- 21 Haziran 2016
- 1.786
- 2.732
- 83
Benimde diş tedavim oldu.. druma gitmeden önce bende burda arkadaşlara sormuştum ama diş konusunda tedavi olan yoktu sanırım..üst azı dişimin dolgusu yenilendi, drum iğneye gerek görmeden işlemi gerçekleitşrdi.. diğer azı dişimede kanal tedavisi yapılcak 2 hafta sonra..drum gelmeden önce sütümü sağmamı istedi, 2-3 saat emziremeyeceğimi ve bu sürede bebek aç kalmasın dedi.. iğnenin etkisi 2-3 saat sonra geçiyormuş.. daha sonra emzirebilirmişim.. benim dr um bana verdiği bilgi bu şekilde..merhaba arkadaşlar
3,5 aylık oğlum var. Yarın diş tedavisi olmam gerekiyor. Doktoruma göre yapacagı ıgnenın hiçbir sıkıntı yaratmayacagındna kaynaklı emzırmemde sorun yok. Diş doktoru başka bir arkadaşım da sutunu sag bırak, 2 saat emzırme dedı. Bende nasıl yapacagımı bılemedım. Internette farklı yazılar okudum. Sagıp atan da var, sadece sureyı doldurup emzıren de. Benzer durumu yasayan arkadaslarım,
Ikı saat sonunda yıne sutumu sagıp dokmelımıyım? Ne kadar sagmalıyım? Yani gogsumu tamamen bosaltmalımıyım? Ya da sadece belırlı bır sure beklemek yeterlı oluyor mu?
Ayyyyy ne güzel sadece ben değilmişim bebişiyle birlikte uyuyan.. odasını hiç kullanmadık, yatak yanına aldığımız beşiğindede toplasak 5 kere anca uyumuştur.. babasının yerini aldı :) yatağımız bide battal boy.. yazık babamız, bazen cocuk odasında, bazende salonda uyuyor.. yatak odasını analı-kızlı sahiplendik..kuzumun sabah uyandığında, yüzüne eğilip baktığımda, bana gülümsemesi, sonra kırışması, sevimli hareketler yapması beni benden alıyor.. rabbime binlerce kez şükür ediyorum..Biz de beraber uyuyoruz birbirimize bakarak arada gozlerini acip kontrol ediyor uyuyor muyum,yaninda miyim :)4. aydan sonra aluskanlik yapiyormus ayirin diyorlar ama hic ayirmak istemiyorum ki.Benim bir arkadas vardi.12 yasindaki ogluyla birlikte uyuyordu.Kadini elestirirdik de boyle tatli oldugunu nereden bileyim :)Ayirmaya daha 1,5ay var keyfini cikaralim :)
Aynı benn.. annemde" akıllı kullana kullana, delide yıkaya yıkaya eskitirmiş.. benim kızın eşyaları yıkamaktan eskiyor" der..benimkilerde yıkamaktan eskiyor :))Ay ben sıkılırım eskisin yerine yenisi gelsin :) Annem hep der ki senin esyalar yikanmaktan eskidi :)) Örtü filanda kullanmadigim icin sık sık yikatiyorum haliyi artik kenarlari atti biraz kizim uzerinde oynasin kussun leke yapsinda öyle degiseyim
Bende izliyorum onun videolarını uygulamaya calısıyorum müzik emzik kundak diyor kundak haric digerlerini yapıyorumUyku koçu Pınar Sibirsky ın videolarına denk geldim YouTube dan bugün. Tavsiye ederim izlemenizi. Bu arada uyku düzeni oluşturamadı diye yakınıyoruz ama kadın kendi çocuğuna bile 4 ayından sonra uyku eğitimi vermiş. Yenidoğan sayılıyoruz hala panik yok, zaten söyledikleri bizim için imkansız şu an
Sağol canım valla bu kış abiden gelen bütün mikroplar büyük ihtimalle bizede geçicek allah yardımcımız olsun çok ilgi bekliyorlar bizimkide öyle:)Selam kızlar,
Uzun zamandır yazamıyorum ama aslında tüm yazılanları takip ediyorum, tam yapacakken mutlaka birşey çıkıyor, o kadar koşuşturmalı geçiyor ki günlerimiz yetişemiyorum, tatile gidip geldik abimizin okulu başladı yaz bitti artık bir rutin oluşturmaya çalışıyoruz 2çocukla kendimize, kızım da büyüdü 3aylık oldu çok şükür keyifli bir bebek ama ilgiyi çok seviyor tüm gün benimle sohbet edebilir
Al_pi memlekete yolculuk var sanırım, Mevlüt'ü orada mı yapacaksınız
N nnnadal geçmiş olsun senin kuzucuklara ikisinin hasta olması çok zor
@mayhosmelek siz döndünüz mü İstanbul'a görümcen ve eşinle sorunlar ne alemde okuduğumdan beri aklım kaldı? Alerji nasıl gidiyor diyet yapınca düzeldi mi belirtileriniz, bizde de hafif var ama neye karşı olduğunu tam tespit edemedik
@bulut29 size de geçmiş olsun canım büyükler getiriyor eve hastalık sanki
@selo86 prematüren kocaman oldu dimi MaşAllah size hayallerimin ailesisiniz
Canim ben ilk bebegimde öyle yaptm 3aylikken falan sonra hic birakmadi hep bizle yatti taa ki bu seneye kadar kardesin kendi yataginda bak diyerek ayni odada olmak kaysdiyla kendi yataginda 5yasina gircek yeni ayrildi bebisi yanima almiYorum Yoksa kizimda isteyecek ortalik kariscak :)))Biz de beraber uyuyoruz birbirimize bakarak arada gozlerini acip kontrol ediyor uyuyor muyum,yaninda miyim :)4. aydan sonra aluskanlik yapiyormus ayirin diyorlar ama hic ayirmak istemiyorum ki.Benim bir arkadas vardi.12 yasindaki ogluyla birlikte uyuyordu.Kadini elestirirdik de boyle tatli oldugunu nereden bileyim :)Ayirmaya daha 1,5ay var keyfini cikaralim :)
Kesinlikle ya kiyamiyorum hiç sabah gözümü onunla açıyorum sincap gibi aynı öyle tatlı gülüyorki bundan daha güzel birsey var mı diyorum çok şükür bu günlere :)Biz de beraber uyuyoruz birbirimize bakarak arada gozlerini acip kontrol ediyor uyuyor muyum,yaninda miyim :)4. aydan sonra aluskanlik yapiyormus ayirin diyorlar ama hic ayirmak istemiyorum ki.Benim bir arkadas vardi.12 yasindaki ogluyla birlikte uyuyordu.Kadini elestirirdik de boyle tatli oldugunu nereden bileyim :)Ayirmaya daha 1,5ay var keyfini cikaralim :)
Canım sorun huggies in kalın olması değil cinsiyet ayrımı olduktan sonra erkek olanın emici kısmını bezin ön kısmına koymuşlar çocuk her kaka yaptığında sırtına kadar çıktı 2 paket kullandım ama kıyafet yetiştiremedim sanki normalde az değiştiriyorum bide o çıktı başıma3 e gecmedik henuz 2yi kullandim. Gosterge yok ya o cok kotu keske olsaydi kalin ama guzel yine huggies
pampers aldim simdi bakalim bide onu deniycem 3 guzel dediler ama bakmadan aldim gosterge bundada yokmus :-( aynen 1-2 cok guzeldi hugies .
Bizim doktorumuzda çocuğun burnunu açmak için ilaç sprey falan kullanma dedi ve 1 tarif verdi 100 cc suya 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koy tamamen eriyene kadar karıştır sprey şişesine doldur burun deliklerine 2şer tane şık ve 10 dk sonra temizle dedi akşam denedim yok öyle etkili birşey ya görünmeyen tüm pislikler kendiliğinden aktı gitti sütü denedim evet yumuşattı ama bu kadar etkili olmamıştı öylesine yapmıştım ama artık vazgeçilmezim olur bu arada su kaynatılıp soğutulmuş su olacakmışÇenem dusmusken burun tıkanıklığı ile ilgili de az yazmak istedim. Damla verdi doktor ama yuttugu için kullanmak içimden gelmiyordu. Su vermeye korkuyoruz ama serum fizyolojik damla verip duruyoruz mantıklı gelmiyordu bana. Annem bizim burnumuza kendi sütünü fışkırtir sonra sismesini bekler bi deliği az kapatirmis ve pislik çıkarmış sonra diğerini. Ben de denedim ama benim sütüm ya fiskirmadi ya ben nişan alamadım. Ben de çay kasigina sagip damlalik ile damlatiyorum bolca burnuna. Evet yutuyor ama ne fark eder ha ağızdan ha burundan diyorum. Ve biraz bekleyince gerçekten yumuşayıp şişiyor sumukler ve petece ile alıyorum.
Size de fikir olsun istedim.Al_pi kız bak oku sonra küsme bize
Eşime senin kürk serme fikrini söyledim çok dalga geçtiEvlenirken çok özenerek salon mobilyalarımızı almıştık.Bebek olunca devamlı üzerindeyiz.Oturma odasına geçelim dedik eşim ben bu yaştan sonra küçük odada oturmam diyor.Koltuklara pike sermiştim o da çok dağınık görünüyor.Mecbur kılıf diktireceğim.Tay tüyü bir kumaş beğendim.Fermuarlı yapıyorlarmış.Halı da el halısı,ipek.Sadece bir yöne süpürülüyor ve nadir süpürülmesi gerek.Orada oturunca hep süpürülüyor.Ona da halı kılıfı alacağım,aslında evdeki bütün halılara kılıf gerek.Çıkar yıka tak.
Ya bir de sizde çok ütü çıkıyor mu?Bebeğin minik minik kıyafetleri...Her gün çamaşır makinesi çalışıyor.Her hafta çarşaf değiştiriyordum.Şimdi eşimde oturma odasında uyuyunca her hafta iki çarşaf,kılıf artık iki haftada bir yıkayacağım.Bir de oğlanın altını banyoda alt değiştirmede açıyorum,bazen batırınca odaya yatağa alıyorum.Her seferinde yatağa işiyor.Nedense tam da çarşafı değiştirildiği gün :)Zaten her sabah çarşaf düzeltme derdi var.Yatağa lastikli çarşaf alacağım,yatak örtüsü ser falan zor oluyor.Çarşafın ayak ucuna kürk seriyorlar,güzel görünüyor.Öyle bişi yapayım diyorum.
Eylül de 30 bitti, genç sayılmam.Doğumdan sonra spor yaparım diyordum ona bile enerjim kalmıyor.Cok uyariyorsun canim aktivite ustune aktivite :)Sen hareketli annesin napsin beniste uyum saglamaya calisiyor.Ben de tembel bebise uyum saglamaya calisiyorum.Yas da genc sanirim senin enerjin var :)Hepsini yaparsin zamani gelince zihinsel,psikomotor,duygusal gelisimi icin.Kendini de onu da cok zorlama.Bisi sorcam zamani gelince onu nasil sosyallestireceksin,bebekli arkadaslariniz var mi,oyun grubuna falan mi gideceksiniz?Bizim cok yok da artik sitenin havuzu falan iner annelerle tanisir ona arkadas bulurum.Baba da ben de cok disa donuk degiliz cunku.Masallah boya vermissiniz siz.Ates 3 aylik bebek boyunu gecmis :)
Herhangi bir yan etkisi yok canım ağız yoluyla veriyorlar zaten..Rota virüsü aşısı yaptırıp yaptırmamakta kararsız kaldım bazı doktorlar yaptırın dıyor bazıları yaptırmayın sızler yaptırdınız mı ne gıbı yan etkileri oldu bu hafta yaptırmayı dusunuyorum 3.ay ve 5. Ay şeklinde yaptırcam ama korkuyorum da yan etkılerinden
Bunu da deneyeyim canım ev baya soğudu merkezi sistem olduğu için daha bir ay var yakmalarına kaloriferiBizim doktorumuzda çocuğun burnunu açmak için ilaç sprey falan kullanma dedi ve 1 tarif verdi 100 cc suya 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koy tamamen eriyene kadar karıştır sprey şişesine doldur burun deliklerine 2şer tane şık ve 10 dk sonra temizle dedi akşam denedim yok öyle etkili birşey ya görünmeyen tüm pislikler kendiliğinden aktı gitti sütü denedim evet yumuşattı ama bu kadar etkili olmamıştı öylesine yapmıştım ama artık vazgeçilmezim olur bu arada su kaynatılıp soğutulmuş su olacakmış
Eşime senin kürk serme fikrini söyledim çok dalga geçti
Aventin ayicikli olanini verdim ilk dogdugu gun aldi hic sorun yasamadim o yuzden. Almiyorsa valla hic bisi care olmuyor ne kadar denesende almiyor. Memeni emdigi sirada agzindan cekince hemen emzigi vermeyi dene bakalim belki tutar.
Benimki dogdu andan 1 aylik olana kadar aldi. Sonra sinda diliyle itmeye basladi. Bosuna keske deme. Ben dogdu eve geldik hemen verdim agzina. Ara ara vermeye devam ettim. Sonra nolduysa 1 ayi gectik istememeye basladi. Emzigi sokunca once ogurmeyw basladi her seferinde. Sonra diliyle itti. Aynisini biberona da yapti. Hala almiyorAh denemem mii..oyle de denedigim var cnm , olmuyor..
Belki de ilk dogudu gunden verseydim alırdı ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?