Ilk ay sırıngayla mama takviyesi yaptık zayiflamisti sonra normale donunce doktor mamayi kesti ama ben gunde kez gece verip yatirdim bu ara gunde 2ye cikardim bazen yine 1verdim duruma gore degisti ama kilosu gozume az gibi gelmeye basladi bugun sagli ocagimda asimiz vardi malesef 1ayda 385 gram almis az dedi ebe gunde 2kez muhakkak mama ver dedi 10gun sonrada kontrole gel yada kendi doktoruna gotur dedi bende zaten 14gum sonra kontrolumuz var dedim ozaman goturursun dediEvet gece emiyor benimki ama yeterince emmiyor mu bilemiyorum cunku gece uykusu iki gundur düzensiz cok ... acaba gece emerken yeterince doymuyor mu da saat bası uyanıyor diye düşünüyorum ...
Onceden biberonla mama veriyormuydun , gunde kaz kez?
Bu konuda yaptıgın birsey var mı?
Bizde ilk ay 1kilo 2.ay 1.100 3.ay 500 gram aldik 500grama iyi dedi hem saglik ocagi hem kendi dokyorumuz bu aydan sonra 1kilo almasini bekleme dediler 4.ay bugun gittik 385gram almis ebe az dedi gunde 2kere mama ver dedi 62cm 5885 gram kilosu 35haftalik dogduk bizKızlar 3.ayımızı doldurduk. Her ay 1 kg yda üzeri alan bebeğim bu ay 500 gr almış sadece. Sağlık ocağındki hemşire boyuda kilosuda iyi dedi ama bn takıntı yaptm . Sizde durumlar ne. 63 cm 6 bçk kg
kol bacak oynatmak, göz bas ovuşturmak-çizmek, esnemek... hepsi var ama uyutunca gündüz 5dk.ya uyanmak da var :) memede uyumayi bi biraksa bizimki çok guzel olacak. yapisik ikiz gibiyiz.Kol bacak cok oynatmak yorgunluktanmis.Bebek arabasini eve soktum onda uyuyor.Uykuya emzikle daliyor.Memeyi verdigimde agliyorsa anliyorum uykusu var emzigu veriyorum bebek arabasina koyuyorum,arabayi one arkaya hareket ettirince uyuyor.Bir de gozlerini ogusturuyorsa,esniyorsa uykusu var demek.Hemen uyut.Onceden benimki de memede uyuyordu simdi emzikle uyuyor.
ne guzel iste annesi, cok yormuyor seni.Bi uyku rutini yapmaya calistim kendimce,odaya giriyorum isigi los yapiyorum hafif bi muzik aciyorum uyku tulumlari var onlardan birini giydiriyorum bezini degisiyorum vs sonra emziriyorum baya bi emiyo sonra daliyo birazda kucagimda bekletiyoeum ve yatagina koyuyorum tabi baya vakit gecmis oluyo sansliysam uyuyo ama cogu zaman yataga koyduktan 10 dakka sonra tekrar uyaniyo bu sfer cok az tekrar emiyo ve derin uykuya geciyo
Bizde 3u doldurduk 62 cm 6600 gr normaller masallahKızlar 3.ayımızı doldurduk. Her ay 1 kg yda üzeri alan bebeğim bu ay 500 gr almış sadece. Sağlık ocağındki hemşire boyuda kilosuda iyi dedi ama bn takıntı yaptm . Sizde durumlar ne. 63 cm 6 bçk kg
Bu ay az almis ama toparlar canim gece en az 2 kere emzir gece sutu yagli kilo yapar diyorlarKızlar saglik ocagina gittik asiya 4ay asisi yine 2tane 2ay asisinin devami haberiniz olsun 1ayda 385gram almis malesef az dedi ebe gunde 2kere muhakkak mama ver dedi zaten gunde 1 yada 2veriyorum moralim bozuldu birazkan ilaci verdi onuda doktoruna sormadan kullanmiycam 14gun sonra kendi doktorumuza randevumiz var
uyku egitimi de sabir gerektiren bi uğraş. tek basina yapmak zor, es ya da aile bireylerinden destek almak lazim.
Insallah canım benim kizin 4 yerinde var biri tam cinsel organındabenim kızdada var hemanjiom bende bugun götürdüm riskli yerde degil dedi bacağında bizimki..inşallah geçer izi kalmaz bebişlerimizde
Benim kızda emmiyor fazla bende mama verıyorum çogunlukla aç kalmasın diyeKızlaar.. 3 ay dan snra bebegi emmeyi reddeden var mı aranızda?
Benim kızım bugun iki kere çekip memeden kendini geri atıyor , normalde boyle yapınca gazı olur agrısı olurdu sakinleşince emerdi ama bugun akşamdan beri emmiyor beni, ama mama verince içiyor ( genelde gunde 3 kere fln mama takviye veriyordum diger zaman beni emerdi ve emmeyi de cok sever nerdeyse saat başı emerdi )
Süt mu yok acaba diyorum da zamanım yok sagıp bakmaya..ama var zannedersem
Degişik birşey yemedim..
var mı boyle bir durumla karşılaşan anne?
Yaa kiyamamKızımı yıkarken eşim kızımı tutarken düşürdü küvetinin içine fileye düştü ama kafasını küvete çarptı küvetler plastık ama gozuyle kulagının arası şişmiş kızardı ve cok huysuz aglıyo uyuyor hafıf carptıgı ıçın goturmyelım doktora dedık ama korktuk da bısey olurmu acaba bukadar kısa mesafeden carpması
Cnm oncesinde kac kez biberonla mama veriyordun ?
ben de merak ediyorum uyutanlar nasil yapiyor. bir sure once aksam10 olmadan kolaylikla uyurdu. Simdi 12den once uyumuyor, erken yatirsak 15dk da bir uyaniyor. gece bazen 2 saatte bir uyanirken bazen de 4-5saat uyuyor. gece memeden sonra yerine koyunca bacaklar havada, bi kiprasma halleri, huzursuzluk... Gunduz zaten sadece memedeyken uyuyor kisa sureler. Tek istedigi sey emmek, saatlerce...
dun gece saat 1den sonra ütü yaptim.
Canım gecmiş olsun plastik acıtmıştır ciddi bişey yoktur ama cok huysuzluk yapıyosa kusarsa anormal bi davranışta mutlaka götür 2saat uyutma istersen kıyamam kuzuyaKızımı yıkarken eşim kızımı tutarken düşürdü küvetinin içine fileye düştü ama kafasını küvete çarptı küvetler plastık ama gozuyle kulagının arası şişmiş kızardı ve cok huysuz aglıyo uyuyor hafıf carptıgı ıçın goturmyelım doktora dedık ama korktuk da bısey olurmu acaba bukadar kısa mesafeden carpması
Yaa kiyamamgecmis olsun plastik aslinda nasil şişti bisey olucani sanmiyorum ama 2 saat uyumasin kusarsa goturun diyorlar
tesekkur ederim arkadaslar aynen ya çok uzuldum ben de agladım o aglayınca korktuk nekadar dıkkat edersek edelım oluyo bişeyler hıc basından ayrılmıyorum eşim bıraz da dıkkatsiz malesef kustu ama normal bı kusmaydı galıba mama yemıyo buaralar mama yıynce kusuyor ona bagladım uyumadı daha uyutmadım gercı bızım uyku duzenımız yok gazdan dolayı sabah 3 ya da 4 lere kadar uyutamıyorum tek basımayım artık cok yoruldum nasıl uyutcam bu kızı bılmıorm emzıge bıle bıraz alıstırdım ama olmuyo uyumuyo dustukten sonra 4 saat gectı smdı kendılıgınden uyudu kaldı ılk defa sasırdım beklıyorum basındaCanım gecmiş olsun plastik acıtmıştır ciddi bişey yoktur ama cok huysuzluk yapıyosa kusarsa anormal bi davranışta mutlaka götür 2saat uyutma istersen kıyamam kuzuya
Üzülme canım maalesef bu tarz şeyler yasanıyo Rabbim beterinden korusun cümlesiyle bizim de yavrularımızı zaten Allah korusun o kusmanın rengi falan daha degişik olurmus endişe etme 4saat gecmiş üzme kendinitesekkur ederim arkadaslar aynen ya çok uzuldum ben de agladım o aglayınca korktuk nekadar dıkkat edersek edelım oluyo bişeyler hıc basından ayrılmıyorum eşim bıraz da dıkkatsiz malesef kustu ama normal bı kusmaydı galıba mama yemıyo buaralar mama yıynce kusuyor ona bagladım uyumadı daha uyutmadım gercı bızım uyku duzenımız yok gazdan dolayı sabah 3 ya da 4 lere kadar uyutamıyorum tek basımayım artık cok yoruldum nasıl uyutcam bu kızı bılmıorm emzıge bıle bıraz alıstırdım ama olmuyo uyumuyo dustukten sonra 4 saat gectı smdı kendılıgınden uyudu kaldı ılk defa sasırdım beklıyorum basında
Kızlar 3.ayımızı doldurduk. Her ay 1 kg yda üzeri alan bebeğim bu ay 500 gr almış sadece. Sağlık ocağındki hemşire boyuda kilosuda iyi dedi ama bn takıntı yaptm . Sizde durumlar ne. 63 cm 6 bçk kg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?