- 11 Ocak 2017
- 1.814
- 2.368
- 53
Ben de ona sasiyorum.Nasil alistiriyorlarsa bebeklerine hic bisi olmuyor.Oldurmeyen sey guclendiriyormus gercekten :)Sakınan göze çöp batarmış . Kim olduğunu demiyim çevremde biri var bebeği daha yeni Emeklerken Avm de restoranların olduğu kısımda (kış mevsimi hem de) bebeğini yere bıraktı.(çocuğun ayaklarında bir çorap Sadece,pantolonu yukarı toplanmış dizine kadar bacaklar çıplak. En kötüsü yerde emekledi yoruldu artık kafasını yere bıraktı , dili dışarda başını sağa sola çevirirken yeri yaladığını gördüm !!! artık annesini uyardım, zaten dişler yeni patlamış eller hep ağızda . Annesi yerden aldı bebek arabasına koydu, ne ellerini sildi ne birşey. Kış günü avm nin yerini yaladı zavallı. Bu kadın böyle 3 çocuk büyüttü, 4. Yü de istiyor.Yani b bu gözler neler gördü , böyle büyüyen çocuklara birşey olmuyor ben hayret ediyorum.
A AcedaA canım sende yurtdışındasın.. çoçuğunla almanca mı konuşuyorsun?? Ya da dil eğitimi için ne düşünüyorsun?? Biz çocuk dr la anlaşamıyoruz.. o almanca konuşmamı istiyor.. almanyada yaşıyacaksa almanca öğrenmeli diyor evde dahil.. bende hayır önce anadilini öğrenecek daha sonra almanca diyorum.. zaten bi şekilde kindergarten a başlayınca oyun oynarken falan öğreniyorlar..yawww ben çocuğumla neden almanca konuşuyum ki?? Biz türküz zamanı gelince almancasınıda ingilizcesinide öğrenir..hem yaz tatilinide türkiyeye gidince kızıma keloğlan vb masal kitapları ,çocuk klasikleri alacağım.. önce kendi kültürümüz..
Kv yurt disindan Ergobaby 360 almis bize.Imkaniniz varsa siz de getirtin.Kampanya tax free derken Tr satis fiyatinin yarisina geldi.4.aydan sonra kullaniliyor diye biliyorum.Yenidogan aparatini bir ay icin almayacagim.Kanguru muhabbeti çok geçti ama kullanmaya başladınız mı? Evde veya dışarda ? Bacakları hazır mı yavruların kullanmaya cesaret edemiyorum doktoruna soran oldu mu? Benimki bu resimdeki, keşke chicco you&me alsaydım diyorum , 84 günlüğüz
Canim cok karisik bir konu.Ana dili cok onemli koklerini,ozunu kaybetmemesi ama kendini yabanci hissettigi bir dili konusurken yabancilasir mi acaba?Almanya daki Turklere bakis acisi malum.Orada yasayip da milli duygularda uc noktalara gelmemek de zor oluyordur.Anaokulu,kres doneminde cocuklar arasinda yer edinme savasi oluyor.Kendini iyi ifade edemezse daha kotusu 2. sinif gibi hissederse, hissettirilirse...Bunlarla mucadele etmeye hazir misin?Belki Turklerin oldugu bir bolgede yasiyorsunuz,boyle catismalara yogun olarak girmeyeceksiniz.Iki dili birden konussaniz nasil olur.A AcedaA canım sende yurtdışındasın.. çoçuğunla almanca mı konuşuyorsun?? Ya da dil eğitimi için ne düşünüyorsun?? Biz çocuk dr la anlaşamıyoruz.. o almanca konuşmamı istiyor.. almanyada yaşıyacaksa almanca öğrenmeli diyor evde dahil.. bende hayır önce anadilini öğrenecek daha sonra almanca diyorum.. zaten bi şekilde kindergarten a başlayınca oyun oynarken falan öğreniyorlar..yawww ben çocuğumla neden almanca konuşuyum ki?? Biz türküz zamanı gelince almancasınıda ingilizcesinide öğrenir..hem yaz tatilinide türkiyeye gidince kızıma keloğlan vb masal kitapları ,çocuk klasikleri alacağım.. önce kendi kültürümüz..
ay bize emzik sterilazötöru hediye geldi ama sotie emziklerle uyumlu değil bu emzikler 0-3 ay ya şimdi 3 aydan sonra kullanılırsa ağız diş yapısına zarar verir mi acabaEvde düşünce emzik kaynamış ılımış suyla şöyle bir yıkıyorum.Zaten her gün emzikleri kaynatıyorum.Ağız bezlerini halıya düşünce hemen kirliye atardım zor geliyor şimdi bazen kullanıyorum içim rahat olmuyor ama.Aklıma bişi geldi.Benim kuzenin kvsi emzik yere düşünce ağzına sokup bebeğe veriyormuş.Kuzen de rahatsız bişi de diyemiyor görümcesine annen böyle böyle yapıyor demiş.Görümce de annemin ağzında b.k mu var demiş :)) Kuzen baş edemeyince emziği bıraktırmış napsın :)Dengeyi bulmak lazım bence de.
Canım benim eşimde aldı ergobaby 0+ aylık ve 4,5 kilodan itibaren kullanabiliyorsun+15 kg kadar... yüzü hem öne hem arkaya bakabiliyor.. ama 2 kişi bi becerip içine çocuğu koyamadık.. çok detayı var.. ben kullanamadım.. tek kişi o çocuğu içine koymak büyük zafer olur.. kesinlikle 2. Kişiye ihtiyaç var.. bizim kız ilk aylarında kucağa alışınca almıştık.. kullanışsız olduğu için ( ben kullanamadım) geri iade ettik.. evde chicco nun var o da 0+ aylık, 5 kilo üzeri kullanıyor.. onun detayı bşraz daha az olduğu için kullanırız diye onu iade etmedik.. henüz kullanmadık duruyor öyle..Kv yurt disindan Ergobaby 360 almis bize.Imkaniniz varsa siz de getirtin.Kampanya tax free derken Tr satis fiyatinin yarisina geldi.4.aydan sonra kullaniliyor diye biliyorum.Yenidogan aparatini bir ay icin almayacagim.
Canım ben bu konuda kararı hiç tartışmasız eşime bıraktım, Çince dahil eğitimini aldığı 6 dili ana dili seviyesinde kullanabiliyor. Evde iki dille başlamış o da.A AcedaA canım sende yurtdışındasın.. çoçuğunla almanca mı konuşuyorsun?? Ya da dil eğitimi için ne düşünüyorsun?? Biz çocuk dr la anlaşamıyoruz.. o almanca konuşmamı istiyor.. almanyada yaşıyacaksa almanca öğrenmeli diyor evde dahil.. bende hayır önce anadilini öğrenecek daha sonra almanca diyorum.. zaten bi şekilde kindergarten a başlayınca oyun oynarken falan öğreniyorlar..yawww ben çocuğumla neden almanca konuşuyum ki?? Biz türküz zamanı gelince almancasınıda ingilizcesinide öğrenir..hem yaz tatilinide türkiyeye gidince kızıma keloğlan vb masal kitapları ,çocuk klasikleri alacağım.. önce kendi kültürümüz..
Canım bana kalcak olsa ben türkiyeye dönmek istiyorum.. yapamıyorum, zorlanıyorum.. ben buraya geleli 4 sene olacak.. eşim yüzünden geldim.. türkiyede memurdum halt edecek gibi istifa ettim.. şimdi kukuman kuşu gibi evi bekliyorum..çok pişman oldum.. eşim tekrar sınavlara girmemi istiyor başarırsan önce sen dönersin, arkadan ben gelirim diyor.. bakalım nasip..artık buralarda yabancı mültecilerden geçilmiyor.. güvenli değil buralarda.. almanlarda daha sakin, küçük yerleşim yerşndeler.. dışarıya çıkınca almanya mı yoksa ortadoğu ülkesindemisin pek anlaşılmıyor.. her dil, din ırktan insanlar var..Canim cok karisik bir konu.Ana dili cok onemli koklerini,ozunu kaybetmemesi ama kendini yabanci hissettigi bir dili konusurken yabancilasir mi acaba?Almanya daki Turklere bakis acisi malum.Orada yasayip da milli duygularda uc noktalara gelmemek de zor oluyordur.Anaokulu,kres doneminde cocuklar arasinda yer edinme savasi oluyor.Kendini iyi ifade edemezse daha kotusu 2. sinif gibi hissederse, hissettirilirse...Bunlarla mucadele etmeye hazir misin?Belki Turklerin oldugu bir bolgede yasiyorsunuz,boyle catismalara yogun olarak girmeyeceksiniz.Iki dili birden konussaniz nasil olur.
O ergobaby den bizde de var ama iki kişi lazım pratik değil, bir kere evde deneyeyim dedim takana kadar bebek ağlamaya başladı, panik oldum kan ter içinde kaldık ikimizde. Chicco kolay mı canım, denersen yazar mısın?Canım benim eşimde aldı ergobaby 0+ aylık ve 4,5 kilodan itibaren kullanabiliyorsun+15 kg kadar... yüzü hem öne hem arkaya bakabiliyor.. ama 2 kişi bi becerip içine çocuğu koyamadık.. çok detayı var.. ben kullanamadım.. tek kişi o çocuğu içine koymak büyük zafer olur.. kesinlikle 2. Kişiye ihtiyaç var.. bizim kız ilk aylarında kucağa alışınca almıştık.. kullanışsız olduğu için ( ben kullanamadım) geri iade ettik.. evde chicco nun var o da 0+ aylık, 5 kilo üzeri kullanıyor.. onun detayı bşraz daha az olduğu için kullanırız diye onu iade etmedik.. henüz kullanmadık duruyor öyle..
Eşim evde almanca konuşuyor, (fransızca biliypr) zaruri şeyleri öğrensin ama onun fazlasını eğitime başladığında öğrensin istiyorum.. hessen eyaletindeyiz ama çocuk dr kökü doğu almanyadan gelmiş, kendisi ve eşi emekliye ayrıldıktan sonra şuan oğlu, kızı ve gelini işletiyor hepsi dr.. biz kızına gidiyoruz..bende ingilizcenin daha universal olduğunu düşünüyorum, öncelik gibi seceneğim olsa ingilizce derim.. aslında çocuğumun birkaç dil bilmesini isterim ama şuan için anadili öncelik olsun istiyorum..Canım ben bu konuda kararı hiç tartışmasız eşime bıraktım, Çince dahil eğitimini aldığı 6 dili ana dili seviyesinde kullanabiliyor. Evde iki dille başlamış o da.
Biz Bebek konuşmaya başlayana kadar evde ağırlıklı iki dil ile konuşacağız.
Ben genellikle Türkçe konuşuyorum, Türkçe’ yi kesinlikle düzgün öğrenmesini istiyorum. Ama kulak dolgunluğu olması açısından İngilizce bazen Fransızca çocuk şarkıları söylüyorum.
İki dili bir arada öğrenmesi sinapslar arasındaki ağları geliştiriyor. Bu dil zekasını geliştiren, ilerde dilleri kolay öğrenmesini sağlayan bir durum.
Babası evde Almanca konuşuyor. Böyle belki birkaç ay daha geç konuşacak ama sökmeye başladığında rahat edecek.
Bize de ebemiz sormuştu dil konusunu ne yapacaksınız diye. Bize diretemezler zaten illa Almanca diye, uzak doğu’ya yada başka yerlere gitme ihtimalimiz hep var.ingilizce aslında daha önemli bana kalırsa.
Siz Bayern de misiniz? Doktorun direttiğine göre milliyetçi bir bölgedesiniz.
Karisik konus canim kindergarten de zorlanmaz annem türkce babam almanca konusurdu bizde ortaya karisikkk:))2yasında başladım kindergarten sonra hort öyle ikisinide aynu anda ögrenmesi daha saglıklı gibiiA AcedaA canım sende yurtdışındasın.. çoçuğunla almanca mı konuşuyorsun?? Ya da dil eğitimi için ne düşünüyorsun?? Biz çocuk dr la anlaşamıyoruz.. o almanca konuşmamı istiyor.. almanyada yaşıyacaksa almanca öğrenmeli diyor evde dahil.. bende hayır önce anadilini öğrenecek daha sonra almanca diyorum.. zaten bi şekilde kindergarten a başlayınca oyun oynarken falan öğreniyorlar..yawww ben çocuğumla neden almanca konuşuyum ki?? Biz türküz zamanı gelince almancasınıda ingilizcesinide öğrenir..hem yaz tatilinide türkiyeye gidince kızıma keloğlan vb masal kitapları ,çocuk klasikleri alacağım.. önce kendi kültürümüz..
Canım ben bu konuda kararı hiç tartışmasız eşime bıraktım, Çince dahil eğitimini aldığı 6 dili ana dili seviyesinde kullanabiliyor. Evde iki dille başlamış o da.
Biz Bebek konuşmaya başlayana kadar evde ağırlıklı iki dil ile konuşacağız.
Ben genellikle Türkçe konuşuyorum, Türkçe’ yi kesinlikle düzgün öğrenmesini istiyorum. Ama kulak dolgunluğu olması açısından İngilizce bazen Fransızca çocuk şarkıları söylüyorum.
İki dili bir arada öğrenmesi sinapslar arasındaki ağları geliştiriyor. Bu dil zekasını geliştiren, ilerde dilleri kolay öğrenmesini sağlayan bir durum.
Babası evde Almanca konuşuyor. Böyle belki birkaç ay daha geç konuşacak ama sökmeye başladığında rahat edecek.
Bize de ebemiz sormuştu dil konusunu ne yapacaksınız diye. Bize diretemezler zaten illa Almanca diye, uzak doğu’ya yada başka yerlere gitme ihtimalimiz hep var.ingilizce aslında daha önemli bana kalırsa.
Siz Bayern de misiniz? Doktorun direttiğine göre milliyetçi bir bölgedesiniz.
Hislerime tercüman olmuşsun Almanya yı ben de sevemedim gittiCanım bana kalcak olsa ben türkiyeye dönmek istiyorum.. yapamıyorum, zorlanıyorum.. ben buraya geleli 4 sene olacak.. eşim yüzünden geldim.. türkiyede memurdum halt edecek gibi istifa ettim.. şimdi kukuman kuşu gibi evi bekliyorum..çok pişman oldum.. eşim tekrar sınavlara girmemi istiyor başarırsan önce sen dönersin, arkadan ben gelirim diyor.. bakalım nasip..artık buralarda yabancı mültecilerden geçilmiyor.. güvenli değil buralarda.. almanlarda daha sakin, küçük yerleşim yerşndeler.. dışarıya çıkınca almanya mı yoksa ortadoğu ülkesindemisin pek anlaşılmıyor.. her dil, din ırktan insanlar var..
doktor verdiyse emzirmeyle uyumludur canım tam olarak bilmiyorum ebeler genelde biliyor ebeni bir arayıp sorsan doktora soramıyorsanKizlar merhaba, temmuz annesiyim ben de. Lohusalik biter bitmez adet oldum sonrada 1 hafta arayla olmaya devam ediyorum 1 hafta adetliyim bir hafta temiz yoruldum. Duzene girer diye beklerken kan falan kalmayacak bende. Doktor duzenleyici diye bi hap verdi bunu kullan dedi ama emzirirken kullanmayin yaziyor diye icim rahat edip kullanamadim. Emzirdigimi biliyordu bunu verdi napiyim sizce boyle durumla karsilasan var mi ? Hapi icsem korkuyorum sonucta hormon iceriyor icmesem vucudmda hal kalmadi. Napiyim ki ben sasirdim .
Aynen yazdım zaten iki dili sökene kadar iki dil. 3-4 yaşından sonra diğer dillere maruz kalacak zaten . Avrupa ve pek çok dünya ülkesi multikültürel.Çocuk gelişimi ile bildiklerimden dolayı bunu söylüyorum iki dilden fazla konuşmak otizmi tetikliyor sizin Türkçe eşinizin Almanca konuşması yeterli daha fazlası çocuğu zorlamak olur bu şarkı bile olsa. Anasınıfı ogretmeniyim üni deki hocamız bize bunu söylemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?