2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Anladm cnm.. ya bzm bi sıkıntı yok iyi kilo alırken birden az aldı bu ay.. şaşırdm. Hemşire hç mamadan söz etmedi de

Bende bundan şüphelendim dedim acaba kilo alımımı yavaşladı artıkk..

Emme reddini ben de yaşıyorum. Resmen istemiyor ağlıyor, ağlayınca maalesef ısrarlı davranmıyorum. Sütüm onu istediği kadar fışkırmıyor, o da küsmüş memeleri görmek istemiyor :) Daha çok sağmaya başladım. Böyle de zor sürekli sağ, biberon sterilize et, aktar. Birkaç sağmada ancak bir öğün çıkıyor.
Dertli başım Canım fışkırarak kusma bizde de oluyordu, çok içtiği için oluyor bence. Artık gündüz öğünlerini onun istediği kadar vermiyorum. 130 ml den sonra çaktırmadan emzikle yer değiştiriyorum . Farketmezse öyle gaz çıkarmaya geçiyoruz farkederse her 5-10 ml de bir çekip yine emzik numarasını deniyorum. Sabah 6 da bir öğünümüz var ona hep 180 ml mama hazırlıyorum ,çok aç oluyor genelde 165-170 i bitiriyor. O gazla beraber foşurt diye kusmalar geçti neyseki. Senin civciv de bol bol içip ondan öyle kusuyor olmasın?
Bizim doktor gündüz de yüzüstü yatırın egzersiz yapsın diyor. Gündüz çocuk zaten ya ana kucağında, ya maxicoside ya da bebek arabasında. Bazen bir 5 dakika yüz üstü bırakayım diyorum kafayı kaldırıp etrafa bakıyor beni görünce mızırdanıyor beni al burdan diye :) gece Yüz üstü yatmayı sevdiği için kafamız yuvarlak ama vakumdan kalma hematom tam gitmedi hala.

Canım pamukçuk için jel falan kullanıyorsanız göğüs uçlarına da bol bol sürmeyi unutma.

Canım geçmiş olsun, dün geceyi atlatmışsınız artık birşey olmaz. Görünmez kaza işte, küvet içi aparatla daha rahat yıkayabilirsiniz.
Gaz için sav simplex denediniz mi? Biz çok faydasını gördük, korkumdan hala kullanıyorum

canım neler yapıyorum uyuması ıcın dus aldırdıktan sonra bı 15 dakka uyuyor sonra uyanıyor insallah gazı gecer artık da duzene gırer yoksa hıcbıseyımızın duzenı yok ne uyku ne de beslenme masallah senın kuzularına mamayı da hipp kullanıyordum şimdi evolvia aldım kusuyor rezene cayı ıyı geldı mi sızınkılere ılk 6 ay anne sutu ya da mama dısında baska bırsey su veya bıtkı cayı önermıyorlar tehlıkelı dıye ben de oyuzden vermıyorun korktum doktorlar bıle herkes farklı seyler soyluyor acıkcası

kuzenim gripe water mucıze deyınce onu kullanmaya baslayınca baska damla almadık onu da az kullandık olmadı hatta sabaha kadar uyumamaya basladı vermedım artık sab simplexi alayım bır de çok sukur saglıklılar ama kolık bebek gercekten cok zor 2 aydır hıc uyuyamadım dıyebılırm gunduz de hep kucagımda artık tansıyonum dusuyor cıddı anlamda dedıgın gıbı laktoz mu doktora bır soralım tesekkur ederim canm

tesekkur ederim canm evet çok sukur dun geceyı atlattık zaten yıne uyumadı oyuzden takıp ettim küvet içi aparatı duymamıstım ona bakayım tek denemedıgımız sab simplex kalmıstı simdi de onu deneyelım ınsallah gececek

Reactions: SGd
Canım biz de laktozsuz mamaya geçince çok rahat ettik bir de laktazim kullandım

İyi geceler kizlae benim kızim yeni 3 aylik oldu boyu 58 cm kilosu 6100 kg normal mi benimle ayni olan varsa paylaşabilir mi bana boyu az gibi geliyo da bu arada sezeryan olup göbegi kalan var mı benim hala gitmedi de
Ben yazsam bu kadar olurdu :) benim kızım 44 cm 2570g doğdu canım. Şuan 3 aylık olduk doktor kontrolümüzden geldik bugün 57cm 6000g olmuş. Kilosu öne geçmiş, boyunda da hemen hemen yakalamış dedi. Doktorun tablosunda ortalam 58,5cm yazıyordu.Yani sıkıntı edecek birşey yok.her bebek aynı olmuyor zaten.

Izmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur

Izmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur
Eger pijamasi inceyse ben de öyle yapıyorum ama kalın pijamasiysa tek giydiriyorum çorapla.. Çünkü bebişim sıcakta çok huzursuz oluyor ve izmir hala çoook sıcak bence bu arada bu dediğim gece için geçerli gündüz hep tek kat alt giydiriyorum

Kızlar memnun kaldığınız bebeğinizin ilgisini çeken bir dönence tavsiye eder misiniz? Ben almamıştım oyun halısıyla oynuyordu ama artık beşiğine almak istiyorum.

İyi geceler kizlae benim kızim yeni 3 aylik oldu boyu 58 cm kilosu 6100 kg normal mi benimle ayni olan varsa paylaşabilir mi bana boyu az gibi geliyo da bu arada sezeryan olup göbegi kalan var mı benim hala gitmedi de
Canım kızının boy ve kilosunun gidişatını kız persentil tablosundan bakarak anlayabilirsin. Önemli olan Doğum kilosuna göre aynı eğride devam etmesi, benim oğlan 3950 doğdu mesela 3 aylıkken 7.5 olması gerekiyor ama bu birçok bebeğe göre fazla. Yani kıyaslamamak gerekiyor. Göbek olayında ise kızımı sezaryen ile dünyaya getirdim hamile gibi göbeğim kaldı tam 1 yıl sonra indi tamamen korkmayın. Ama oğlum normal doğdu 1. Ayda çoğu gitti

Sütüm gittikçe azalıyor,bebeğim geceleri güzel emiyor gündüz 5 dk dan sonra ağlamaya başlıyor. Tek başınayım bebiş kucaktan inmiyor, sağamıyorum da..eşimden hayır yok misafir çocuğu sever gibi 10 dk tutuyor. Evde de huzur bi var bi yok zaten.Dinlenemediğim için de gelmiyor süt işte.. iyice biberoncu olduk..zaten tek meme emiyor öteki midesini bulandırıyor. Her emmeden sonra 60 cc takviye yapmaya başladım gündüzleri, geçen ay günde 1 kere verdim diye kes demişti doktor şimdi daha da artırdığımı öğrenince ne diyecek acaba..zaten vermeden devam etseydim yavrum sürekli ağlayıp üstüne bir de kilo kaybederdi herhalde..kötülük mü ediyorum aç kalınca saatlerce ağlıyor yavrum napim..vicdanıma diyemediklerimi buraya yazıyorum..kaç ay daha götürür bu sağınca en fazla 70 cc çıkaran tek meme acaba

Herşeyden önce sakin ol, bebeğe odaklan seni rahatsız eden şeyleri ertele biraz.
Emzirmeye yettiği kadar ver, yetmediği yerde bebek aç mı kalacak mecbur mama vereceğiz. Annem de bana çok kızıyor daha çok emzir daha çok sütün olur. Hemen pes edip sağıyorsun diyor ama çocuk emmiyor , sütüm yetmiyor da ayrıca. Bazen Anne bile olsa her konuşana moral bozmamak lazım. Mama vermek ilk tercih değil ama ne yapalım, o da bir seçenek . İçini rahat tut.
Göğüsleri olmayan kadınlar var, sütü hiç gelmeyenler var, ilaç kullanmak zorunda olan var, fizyolojik başka durumlardan hiç süt veremeyen var. Onların bebekleri de büyüyor.
Hamileyken bir haber okumuştum belki siz de denk gelmişsinizdir,okuduğumda da çok etkilenmiştim ama şuan sütüm azaldıkça aklıma geliyor, tüylerim ürperiyor : Suriyeli mülteci bir kadın Doğumdan sonra sütü pek gelmemiş mama alacak durumları da yokmuş, bir haftalık bebek açlıktan ağlaya ağlaya ölmüştü habere göre.
Allah kimseyi böyle çaresiz durumlara koymasın, sütüm bebeğimin her öğününe yetmese de takviye yapabilirim,yapabilirsiniz.

Bizim bebis de rahatsiz burun tikanikligi balgam yutmasina sebep oluyo ne kadar cekersem cekeyim mutlaka yuttugu oluyo o da istahsizliga ve mide bulantisina sebep oluyo cok ememiyo mama yi da cok yiyemiyo du gece bizimde cok zor gecti sabaha kadar inledi uyumadi kesik kesik uyudu

Sizi okuyunca kızımı ne kadar ince giydirdigimi farkettim ben gece özellikle ince pijama seciyorum ayaginda corap olmuyordu bu ara onu da giydiriyorum bazen de ayakli tulum giydiriyorum incecik .Muslin kumaşa da kundak yapıyorum ankara da yaşıyoruz bu arada bizde hava sert olur kızımı kalın giydirmeye alıştırmak istemiyorum Dr a sormuştum nasıl giydirecegimi şaşırıyorum bazen diye oda göğsünü elle sicaksa usumuyordur ona göre giydir dedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…