- 4 Kasım 2016
- 162
- 120
- 23
- 40
Bişey diyecem sana varya bak aynı şehirde olsak bir gün beraber geçirsek seninle Bebeğim ağlamıyor en azından açlıktan ağlamıyor.huzurlu Bir Bebek ıh ıh yapar çok açsa neyse emiyor oyun oynuyor herşeyi normal gören bu çocuk tok aç olan bebek yırtar ortalığı diyor ve hiç mama vermiyim yine bütün gece uyur belki bir kez uyanır ben artık şuna inanıyorum evet sütüm var bebek alıyor ama tam doyuyor mu bilmiyorum bir doktortakviye yap dedi biri hayır yapma dedi kafam gitti benim ben artık günde 4 kez falan veriyorum gece de 1 kere sağlığımı bir kere de mama veriyorum. Şöyle bişey var bir hafta kaşıkla denedim mamayı dışarı itiyor ama bu Bebeklerde refleksmiş boğuşmalara karşı emmeden ağzına gelen herşeyi dışarı atıyorlarmış yutmaya henüz hazır olmadıkları için o yüzden ek gıdaya bebeğiniz artık ağzına koyulan şeyleri dışarı itmediğinde başlayabilirsiniz diyorlar. Hala biberon almıyor içinde anne sütü olsa da almıyor uyutup veriyorum biraz zaman alıyor ama kalıktan daha rahat.hiç stres yapma gün içinde çok az takviye yaparsın belki yapmazsın 750 gr hiç az değil ayda sadece sütleBizim kiz bugun mamayi icmedi. Kasikla ben doktum agzina o tukurdu hep. Gwcw uyurken biberonla deneyecegim. 30cc den 10 cay kasigi doktum cok azini yuttu cogunu tukurdu. Bu mama stresinden simdi hic sut gelmedi. Esimle birbirimize cıkıştık. Birbirimize ne yaparsan yap dedik. Az once ozur dileyip baristik. Sag taraftan sut gelmemwsi yeni olan birsey. Degil. Artik gelmeyecegine inandim. Mama icmiyor bu bebe napacagiz bilmiyorum. Banyo suyunu yalamaya ugrasiyo mama veya anne sutunu kasik vs vermeye kalkinca kiyamet kopuyor. Hortumu alip deneyecegim artik. Pofff ne zormus bu mama isi. Emzirmek kolaymis dedim. Sicakligi icirmesi ayri dert. Aman tek derdimiz bu olsun napalim
Bizimde çok rahattı geçmişti bir haftadır yine akşam vakti biraz sanki bacakları çekiyor bi huzursuzluğu var gibiiyi akşamlar kızlar
Şu bir kac gündür gazımız inanılmaz arttı cok aglıyo bacaklarını karnına cekiyo 3.ayımızdayız bi ara düzelmiştik yine başladı bizim gibi olan varmı acaba
Kilo yapmasın diye pre mama yı kim önermişti ben pre mamalar prematüre bebekler ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler için diye biliyorum ve onlar çok küçük olduğundan çabuk toparlansınlar diye yüksek kalorisi var belli bir kilodan sonra normal mama ya geçiyor doktorlar çünkü bebeğin karaciğerine vs ağır gelebilir diye doktorunuza yine danışın isterseniz.Maşallah , güzel büyüyor prenses. Biz iştahlıyız kilo yapmasın diye pre mama kullandık hep. Ebe öyle önerdi. Size bu konuda birşey dediler mi? Diğerlerinde nişasta varmış formül mama aldığı sürece pre kullanacağız.
Denedik canim. Biberon kasik olayin icine girdiginde anne sutunu bile istemiyor. Sagdigim sutu bile icmiyor. Mamayla alakali degilBelki mamayi begenmemistir canim bazi bebekler seciyor, baska mama deneyebilirsin istersen.
Aflaya aglaya biberonla 20 cc yuttu. Alisacak gb bakalim. Ben verince kiziyor ama babasina o kadar ses etmiyor cadi:) bizimki emdikten sonra kabul etmiyor diye once mama vveriyoruz sonra emziriyorum. Yoksa hic istemiyor. Biberondaki sutu ic memeye alacagim dedim 60 hazirlamistim 20sini ictu. Memede uyanmadan emen kiz biberonucagzina sokar sokmaz uyandi bagirmaya basladi gece 2de. Sonra emdi mutlu oldu konustuk uyudu. Alisir insİnşallah onunla içerde hem sutunde artar memeyi cektikce
Pre manayı kilosuyla yada prematüre bebek olmasına bağlantılı olarak verilmiyor ki. anne sütünün uetersiz kaldığı yerde takviye olarak kullanıyoruz.. başlama mamalarıda var ama onu hiç anne sütü almıyorsa o mamayı kullanıyorsun.. yani en azından bizim ebemizin yönlendirmesi öyle..Kilo yapmasın diye pre mama yı kim önermişti ben pre mamalar prematüre bebekler ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler için diye biliyorum ve onlar çok küçük olduğundan çabuk toparlansınlar diye yüksek kalorisi var belli bir kilodan sonra normal mama ya geçiyor doktorlar çünkü bebeğin karaciğerine vs ağır gelebilir diye doktorunuza yine danışın isterseniz.
Ayni benim kizi anlatmissin. Gece 2de uyurken biberonu soktum agzina hemen acti gozleri. Memeye alsam uyurken emerdi. Biberonla zorlarken 20cc icti. Benden hic icmiyor. Yalvaran gozlerle bakiyor bende dayanamiyorum birakiveriyorum. Babasi verdi bir iki mizmizlandi bakti kacacak yeri yok icmeye calisti. Sonra memeye alacagim dedim 20cc icti emzirdim. Yavrum cok mutlu oldu emince. Benim tek meme yetmiyor olabilir diyorum artikBişey diyecem sana varya bak aynı şehirde olsak bir gün beraber geçirsek seninle Bebeğim ağlamıyor en azından açlıktan ağlamıyor.huzurlu Bir Bebek ıh ıh yapar çok açsa neyse emiyor oyun oynuyor herşeyi normal gören bu çocuk tok aç olan bebek yırtar ortalığı diyor ve hiç mama vermiyim yine bütün gece uyur belki bir kez uyanır ben artık şuna inanıyorum evet sütüm var bebek alıyor ama tam doyuyor mu bilmiyorum bir doktortakviye yap dedi biri hayır yapma dedi kafam gitti benim ben artık günde 4 kez falan veriyorum gece de 1 kere sağlığımı bir kere de mama veriyorum. Şöyle bişey var bir hafta kaşıkla denedim mamayı dışarı itiyor ama bu Bebeklerde refleksmiş boğuşmalara karşı emmeden ağzına gelen herşeyi dışarı atıyorlarmış yutmaya henüz hazır olmadıkları için o yüzden ek gıdaya bebeğiniz artık ağzına koyulan şeyleri dışarı itmediğinde başlayabilirsiniz diyorlar. Hala biberon almıyor içinde anne sütü olsa da almıyor uyutup veriyorum biraz zaman alıyor ama kalıktan daha rahat.hiç stres yapma gün içinde çok az takviye yaparsın belki yapmazsın 750 gr hiç az değil ayda sadece sütle
Varya memeye aşık anlatamam ben şapka takıyorun gözlerine indiriyorum göz göze gelmeyelim diye uyurken hiç uyandırmadan alıyorum hafif aralıyorum ağzını biberonu alması için yavaş yavaş emmeye başlıyor uyanmadan yapıyorum uyanırsa zaten inan almaz bana sinir geliyor artık uğraşmaktan ama yine de almıyor böyle bebekler var maalesef inşaşlah Birgün uaynadığımda bugün alsabdşyorum inşallah artar sütümüz de biter bu çileAyni benim kizi anlatmissin. Gece 2de uyurken biberonu soktum agzina hemen acti gozleri. Memeye alsam uyurken emerdi. Biberonla zorlarken 20cc icti. Benden hic icmiyor. Yalvaran gozlerle bakiyor bende dayanamiyorum birakiveriyorum. Babasi verdi bir iki mizmizlandi bakti kacacak yeri yok icmeye calisti. Sonra memeye alacagim dedim 20cc icti emzirdim. Yavrum cok mutlu oldu emince. Benim tek meme yetmiyor olabilir diyorum artik
Benim Bebeğim düşük doğum ağırlığıyla doğdu prematil verdi doktor aptamilin prematüre ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler için pdf aptamil var Bebeğim kilo aldıktan sonra artık bu mamayı bırakıcaz çünkü kilosuna ulaştı karaciğerine vs ağır gelebilir dedi 1 numara mamaya geçtik bilmiyorum ben doktorun söylediğini yazıyorum bide bu pre mamaların tadı çok güzel başka mamaya geçerken mamayı reddedebiliyorlar bende öyle olmuştu siz yine sorarsınız bu bana söylenen bilgiydiPre manayı kilosuyla yada prematüre bebek olmasına bağlantılı olarak verilmiyor ki. anne sütünün uetersiz kaldığı yerde takviye olarak kullanıyoruz.. başlama mamalarıda var ama onu hiç anne sütü almıyorsa o mamayı kullanıyorsun.. yani en azından bizim ebemizin yönlendirmesi öyle..
Geçmiş olsun.. ben olsam götürürüm.. çünkü onların kemik dokuları daha sertleşmediği için ne olur ne olmaz.. her ihtimale karşı önlem almak lazım..gunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Sen yazınca içime kurt düştü :) internetten de araştırdım 1 yaşına kadar kullanılabilir yazıyordu...benim kız 4100 doğdu sütüm geç geldi ve ebemiz ğre mama önerdi.. sütüm az olduğu dönemdede pre kullanmaya devam ettik.. hatta onun önerdiği hipp markayı kızım sevmedi karın ağrısı yaptı.. en son bu mamada karar kıldık.. ebemizde onaylamıştı.. neyse bu konu önemli 11 gün sonra 3. Ay kontrolümüz var dr sorucam..aslında kızıma en fazla günde 2 kez mama veriyorum.. bazen hiç vermediğimde oluyordu ama sütüm azalmaya başladı artık 2 kez kesin veriyorum.. sağol canım verdiğin bilgi için..Benim Bebeğim düşük doğum ağırlığıyla doğdu prematil verdi doktor aptamilin prematüre ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler için pdf aptamil var Bebeğim kilo aldıktan sonra artık bu mamayı bırakıcaz çünkü kilosuna ulaştı karaciğerine vs ağır gelebilir dedi 1 numara mamaya geçtik bilmiyorum ben doktorun söylediğini yazıyorum bide bu pre mamaların tadı çok güzel başka mamaya geçerken mamayı reddedebiliyorlar bende öyle olmuştu siz yine sorarsınız bu bana söylenen bilgiydi
Rica ederim bilmiyorum belkide kullanılıyordur ama inan doktorun dediğini yazıyorum başka pre mama var mı bilmiyorum ama bana verdikleri prematil ve pdf aptamil için söyledi çünkü içindekilere bakarsan çok yüksek zaten oranları diğer mamalardan zaten eğer öyleyse keşke bende devam etseydim çünkü pre mamadan sonra hiç bir mamayı hatta biberonu veremedik çocuğaSen yazınca içime kurt düştü :) internetten de araştırdım 1 yaşına kadar kullanılabilir yazıyordu...benim kız 4100 doğdu sütüm geç geldi ve ebemiz ğre mama önerdi.. sütüm az olduğu dönemdede pre kullanmaya devam ettik.. hatta onun önerdiği hipp markayı kızım sevmedi karın ağrısı yaptı.. en son bu mamada karar kıldık.. ebemizde onaylamıştı.. neyse bu konu önemli 11 gün sonra 3. Ay kontrolümüz var dr sorucam..aslında kızıma en fazla günde 2 kez mama veriyorum.. bazen hiç vermediğimde oluyordu ama sütüm azalmaya başladı artık 2 kez kesin veriyorum.. sağol canım verdiğin bilgi için..
Gaz bitti derken geri geldi bizimde durmuyo agliyo sürekli bi bacaklari cekme modunda tabi bu 4den sonra iyice artiyoBizimde çok rahattı geçmişti bir haftadır yine akşam vakti biraz sanki bacakları çekiyor bi huzursuzluğu var gibi
2saat uyutulmuyo kusma olursa ilk 24ssaat icinde yada bakislarnda fln degsklik takip edin demisti bize dr kizim 6aylik flndi yataktan düsmüstü ama yinede ben götürmüstüm bi götürmekte yarar vardr gecms olsungunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Bizimde çok rahattı geçmişti bir haftadır yine akşam vakti biraz sanki bacakları çekiyor bi huzursuzluğu var gibi
Gaz bitti derken geri geldi bizimde durmuyo agliyo sürekli bi bacaklari cekme modunda tabi bu 4den sonra iyice artiyo
Altin sarisi kati degil kivami biraz akiskan sümüksü degil gibi canim yaKakasi ne renk,sumuksu mu bir de
Gecmis olsun canim, benim bebegim de pusetten dusmustu 20 cm mesafeden, doktora goturduk ultrason ve rontgen cekildi. Bir sorun cikmadi sukur. Bence sen de gotur her ihtimale karsi, sonradan bir sey olur acaba dustugu icin mi oldu diye icin icini yer.gunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Varya memeye aşık anlatamam ben şapka takıyorun gözlerine indiriyorum göz göze gelmeyelim diye uyurken hiç uyandırmadan alıyorum hafif aralıyorum ağzını biberonu alması için yavaş yavaş emmeye başlıyor uyanmadan yapıyorum uyanırsa zaten inan almaz bana sinir geliyor artık uğraşmaktan ama yine de almıyor böyle bebekler var maalesef inşaşlah Birgün uaynadığımda bugün alsabdşyorum inşallah artar sütümüz de biter bu çile
Amin insallahVarya memeye aşık anlatamam ben şapka takıyorun gözlerine indiriyorum göz göze gelmeyelim diye uyurken hiç uyandırmadan alıyorum hafif aralıyorum ağzını biberonu alması için yavaş yavaş emmeye başlıyor uyanmadan yapıyorum uyanırsa zaten inan almaz bana sinir geliyor artık uğraşmaktan ama yine de almıyor böyle bebekler var maalesef inşaşlah Birgün uaynadığımda bugün alsabdşyorum inşallah artar sütümüz de biter bu çile
Cift kat corap giydirin bence canim havalar sogudu karnini ve ayaklarini usutuncede gaz oluyo ben corabini da zibinini da cift kat giydirip uzerine bi de tulum giydiriyorumGaz bitti derken geri geldi bizimde durmuyo agliyo sürekli bi bacaklari cekme modunda tabi bu 4den sonra iyice artiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?