- 8 Şubat 2010
- 2.153
- 2.304
- 658
Var canım.Ben yaptırdım. Dr nasıl gerek yok dedi. Bizimki özellikle önerdi ve açıklamasını yaptı. İstanbul da yaşıyoruz her ülkeden her memleketten insanlar var neler taşıyıp bulaştırıyorlar hastanede bi asansöre biniyoruz 8-10 kişi bunu bile düşününce bütün aşıları yaptırmak için mantıklı sebebim oluyor. He bütün gün evden steril ortamdan çıkmayan bebektir anlarım ama yaptırmamak risk almak sonuçta. Aşıyla meme reddi arasında bağlantı olduğunu düşünmüyorum tam tersi o aşının vakti bebeklerin meme reddi yaptığı döneme geliyor biz evhamlı anneler de hemen bağdaştırıyoruz.
Bir de Olcay Neyzinin Persantil eğrileri var Bebek ve çocukların kilo boy takibi için tüm çocuk doktorları bunu takip eder. İnternetten bakalibilirsin ordan takip et. Hastane çıkışında bebeğın her tahlili bilgilerinin olduğu kitapçık verdiler bize, bu grafikler de mevcut size vermediler mi bi incele istersen
Doktor sadece devletinkini yaptır ben önermiyorum dedi ama ben yaptıracağım.rotavirüs asısı yaptırmayan var mı kızlar ya da yaptırmamayı düsünen?
Bize gaz damlasını bıraktırdı artık kullanma dedi. Zinco kullanıyordukBen yaptırdım. Dr nasıl gerek yok dedi. Bizimki özellikle önerdi ve açıklamasını yaptı. İstanbul da yaşıyoruz her ülkeden her memleketten insanlar var neler taşıyıp bulaştırıyorlar hastanede bi asansöre biniyoruz 8-10 kişi bunu bile düşününce bütün aşıları yaptırmak için mantıklı sebebim oluyor. He bütün gün evden steril ortamdan çıkmayan bebektir anlarım ama yaptırmamak risk almak sonuçta. Aşıyla meme reddi arasında bağlantı olduğunu düşünmüyorum tam tersi o aşının vakti bebeklerin meme reddi yaptığı döneme geliyor biz evhamlı anneler de hemen bağdaştırıyoruz.
Bir de Olcay Neyzinin Persantil eğrileri var Bebek ve çocukların kilo boy takibi için tüm çocuk doktorları bunu takip eder. İnternetten bakalibilirsin ordan takip et. Hastane çıkışında bebeğın her tahlili bilgilerinin olduğu kitapçık verdiler bize, bu grafikler de mevcut size vermediler mi bi incele istersen
Ben emziriyorum üstüne veriyorum 60-90 cc aldığı kadar önce emziriyorum uyuklarlarkenn biberon veriyorum artık anne sütüm varsa öncelik o değilse mama ama ben baya oldu mama vereli sen az az ver dediği gibi sonra artırsın bakarsınn sütün artar saat 12-16-20 gece 1 ve 4 te verebildiğim kadarMamayı ne kadar yapıyorsun? Doktor 10cc 20 cc yaparak başla sonra artır dedi. Emzirdikten sonra mı vereyim yoksa önce mamayı az verip sonra emzireyim mi?
1.ayda ve 2.ayda çekildi. ikişsşde normal çıktı. normalde 1 kez çekiliyormuş. il dışında bir hastaneye gitmiştik. gelmişken çekelim dediler ondan iki kez oldyuKızlar bebeğinizin kalça filmini kaçıncı ayında çektiler? 1 defa mı yoksa daha fazla mı çekiyorlar acaba?
sağol canım.Ben emziriyorum üstüne veriyorum 60-90 cc aldığı kadar önce emziriyorum uyuklarlarkenn biberon veriyorum artık anne sütüm varsa öncelik o değilse mama ama ben baya oldu mama vereli sen az az ver dediği gibi sonra artırsın bakarsınn sütün artar saat 12-16-20 gece 1 ve 4 te verebildiğim kadar
Hemde ne emmek zor kurtariyoruz elinibebeginiz elini bilinçli ağzına götürüp emmeye basladi mi? bizimki hic boş geçmiyor,surekli emiyor. emzik-meme-el... biraz fazla sanki.
İnsallah faydasi olurBenim sütümden yana sıkıntım yok. Doymasa ağlar diye düşünüyordum ama öyle değilmiş demek ki. Tek meme emiyor benimki. Sürekli süt var ama yetmiyor herhalde. Az önce diğer memeyi denedim süt gelmiyor ağzına diye bağırdı süt olandan çok güzel emiyor. Mamaya başlamak hiç istemiyorum ama gerekli galiba. Birazdan çıkayımAmine Busra ın paylaştiği aparatı alayım. Teşekkürler Amine Busra
3. Ve 4. Ayda meme reddi en fazla olan aylarmis zorla emzir canimKızlar benim kız 2haftadır memeyi reddediyor uykudan kalkinca yada uyku arasi aliyor oda 5dk dun face te gezinirken tesaduf 1grupta rotavirüs asisindan sonra bebeklerinin meme reddi yasadiklarini yazan anneler gördüm ve sasırdım acaba asının bir etkisimi olduki asısan 2hafta sonra istememeye basladi ama hemen degil oglumada yaptırmıstım o asidan ama oyle birsey olmamisti
Once emzirip sonra mama veriyosub. Agir gelmesin diye az az ver arttirarakMamayı ne kadar yapıyorsun? Doktor 10cc 20 cc yaparak başla sonra artır dedi. Emzirdikten sonra mı vereyim yoksa önce mamayı az verip sonra emzireyim mi?
Ben bebegin ac oldugunu 5 saat hic cis yapmamasindan anlamistim sonra zaten kilo kaybetmisti mamaya basladik tekrardanSabah 8den beri 3 kez çiş bir kaka değiştirdim. Bazen 5 saate kadar çiş yapmadığı oluyor. Tam doymadığından olabilir o zaman.
Yaptırmadım Can'ım yaptırmayacağım .rotavirüs asısı yaptırmayan var mı kızlar ya da yaptırmamayı düsünen?
Bizde 1. Ayda çekildi ama sonra tekrar çekilmelimiydi acaba?1.ayda ve 2.ayda çekildi. ikişsşde normal çıktı. normalde 1 kez çekiliyormuş. il dışında bir hastaneye gitmiştik. gelmişken çekelim dediler ondan iki kez oldyu
Ben ilk oğluma sutum azaldığı için 5 aylıkken başlamıştım o yüzden bu da öyle olacak galiba bi almafiysa biberon b8daha almıyorlar ben artık pes ettim denemiyorum sutumu çoğaltmak için çabalıyor um4 gün aldı gözleri açık yine almıyor şimdi o biberonu da uyuyunca veriyorum bende istiyorum vermek de sindirimi zor olur diye 6. Ayı bekleyeyim diyprum bu şekilde geçireyim yutması var vs bilmiyorum ki
Hala umudum var deniyorum sütümü artırmayı benim bebeğim 8 de uyuyor gece 1 de sağdığımda 120cc çıkıyor şuan ikisinden ama gündüz çok yok biliyorum Arık uyumaya yakın bi zaman var hazırlıyorum biberonu tam memede uyurken biberon sokuyorumm farkederse meme bi tutarsa bitiriyor biberonu o yüzden benimde içim rahat etmiyor o takviyeyi kaşıkla veya biberonla yapmadan bazen 1 saatten fazla sürüyor içmesini beklemek ama bi şekilde veriyorumBen ilk oğluma sutum azaldığı için 5 aylıkken başlamıştım o yüzden bu da öyle olacak galiba bi almafiysa biberon b8daha almıyorlar ben artık pes ettim denemiyorum sutumu çoğaltmak için çabalıyor um
Protein ağırlıklı beslen bence biberon bebimkide almıyor malesefAnneler günaydın. Biz 3 aylık kontrolümüzden geldik. 6 kilo olmamız gerekirken 4900 çıktık. Boy ne kafa ölçümü iyi çıktı. Doktorumuzu değiştirdik. Diğeri her şeye normal diyordu. Mamaya başla, Dr.brown biberonla ver dedi. 10 gün sonra kilo alımı ile ilgili bana mesaj at dedi. Biberon almıyor dedim. 10 dakikaya bir dene dedi. Çocuk aç mı kalsın diyor. Kaşıkla mı versem ne yapsam ? Sütüm var sürekli emziriyorum niye böyle oldu anlamadım.
Bence 3 saatte bir emxir gece toparlar biberona gerek kalmazBenimki geceleri uzun uyuyor. Acaba ondan mı kilo almıyor diyorum. Benimkide öyle. Biberon daha ağzına değmeden canını yakmışız gb bağırıyor. Normalde ağlamayan çocuk bağırmaktan kendini yırtıyor, suratı kıpkırmızı kesiliyor. 60cc mama verilecek her gün dedi(
Beniki biberon agzina degince bas bas bağırıyor 5 dakika ağlıyor bi sefer agzina degince boğazı yirtiliyorHala umudum var deniyorum sütümü artırmayı benim bebeğim 8 de uyuyor gece 1 de sağdığımda 120cc çıkıyor şuan ikisinden ama gündüz çok yok biliyorum Arık uyumaya yakın bi zaman var hazırlıyorum biberonu tam memede uyurken biberon sokuyorumm farkederse meme bi tutarsa bitiriyor biberonu o yüzden benimde içim rahat etmiyor o takviyeyi kaşıkla veya biberonla yapmadan bazen 1 saatten fazla sürüyor içmesini beklemek ama bi şekilde veriyorum
iraz ondan birazda babamiz ticari amacli bir asi diye dusundugunden yaptiranlara saygim cok tabi ama ben simdilik dusunmuyorunrotavirüs asısı yaptırmayan var mı kızlar ya da yaptırmamayı düsünen?
Canım benim ebe herşeyi yiyebilirsin ama az az demişti.. ama ben korkumdan bakliyattan olabildiğince uzak durdum.. ama bebişi emzirince resmen canım tatlı istiyor.. çikolata kavanozuna yapışıyorum ve kaşık kaşık yiyorum.. 3 günde 1kavanoz bitiyorKızlar kolik bebegim oldugu için gaz yapan yiyecklrdn uzak duruyorum hatta son bir haftadır neredeyse sadece çorba ve et yemeye çalışıyorum ve AC geziyorum diyebilirim,
İnternette emziren anne menulerine bakıyorum hersey var oysaki cogu sey gaz yapıyor ... şaşırdım kaldım
Ac olmam bi kenara kızlar canım acayip çikolata tatlı şeyler cekiyor .emziriyorum bol bol enerji mi kaybdyrm , çikolata da gaz yapar onu da yiyemiyorum yaa... su içiyorum bol bol sut olsn diye ve komposto tuketyrm
Gecen 4 ögun corba içtim denedim ve biraz etkisi var sanırım cunku o gun bebegim daha huzurluydu
Siz ne yiyorsunuz ? Tabi yemek yapamıyorum o ayrı konu, dışardan ne sipariş veriyorsunuz, artık aclıgıma dayanamicam ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?