Bendee......napıcaz ya,offffkizlar delirmeme az kaldi oglum hic durmuoyor uyutuyorm hemen uyaniyor birakp birsey yapamiyorm bi benmiyim boyle
Aynı şeylere yaşıyoruz inan alpi benimkide geçen hafta öyleydi şimdi bırakmak istemiyor ağlıyo le MasaAllah diyeyimBen dogdugu ilk gun verdim canim. Biberon emzik meme reddine sebep olur dediler gecen haftalarda bir hafta zorla emdi hep agladi emzik istedi ama aglasada emzirdim cok agladigi zamanlarda oldu ama pes etmedim. Simdi gecti cok sukur yine eski duzende devam ediyor emzigide emiyor benide.
Başla canım dr sana bıraktırmamalıydı zaten.Doktora gittik kizim 3 haftada 280 gram almis sadece doktor mamaya baslamami istedi belkide huzursuzlugunun nedeni doymamasidandir. Doktor cok hareketli bir bebek dedi hem hareketli hem boyu uzuyor kilo yerinde sayiyor tabi doymaz bugun mamaya basliyorum
Belki uykusuda duzene girer bu sekilde bakalim deneyeyim tecrubelerimi yazarim.
Doktora gittik kizim 3 haftada 280 gram almis sadece doktor mamaya baslamami istedi belkide huzursuzlugunun nedeni doymamasidandir. Doktor cok hareketli bir bebek dedi hem hareketli hem boyu uzuyor kilo yerinde sayiyor tabi doymaz bugun mamaya basliyorum
Belki uykusuda duzene girer bu sekilde bakalim deneyeyim tecrubelerimi yazarim.
Alpi anladigim kadariyla sutun bol. On sutu sagmani ve pesinden gelen o beyaz sutu verme i tavaiye ederim birde oyle dene cunki sutu bol olan kisinin on sutide fazla geliyor bebeklerin modesi henuz kucuk ve bu sutle doyuyorlar kilo alimida az oluyor . Emzirirken bir memeni tamamen bitirip digerine oylemi geciyorsun yoksa bir sag bir sol meme mi yapiyorsun?Inan benim yedigimi kimse yemiyordur..Kilo sorunumda yok o yuzden herseyi bol bol yiyorum kesintisiz hergun yumurta hic ara vermedim kuru yemis et balik tavuk hamileligimdeki gibi devam ediyorum.
Birde esim evde 10gundur agzimdan burnumdan gelene kadar tikiyor sut olsunmus kizina :) Ona ragmen kilo almiyor sutumde emince fiskiriyor biliyorum var oldugunuda demekki yaramiyor diyorum artik.
Walla bilmiyorum. Karni tok alti temiz ama agzi hic susmuyor anlamiykrum wcye bile zor gidiorm aglamasindan artk depresyona giricem.Bendee......napıcaz ya,offff
Emzirmeye son verdiğin memeden baslarsan kilo almaya başlar canım sen yine rahat edemezsen mama tavsiyesi yap tabiInan benim yedigimi kimse yemiyordur..Kilo sorunumda yok o yuzden herseyi bol bol yiyorum kesintisiz hergun yumurta hic ara vermedim kuru yemis et balik tavuk hamileligimdeki gibi devam ediyorum.
Birde esim evde 10gundur agzimdan burnumdan gelene kadar tikiyor sut olsunmus kizina :) Ona ragmen kilo almiyor sutumde emince fiskiriyor biliyorum var oldugunuda demekki yaramiyor diyorum artik.
Benim bebegim de reflu, 20 dk emiyor sonrasinda fosur fosur kusuyor. 90 cc falan kusuyordur o kadar fazla. Kilo alimi cok az o yuzden, mama verdigim halde hep en alt sinirda kilo aliyoruz. Doktor besledikten sonra 1 saat dik tut dedi. Bir de surup verdi onu kullanmaya yeni basladim artik bas edemeyince. Biraz fayda etti sanki.Şöyle bir durumum var bebeğime reflü teşhisi kondu ama kusmuyor kusması da gerekmiyormuş sanırım mideden boğazına kadar gelip geri gidiyor diyor doktor emerken hep bir problem kafasını geri armalar emdiğini yutamama bazen memeye gelirken bile ağlıyor nasıl besleyeceğini şaşırdım biberon almıyordu ayakta içiriyorum artık geriye doğru verdiğimde daha kolay alıyor geceleri 5 saat beklediğimde en fazla 110 cc sağıyorum gündüz de takviye yapıyorum zorla da olsa veriyorum bu reflü hakkında bilgisi olan var mı
Ay sürekli kafasını geri atıyor sonra devam hiç kusması yok kendini geriyor yay gibi yapıyor emerken sonra ağlıyor o emdiklerini yutamıyor 3doktor gördü 3 ü de reflü dedi anlamadım hiç kusmadı daha bebeyim gaviskon infant vermeye çalışıyorum nasıl beslesem şaşırdım zanac diye bi şurup verdi onu vermedim daha ya bilmiyorum hep bişey çıkıyoBenim bebegim de reflu, 20 dk emiyor sonrasinda fosur fosur kusuyor. 90 cc falan kusuyordur o kadar fazla. Kilo alimi cok az o yuzden, mama verdigim halde hep en alt sinirda kilo aliyoruz. Doktor besledikten sonra 1 saat dik tut dedi. Bir de surup verdi onu kullanmaya yeni basladim artik bas edemeyince. Biraz fayda etti sanki.
Kafasini geri atma gazdan olur diye biliyorum, benimki de yapiyor. Biraz dik tutup sirtini ovalayip tekrar deneyince aliyor memeyi.
Ben de bu soruyu sormak icin girdim tam da yorgana dün gectik ve beceremedik sanirim 2 gecedir uyumuyor bebeğimKızlar Günaydın uyku Tulumu tavsiyesi olan varmı
Biz de aynıyız.Walla bilmiyorum. Karni tok alti temiz ama agzi hic susmuyor anlamiykrum wcye bile zor gidiorm aglamasindan artk depresyona giricem.
Bana seninki gaz sorunu gibi geldi canim ya gaz masaji denedin mi? Gaviscon infant bize de verdi ama daha hic kullanmadim, ilac karsitiyim aslinda ben ama mecbur kalinca kullaniliyo iste napcaksin. Motiliumdu galiba bizim reflu surubunun adi.Ay sürekli kafasını geri atıyor sonra devam hiç kusması yok kendini geriyor yay gibi yapıyor emerken sonra ağlıyor o emdiklerini yutamıyor 3doktor gördü 3 ü de reflü dedi anlamadım hiç kusmadı daha bebeyim gaviskon infant vermeye çalışıyorum nasıl beslesem şaşırdım zanac diye bi şurup verdi onu vermedim daha ya bilmiyorum hep bişey çıkıyo
Cevap yazan herkese ayri ayri tesekkur ederim 3 hafta mamayi deneyip kontrole gidecegiz. Evde olmayacagim 3 hafta o yuzden sagip vermem zor olacak ben bol bol emzirip uzerine mama vereyim bu surecte diyorum. Cunku mama yedigindede oyle yapmistim ve gunde 1 yada 2 60 cc vermistim kilo aliyordu öylece. Saglikli cok sukur ama kilo almasida gelisimi icin gerekli. Cok emdigi icin meme bosaliyor sonra digerine geciyordum bazen ayni memeden devam ediyorum.
Birde hipp kullaniyorum mama olarak icim.rahat o konuda kullandigimda gaz kaka sorunumuz hic olmadi..
Benimki gibi üstünü açan bebişler için çok iyi tavsiyem iki tane alman.Birini kirletince diğerini giydirirsin :)Ben bir tane almışım dün gece giydiremedim.Mothercare den almıştım.Kızlar Günaydın uyku Tulumu tavsiyesi olan varmı
Bilmiyorum ama böyle 5 dakka ememiyorız 3 kere çekiyor sonra aynı 5 dakka geziyoruz anlamadım kaldırınca da baya gaz çıkartıyor kendi ama hep reflü dediler çocuğum bi kere kusmadı ama işte boğazına kadar geliyormuş geri gidiyormuş o yüzden olurmuş böyle sesi tüm gittiğim doktorlar bende bilmiyorum ben yiyor ne alıyor bu çocuk arada mama veriyorum 3 kez falan aralarda da beni emiyor emebildiği kadar ay o ilaçları da vermek ayrı bi dert biri tok karnına biri aç karnına nasıl denk getireyim öyle bazen uyuya kalıyor kıyamıyorum uyandırmaya ilaç için aç karnına ne bileyim ya azıcık büyüsünler artıkBana seninki gaz sorunu gibi geldi canim ya gaz masaji denedin mi? Gaviscon infant bize de verdi ama daha hic kullanmadim, ilac karsitiyim aslinda ben ama mecbur kalinca kullaniliyo iste napcaksin. Motiliumdu galiba bizim reflu surubunun adi.
Öncelikle oyun oynadığınız odadan başka yerde uyut hep sessiz olsun tv olmasın ben bugün denedim emzirdim kucağıma aldım kapattım gözlerini sardım kundak gibi bişeye kucağımda hafif hafif sallayarak uyuttum koydum yerine 15 dak sonra uyandı yine aldım aynı şekilde hiç içeri götürmeden napacak mecbur uyuyacak yine uyandı yine aldım uyuttum şuan 3. Den sonra 1 saattir uyuyo artık napıyımGunduz uykusuz bebeklere cozum onerisi olan var mi? 7 de uyaniyor aksam 9 a kadar uyanik, arada 5 10 dklik uykular oluyo onda da ayagimda ya da besikte sallarsamwcye bile kostur kostur gidiyorum, ayiptir soylemesi buyuk tuvaletim icin esimin isten gelmesini bekliyorum ciyak ciyak agliyo yoksa, kabiz oldum tuta tuta.
Kendi kendine de durmuyo ya karsisina gecip surekli konusucam, oynicam ya da kucagimda durucak. Oyun halisinda duruyo bazen ama yine ben etrafinda olursam.
Yemek yiyemiyorum, ev desen darmadagin. Is arkadaslarim arasinda adim cikmis kimseyi evine kabul etmiyo diye, nasil edeyim is yapcak zaman mi var :/
Zor durumdayim kizlar ya siz nasil uyutuyorsunuz bebislerinizi? 73 gunluguz bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?