Ben şuan bizimkinin kilosunu bilemiyorum, 3.ay kontrolünde göreceğim. Eşimin yiğenleri genelde şişman, o yüzden kontrollü gitmek istiyorum. Bizim bebeğin kemikleri iri sanırım. Öyle çok etli değil ama iri duruyor.Canim dr pamukcuk oldugu icin zor emiyor dedi.Bir surup vermisti,fayda etmedi.Damaga yayilmis.Karbonatli suyla kazi dedi.Guc uygulayacakmisim.Cani acimaz dedi.Esimi bekliyorum.Nasil yapacagim ya.Gogus ucumu ne yapsam acaba?Dr bisi demedi.Her gun dus aliyorum ama o mantar gogus uclarimda kalir mi?Her emmeden once goguslerimi yikasam?Karbonat mi sursem?Emzikleri kaynatirssm mantar kalmaz sanirim.
Dr da peynir kesigi gibi kusuyor fazla beslenmekten,o doydugunu bilmiyor dedi.7,8 dakika emmesine normal guclendi cekiyor diyor.Biberonla 50-60 cc sut yeterli cok besleme dedi.O kisma inanamadim daha yeni doganken o kadar aliyirdu.Besledikten sonra 10 dakika yatir kusmasin.Sonra gazini cikar dedi.4 aydan sonra devam ederse bazi testler yapilacakmis.
Kac cc aliyor takip edemiyorum emdigi icin.85. gunde 6760 gr olmus.9 gunde 240 gr almis.3 aylik 850 gr falan alir sanirim.Eskiye gore kilo alimi azaldi.Dr normal dedi.Buradaki bircok kisinin de kilo alimi azalmisti.
Benim sezgilerim ise cocukta besin alerjisi oldugunu soyluyor.Esimi alerji druna ikna edemedim.Isleri yogun dr a gitmekten o da sıkıldi.Kesin tani konulmadi ama o kati diyete geri donecegim.Kv donerse birlikte gideriz aletji druna.Bir de sanki emzik pamukcugu artirdi.Pamukcugun olmasiyla emzige asiri duskunluk ayni zamana denk geldi.
Sen de mi vakumla dogum yaptin.Ben kendimi zor toparladim keske sezeryan olsaydim dedim.36 no ayaklarim fil ayagi gibi olmustu.Alt kisim acayip sisti.Bir de agrim olduguna kimseyi inandiramadim .Normal dogum yaptin agrin olmaz,iyisin iyisin diyorlar.
Pamukcugu kazi dedi.Sen yaptin mi?Karbonatli tulbentle sildim cikmadi.Gunde kac kez yapmak lazim.Surubu da kullaniyorum.Cok zor canim.Psikolojisi zayifliyor insanin.Mama mi vereceksin kilo almasi icin?Agzindaki pamukcuk icin karbonatli suyla silebilirsin canim bi de mikostatin diye bi sivi var onu slkabilirsin agzina bu arada bizim de agiz gazimiz cok usuttuk ama mideyi ondan oldu bi de cok istahsiziz ben de kafayi ondan yicem zaten az kilo almis dedi doktor simdi bi de usuttu hic yemiyo yerse de kusuyo off ne zormus
O enfeksiyonu nasil kapmissin ya.Enfeksiyondan sonra iyi toparlamissin.Bende hem vakum hem kesi var.Iki dikisim var.Masallah ogluna canim.Bizim fiziksel gelisimimiz iyi.Alti ayliklarla fiziksel olarak bir fark goremiyorum soyle bir bakinca.Sisman degil iri yapili.Iyi ki de oyle asiri evhamli bir annesi var.Su pamukcugu nasil halledecegim bilmiyorum.Dr kazi diyor.Cani acir diye korkuyorum bastiramiyorum.Esime sen yap diyorum panik yapiyor.O benden daha fena.Agliyorum stresten ya.Annemi cagiracagim son care.Kendime kiziyorum genc yasta anne olup guclu bur sekilde bunlarin icinden cikanlar var.Ben dagiliyorum ufacik biseyde.Buradan bakinca sen tek basina iyi idare ediyorsun.Tabi yasayan bilir.Ben şuan bizimkinin kilosunu bilemiyorum, 3.ay kontrolünde göreceğim. Eşimin yiğenleri genelde şişman, o yüzden kontrollü gitmek istiyorum. Bizim bebeğin kemikleri iri sanırım. Öyle çok etli değil ama iri duruyor.
Ben maalesef vakumla Doğum yapamadımÇektiler çektiler ama çıkmadı koca kafalı civcivim. Strese de girdi mecbur kesi attılar. Ama ben yine de memnunum normal Doğumdan,rahime enfeksiyon bulaştırmasalardı tüm o sancılara değerdi, sonrasında çabuk toparladım çünkü.
Canım benm kızımdada pamukcuk oldu dilinde ve dudaklarında vardıO enfeksiyonu nasil kapmissin ya.Enfeksiyondan sonra iyi toparlamissin.Bende hem vakum hem kesi var.Iki dikisim var.Masallah ogluna canim.Bizim fiziksel gelisimimiz iyi.Alti ayliklarla fiziksel olarak bir fark goremiyorum soyle bir bakinca.Sisman degil iri yapili.Iyi ki de oyle asiri evhamli bir annesi var.Su pamukcugu nasil halledecegim bilmiyorum.Dr kazi diyor.Cani acir diye korkuyorum bastiramiyorum.Esime sen yap diyorum panik yapiyor.O benden daha fena.Agliyorum stresten ya.Annemi cagiracagim son care.Kendime kiziyorum genc yasta anne olup guclu bur sekilde bunlarin icinden cikanlar var.Ben dagiliyorum ufacik biseyde.Buradan bakinca sen tek basina iyi idare ediyorsun.Tabi yasayan bilir.
Ikı corap alta pijama ustunede uzun kollu badi ve örme yeleklerden gıydırıyorum gecede muslin battanıye ve ustune uyku seti yorganı serıyorumIzmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur
Malesf meme reddi bizde de var ıkı haftadr mama verıyorum stresten onun aglamasndan sutum azaldı sadece gece uyanınca ve sabah emıyor memeyiBizde meme reddi yasiyoruz dun de vardi bugun daha da artti.gunduz cocuk emme pozisyonuna gelince kendini geriye atiyor kiyameti kopariyor.ayakta su bu farketmez bir tek uzerine dogru egilerek verebildim bir kez o yatarken,o kadar uzuldum doldum ki biraz once uyku arasinda aldi memeyi hungur hungur agladim.sikayet ettigim ya da zoruma giden zamanlar geldi aklima kendime kizdiminsallah gecicidir
Malesf meme reddi bizde de var ıkı haftadr mama verıyorum stresten onun aglamasndan sutum azaldı sadece gece uyanınca ve sabah emıyor memeyi
İnş gecerde sütüm azaldı napıcam bilmıyorumTez zamanda gecer umarim hepimizinki
Kaç dikiş var ben bilmiyorum bazılarını hissetmiştim dikerken, içim gidiyor hatırladıkça .Ben owww dedikçe Uyuşturursam şişer, istemiyorum falan dedi bok böcüğü doktorum.O enfeksiyonu nasil kapmissin ya.Enfeksiyondan sonra iyi toparlamissin.Bende hem vakum hem kesi var.Iki dikisim var.Masallah ogluna canim.Bizim fiziksel gelisimimiz iyi.Alti ayliklarla fiziksel olarak bir fark goremiyorum soyle bir bakinca.Sisman degil iri yapili.Iyi ki de oyle asiri evhamli bir annesi var.Su pamukcugu nasil halledecegim bilmiyorum.Dr kazi diyor.Cani acir diye korkuyorum bastiramiyorum.Esime sen yap diyorum panik yapiyor.O benden daha fena.Agliyorum stresten ya.Annemi cagiracagim son care.Kendime kiziyorum genc yasta anne olup guclu bur sekilde bunlarin icinden cikanlar var.Ben dagiliyorum ufacik biseyde.Buradan bakinca sen tek basina iyi idare ediyorsun.Tabi yasayan bilir.
evet canım kuvez dr umuz yeni doğan dumuz önermişti bende korkarak vermiştim ama binebze rahatlamıstı.tabi içine sinmiyorsa verme boşver az daha sabır büyüdükçe huysuzluğu gidiyor inşallah yoluna girer seninde ben mama kullandığım için su ihtiyacını karsılıyormus zaten.biz hep aptamil kullandık bi ara konformil aldım kız cok ağlıyor diye ondada kilo almıyormus bebekler ama o dönem ağlamıyordu en azından.tek çaremiz zaman :)canım neler yapıyorum uyuması ıcın dus aldırdıktan sonra bı 15 dakka uyuyor sonra uyanıyor insallah gazı gecer artık da duzene gırer yoksa hıcbıseyımızın duzenı yok ne uyku ne de beslenme masallah senın kuzularına mamayı da hipp kullanıyordum şimdi evolvia aldım kusuyor rezene cayı ıyı geldı mi sızınkılere ılk 6 ay anne sutu ya da mama dısında baska bırsey su veya bıtkı cayı önermıyorlar tehlıkelı dıye ben de oyuzden vermıyorun korktum doktorlar bıle herkes farklı seyler soyluyor acıkcası
canım ben gündüz uzun kol alttan cıtcıtlı badi altına ayaklı alt.birde penye yada miflon yelek giydiriyorum bazen klima acıyorum özellikle sabah ve banyodan sonra.gecede pijamalarını giydiriyorum yine bir yelek..Izmir de yaşayan anneler gündüz ve gece nasil giydiriyorsunuz bebisler.erkwkler cok sıcağı sevmez derler .mesela patikli pantolon üzerin e bir pantolon daha bildiriyorum bazen acaba kalın mi bunaliyormudur
Bebelac lactoz
ben gunduz corap ayaklı alt ustune uzun kollu çıtçıtlı ve ustune ınce penye badi gıydırıyorum uyuyup kalkarsa gunduz yelek gece de yıne aynı sekıl gıydırıp ustune tulum gıydıırıyorum ıcı kalın degıl terletmıyor battanıye ortuyorum onun ustune de sabahları ama battanıyeyı atıyo benımkı cok hareketlı sabahları cok soguyor klımada acıyorum bazen dogalgazımız hala yanmadı merkezı olmasa onu da acarım fazla mı yapıyorm acaba ızmıre pek alıskın deılım de ben..haftaya ankaraya gıdıcem orda hava cok sogudu asıl ozaman nasıl gıydırcem hava deısıklıgınden ankarada olanlar??canım ben gündüz uzun kol alttan cıtcıtlı badi altına ayaklı alt.birde penye yada miflon yelek giydiriyorum bazen klima acıyorum özellikle sabah ve banyodan sonra.gecede pijamalarını giydiriyorum yine bir yelek..
benide düşündüren ne örtüyorsunuz.polar ince battaniye üzerine örgü battaniye örtüyorum.bugun uyku setinin yorganınıda örttüm ama aldım suan fazlamı oldu diye
sizler nasıl örtüyorsunuz üstlerini ay bide eldiven takıyorum gözlerine götürüyorlar elleriini :)))
Bana göre de baya ince canin sizin bende ankaradayim 2corap 2pijAma üstüde icine yarim kol badi üstüne uzun kollusu yelek de ihmal etmiyorum artik her kalkisinda bazen 3corap bile oluyo cok gazli ne giydircem bilemedimSizi okuyunca kızımı ne kadar ince giydirdigimi farkettim ben gece özellikle ince pijama seciyorum ayaginda corap olmuyordu bu ara onu da giydiriyorum bazen de ayakli tulum giydiriyorum incecik .Muslin kumaşa da kundak yapıyorum ankara da yaşıyoruz bu arada bizde hava sert olur kızımı kalın giydirmeye alıştırmak istemiyorum Dr a sormuştum nasıl giydirecegimi şaşırıyorum bazen diye oda göğsünü elle sicaksa usumuyordur ona göre giydir dedi:)
Dimi ya sürekli memede bizim kız diye millete anlatıp dururdumBizde meme reddi yasiyoruz dun de vardi bugun daha da artti.gunduz cocuk emme pozisyonuna gelince kendini geriye atiyor kiyameti kopariyor.ayakta su bu farketmez bir tek uzerine dogru egilerek verebildim bir kez o yatarken,o kadar uzuldum doldum ki biraz once uyku arasinda aldi memeyi hungur hungur agladim.sikayet ettigim ya da zoruma giden zamanlar geldi aklima kendime kizdiminsallah gecicidir
Canim cok kalın değil mi bu kez de terler ve yine gazı olur bence dikkat et bizde de gaz var bugün Dr a gitmiştik kontrole oda ısısı 22 yi dereceyi geçmesin dedi ne kadar kalın giyinip uyursa kalktığında bi okadar daha kalın giymesi gerekecek yine de tabiki bebeğinin durumuna göre en iyi sen bilirsinBana göre de baya ince canin sizin bende ankaradayim 2corap 2pijAma üstüde icine yarim kol badi üstüne uzun kollusu yelek de ihmal etmiyorum artik her kalkisinda bazen 3corap bile oluyo cok gazli ne giydircem bilemedim
Bende gece uyku setinin yorgani var yani benim yorganim biz birlikte uyuyoruz kızımla:) ellerini örtme canım eldiven giydirme bol bol tırnak kes eller onların gözleriymis bu şekilde tanıyorlar mis çevrelerini güven problemi oluyormuş eldivenle ben hiç giydirmiyorum yoksa benim kızım cadı biraz elleri ya yüzünde ya sacinda :) bende hep kesiyorum tirnaklaricanım ben gündüz uzun kol alttan cıtcıtlı badi altına ayaklı alt.birde penye yada miflon yelek giydiriyorum bazen klima acıyorum özellikle sabah ve banyodan sonra.gecede pijamalarını giydiriyorum yine bir yelek..
benide düşündüren ne örtüyorsunuz.polar ince battaniye üzerine örgü battaniye örtüyorum.bugun uyku setinin yorganınıda örttüm ama aldım suan fazlamı oldu diye
sizler nasıl örtüyorsunuz üstlerini ay bide eldiven takıyorum gözlerine götürüyorlar elleriini :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?