- 17 Kasım 2016
- 1.548
- 2.603
- 63
Anladm cnm.. ya bzm bi sıkıntı yok iyi kilo alırken birden az aldı bu ay.. şaşırdm. Hemşire hç mamadan söz etmedi deTugceilker bizde 450 gram almşız canım ishal olmuştu bebiş bi ay sonra bakcaz ona göre mama başlancak canım hemen hemen yakın kilolar üzülme az degil kilosu @bulut29 canım mamayla toparlar inşallah üzülme canları sagolsun
Bende bundan şüphelendim dedim acaba kilo alımımı yavaşladı artıkk..Bizde ilk ay 1kilo 2.ay 1.100 3.ay 500 gram aldik 500grama iyi dedi hem saglik ocagi hem kendi dokyorumuz bu aydan sonra 1kilo almasini bekleme dediler 4.ay bugun gittik 385gram almis ebe az dedi gunde 2kere mama ver dedi 62cm 5885 gram kilosu 35haftalik dogduk biz
Belkide artık kilo alımı yavaslıyo canım kızımdada olmustu 4. AydaAnladm cnm.. ya bzm bi sıkıntı yok iyi kilo alırken birden az aldı bu ay.. şaşırdm. Hemşire hç mamadan söz etmedi de
Emme reddini ben de yaşıyorum. Resmen istemiyor ağlıyor, ağlayınca maalesef ısrarlı davranmıyorum. Sütüm onu istediği kadar fışkırmıyor, o da küsmüş memeleri görmek istemiyor :) Daha çok sağmaya başladım. Böyle de zor sürekli sağ, biberon sterilize et, aktar. Birkaç sağmada ancak bir öğün çıkıyor.Bebegim eskisi kadar emmiyor.Agzinda pamukcuk oldu ondan mi,refluden mi,emzik aliskanligindan mi bilmiyorum.Belki hepsinin etkisi vardir.Cok fazla salya akitiyor.Dr a gitmekten bunaldim.C.ertesine yine randevu alacagim.Mide gazi yine cok fazla.Agzindan gaz cikarirken kusuyor.Ucuncu ayda kilo alimi azalirmis,bakalim bizde nasil olacak.
Artik oyuncu olmaya basladilar,gelistirici oyunlar,aktivitelerin zamani.Bazen eliyle emzigi tutup tesaduf agzina goturmeyi basariyor yapamazsa sinirlenip agliyor.Yalniz yuz ustu yatmayi sevmiyor, kafasini kaldirmiyor. Kucagimdayken dik tutuyor basini. Cogunluk tek kolumla tasiyorum.Basini dik tutunca tasimak daha kolay oluyor.Yuz ustu aglayana kadar koymaya basladim.O sekilde basini kaldirmasi kol kaslarinin gelisimi icin onemli.
Canım pamukçuk için jel falan kullanıyorsanız göğüs uçlarına da bol bol sürmeyi unutma.Bebegim eskisi kadar emmiyor.Agzinda pamukcuk oldu ondan mi,refluden mi,emzik aliskanligindan mi bilmiyorum.Belki hepsinin etkisi vardir.Cok fazla salya akitiyor.Dr a gitmekten bunaldim.C.ertesine yine randevu alacagim.Mide gazi yine cok fazla.Agzindan gaz cikarirken kusuyor.Ucuncu ayda kilo alimi azalirmis,bakalim bizde nasil olacak.
Artik oyuncu olmaya basladilar,gelistirici oyunlar,aktivitelerin zamani.Bazen eliyle emzigi tutup tesaduf agzina goturmeyi basariyor yapamazsa sinirlenip agliyor.Yalniz yuz ustu yatmayi sevmiyor, kafasini kaldirmiyor. Kucagimdayken dik tutuyor basini. Cogunluk tek kolumla tasiyorum.Basini dik tutunca tasimak daha kolay oluyor.Yuz ustu aglayana kadar koymaya basladim.O sekilde basini kaldirmasi kol kaslarinin gelisimi icin onemli.
Canım geçmiş olsun, dün geceyi atlatmışsınız artık birşey olmaz. Görünmez kaza işte, küvet içi aparatla daha rahat yıkayabilirsiniz.saol canm 3 aylık olduk ama 3 hafta erken dogdu gaz için nurse harvey surup kullanıyorum bır de kuzenım londradan gripe water dıye bı su gonderdı kolık bebekler ıcınmıs onun kzında ıse yaramıs onu da kullanıyorum arada ama pek ıse yaramadı insallah hep boyle surmez
canım sıkma canını 4 ayla birlikte ağlama krizleri geciyor inşallah sendede öyle olur kendileri ağızdan ve popişten rahatlıkla cıkartıyorlar..bizde 4ay gelene kadar her akiam bir ağlama krizi yasıyorduk x2 olarak rabbime şükür atlattık yavaş yavaş düzene girer..
birde örneğin benimkiler gece uykusuna 7/8/9 arası başlıyor ondan önce yıkadımmı cok rahat uykuya dalıyorlar dusta yoruluyorlarda mamayıda güzelce yiyip yatıyorlar birkaç gün böyle dene.artık gece uykusundan önce pijamalarını giydiriyorum kendi yataklaında yatıyorlar.ee yapcaz diyince anlıyorlar.uykuyu çağrıstıracak bir düzen tuturulmalı diye okudum gerçektende pijama battaniye gibi çağrıştırcak eşyalarla destekliyormuş.birde mama aptamil iyi kilo aldırıyor
canım neler yapıyorum uyuması ıcın dus aldırdıktan sonra bı 15 dakka uyuyor sonra uyanıyor insallah gazı gecer artık da duzene gırer yoksa hıcbıseyımızın duzenı yok ne uyku ne de beslenme masallah senın kuzularına mamayı da hipp kullanıyordum şimdi evolvia aldım kusuyor rezene cayı ıyı geldı mi sızınkılere ılk 6 ay anne sutu ya da mama dısında baska bırsey su veya bıtkı cayı önermıyorlar tehlıkelı dıye ben de oyuzden vermıyorun korktum doktorlar bıle herkes farklı seyler soyluyor acıkcasıcanım cok gazlı ağlamalı dönemlerde dr izniyle rezene çayı kullandık biz.benim dr piyasada gaz giderici olarak satılan tüm ürünlere para tuzağı geçirmez diyor tek rezeneye oda 30cc önermişti günde.bu bir süreç geçicek inşallah
kuzenim gripe water mucıze deyınce onu kullanmaya baslayınca baska damla almadık onu da az kullandık olmadı hatta sabaha kadar uyumamaya basladı vermedım artık sab simplexi alayım bır de çok sukur saglıklılar ama kolık bebek gercekten cok zor 2 aydır hıc uyuyamadım dıyebılırm gunduz de hep kucagımda artık tansıyonum dusuyor cıddı anlamda dedıgın gıbı laktoz mu doktora bır soralım tesekkur ederim canmBizimde kullanmadigimiz kalmadi,sub simplexi denedin mi,bana.basindan beri arkadaslarim onu soyledi,en son onu kullandik piyasadaki neredeyse tum damla.suruplardan sonra bizde ise yaradi,3 aylikti ayni seninki gibi 3 hafta erken dogdu ayni zamanlar yani..bir dene eger kullanmadiysan.o surubu duysaydim kesin alirdim daha once.cok sukur azaldi aglamalar,en azindan yirtinircasina aglamiyor artik..sicak tutuyosundur,elma yagini biliyorsundur zaten cok zor kolik Allah sabir versin canim..bir de laktazim diye bir damla.var,sut.sekerinj parcalayan laktaz enzimi,daha kolay sindirilmesini sagliyor.kolik bebeklerde de kullaniliyormus daha yeni ogrendim..biz laktoz intolerasindan suphelendigi icin doktor kullaniyoruz,sut urunleri diyeti de yapiyorum deneme.amacli su an..yesil bazen sari yesil sumuksu kakamiz vardi uzun zamandir.kilo alimi iyi diye kimse bir sey demedi.en son.gittigim.doktor kaka tahlili istedi,yani velhasil kelam doktoruna bir danis laktizmi:)
tesekkur ederim canm evet çok sukur dun geceyı atlattık zaten yıne uyumadı oyuzden takıp ettim küvet içi aparatı duymamıstım ona bakayım tek denemedıgımız sab simplex kalmıstı simdi de onu deneyelım ınsallah gececekCanım geçmiş olsun, dün geceyi atlatmışsınız artık birşey olmaz. Görünmez kaza işte, küvet içi aparatla daha rahat yıkayabilirsiniz.
Gaz için sav simplex denediniz mi? Biz çok faydasını gördük, korkumdan hala kullanıyorum
Canım biz de laktozsuz mamaya geçince çok rahat ettik bir de laktazim kullandımkuzenim gripe water mucıze deyınce onu kullanmaya baslayınca baska damla almadık onu da az kullandık olmadı hatta sabaha kadar uyumamaya basladı vermedım artık sab simplexi alayım bır de çok sukur saglıklılar ama kolık bebek gercekten cok zor 2 aydır hıc uyuyamadım dıyebılırm gunduz de hep kucagımda artık tansıyonum dusuyor cıddı anlamda dedıgın gıbı laktoz mu doktora bır soralım tesekkur ederim canm
Ben yazsam bu kadar olurdu :) benim kızım 44 cm 2570g doğdu canım. Şuan 3 aylık olduk doktor kontrolümüzden geldik bugün 57cm 6000g olmuş. Kilosu öne geçmiş, boyunda da hemen hemen yakalamış dedi. Doktorun tablosunda ortalam 58,5cm yazıyordu.Yani sıkıntı edecek birşey yok.her bebek aynı olmuyor zaten.İyi geceler kizlae benim kızim yeni 3 aylik oldu boyu 58 cm kilosu 6100 kg normal mi benimle ayni olan varsa paylaşabilir mi bana boyu az gibi geliyo da bu arada sezeryan olup göbegi kalan var mı benim hala gitmedi de
Biz 3.ay kontrolünde 65cm boy 6.2 kg olmuşuz.Kızlar 3.ayımızı doldurduk. Her ay 1 kg yda üzeri alan bebeğim bu ay 500 gr almış sadece. Sağlık ocağındki hemşire boyuda kilosuda iyi dedi ama bn takıntı yaptm . Sizde durumlar ne. 63 cm 6 bçk kg
Eger pijamasi inceyse ben de öyle yapıyorum ama kalın pijamasiysa tek giydiriyorum çorapla.. Çünkü bebişim sıcakta çok huzursuz oluyor ve izmir hala çoook sıcak benceIzmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur
Canım kızının boy ve kilosunun gidişatını kız persentil tablosundan bakarak anlayabilirsin. Önemli olan Doğum kilosuna göre aynı eğride devam etmesi, benim oğlan 3950 doğdu mesela 3 aylıkken 7.5 olması gerekiyor ama bu birçok bebeğe göre fazla. Yani kıyaslamamak gerekiyor. Göbek olayında ise kızımı sezaryen ile dünyaya getirdim hamile gibi göbeğim kaldı tam 1 yıl sonra indi tamamen korkmayın. Ama oğlum normal doğdu 1. Ayda çoğu gittiİyi geceler kizlae benim kızim yeni 3 aylik oldu boyu 58 cm kilosu 6100 kg normal mi benimle ayni olan varsa paylaşabilir mi bana boyu az gibi geliyo da bu arada sezeryan olup göbegi kalan var mı benim hala gitmedi de
Herşeyden önce sakin ol, bebeğe odaklan seni rahatsız eden şeyleri ertele biraz.Sütüm gittikçe azalıyor,bebeğim geceleri güzel emiyor gündüz 5 dk dan sonra ağlamaya başlıyor. Tek başınayım bebiş kucaktan inmiyor, sağamıyorum da..eşimden hayır yok misafir çocuğu sever gibi 10 dk tutuyor. Evde de huzur bi var bi yok zaten.Dinlenemediğim için de gelmiyor süt işte.. iyice biberoncu olduk..zaten tek meme emiyor öteki midesini bulandırıyor. Her emmeden sonra 60 cc takviye yapmaya başladım gündüzleri, geçen ay günde 1 kere verdim diye kes demişti doktor şimdi daha da artırdığımı öğrenince ne diyecek acaba..zaten vermeden devam etseydim yavrum sürekli ağlayıp üstüne bir de kilo kaybederdi herhalde..kötülük mü ediyorum aç kalınca saatlerce ağlıyor yavrum napim.. vicdanıma diyemediklerimi buraya yazıyorum..kaç ay daha götürür bu sağınca en fazla 70 cc çıkaran tek meme acaba
Bizim bebis de rahatsiz burun tikanikligi balgam yutmasina sebep oluyo ne kadar cekersem cekeyim mutlaka yuttugu oluyo o da istahsizliga ve mide bulantisina sebep oluyo cok ememiyo mama yi da cok yiyemiyo du gece bizimde cok zor gecti sabaha kadar inledi uyumadi kesik kesik uyuduBen 19:30 gibi hazırlıyorum cocukları 20:30gibi bebiş uyumus oluyodu sonra 11e kadar uyurdu emmeye kalkarsı 2aaatte bi sabah da 07:00uyanıs olurdu amma bi bagrsak enfeksionu gecirdik 2hafta önce sindide nezle düzen bozuldu dün gece sabaha kadar ayagımdaydı mesela hastalıklardan sonra tekrar düzen kurmakda zaman alıyo bizde böyle
Sizi okuyunca kızımı ne kadar ince giydirdigimi farkettim ben gece özellikle ince pijama seciyorum ayaginda corap olmuyordu bu ara onu da giydiriyorum bazen de ayakli tulum giydiriyorum incecik .Muslin kumaşa da kundak yapıyorum ankara da yaşıyoruz bu arada bizde hava sert olur kızımı kalın giydirmeye alıştırmak istemiyorum Dr a sormuştum nasıl giydirecegimi şaşırıyorum bazen diye oda göğsünü elle sicaksa usumuyordur ona göre giydir dedi:)Izmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?