2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Saolun kizlar o zaman bugun bi doktora goturuyum de su burnunun tikanikligi ici geniz akintisi da varbya hasta falan degil de banyo yaptirabilirsin derse zeytin yagiyla karbonati surup isiticili odada yikarim artik
Doktor konak icin ozel bisey de derse yazarim burdan

Komili çok parfumlu ben kullandim primanin beyazini kullanıyorum memnunum

Yazarım canım.Siz de farklı bir ıslak mendil denerseniz yazın.

Kizlar merhaba, temmuz annesiyim ben de. Lohusalik biter bitmez adet oldum sonrada 1 hafta arayla olmaya devam ediyorum 1 hafta adetliyim bir hafta temiz yoruldum. Duzene girer diye beklerken kan falan kalmayacak bende. Doktor duzenleyici diye bi hap verdi bunu kullan dedi ama emzirirken kullanmayin yaziyor diye icim rahat edip kullanamadim. Emzirdigimi biliyordu bunu verdi napiyim sizce boyle durumla karsilasan var mi ? Hapi icsem korkuyorum sonucta hormon iceriyor icmesem vucudmda hal kalmadi. Napiyim ki ben sasirdim .

Ben de 40 ı çıkana kadar su pamukla temizledim.Sonra ıslak mendile geçtim ara ara su pamuk kullanıyorum gün içinde.El yıkıyorlar mı hiç dikkat etmedim:) ben kapı koluna peçete ile dokunuyorum,oradan bişi kapmayız sanırım, dikkat ediyorum.Asansöre girerken müslin bez atıyorum bebek arabasının üstüne.Havasız ortamlar daha tehlikeli.İnsanların olduğu yerde mikrop da hastalık da olacak.Tam anlamıyla steril ortam mümkün değil.Zaten bağışıklığı da olsun .Bir de aklınızda olsun dışarıda wc lerde elleri kurutmak için hava üfleyen aletlerin filtrelerini değiştirmiyorlar.İçerinin pis havasını üflüyor.Kullanmayın.

Yazarım canım.Siz de farklı bir ıslak mendil denerseniz yazın.
Biz hipp sensetiv kullanıyoruz..bazen alışveriş yaptığımız yerde olmadığı zaman penaten sensetiv alıyoruz.. titizlik konusunda ben biraz rahat olmaya çalışıyorum.. biraz bağışıklık sistemigüçlensin kızımın.. annesi gibi olmasın.. ben herşeyden çok çabuk mikrop kapar hastalanırım.. hasta olmam için bazen tiksinmem bile yeterli oluyor.. umumi yerlerde özen gösteriyorum ama evde çok fazla dikkat etmemeye çalışıyorum.. emziği halıya düşünce ağzına veriyorum bazen.. hahaha eşimkızıyor amabende onunda mikropa ihtiyaçı var diyorum :)

Evde düşünce emzik kaynamış ılımış suyla şöyle bir yıkıyorum.Zaten her gün emzikleri kaynatıyorum.Ağız bezlerini halıya düşünce hemen kirliye atardım zor geliyor şimdi bazen kullanıyorum içim rahat olmuyor ama.Aklıma bişi geldi.Benim kuzenin kvsi emzik yere düşünce ağzına sokup bebeğe veriyormuş.Kuzen de rahatsız bişi de diyemiyor görümcesine annen böyle böyle yapıyor demiş.Görümce de annemin ağzında b.k mu var demiş :)) Kuzen baş edemeyince emziği bıraktırmış napsın :)Dengeyi bulmak lazım bence de.

Bende kalabalık yerlerde çok korkuyorum, bazıları öksürüren, hapşururken dikkat etmiyorlar.. hele şu almanların ulu orta burunlarını temizlemeleri yok mu beni deli ediyor.. kızımın aşısı için drumuza gittigimizde bekleme odasına aldılar.. aman allahım m o da ne bir tane boş yer var, komple dolu, havasız, bir sürü hasta insan var.. birde suriyeli, afrikalısı her çeşit ülkeden var, küçümsemek gibi olmasın ama bazıları gerçekten çok pis oluyorlar ve kötü kokanda oluyor.. bekleme odasına geçince ağlıcaktım netdeyse çocuğum mikrop kapcak diye allahtan oturmamızla kalkmamız bir oldu.. hemeniçeri aldılar..

Aman canım müslin bez at bebek arabasının üstüne eve gidince kirli sepetine atarsın müslin bezi.

Hahaha o da iyiymiş emziği önce kendi ağzına sokmak.. kadın ağzında emziği sterilize ediyordur.. :) yaaa gülüyorum ama aslında düşününce eskiden benimde çok görmüşlüğüm vardır.. çocuğun emziği yolda falan düşünce annenin ön tozu almak için emziği ağzına sokup sonra tekrar çocuğun ağzına vermesi.. çocuk öldü mü hayır yaşıyor :)) ama ben yaparmıyım aslaaaa.. çünkü en çok mikrop barındiran organımız malesef ki dilimiz.. onun için öyle şeylere karşıyız bide dudaktan öpmeye..

İBekleme odası içine sinmezse emzirme odasına geç canım. Ben son gittiğimde içerde hep hasta aksıran tıksıran çocuklar vardı, biri gece çok ateşlenmiş annesi anlatırken duyunca bebeği alıp emzirme odasına geçtim direk. Orda oturdum. Mikroba alışsın istiyorum ama dışarda biri hapşırsa 10 saniye nefesimi tutan tipim nasıl olcak bakalım.

Sakınan göze çöp batarmış . Kim olduğunu demiyim çevremde biri var bebeği daha yeni Emeklerken Avm de restoranların olduğu kısımda (kış mevsimi hem de) bebeğini yere bıraktı.(çocuğun ayaklarında bir çorap Sadece,pantolonu yukarı toplanmış dizine kadar bacaklar çıplak. En kötüsü yerde emekledi yoruldu artık kafasını yere bıraktı , dili dışarda başını sağa sola çevirirken yeri yaladığını gördüm !!! artık annesini uyardım, zaten dişler yeni patlamış eller hep ağızda . Annesi yerden aldı bebek arabasına koydu, ne ellerini sildi ne birşey. Kış günü avm nin yerini yaladı zavallı. Bu kadın böyle 3 çocuk büyüttü, 4. Yü de istiyor.Yani b bu gözler neler gördü , böyle büyüyen çocuklara birşey olmuyor ben hayret ediyorum.

Pempers ın sensitive i güzel canım. Yumuşacık ,kimyasal hiçbirşey kokmuyor ve üstü kapaklı kilitleyince gün içinde kurumuyor.Bu ürün dışında pempersı beğenmiyorum.

Kanguru muhabbeti çok geçti ama kullanmaya başladınız mı? Evde veya dışarda ? Bacakları hazır mı yavruların kullanmaya cesaret edemiyorum doktoruna soran oldu mu? Benimki bu resimdeki, keşke chicco you&me alsaydım diyorum , 84 günlüğüz

Eklentiler

• IMG_0189.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 57
Ben
ben denedim kokusuz guzel ama uni babyden ve babyme den cok daha ince ama yine pamuklu

Solomombaby mi bizimki ondan. Yenidogan aparatiyla kullaniyorum 90 günlüğuz

A AcedaA canım sende yurtdışındasın.. çoçuğunla almanca mı konuşuyorsun?? Ya da dil eğitimi için ne düşünüyorsun?? Biz çocuk dr la anlaşamıyoruz.. o almanca konuşmamı istiyor.. almanyada yaşıyacaksa almanca öğrenmeli diyor evde dahil.. bende hayır önce anadilini öğrenecek daha sonra almanca diyorum.. zaten bi şekilde kindergarten a başlayınca oyun oynarken falan öğreniyorlar..yawww ben çocuğumla neden almanca konuşuyum ki?? Biz türküz zamanı gelince almancasınıda ingilizcesinide öğrenir..hem yaz tatilinide türkiyeye gidince kızıma keloğlan vb masal kitapları ,çocuk klasikleri alacağım.. önce kendi kültürümüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…