Kesinlikle katılıyorum bizim Dr umuzda her gidisimizde doğum kilosunu ve boyunu baz alarak hesaplama yapıyor farka göre konuşuyor ben o yüzden hiç başkaları ile değerlendirme yapmadim göbeğim benimde var üstelik çok fazla doğum kilosu olmamasina rağmen :)Canım kızının boy ve kilosunun gidişatını kız persentil tablosundan bakarak anlayabilirsin. Önemli olan Doğum kilosuna göre aynı eğride devam etmesi, benim oğlan 3950 doğdu mesela 3 aylıkken 7.5 olması gerekiyor ama bu birçok bebeğe göre fazla. Yani kıyaslamamak gerekiyor. Göbek olayında ise kızımı sezaryen ile dünyaya getirdim hamile gibi göbeğim kaldı tam 1 yıl sonra indi tamamen korkmayın. Ama oğlum normal doğdu 1. Ayda çoğu gitti
Canım biz de laktozsuz mamaya geçince çok rahat ettik bir de laktazim kullandım
hangı mamayı kullanıyorsun canım? Kendını hıc suclama ben de senın gıbıyım bebegım kucAgımda hep demıstım eşim de cok bunalırsam ılgılenıyor evde oldugunda elınde bır tablet oyun oynuyor soyleyınce de kızıyor kavga edıyoruz artık bısey demıyorum yoruldum zaten bebek olunca aramız daha ıyı olacagına daha bı soguduk bırbırımızden neden anlamıyorum cınsellık bıle hala olmadı ben ıstedıgımden deıl zaten vaktım yok ama esımde ıstemıyor:/ ben de senın gıbı mama verıyorum cogunlukla dıye uzuluyordum ama neoldu smdı sutum az ve mamayı da almıyor sonuc alarak kılo da az alıyor bosver hem emzır hem ac kalmasın alıyorsa mama verSütüm gittikçe azalıyor,bebeğim geceleri güzel emiyor gündüz 5 dk dan sonra ağlamaya başlıyor. Tek başınayım bebiş kucaktan inmiyor, sağamıyorum da..eşimden hayır yok misafir çocuğu sever gibi 10 dk tutuyor. Evde de huzur bi var bi yok zaten.Dinlenemediğim için de gelmiyor süt işte.. iyice biberoncu olduk..zaten tek meme emiyor öteki midesini bulandırıyor. Her emmeden sonra 60 cc takviye yapmaya başladım gündüzleri, geçen ay günde 1 kere verdim diye kes demişti doktor şimdi daha da artırdığımı öğrenince ne diyecek acaba..zaten vermeden devam etseydim yavrum sürekli ağlayıp üstüne bir de kilo kaybederdi herhalde..kötülük mü ediyorum aç kalınca saatlerce ağlıyor yavrum napim.. vicdanıma diyemediklerimi buraya yazıyorum..kaç ay daha götürür bu sağınca en fazla 70 cc çıkaran tek meme acaba
boyle seylere cok uzuluyorum zaten duysusaldım ama anne olunca öok degısık oldum ben de bunu dusunuyordun sutu olmayanlar mama alamıyor neyapıyor o bebekler dıyorum olceklermı otuurp aglıyorum yazık deılmı o bebeklere hasta oldu burnunu temızlıyoruz temızlemeyenler alamayanlar neyapıyor doktora goturemeyenler bebegımın uzerıne tıtredıkce annelıgın nekadar zor oldugunu anladım bence bakamycaklarsa dunyaya o bebekler gelmemeliHerşeyden önce sakin ol, bebeğe odaklan seni rahatsız eden şeyleri ertele biraz.
Emzirmeye yettiği kadar ver, yetmediği yerde bebek aç mı kalacak mecbur mama vereceğiz. Annem de bana çok kızıyor daha çok emzir daha çok sütün olur. Hemen pes edip sağıyorsun diyor ama çocuk emmiyor , sütüm yetmiyor da ayrıca. Bazen Anne bile olsa her konuşana moral bozmamak lazım. Mama vermek ilk tercih değil ama ne yapalım, o da bir seçenek . İçini rahat tut.
Göğüsleri olmayan kadınlar var, sütü hiç gelmeyenler var, ilaç kullanmak zorunda olan var, fizyolojik başka durumlardan hiç süt veremeyen var. Onların bebekleri de büyüyor.
Hamileyken bir haber okumuştum belki siz de denk gelmişsinizdir,okuduğumda da çok etkilenmiştim ama şuan sütüm azaldıkça aklıma geliyor, tüylerim ürperiyor : Suriyeli mülteci bir kadın Doğumdan sonra sütü pek gelmemiş mama alacak durumları da yokmuş, bir haftalık bebek açlıktan ağlaya ağlaya ölmüştü habere göre.
Allah kimseyi böyle çaresiz durumlara koymasın, sütüm bebeğimin her öğününe yetmese de takviye yapabilirim,yapabilirsiniz.
Saolasın desteğin için, ne bileyim çok üzülüyorumHerşeyden önce sakin ol, bebeğe odaklan seni rahatsız eden şeyleri ertele biraz.
Emzirmeye yettiği kadar ver, yetmediği yerde bebek aç mı kalacak mecbur mama vereceğiz. Annem de bana çok kızıyor daha çok emzir daha çok sütün olur. Hemen pes edip sağıyorsun diyor ama çocuk emmiyor , sütüm yetmiyor da ayrıca. Bazen Anne bile olsa her konuşana moral bozmamak lazım. Mama vermek ilk tercih değil ama ne yapalım, o da bir seçenek . İçini rahat tut.
Göğüsleri olmayan kadınlar var, sütü hiç gelmeyenler var, ilaç kullanmak zorunda olan var, fizyolojik başka durumlardan hiç süt veremeyen var. Onların bebekleri de büyüyor.
Hamileyken bir haber okumuştum belki siz de denk gelmişsinizdir,okuduğumda da çok etkilenmiştim ama şuan sütüm azaldıkça aklıma geliyor, tüylerim ürperiyor : Suriyeli mülteci bir kadın Doğumdan sonra sütü pek gelmemiş mama alacak durumları da yokmuş, bir haftalık bebek açlıktan ağlaya ağlaya ölmüştü habere göre.
Allah kimseyi böyle çaresiz durumlara koymasın, sütüm bebeğimin her öğününe yetmese de takviye yapabilirim,yapabilirsiniz.
Bebelac lactoz free mama, dr demeden kendim araştırıp kullanmıştım.hangı mamayı kullanıyorsun canım? Kendını hıc suclama ben de senın gıbıyım bebegım kucAgımda hep demıstım eşim de cok bunalırsam ılgılenıyor evde oldugunda elınde bır tablet oyun oynuyor soyleyınce de kızıyor kavga edıyoruz artık bısey demıyorum yoruldum zaten bebek olunca aramız daha ıyı olacagına daha bı soguduk bırbırımızden neden anlamıyorum cınsellık bıle hala olmadı ben ıstedıgımden deıl zaten vaktım yok ama esımde ıstemıyor:/ ben de senın gıbı mama verıyorum cogunlukla dıye uzuluyordum ama neoldu smdı sutum az ve mamayı da almıyor sonuc alarak kılo da az alıyor bosver hem emzır hem ac kalmasın alıyorsa mama ver
Bizde de ilk zamanlar emme de sıkıntı olmuştu ve günde 3 kez mama vermek zorunda kalmıştım. Bebeğim sürekli emmek istiyordu ve süt az gelince meme de ağlıyordu. Ama ben sürekli tekrar tekrar denedim. Pes etmedim. Çevremdekiler hep aç bu çocuk dediler mama için ağlıyor dediler, doktor yeterli kilo almamış mama ver dedi. Bense mama vermeden önce sakinleştirip hep meme verdim. Doktorumu değiştirdim. Sürekli emdiği için sonra süt çoğaldı. Şimdi o kadar çokki içerken yetişemiyor. Yani canım sen sürekli teklif etmeyi bırakma. Sakinleştiği zamanlarda hep vermeyi dene. Moralini yüksek tut. Süt artacaktır.Sütüm gittikçe azalıyor,bebeğim geceleri güzel emiyor gündüz 5 dk dan sonra ağlamaya başlıyor. Tek başınayım bebiş kucaktan inmiyor, sağamıyorum da..eşimden hayır yok misafir çocuğu sever gibi 10 dk tutuyor. Evde de huzur bi var bi yok zaten.Dinlenemediğim için de gelmiyor süt işte.. iyice biberoncu olduk..zaten tek meme emiyor öteki midesini bulandırıyor. Her emmeden sonra 60 cc takviye yapmaya başladım gündüzleri, geçen ay günde 1 kere verdim diye kes demişti doktor şimdi daha da artırdığımı öğrenince ne diyecek acaba..zaten vermeden devam etseydim yavrum sürekli ağlayıp üstüne bir de kilo kaybederdi herhalde..kötülük mü ediyorum aç kalınca saatlerce ağlıyor yavrum napim.. vicdanıma diyemediklerimi buraya yazıyorum..kaç ay daha götürür bu sağınca en fazla 70 cc çıkaran tek meme acaba
Gecmis olsun canim geniz akintisidir oda bulanti yapip kusturuyo bizimde öyleydi dr bize 3gün kullanilcak bi spray verdi o kadar bide serumla acacaksin dedi ilk günkü kadar degil cok sükür ama tikaniklik var acmaya devamBizim bebis de rahatsiz burun tikanikligi balgam yutmasina sebep oluyo ne kadar cekersem cekeyim mutlaka yuttugu oluyo o da istahsizliga ve mide bulantisina sebep oluyo cok ememiyo mama yi da cok yiyemiyo du gece bizimde cok zor gecti sabaha kadar inledi uyumadi kesik kesik uyudu
İnşAllah..sütü artırmak için yaptığın başka bişey var mı?Bizde de ilk zamanlar emme de sıkıntı olmuştu ve günde 3 kez mama vermek zorunda kalmıştım. Bebeğim sürekli emmek istiyordu ve süt az gelince meme de ağlıyordu. Ama ben sürekli tekrar tekrar denedim. Pes etmedim. Çevremdekiler hep aç bu çocuk dediler mama için ağlıyor dediler, doktor yeterli kilo almamış mama ver dedi. Bense mama vermeden önce sakinleştirip hep meme verdim. Doktorumu değiştirdim. Sürekli emdiği için sonra süt çoğaldı. Şimdi o kadar çokki içerken yetişemiyor. Yani canım sen sürekli teklif etmeyi bırakma. Sakinleştiği zamanlarda hep vermeyi dene. Moralini yüksek tut. Süt artacaktır.
Canim ben emzirme kampini 5 gün denedim. Kayinvalidemde kaliyodum. Geceleri bebegimide aldilar onlar bakti sagolsun. Ve o 5 gün bebegim viyak viyak bagirirken ben gidip uyudum. Dusunsene o nasil bir vicdan muhasebesi sirf sutum olsun diye gittim uyudum.. sonuc kucakta degil hicbir sekilde durmadan aglayan bebegim, gece gunduz uykulari sadece 15er dkyi gecmiyodu, gunumuz nerdeyse tamamen memede geciyordu artik acliktan memede uyuyormuş. Kaka yapamiyo ondan agliyo diye 3. Gun lavman yaptirdik. Disari cikinca uyuyo diye disarda gezdirdik.. 5. Gun yine kaka yapamadi diye goturduk ki bagirsak bos dedi doktor. Tartiya bi koydu ki kilo kaybetmeye baslamis. Eve gelince hemen mama yaptik daha o gece kakasini da yapti derin derin uyudu. Yani olacagi yoksa olmuyo işte ne yapalim mamayla buyusun saglikli olsunSaolasın desteğin için, ne bileyim çok üzülüyorumelimden geleni yapmamış hissediyorum. Emzirme notları okudum. Emzirme kampından bahsediyor. 3 gün emzir uyu emzir uyu diye ama bunu yapmak ne mümkün, kim bizimle 3 gün kalır veya bebeğimi başkasına bırakıp nasıl rahat uyurum en azından şu an psikolojim kaldırmaz
Canim dr pamukcuk oldugu icin zor emiyor dedi.Bir surup vermisti,fayda etmedi.Damaga yayilmis.Karbonatli suyla kazi dedi.Guc uygulayacakmisim.Cani acimaz dedi.Esimi bekliyorum.Nasil yapacagim ya.Gogus ucumu ne yapsam acaba?Dr bisi demedi.Her gun dus aliyorum ama o mantar gogus uclarimda kalir mi?Her emmeden once goguslerimi yikasam?Karbonat mi sursem?Emzikleri kaynatirssm mantar kalmaz sanirim.Emme reddini ben de yaşıyorum. Resmen istemiyor ağlıyor, ağlayınca maalesef ısrarlı davranmıyorum. Sütüm onu istediği kadar fışkırmıyor, o da küsmüş memeleri görmek istemiyor :) Daha çok sağmaya başladım. Böyle de zor sürekli sağ, biberon sterilize et, aktar. Birkaç sağmada ancak bir öğün çıkıyor.
Dertli başımCanım fışkırarak kusma bizde de oluyordu, çok içtiği için oluyor bence. Artık gündüz öğünlerini onun istediği kadar vermiyorum. 130 ml den sonra çaktırmadan emzikle yer değiştiriyorum . Farketmezse öyle gaz çıkarmaya geçiyoruz farkederse her 5-10 ml de bir çekip yine emzik numarasını deniyorum. Sabah 6 da bir öğünümüz var ona hep 180 ml mama hazırlıyorum ,çok aç oluyor genelde 165-170 i bitiriyor. O gazla beraber foşurt diye kusmalar geçti neyseki. Senin civciv de bol bol içip ondan öyle kusuyor olmasın?
Bizim doktor gündüz de yüzüstü yatırın egzersiz yapsın diyor. Gündüz çocuk zaten ya ana kucağında, ya maxicoside ya da bebek arabasında. Bazen bir 5 dakika yüz üstü bırakayım diyorum kafayı kaldırıp etrafa bakıyor beni görünce mızırdanıyor beni al burdan diye :) gece Yüz üstü yatmayı sevdiği için kafamız yuvarlak ama vakumdan kalma hematom tam gitmedi hala.
Canim bana incir cok sut yapmisti ara ara azalma oluyor mama takviyesi yap sutun olmadikca ama once emzir sonra mama ver emzirmeden sonra aksatmadan su ic zamanini gecirme streste yapma ya sutum biterse diye azaldigi donemler olabilir diye dusun 7 8 incir kurusu yiyordum baya sut yapmisti banaSütüm gittikçe azalıyor,bebeğim geceleri güzel emiyor gündüz 5 dk dan sonra ağlamaya başlıyor. Tek başınayım bebiş kucaktan inmiyor, sağamıyorum da..eşimden hayır yok misafir çocuğu sever gibi 10 dk tutuyor. Evde de huzur bi var bi yok zaten.Dinlenemediğim için de gelmiyor süt işte.. iyice biberoncu olduk..zaten tek meme emiyor öteki midesini bulandırıyor. Her emmeden sonra 60 cc takviye yapmaya başladım gündüzleri, geçen ay günde 1 kere verdim diye kes demişti doktor şimdi daha da artırdığımı öğrenince ne diyecek acaba..zaten vermeden devam etseydim yavrum sürekli ağlayıp üstüne bir de kilo kaybederdi herhalde..kötülük mü ediyorum aç kalınca saatlerce ağlıyor yavrum napim.. vicdanıma diyemediklerimi buraya yazıyorum..kaç ay daha götürür bu sağınca en fazla 70 cc çıkaran tek meme acaba
Agzindaki pamukcuk icin karbonatli suyla silebilirsin canim bi de mikostatin diye bi sivi var onu slkabilirsin agzina bu arada bizim de agiz gazimiz cok usuttuk ama mideyi ondan oldu bi de cok istahsiziz ben de kafayi ondan yicem zaten az kilo almis dedi doktor simdi bi de usuttu hic yemiyo yerse de kusuyo off ne zormusBebegim eskisi kadar emmiyor.Agzinda pamukcuk oldu ondan mi,refluden mi,emzik aliskanligindan mi bilmiyorum.Belki hepsinin etkisi vardir.Cok fazla salya akitiyor.Dr a gitmekten bunaldim.C.ertesine yine randevu alacagim.Mide gazi yine cok fazla.Agzindan gaz cikarirken kusuyor.Ucuncu ayda kilo alimi azalirmis,bakalim bizde nasil olacak.
Artik oyuncu olmaya basladilar,gelistirici oyunlar,aktivitelerin zamani.Bazen eliyle emzigi tutup tesaduf agzina goturmeyi basariyor yapamazsa sinirlenip agliyor.Yalniz yuz ustu yatmayi sevmiyor, kafasini kaldirmiyor. Kucagimdayken dik tutuyor basini. Cogunluk tek kolumla tasiyorum.Basini dik tutunca tasimak daha kolay oluyor.Yuz ustu aglayana kadar koymaya basladim.O sekilde basini kaldirmasi kol kaslarinin gelisimi icin onemli.
Hadi ya yaramama durumu da var kampın demek, yavrum ya aç kalmasın tabiCanim ben emzirme kampini 5 gün denedim. Kayinvalidemde kaliyodum. Geceleri bebegimide aldilar onlar bakti sagolsun. Ve o 5 gün bebegim viyak viyak bagirirken ben gidip uyudum. Dusunsene o nasil bir vicdan muhasebesi sirf sutum olsun diye gittim uyudum.. sonuc kucakta degil hicbir sekilde durmadan aglayan bebegim, gece gunduz uykulari sadece 15er dkyi gecmiyodu, gunumuz nerdeyse tamamen memede geciyordu artik acliktan memede uyuyormuş. Kaka yapamiyo ondan agliyo diye 3. Gun lavman yaptirdik. Disari cikinca uyuyo diye disarda gezdirdik.. 5. Gun yine kaka yapamadi diye goturduk ki bagirsak bos dedi doktor. Tartiya bi koydu ki kilo kaybetmeye baslamis. Eve gelince hemen mama yaptik daha o gece kakasini da yapti derin derin uyudu. Yani olacagi yoksa olmuyo işte ne yapalim mamayla buyusun saglikli olsun
Kuru incir bana kaşıntı yapıyor ama yine 2 tane yiyeyim hiç yoktan iyidir saolasın kuzumCanim bana incir cok sut yapmisti ara ara azalma oluyor mama takviyesi yap sutun olmadikca ama once emzir sonra mama ver emzirmeden sonra aksatmadan su ic zamanini gecirme streste yapma ya sutum biterse diye azaldigi donemler olabilir diye dusun 7 8 incir kurusu yiyordum baya sut yapmisti bana
Valla humana filan da içmiştim, vitamoms içiyorum ama o süt artırıyor mu bilmiyorum vitamin desteği için içiyorum, diğer şeyler bebeğe gaz yapıyor içecek bulamıyorum.hepsinden çok bebeğin emmesi artırıyor, 5 er dk da olsa sakin olduğu zamanlarda vermeye çalış. Ben saatlerce memede kaldığımı hatırlıyorum. Alıp 5 dk sonra ağlıyordu.Bırakınca yine ağlıyordu belim kopuyordu artık oturmaktanİnşAllah..sütü artırmak için yaptığın başka bişey var mı?
Canım şurup ve karbonatlı su denemedim.Bize bir set yazmıştı ebe, kullandık. Ağızda varsa popoda da olabilir önlem alalım demişti. Kutuda bir popo için krem bir de ağız için jel vardı. Candida çok yayılmacı göğüs uçlarıma emzirmeden önce, emziklere ağzına verirken jeli sürdüm. Yanak içlerini Kulak çubuğu ile temizlemiştim. Kulak çubuğu ile nazikçe süründürebilirsin damağına. Jel verseymiş keşke tadı da güzel heralde bizimki hüptüre hüptüre yiyordu.Canim dr pamukcuk oldugu icin zor emiyor dedi.Bir surup vermisti,fayda etmedi.Damaga yayilmis.Karbonatli suyla kazi dedi.Guc uygulayacakmisim.Cani acimaz dedi.Esimi bekliyorum.Nasil yapacagim ya.Gogus ucumu ne yapsam acaba?Dr bisi demedi.Her gun dus aliyorum ama o mantar gogus uclarimda kalir mi?Her emmeden once goguslerimi yikasam?Karbonat mi sursem?Emzikleri kaynatirssm mantar kalmaz sanirim.
Dr da peynir kesigi gibi kusuyor fazla beslenmekten,o doydugunu bilmiyor dedi.7,8 dakika emmesine normal guclendi cekiyor diyor.Biberonla 50-60 cc sut yeterli cok besleme dedi.O kisma inanamadim daha yeni doganken o kadar aliyirdu.Besledikten sonra 10 dakika yatir kusmasin.Sonra gazini cikar dedi.4 aydan sonra devam ederse bazi testler yapilacakmis.
Kac cc aliyor takip edemiyorum emdigi icin.85. gunde 6760 gr olmus.9 gunde 240 gr almis.3 aylik 850 gr falan alir sanirim.Eskiye gore kilo alimi azaldi.Dr normal dedi.Buradaki bircok kisinin de kilo alimi azalmisti.
Benim sezgilerim ise cocukta besin alerjisi oldugunu soyluyor.Esimi alerji druna ikna edemedim.Isleri yogun dr a gitmekten o da sıkıldi.Kesin tani konulmadi ama o kati diyete geri donecegim.Kv donerse birlikte gideriz aletji druna.Bir de sanki emzik pamukcugu artirdi.Pamukcugun olmasiyla emzige asiri duskunluk ayni zamana denk geldi.
Sen de mi vakumla dogum yaptin.Ben kendimi zor toparladim keske sezeryan olsaydim dedim.36 no ayaklarim fil ayagi gibi olmustu.Alt kisim acayip sisti.Bir de agrim olduguna kimseyi inandiramadim .Normal dogum yaptin agrin olmaz,iyisin iyisin diyorlar.
Evet canim artik 500 grami normal kabul ediyorlarBende bundan şüphelendim dedim acaba kilo alımımı yavaşladı artıkk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?