet beşik var sıfır duruyor valla
Kolik mi bilmiyorum ama çok ağlak bi bebeğim var neredeyse her uykuya geçişinde catlarcasina ağlıyor kıpkırmızı oluyor ilk defa görenler çok korkuyor cocuga bişey mi oluyo diye neyse işte ben bu bebişi sallanan beşiği alıştırdım ve rahat ettim ufak baya bi sallanan beşiğimiz var ona koyup emzigi veriyorum 2 ya da en fazla 3 dakika ağlamasına dayanıyorm ve salliyorum sonra emzigi tutup uyku moduna geçiyor bana baya kolaylik sağlıyor bu beşik anneme falan gidecegimiz zaman bile götürüyoruz evde doğmadan aldigimız sepet beşik var sıfır duruyor valla
Park yatagım var orda sallıyorum ama sevmiyor aglıyor..illa ki kucakta sallanıcak artık kolum belim sırtım cok kotu.......Benimki sallaniyor gece aglayinca salliyorum emzigi verip uyuyor tekrar gunduzde ayni sekilde. Kolikse sallama kesin iyi gelir ama yinede kolik bebegi olan anneler yardim eder sana .
Doğmadan önce avent in klasik uçlu emzigini almistim onu kullanıyorum 1 haftalikken ilk denememde aldı benim bebeğin tek kolay yani emzik heralde :) o yüzden nasıl alistirilir hiç bilmiyorum ki cnm yaCnm emzik veriyorum demişsin , nasıl alıştırdın? Benim bebegim surekli emmek isteyen bir bebek ve emzik kesinlikle almıyor? Aslında alıştırmak istemiyorum ama artık dayanamicam ... emzik alırsa birazcık rahatlarım zannediyorum..
Nasıl alıştırabilirim, sen mesela hangi tür emzik hangi marka kullanıyorsun
Evde 5-6 tane degişik emzik var hiç birini sevmedi ya.. bende emzikte de degil problem sadece benim kız almak istemiyor ..off
Edersin canım birseycik olmaz bende senin gibiydim bir gün kızımın bezinde leke görmemle birlikte cesaret geldi acil durumlar için herzaman eşimin gelmesini bekleyemezdim atladim arabaya:) ben doğum anima kadar nerdeyse araç kullanmıştim. Çok severim zaten artık kızımla bol bol geziyoruz iyi oluyorBen cesaret edemem ya :)
bizde de ütü çok çıkıyor kızıma hergün üst değiştiriyorum dediğin gibi benim yatakta Cis oldu hemde defalarca alt açma bezini bazen useniyorum ve hep o anlarda kızım yaramazlık yapıyor hatta bugün kaka bile olduEvlenirken çok özenerek salon mobilyalarımızı almıştık.Bebek olunca devamlı üzerindeyiz.Oturma odasına geçelim dedik eşim ben bu yaştan sonra küçük odada oturmam diyor.Koltuklara pike sermiştim o da çok dağınık görünüyor.Mecbur kılıf diktireceğim.Tay tüyü bir kumaş beğendim.Fermuarlı yapıyorlarmış.Halı da el halısı,ipek.Sadece bir yöne süpürülüyor ve nadir süpürülmesi gerek.Orada oturunca hep süpürülüyor.Ona da halı kılıfı alacağım,aslında evdeki bütün halılara kılıf gerek.Çıkar yıka tak.
Ya bir de sizde çok ütü çıkıyor mu?Bebeğin minik minik kıyafetleri...Her gün çamaşır makinesi çalışıyor.Her hafta çarşaf değiştiriyordum.Şimdi eşimde oturma odasında uyuyunca her hafta iki çarşaf,kılıf artık iki haftada bir yıkayacağım.Bir de oğlanın altını banyoda alt değiştirmede açıyorum,bazen batırınca odaya yatağa alıyorum.Her seferinde yatağa işiyor.Nedense tam da çarşafı değiştirildiği gün :)Zaten her sabah çarşaf düzeltme derdi var.Yatağa lastikli çarşaf alacağım,yatak örtüsü ser falan zor oluyor.Çarşafın ayak ucuna kürk seriyorlar,güzel görünüyor.Öyle bişi yapayım diyorum.
Cok uyariyorsun canim aktivite ustune aktivite :)Sen hareketli annesin napsin beniste uyum saglamaya calisiyor.Ben de tembel bebise uyum saglamaya calisiyorum.Yas da genc sanirim senin enerjin var :)Hepsini yaparsin zamani gelince zihinsel,psikomotor,duygusal gelisimi icin.Kendini de onu da cok zorlama.Bisi sorcam zamani gelince onu nasil sosyallestireceksin,bebekli arkadaslariniz var mi,oyun grubuna falan mi gideceksiniz?Bizim cok yok da artik sitenin havuzu falan iner annelerle tanisir ona arkadas bulurum.Baba da ben de cok disa donuk degiliz cunku.Masallah boya vermissiniz siz.Ates 3 aylik bebek boyunu gecmis :)Çok mu uyarıyorum bilmiyorum ki, bir aktiviteden sıkıldığında yenisine geçiyorum belki ilgisi sürekli Yen'i birşeye kayıyor ama genelde böyle 2 veya 3 gün sürekli ayakta sonra 1 gün bol bol uyuyor gece-gündüz enerji topluyor heralde sonraki günler için
Haklısın bizim kendimize de iyi bakmamız lazım ama bebek mızırdanırken kendimi unutuyorum resmen.
Maşallah Alpar' a iyi büyüyor annesi. Bizim son ölçümümüz 6160 gr , 63 cm.
Aynen yaa :)Biz odayı sadece elbise almak için açıp kapiyoruz benim odamda Sepet beşiği var sadece 20 gün uyudu içinde uzun zamandır birlikte uyuyoruz oda seviyor bende emzirme yerine koyma gece daha rahat ama en güzeli onun kokusuyla uyumak ikimizde halimizden memnunuz ama bu olayı 4. Aydan sonra bırakmak gerek sonrasına zor olacak yoksa :)Hahah bebekler istilacı .Kendi odasında daha öğlen uykusuna bile uyumadı. Anne yanına o kadar özendim aldım ilk iki hafta arada bir orda uyuduğu oluyordu . Yok bizim yatak artık beyimizin. Ben ayak ucunda yatıyorum aylardır...
Ben de sevmiyorum kilif ama sil sil koltuk kumasi yipraniyor.Benim de pijama kaka oldu dun:)bizde de ütü çok çıkıyor kızıma hergün üst değiştiriyorum dediğin gibi benim yatakta Cis oldu hemde defalarca alt açma bezini bazen useniyorum ve hep o anlarda kızım yaramazlık yapıyor hatta bugün kaka bile oldubiz hem salon hem oturma odası kullanıyoruz bazen ikisi de çok dağılıyor benim eşim de oturma odasında yatıyor ve hergün yatak ser toplama modu ben hiç kılıf kullanamıyorum çünki eşim sevmiyor maalesef o yüzden de sık sık koltuklarimi sildiriyorum
Biz de beraber uyuyoruz birbirimize bakarak arada gozlerini acip kontrol ediyor uyuyor muyum,yaninda miyim :)4. aydan sonra aluskanlik yapiyormus ayirin diyorlar ama hic ayirmak istemiyorum ki.Benim bir arkadas vardi.12 yasindaki ogluyla birlikte uyuyordu.Kadini elestirirdik de boyle tatli oldugunu nereden bileyim :)Ayirmaya daha 1,5ay var keyfini cikaralim :)Aynen yaa :)Biz odayı sadece elbise almak için açıp kapiyoruz benim odamda Sepet beşiği var sadece 20 gün uyudu içinde uzun zamandır birlikte uyuyoruz oda seviyor bende emzirme yerine koyma gece daha rahat ama en güzeli onun kokusuyla uyumak ikimizde halimizden memnunuz ama bu olayı 4. Aydan sonra bırakmak gerek sonrasına zor olacak yoksa :)
Yok kiz eskimesin.Ben severek bisi alinca hic eskimesin istiyorum :)Ya bir de anisi olan seyi atamiyorum.Amann senden kiymetli mi kiz biraz dokulsun kirilsin eskisin yerine yenisi gelsin :) Bizim misafir odamiz yok misafir salonumuzda evlenirken sadece koltuk takimi masa konsol aldim ve 6.senemdeyim hep salonda oturdum ne kirildi ne eskidi hala sapasaglam. Ben ortude sevmiyorum :-/ zaten evine yardimci geliyor duzenli koltugu haliyi siler kirlenmez ki.
Valla ne yalan soyleyeyim kizimin kiyafetlerini utulemiyorum sadece gezmeye gideceksem utuluyorum :) Ona firsatim yok kendiminkini utulersem kar sayiyorum.
Her hafta carsaf degisiyorum senin dedigin gibi ya kusuyor ya cis yapiyor degistigim gun :))
Aventin ayicikli olanini verdim ilk dogdugu gun aldi hic sorun yasamadim o yuzden. Almiyorsa valla hic bisi care olmuyor ne kadar denesende almiyor. Memeni emdigi sirada agzindan cekince hemen emzigi vermeyi dene bakalim belki tutar.Park yatagım var orda sallıyorum ama sevmiyor aglıyor..illa ki kucakta sallanıcak artık kolum belim sırtım cok kotu.......
Cnm ..sana da sorayım ... emzige nasıl alıştırdın ,benim kızım almıyor ...artık dayanamıyorum surekli emmek istiyor zor oluyor biryere cıktıgımızda fln..
Mecburen emzige alıştırmak istiyorum artık ama nasıııll.. bugune kdr 5 degişik emzik aldım sevmedi hiçbirini..memeye yakın birşey olsa sanırım alıcak
Sen hangi marka kullanıyorsun?
Ay ben sıkılırım eskisin yerine yenisi gelsin :) Annem hep der ki senin esyalar yikanmaktan eskidi :)) Örtü filanda kullanmadigim icin sık sık yikatiyorum haliyi artik kenarlari atti biraz kizim uzerinde oynasin kussun leke yapsinda öyle degiseyimYok kiz eskimesin.Ben severek bisi alinca hic eskimesin istiyorum :)Ya bir de anisi olan seyi atamiyorum.
Ayy benimkide tam tersi surekli emmek istiyor agliyo agliyo emince susuyor . Bebekler buyudukce az emer benimki buyudukce cok emmeye basladi..Slm kızlar bebeği emmeyi bırakan var mı benim iki gündür bıraktı emmiyo "(
Hic yanimda yatirmadim sadece bir sabah cok uykusuzdum emzigi yataga uzatip vermek zor geldio gun yanima aldim o kadar hep sepet besikte dip dibeyiz ama oyle yatiyoruz.Biz de beraber uyuyoruz birbirimize bakarak arada gozlerini acip kontrol ediyor uyuyor muyum,yaninda miyim :)4. aydan sonra aluskanlik yapiyormus ayirin diyorlar ama hic ayirmak istemiyorum ki.Benim bir arkadas vardi.12 yasindaki ogluyla birlikte uyuyordu.Kadini elestirirdik de boyle tatli oldugunu nereden bileyim :)Ayirmaya daha 1,5ay var keyfini cikaralim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?