- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
hayirli aksamlar kizlar zaman ne cabuk geciyor gecen sene bugun ogrenmistim erken gebelik testiyle cok silikti kostur kostur acilde kan vermiştim daha deger 8.41 falandi hepimizin telasi vardi deger artiyormu kese olustumu ne cok degisti simdi kucagimizdalar 5 gun sonra 5 aylik olucaz ben hala inanamiyorum hala benimmi diyorum ust uste yasanilan stresli hamilelikler dogumlar kizima uzun uzun bakamıyorum ilk kizimin yuzu geliyor gozumunun onune engel olamiyorum gözyaşlarima biliyorum o en guzel yerde bazen cok gulup mutlu oldugumda diyorum unuttunmu onu hayatina devam ediyosun diye o aci hic gecmiyor sadece onla yasamayi ogreniyorsun geriye bakincada bukadar seyi benmi yasamisim diyorum aksam aksam duygulandim yine icimi dokmek istedim
16 kg almıştım hamileyken. 9 kg hemen gitti gerisi duruyordu 2 aydır. Kızımın vücudunda kızarıklıklar oluyor, doktor süt ürünlerini yasakladı. Et ürünleri capraz alerjen otomatikman yiyemiyorum. Paketli gıdalarda hemen hemen hepsinde süt ürünü var yiyemiyorum. Alerji gecmeyince domates ve yumurtayı da cıkardım. Allahım yicek bişey kalmadı geriye resmen otçul bir hayat sürüyorumve kilo vermeye basladım. Ama hala ara ara kızarıklıklar oluyor napıcağımı şaşırdım
Benim.kızım da bu şekilde uyuyor ama sizden tek farkım belki kızım uyanmaz diye ben 1.5 saatte bir alarm kuruyorum gece beslenmesi çok önemli kızım gündüzleri çok emmiyor bu ara bronsiolit olmuş hırıltısi var huzursuz hergün uykusuz ve yorgunum ama tam gaz devam :)Aynı durumdayız.ilk uyuyunca 3 saat falan uyuyor sonra saat başı.zaten emzir yatır uykuya dalamadigim oluyor.ne yapalım nasil düzelsin bu uyku düzeni cokkk uykusuz ve yorgunum.
Eskiden 2gün iştahsız olsam 2 kilo veren ben Doğumdan sonra 58-59 a takıldım. Sporsuz daha inmeyecek gibi.merhaba herkese,
kilolar konuşulmuş benim de 10 kg kadarı gitti hemen, uzun zamandır 61kg e takıldım kaldım. bi 5-6 daha versem iyi olacak ama nasıl olacak bilmiyorum. 2 sezeryandan sonra koca bir göbeğim var. doktor mekik için 6.aydan sonra dedi. bekliyorum bakalım.
bebekle dışarı çıkanları okudum nasıl yapıyorsunuz acıkınca? bebek arabasıyla çıkmaya henüz cesaret edemedim acıkır ağlarsa eve dönmesi zaman alır. evdeyiz genellikle. çıkarsak da eşimle arabayla çıkabiliyoruz ancak. o da haftada bir.
3-4 aydan sonra gaz işine düzeliyor dediler, inandık. bizde öyle bir gelişme yok. hala pat pat gaz çıkarmaya uğraşıyoruz. hatta çıkmıyor, öyle uyuyor. sonra kusuyor filan. başından bu yana birşey değişmiş değil. biogaia, sab simplex devam..
Allah nasip ederse cumartesi günü sünnet yaptıracağız. 3,5 aylık oldu oğlum. sünnet yaptıran arkadaşlar olmuştu, tecrübelerini tavsiyelerini gidişatı yazarlarsa ne güzel olur..
canım bizim de süt alerjisi var bebeğin. ama et yiyorum ben doktor yiyebilirsin demişti. sen öyle nasıl doyacaksın ki hay Allah..belki kızarıklıkların sebebi başka birşeydir
gecmis olsun canim peki sut durumu nasil yetiyor mu ben bu sekilde beslensem mumkun degil sabaha bile dolmuyor goguslerimCanım doymuyorum işte aç aç dolanıyorum. Geçmedikce listeyi genişlettik, geçse açıcam diyeti ama.. Gaz yapıyor diye bakliyatta yiyemiyorum. Kıyafetlerini 3 kez duruluyorum ütüsüz hiç giydirmedim ama yok geçmiyorbulamadım henüz neye alerjisi var.
gecmis olsun canim peki sut durumu nasil yetiyor mu ben bu sekilde beslensem mumkun degil sabaha bile dolmuyor goguslerim
masallah cok guzelmis bol sutlu gunler diliyorumSağol canım, ben en baştan bu yana süt durumunun hep psikolojik olduğuna inandım. Bol bol su içiyorum, e vücutta da yeterince yağ var bunları kullanarak süt üretebilirim diyorum :)) çok şükür bi değişiklik yok sadece emiyor mama kullanmıyoruz.
masallah cok guzelmis bol sutlu gunler diliyorumbizde nerdeyse iki haftadir mamayi biraktik insallah boyle devam eder kilo icinde mecbur sabredecegim 3 ay daha
insallah canim cok sagolNe güzel canım bıraktıysanız, sende olumlu düşün bol bol sıvı tüket, sık sık emzir. İki haftadır mama yoksa böyle götürebilirsin bence. Bebeişler iyi olsunda kiloları veririz elbet bir gün :) Size de boll boll sütlü günler
Canim sanırım bir cok yönden aynı durumdayız.bir de kızım var yavrum nasil beni düşünüyor.esim sabah çıkmadan kahvaltısını hazırlıyor.kizim beni uyandırmadan yiyor.anne sen uyu diyor.bebis uyuyunca benim de uyumalı istiyor.Sanirim annelikle basa cikamiyorum ya ben cok kotuyumne ev islerine yetisebiliyorum ne kendime bakabiliyorum bebegim cok yoruyor beni , bide ise baslayinca napicam acaba uykusuz uykusuz herkes 3. Ay dedi duzene girer dedi ama yok uykumuz dahada bozuldu , bazn iyiyim ama bazen otrup aglamak istiyorum
Oğlum iki buçuk aylıkken sünnet oldu. Igne yapılırken ağladı biraz sonra sakinleşti. Kesilirken ben ve eşim de yanındaydık. Ağlamadı ama eve gelince ilk gün biraz ağladı. Ikinci gün biraz hafifledi sonra birsey kalmadı şükür. Yaralar on günde tam iyileşti. Doktor ağrı kesici sıvı verdi Bi şırınga onu sıktık yaraya ve fitil verdim.merhaba herkese,
kilolar konuşulmuş benim de 10 kg kadarı gitti hemen, uzun zamandır 61kg e takıldım kaldım. bi 5-6 daha versem iyi olacak ama nasıl olacak bilmiyorum. 2 sezeryandan sonra koca bir göbeğim var. doktor mekik için 6.aydan sonra dedi. bekliyorum bakalım.
bebekle dışarı çıkanları okudum nasıl yapıyorsunuz acıkınca? bebek arabasıyla çıkmaya henüz cesaret edemedim acıkır ağlarsa eve dönmesi zaman alır. evdeyiz genellikle. çıkarsak da eşimle arabayla çıkabiliyoruz ancak. o da haftada bir.
3-4 aydan sonra gaz işine düzeliyor dediler, inandık. bizde öyle bir gelişme yok. hala pat pat gaz çıkarmaya uğraşıyoruz. hatta çıkmıyor, öyle uyuyor. sonra kusuyor filan. başından bu yana birşey değişmiş değil. biogaia, sab simplex devam..
Allah nasip ederse cumartesi günü sünnet yaptıracağız. 3,5 aylık oldu oğlum. sünnet yaptıran arkadaşlar olmuştu, tecrübelerini tavsiyelerini gidişatı yazarlarsa ne güzel olur..
Canim inan hepimiz oyleyiz bir sen degilsin eskisi gibi evimiz duzenli yemeklerimiz tam biz bakimli olalim esimizle basbasa kalabilelim istiyoruz ama artik bir evladimiz var adaptasyon suresini kisaltmak icin durumu kabullenmek normallestirmek gerekiyo sanirim yani her seyden once bir biz degil bebek buyuten herkes ayni biraz daha gazli biraz daha huysuz vs ama uc asagi bes yukari ayni misal biz gece iki saatte bir bazen saatte bir uyaniyoruz uslu bebegi olanlar 3 saatte bir ama herkes uyaniyo mecbur ve gecici bi sure ben bazen kendime uzun donem askerlik gibi dusun diyorum en zoru acemilik ilk uc aydi bundan sonradi yavas yavas kolaylasacak ve bebekler iki hadi uc yasina geldiginde artik her sey daha rayina oturmus olacak insaallah diyorum cok bunadiginda sal gitsin bi de sen calisirken bebegine kim bakacaksa misal bakiciysa erken baslatsan ya da annen kayinvaliden ise biraz erken gelseler yardima bi saat uyusan gunduz belki o bile yetecekSanirim annelikle basa cikamiyorum ya ben cok kotuyumne ev islerine yetisebiliyorum ne kendime bakabiliyorum bebegim cok yoruyor beni , bide ise baslayinca napicam acaba uykusuz uykusuz herkes 3. Ay dedi duzene girer dedi ama yok uykumuz dahada bozuldu , bazn iyiyim ama bazen otrup aglamak istiyorum
Maşallah , çok güzel büyüyor kısçen . Püreler için evde mi hazırla dedi? Hazır püre mama ile ilgili birşey söyledi mi ?Kızlar 3 aylık kontrolümüzü olduk.. bugün tam 94 günlüğüz.. 6870gr, 67cm yiz.. 2. Rotavirüs ve 6 fach karma aşımızı olduk.. 4.-5. Aydada havuç ve patates ezmesine başlayabilirsiniz dedi.. su için de terlemesi ve ateşi yoksa şimdilik su verilmemeliymiş.oda socaklığı kesinlikle 18 derecede olmalıymış..bütün herşeyimiz yolunda..artık daha uzun süreli aç kalabilirmiş..artık çok fazla emmek istemediğini söyledim.. büyüdükce normalmiş.. öğün arasını uzatabilirmişim.. 4 saatte bir emzirebilirsin dedi.. çocuk istemiyorsada zorlanmamalıymış.. bizden haberler böyle.. e yeme süresi uzayınca mama verme dedi.. günde 1 yada 2 kez mama veriyordum.. sütün yeter dedi.bizden haberler böyle..
Canim bize de doktor ayni seyi soyledi kizarikliklar icin ama baska bi belirti yok ha bi de bazen ozellikle aksamlari gozlerini cok kasiyo ben sadece bunkadarla inek sutu alerjisi olabilir mi bilmiyorum walla insaallah degildir cunku alerji berbat bisey vucudumuz cok kuruydu zaten hep simdi bi de benek benek kirmiziliklar oluyo doktor gaitada yani kakada reduktan ve mikroskopi istedi yaptirdik bisey cikmadi sadece mikroskopide maya cikti bu cumartesi inek sutu ige si diye bi test var onu yaptiricaz o da genellikle negatif cikqrmis bebeklerde biz mamada kullaniyoduk zaten bebelac pepti junior mamasi raporladi bize simdi onu kullaniyorz yine de bi gelisme yok acaba bebeklerimizde sadece cilt hassasligimi varki eger oyleyse bize de o lara da yazik yapilan rejimlerle sutun kalitesi de azaliyo artim bayaCanım doymuyorum işte aç aç dolanıyorum. Geçmedikce listeyi genişlettik, geçse açıcam diyeti ama.. Gaz yapıyor diye bakliyatta yiyemiyorum. Kıyafetlerini 3 kez duruluyorum ütüsüz hiç giydirmedim ama yok geçmiyorbulamadım henüz neye alerjisi var.
Canım işk önce sizin kültürünüzde nasıl diye sordu.. ilk katı gıdaya geçişte neler vetiliyor diye sordu.. eşim bilgimiz yok deyince ki eşim burda doğma büyüme, ben türkiyede ama hiç küçük çocuklu ortamda büyümedim benimde bir fikrim yok,bu yüzden almanyada 4. Yada 5.ayda havuç ve patates püresine başlanıyor dedi.. kendiniz evde yapabilirsiniz, hazır kullanmak istersek diyede bi kaçtane marka önerdi.. ben evde yaparım.. püreyide satın alman yani..Maşallah , çok güzel büyüyor kısçen . Püreler için evde mi hazırla dedi? Hazır püre mama ile ilgili birşey söyledi mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?