Hmm araştırmak lazım katı gıdaya ilk geçişte neler veriliyor. Benim dijital ders notlarım vardı beslenme biyokimyası ile ilgili. Hala saklayan bir sınıf arkadaşı bulursam slayt paylaşmak isterim. Sadece 6.ayda günde 1 küçük köfteyi minik parçalar halinde yiyebildiklerini hatırlayabiliyorum o kadar konu arasından.Canım işk önce sizin kültürünüzde nasıl diye sordu.. ilk katı gıdaya geçişte neler vetiliyor diye sordu.. eşim bilgimiz yok deyince ki eşim burda doğma büyüme, ben türkiyede ama hiç küçük çocuklu ortamda büyümedim benimde bir fikrim yok,bu yüzden almanyada 4. Yada 5.ayda havuç ve patates püresine başlanıyor dedi.. kendiniz evde yapabilirsiniz, hazır kullanmak istersek diyede bi kaçtane marka önerdi.. ben evde yaparım.. püreyide satın alman yani..
Insallah canim insallah bizde deriz duzene girdi sukur diye , masallah kizina nasil dusunceli kiskanclik yapmiyor seni dusunuyor kuzum benim ya , inan hep 3 cocuk falan isterdim su an asla 2. Yapmam diyorum tekrar ayni seyleri yasayamam diyorum o psikolojideyimCanim sanırım bir cok yönden aynı durumdayız.bir de kızım var yavrum nasil beni düşünüyor.esim sabah çıkmadan kahvaltısını hazırlıyor.kizim beni uyandırmadan yiyor.anne sen uyu diyor.bebis uyuyunca benim de uyumalı istiyor.
Ise başlayınca nasil olacak ben de merak ediyorum.insallah en kısa zamanda düzen e girerrler canim.
Canim cok tesekkur ederim icimi rahatlattin birazda olsa , annem ve kayinvalidem ara ara gelip kaliyorlar sagolsunlar ayni sehirde degiliz o zorluyor aslinda ayni sehrde olsak bunalinca ararim annemi gel biraz diye gelir hemen burda kimsemde yok o bunaltiyor birazda zaten , is konusunda dua ediyorum insallah geve uykusu birazda olsa duzene girer diye cunku gece mecbur bn kalkicam emip oyle uyuyor gunduz de is cok zorlar beni Allah yardimcimiz olsunCanim inan hepimiz oyleyiz bir sen degilsin eskisi gibi evimiz duzenli yemeklerimiz tam biz bakimli olalim esimizle basbasa kalabilelim istiyoruz ama artik bir evladimiz var adaptasyon suresini kisaltmak icin durumu kabullenmek normallestirmek gerekiyo sanirim yani her seyden once bir biz degil bebek buyuten herkes ayni biraz daha gazli biraz daha huysuz vs ama uc asagi bes yukari ayni misal biz gece iki saatte bir bazen saatte bir uyaniyoruz uslu bebegi olanlar 3 saatte bir ama herkes uyaniyo mecbur ve gecici bi sure ben bazen kendime uzun donem askerlik gibi dusun diyorum en zoru acemilik ilk uc aydi bundan sonradi yavas yavas kolaylasacak ve bebekler iki hadi uc yasina geldiginde artik her sey daha rayina oturmus olacak insaallah diyorum cok bunadiginda sal gitsin bi de sen calisirken bebegine kim bakacaksa misal bakiciysa erken baslatsan ya da annen kayinvaliden ise biraz erken gelseler yardima bi saat uyusan gunduz belki o bile yetecek
Bundan sonra verme boşver. Ben uğraşmayı bıraktım artikGünaydın kızlar kızım 3 aylık bu saatten sonra emziğe alistirabilir miyim sizce ve hangi emziği tavsiye edersiniz? Damaklı mamajoo aldım almadı simetrik emzik aldım onda da ogurdu hep midesi bulandı ne vermeliyim sizce kauçuk mu aksam ne alsam of
Canim bize de doktor ayni seyi soyledi kizarikliklar icin ama baska bi belirti yok ha bi de bazen ozellikle aksamlari gozlerini cok kasiyo ben sadece bunkadarla inek sutu alerjisi olabilir mi bilmiyorum walla insaallah degildir cunku alerji berbat bisey vucudumuz cok kuruydu zaten hep simdi bi de benek benek kirmiziliklar oluyo doktor gaitada yani kakada reduktan ve mikroskopi istedi yaptirdik bisey cikmadi sadece mikroskopide maya cikti bu cumartesi inek sutu ige si diye bi test var onu yaptiricaz o da genellikle negatif cikqrmis bebeklerde biz mamada kullaniyoduk zaten bebelac pepti junior mamasi raporladi bize simdi onu kullaniyorz yine de bi gelisme yok acaba bebeklerimizde sadece cilt hassasligimi varki eger oyleyse bize de o lara da yazik yapilan rejimlerle sutun kalitesi de azaliyo artim baya
Bizimki elini komple sokmaya calisiyo resmenAnneler üç buçuk aylık olduk ve kızım bir haftadır baş parmağını emmeye başladı. Simdi baş parmağını emerek uyuyor bazen uykusunda ağzına alıp emerek uyuyor. Göğsümü emerek uyuyordu da bu yeni başladı. Ne kadar sürer bu dürüm? Unutması için müdehale etmeli miyim? Emerken diğer parmaklarını gözüne sokuyor sapsik:))) çok tatlı ama gözün e bir şey yapacak diye korkuyorum. Ne zaman ağzına alacak belli değil. Artık uyuşsun iş yapayım diyemiyorum bu nedenle. Bakıcıya bugün sakın başından ayrılma parmağını gözün e sokuyor dedim. Evdeki gb emerken parmağı gözün e giriyordu dedi. O zaman çekiyorum elini bu defa daha çok e.mek istiyor. Ne yapmalı bilemedim. Emzik alaydı eyiydi
Canım yaa cok gecmiş olsun kuzuma nasıl şimdi kusması maaşallah ona güzel almış yinede o kadar kusmayaK kbrhydr canım doktordan sonra haber veririm demistim. Reflü 3 ve 4. Aylarda en ust duzeye ulasir muhtemelen reflüdür ama idrar enfeksiyonu da kusma yapar dedi.
İdrarda ve kültüründe bakteriler ve enfeksiyon çıktı. 10gün antibiyotik kullancaz13 gün sonra bu sefer sondayla idrar alip kültür yapilacak, insallah gecer cok hos bir bakteri degil çünkü cikan.
O kadar kusmaya ragmen aylik 700 gr alabilmeyi basarmis kuzum. Bugün 4. Ay bitti:)))
Canim bana soyledigin pamukcuk ilacinin cesitleri varmis,hangisi acaba,bulabilir misin?Kullanıcı yorumları fena değil, ben denemek istiyorum.
Masallah size.Geceleri de sorsaydin 6 saat idare ediyor.Gece bir kere kalksan yeter artik.Ben serin yapamiyorum usuyor gibi geliyor min 22 derece.Uyku tulumunda bazen hafif terliyor.Su vermek gerek mi acaba.Gerci karbonatli su ile agzini temizlerken onu da emiyor.Kızlar 3 aylık kontrolümüzü olduk.. bugün tam 94 günlüğüz.. 6870gr, 67cm yiz.. 2. Rotavirüs ve 6 fach karma aşımızı olduk.. 4.-5. Aydada havuç ve patates ezmesine başlayabilirsiniz dedi.. su için de terlemesi ve ateşi yoksa şimdilik su verilmemeliymiş.oda socaklığı kesinlikle 18 derecede olmalıymış..bütün herşeyimiz yolunda..artık daha uzun süreli aç kalabilirmiş..artık çok fazla emmek istemediğini söyledim.. büyüdükce normalmiş.. öğün arasını uzatabilirmişim.. 4 saatte bir emzirebilirsin dedi.. çocuk istemiyorsada zorlanmamalıymış.. bizden haberler böyle.. e yeme süresi uzayınca mama verme dedi.. günde 1 yada 2 kez mama veriyordum.. sütün yeter dedi.bizden haberler böyle..
Bizimki o aşamaları geçti parmağını keşfetti. Az öğürmedik elleri aradayken :)Bizimki elini komple sokmaya calisiyo resmenparmaklarini, elinin disini emiyo. Mudahale ediyorum ama nereye kadar emzigi atip devam ediyo. Uyurken emzik aliyor ama
Anneler üç buçuk aylık olduk ve kızım bir haftadır baş parmağını emmeye başladı. Simdi baş parmağını emerek uyuyor bazen uykusunda ağzına alıp emerek uyuyor. Göğsümü emerek uyuyordu da bu yeni başladı. Ne kadar sürer bu dürüm? Unutması için müdehale etmeli miyim? Emerken diğer parmaklarını gözüne sokuyor sapsik:))) çok tatlı ama gözün e bir şey yapacak diye korkuyorum. Ne zaman ağzına alacak belli değil. Artık uyuşsun iş yapayım diyemiyorum bu nedenle. Bakıcıya bugün sakın başından ayrılma parmağını gözün e sokuyor dedim. Evdeki gb emerken parmağı gözün e giriyordu dedi. O zaman çekiyorum elini bu defa daha çok e.mek istiyor. Ne yapmalı bilemedim. Emzik alaydı eyiydi
Bizimki uykudan emmek istiyor. Açıktığında boyle olmuyor. Çok şükür kendini uyandırması gectibenimki de 2 haftadır acıkınca ağlamak yerine hırsla ellerini yemeye başlıyor. sık sık ellerini yüzüne getirip uyandırıyor kendini. ben kundak yapıyorum ayakları serbest kollarını sarıyorum.
Bizimde idrar kültüründe ürüme görüldü anti zimaks antibiyotik kullanıyoruz bugün 8. Gün emme reddi o yüzden yaşamısiz cok sukur düzelme var bizde ben kızımın altını hep yıkıyorum silmiyorum artık sizin üreyen bakteri nedir canımK kbrhydr canım doktordan sonra haber veririm demistim. Reflü 3 ve 4. Aylarda en ust duzeye ulasir muhtemelen reflüdür ama idrar enfeksiyonu da kusma yapar dedi.
İdrarda ve kültüründe bakteriler ve enfeksiyon çıktı. 10gün antibiyotik kullancaz13 gün sonra bu sefer sondayla idrar alip kültür yapilacak, insallah gecer cok hos bir bakteri degil çünkü cikan.
O kadar kusmaya ragmen aylik 700 gr alabilmeyi basarmis kuzum. Bugün 4. Ay bitti:)))
Canım ben varım hiç üzme kendini..benim kız başlarda alıyordu sol memeyi şimdi almıyor..tek sağ memeyle besliyorum..ha öyle müthiş bi kilo almıyor..hiç mama vermedim..buay 700 gram almış..ek gıdaya geçceğm günü bekliyorum..2göğsüm birbirinden farklı şuanM MutluHuzurluBereketli sen miydin tek meme emziren? Doyuyor mu bebeğin kaç cc çıkıyor ondan? Mama takviye ediyor Musun ? Sol mememden umudu kestim artık kızım almıyor bir türlü hep midesi bulanıyor. Sütümü artırmak için elimden geleni yapsam da tek memeyle doyar mı acaba ? Dün resmen mamayı protesto etti içmedi mememe yapıştı kaldı illa burdan doycm dedi yavrum ısrarla ama 2 emip 1 ağladı ağlaya ağlaya uyudu o da ben de çok mutsuzum çok
Tek memeyle doyuran varsa bana cesaret versin nolur
Bizum Dr şu ver annesi ama ıhlamur suyu olsun dedi bende ıhlamur yapıp suyundan 2 3 kaşık veriyorum Odamıza da havluyu ıslatıp asiuorum oda nemli olsun diyeMasallah size.Geceleri de sorsaydin 6 saat idare ediyor.Gece bir kere kalksan yeter artik.Ben serin yapamiyorum usuyor gibi geliyor min 22 derece.Uyku tulumunda bazen hafif terliyor.Su vermek gerek mi acaba.Gerci karbonatli su ile agzini temizlerken onu da emiyor.
Ben 3.ay dolunca boyattım canımEmziren annelerden saçlarını boyayan oldumu?? Ben hamilelik+doğum saçlarımı boyamaya cesaret edemedim.. ama artık saçlarımı boyamak istiyorumm.. birde lazer yaptırabilirmiyim?? Sakıncası var mıdır??
Anneler üç buçuk aylık olduk ve kızım bir haftadır baş parmağını emmeye başladı. Simdi baş parmağını emerek uyuyor bazen uykusunda ağzına alıp emerek uyuyor. Göğsümü emerek uyuyordu da bu yeni başladı. Ne kadar sürer bu dürüm? Unutması için müdehale etmeli miyim? Emerken diğer parmaklarını gözüne sokuyor sapsik:))) çok tatlı ama gözün e bir şey yapacak diye korkuyorum. Ne zaman ağzına alacak belli değil. Artık uyuşsun iş yapayım diyemiyorum bu nedenle. Bakıcıya bugün sakın başından ayrılma parmağını gözün e sokuyor dedim. Evdeki gb emerken parmağı gözün e giriyordu dedi. O zaman çekiyorum elini bu defa daha çok e.mek istiyor. Ne yapmalı bilemedim. Emzik alaydı eyiydi
Canım yaa cok gecmiş olsun kuzuma nasıl şimdi kusması maaşallah ona güzel almış yinede o kadar kusmaya
Çoklu üreme oldugu icin tekrarini istediler, sonda ile alacaklarmis şimdiden beni stres basti. Üreyen bakteri: Klebsiella diye geciyor. Ve zimmaksa direncli ama bize yine de zimaks kullandiriyor dr. Muhtemelen bu bakteri icin 2. Bir antibiyotik kullandiracak. Ben baska dr da gostericem sanirim icim rahat degil.Bizimde idrar kültüründe ürüme görüldü anti zimaks antibiyotik kullanıyoruz bugün 8. Gün emme reddi o yüzden yaşamısiz cok sukur düzelme var bizde ben kızımın altını hep yıkıyorum silmiyorum artık sizin üreyen bakteri nedir canım
İnşallah cabuk atlatırsiniz kız bebeklerinde maalesef cok oluyo kızım 5yasında cok gecirdi şimdiye kadar bi şekilde bulaşıyo Rabbim beterinden korusunBen de tam sana ben de emzik denemeyi bıraktım, nasilsa o parmagi kesfetti emzik yerine uyurken emiyor cuk cuk, diye yazacaktim megerse ayniymis durumumuz. Ac oldugunda degil uykusu geldiginde parmal emiyor, kundak yaptigim halde gece bi bakmisim cup cup sesler geliyor)
Aslinda parmak daha hijyenik emzige nazaran ama birakmasi emzige gore daha zor, surekli yaninda cunku.
Hala yer yemez ve devaminda kusuyor ama su cikmiyor artik. Bir tik daha iyi diyebilirim. Sagol.
Çoklu üreme oldugu icin tekrarini istediler, sonda ile alacaklarmis şimdiden beni stres basti. Üreyen bakteri: Klebsiella diye geciyor. Ve zimmaksa direncli ama bize yine de zimaks kullandiriyor dr. Muhtemelen bu bakteri icin 2. Bir antibiyotik kullandiracak. Ben baska dr da gostericem sanirim icim rahat degil.
Her gün banyo yapiyor, kakayi 3 gune bir yaptigi icin yapar yapmaz yikiyoruz, nerden nasil bulasiyor anlamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?