Icinde bi ayaksiz pijama var corapls üstündede bi ayakli var az mi acaba bi kat daha mi corap giydireyimCift kat corap giydirin bence canim havalar sogudu karnini ve ayaklarini usutuncede gaz oluyo ben corabini da zibinini da cift kat giydirip uzerine bi de tulum giydiriyorum
Altin sarisi kati degil kivami biraz akiskan sümüksü degil gibi canim ya
Sadece ilk 24vsaat degil 7 gün çok önemli.surekli uyku hali uyunamama, gözlerde kayma boş bakma falan olursa 7 gün icinde mutlaka git acile. Hatta dr da gitsen icin rahat eder yine de.gunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Kilo yapmasın diye pre mama yı kim önermişti ben pre mamalar prematüre bebekler ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler için diye biliyorum ve onlar çok küçük olduğundan çabuk toparlansınlar diye yüksek kalorisi var belli bir kilodan sonra normal mama ya geçiyor doktorlar çünkü bebeğin karaciğerine vs ağır gelebilir diye doktorunuza
Canım 100 gr toz mamada +-20 kcal fark var. Pre ve 1 numara arasında. Ancak pre ler sadece laktoz ile pre olmayanlar nişasta ile hazırlanıyor diye biliyorum. Numaralılar nişastalı olduğundan daha doyurucu. Doğumdan hemen sonra ben yoğun bakıma alındım, oğlum direk mama ile başlamak zorunda kaldı.3400 gr doğdu, 70 gr verip kilo almaya başladı, hastaneden formül mama kullandığımız sürece (katı gıdaya geçene kadar) sadece pre kullanmamız söylendi. Eve gelen ebemiz de hiçbir zaman 1 kullanmayacağız dedi. Pre- prematüre ile ilgili değil doğum anından itibaren ve daha az katkısız olduğu için diye biliyorum.Sanırım prematil mama- prematüre ile ilgili .
Kiyamam nasil dustu donemez ki iki aylik bebek başını vurduysa goturmek gerekir insallah biseyi yokturgunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Canım pre mamalarla prematüre mamaları aynı şey değil. prematüre mamaları senin de kullandıkların; aptamil prematil,aptamil PDf, humana 0 falan..Pre diye bi mama var sanırım o zaman bana doktorun söylediği bunu daha fazla kullanmamamızdı aynen prematil ve pdf aptamil içindi siz hangisini kullanıyorsunuz
Geçmiş olsun kıyamam, imkanınız varsa doktora götürmenizi tavsiye ederim. İçiniz daha rahat eder hemgunaydin arkadaslar iki aylik bebegim yatagindan yuzustu yere dustu yaklasik 50 cnm yukseklikten halinin uzerine dustu. Tehlikeli midir hastaneye gotureyim mi ya da bekliyim mi basinda sisme yok suan
Canım ya içimi rahatlattın.. bizde pre mama kullanıyoruz.. ebemizde önermişti hatta emzirdiğin sürece pre manaya ek olarak devam, sütün tamamen bittiğinde 1 numaraya geçebilirsin demişti..ama arkadaşta öyle diyince içime kurt düştü.. internettede baktım 1-2 yaşa kadar kullanılabilir yazıyordu..insanın deneyiminin olmaması ne kötü yawww..herşwyin etkisinde kalıyoruz.. kontrolümüzde yinede mamayı soruyum..Canım pre mamalarla prematüre mamaları aynı şey değil. prematüre mamaları senin de kullandıkların; aptamil prematil,aptamil PDf, humana 0 falan..
Biz hastanede humana PRE ile başladık, eve gelince 1 hafta aptamil pronutra PRE ye geçtik ama gaz vs. yüzünden beğenmedik. Ebemizin tavsiyesiyle Şuan sadece Almanya’da satılan başka bir markanın PRE sini kullanıyoruz.
Doktorunun sana söylediği kesinlikle doğru olmalı ama PRE ile prematüre mamaları aynı şey değil.
benim kızımda var alnında iki kasının ortasında dogdugunda cok belırgındi smdı gıderek azaldı ama kırmızı agladıgında ya da bazen cok belırgın oluyor zamanlar gecermiş belkiSlm kızlar bebeği inde ben gibi doğum lekesi olan var mı
Nasil dogurucam diye cok korkuyordun ya 2. ayda niye yapmsmislar olcum ben dayanamaz yaptirirdim.3. ayda 7-7,5 kilo olur tahminim :)Hahaha 3740 gr,(hastaneden çıkış kilomuz-4100 gr doğduk) 54 cm dik canım.. 4. Haftamızda 5000gr 60 cm..2. Ay kontrolunde sadece aşı yapıldı onun dışında ölçme tartma yapılmadı.. 3. Ay kontrolumuzü bekliyoruz..bakalım büyümüş mü??
Benim kizda da var Dr hemanjiom dedi benim gibi olan var mı tam poposunda baktıkça üzülüyorumbenim kızımda var alnında iki kasının ortasında dogdugunda cok belırgındi smdı gıderek azaldı ama kırmızı agladıgında ya da bazen cok belırgın oluyor zamanlar gecermiş belki
Benim kızın da paposunda var kabarıyor dogdugunda kirmiziydi şimdi kabarıyor Dr hemanjiom dedi takip edilecek dedi baktıkça üzülüyorum benim gibi olan var mıbenim kızımda var alnında iki kasının ortasında dogdugunda cok belırgındi smdı gıderek azaldı ama kırmızı agladıgında ya da bazen cok belırgın oluyor zamanlar gecermiş belki
Evet deneyim olmayınca benden önce Doğum yapan arkadaşlara sardım. Almanya da , bu çevrede formül mama kullanımı için öncelikle PRE önermişler .Canım ya içimi rahatlattın.. bizde pre mama kullanıyoruz.. ebemizde önermişti hatta emzirdiğin sürece pre manaya ek olarak devam, sütün tamamen bittiğinde 1 numaraya geçebilirsin demişti..ama arkadaşta öyle diyince içime kurt düştü.. internettede baktım 1-2 yaşa kadar kullanılabilir yazıyordu..insanın deneyiminin olmaması ne kötü yawww..herşwyin etkisinde kalıyoruz.. kontrolümüzde yinede mamayı soruyum..
Alti islakkende elleri usur arkadasim yelek giydir her kalktigindaKızımın elleri soğuk hep acaba üşüyormudur.. enalta askılı zıbın bi üste kısa kollu zıbın enüstü uzun kollu bi üst giydiriyorum azmıdır
Bizde aynen canim 1haftadir gaz geri geldiBugün çok gazlıyız, bir de 4-5 gündür Yen'i alışkanlığımız battaniyede sallama oldu rahatça uyuyor. Yanımda kimse de yok iki elimle salladım ama uyudu çok şükür. Paşa hamak sipariş ettik inş gelince bu olayı çözcz yoksa sırtımdan sonra ellerim kollarım da yolcu
Bana kalırsa çok bile oda soğuk diye mi kat kat giydiriyorsun canım .21-24 derece arası tutuyorum ve atlet zıbının üzerine üst pijama alta patikli pijama ve çorap gayet de sıcak oluyor teni ,ama dün kayınvalide ye gitmiştik ev soğuk geldi 1 kat daha giydirdim öyle oturdukKızımın elleri soğuk hep acaba üşüyormudur.. enalta askılı zıbın bi üste kısa kollu zıbın enüstü uzun kollu bi üst giydiriyorum azmıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?