- 21 Haziran 2016
- 1.786
- 2.732
- 83
Canıımmmm burdaki bütün arkadaşların fikirleri değerli benim için.. ilk bebek olduğu için deneyimim yok, kimsem de yok burda.. biraz sizlerden bilgiler alarak uyguluyorum.. deniyorum, deneyerekte en iyisini bulmaya çalışıyorum..Burda doğumdan beri ebem her iki saate bir emzir ve her gögüsten 7-10 dk yeter dedi.. drumuz ilk aylar bebek ne zaman isterse o na göre ver demişti.. büyümeye başlıyorlar ya bir düzen oturtmak istiyorum..onun için saatli vermeye çalışıyorum ki gerçekten de o saatlar arasında açıkıyor..geçen kontrolumüzde drumuz artık daha uzun süreli aç kalabilirler dedi..4 saatte bir emzirebilirsin dedi..zaten bu aralar emerken en ufak şeyde dikkati dağılıyor emmenin ortasında diliyle sağa sola ittiriyor.. ben artık emzirirken hiç yüzüne bakmamaya çalışıyorum.. ben bakınca hemen gülüyor..o gülüncebende glüyorum bizim emme işi yatıyor..Canım özür dileyerek birsey söyleyebilir miyim. Yanlış anlaşılmak istemem. Ben hamile iken bile doktorum derdi onlar bir birey her gün hareketli olacak diye birsey yok diye. Bence onlar gerçekten birer birey. Ben ilk ay dışında hiç saat tutmadım emzirmek için. Gece de gündüz de onu dinledim hep uykusunu bölmek haksızlık gibi geldi ve hep kendi uyudu uyandı. Yani o isteyince uyuttum. Şimdi hem gündüz hem gece uyuyan kilo alımı normal giden bir çocuğum var ve kendi ihtiyaçlarını ifade etmeyi öğreniyor. Uykusu varsa ağlaması değişik açsa gazı varsa değişik. Sen de o isteyince versen böylece gece uykusu biraz kisalsa da gündüz de uyur çünkü uykunun hepsini kullanmamış olur kendi ihtiyaçlarını takip eder. Ilerisi için de ikiniz için yatırım olur. Naçizane benim fikrim
Bizimde ikibucuk aylikken gecede bir en fazla iko kere kalkardi son bi haftadir ilk uyuttugimda 3 saat uyuyo sonra saatte bir uyaniyo saatte bir uyaninca beslemiyorim artik hamagi var bizim otur.a odasinda onu aliyorum yanima uyanir uyanmaz salliyorum tekrar dalsin uykuya diye bu da iyi boseu degil ama isigi acmadan uykusi acilmadan tekrar uykuya dalsin diye baska bi secenegim yok sasirdim kaldim her saatte kalkmasina sonra bakiyorum ucuncu uyanisinda besliyorum ama sabah harap bi sekilde uyaniyorumYok gunduz artik ben teklif etsemde az emiyor dikkati dagiliyor vs 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum bende acikip guzel emsin diye , ama gece cok sık uyaniyor bilmiyorum ozellikle bu siralar boyle bi ara daha iyiydi insallah tekrar duzelir
Canım benim de ilk çocuğum ama kardeşlerim çok küçük benden ve bir sürü kuzenim var yani hep çocuk gördümCanıımmmm burdaki bütün arkadaşların fikirleri değerli benim için.. ilk bebek olduğu için deneyimim yok, kimsem de yok burda.. biraz sizlerden bilgiler alarak uyguluyorum.. deniyorum, deneyerekte en iyisini bulmaya çalışıyorum..Burda doğumdan beri ebem her iki saate bir emzir ve her gögüsten 7-10 dk yeter dedi.. drumuz ilk aylar bebek ne zaman isterse o na göre ver demişti.. büyümeye başlıyorlar ya bir düzen oturtmak istiyorum..onun için saatli vermeye çalışıyorum ki gerçekten de o saatlar arasında açıkıyor..geçen kontrolumüzde drumuz artık daha uzun süreli aç kalabilirler dedi..4 saatte bir emzirebilirsin dedi..zaten bu aralar emerken en ufak şeyde dikkati dağılıyor emmenin ortasında diliyle sağa sola ittiriyor.. ben artık emzirirken hiç yüzüne bakmamaya çalışıyorum.. ben bakınca hemen gülüyor..o gülüncebende glüyorum bizim emme işi yatıyor..
2.5 saat araliksiz mi masallah cok sasirdimCanım benim de ilk çocuğum ama kardeşlerim çok küçük benden ve bir sürü kuzenim var yani hep çocuk gördümçocuk tam aç olmadığı için oynamak ister aç olsa zaten seni zorlar mesela dört gündür az emen oğlumun bugün öyle bir iştahı açıldı ki sorma sabahtan bu yana belki beş saatten fazla emdi iki bucugu aralıksız ben yüzüme bakıp oynamaya başlayınca hemen kaldırıyorum oynuyoruz memeyi oyuncak ederse büyüyünce emzirmek daha sıkıntı. Bir de zorla ya da tam acıkmadan yemek yedirilen çocukların obez olduğu ile ilgili makaleler okudum ben bunu emme seviyesinde başlıyorum yani bu arada Türkiye de ek gıdaya öncelikle yoğurt ile başlanıyor. Hem klasik anne usulü yoğurt hem de bizim hastanenin verdiği broşürde.
Yabancilarin bebegime dokunmasindan ben de hoslanmiyorum.Refleks olarak bebegi cekiyorum zaten ama gulucukler,konusmalar,iletisim hosuma gidiyor.Cevremizdekiler de gerekli hassasiyeti gosteriyor pek onlem almadik sadece izni olmadan kucaga alinmasini istemiyorum.Onunla konusmadan gulucuk almadan dokunulmasin.Sert opulmesini,agresif sevilmesini istemiyorum.Banyoda ciplak video cekeceklerdi izin vermedim,altini temizlerken bile en az sekliyle dokunuyorum ozel bolgesine,mumkun oldugunca az.Mahremiyet duygusunu erken donemlerden itibaren yasasin istiyorum.Biz bebek eve gelmeden yoğun bakım tipi el dezenfeksiyon sıvısı aldık vestiyere koyduk. Eve gelen karşısında direk onu görüyor. En sağlam çözüm oldu. Avrupa’da dışarıda kimse kimsenin bebeğine yaklaşmıyor , doktorda bekleme odasında kalabalık ortamlardan da aksıran tıksıran olursa yapacak birşey yok bebeği kaçırıyorum başka yere.
Kizlar bebeğinin boynu pisik olan var mi evde ne kadar kil tüy varsa bebegimin boynuna ve parmak aralarina doluyor saat başı yika sil yetisemiyorum bir de boynunu temizlememe izin vermiyor da basiyor cigligi kirmizi cizgi olmuş pisik kremi sursem diyorum ama nemli birakmak istemiyorum ilik su ile temizleyip kuruluyorum pamukla gecmiyor bir türlü
Hergun yıkıyoruuuummmKızlar ben hala hergün yıkıyorum minik kuzumu:) çok rahatlıyor öyle yatıyor gece uykusuna, salona koydum banyo küvetini klimayı da açıyorum hamam gibi oluyor saçları da kurutma makinesiyle kurutuyoruz çok mutlu oluyor. Belki sonra 2 günde 1 yaptırırım ama üşütmediğim sürece hergün yıkarım diyorum sizler napıyorsunuz kaç günde 1 yıkıyorsunuz
Canim sen yogurt verdin mi?4. ay drlar izin vermiyor ama cogu tanidik 4. ayda baslamis.Canim 2,5 saat araliksiz nasil emdi.Kusmadi mi sonra?Sutun mu az geldi,seni mi cok ozledi acaba?Canım benim de ilk çocuğum ama kardeşlerim çok küçük benden ve bir sürü kuzenim var yani hep çocuk gördümçocuk tam aç olmadığı için oynamak ister aç olsa zaten seni zorlar mesela dört gündür az emen oğlumun bugün öyle bir iştahı açıldı ki sorma sabahtan bu yana belki beş saatten fazla emdi iki bucugu aralıksız ben yüzüme bakıp oynamaya başlayınca hemen kaldırıyorum oynuyoruz memeyi oyuncak ederse büyüyünce emzirmek daha sıkıntı. Bir de zorla ya da tam acıkmadan yemek yedirilen çocukların obez olduğu ile ilgili makaleler okudum ben bunu emme seviyesinde başlıyorum yani bu arada Türkiye de ek gıdaya öncelikle yoğurt ile başlanıyor. Hem klasik anne usulü yoğurt hem de bizim hastanenin verdiği broşürde.
Surekli sagmak gerek. Ben sagamadim. Sagsam iyi olacak hala damla damla geliyor ama artma yok. Yavruma tadi farkli diye vermiyorumBize çok gaz yaptı devam edemedim pff napsam ya
Bir de emmediği sol mememin sütünü tattım o kadar tuzlu ki yavrum tabi ağzına almaz onu nasıl normale çevircm
Canim kac dakika emiyor?Eger az emiyorsa ve sutun geliyorsa atistirici bebek diyorlar.Arayi acman lazim yavas yavas.Bir arastir istersen.Bizimde ikibucuk aylikken gecede bir en fazla iko kere kalkardi son bi haftadir ilk uyuttugimda 3 saat uyuyo sonra saatte bir uyaniyo saatte bir uyaninca beslemiyorim artik hamagi var bizim otur.a odasinda onu aliyorum yanima uyanir uyanmaz salliyorum tekrar dalsin uykuya diye bu da iyi boseu degil ama isigi acmadan uykusi acilmadan tekrar uykuya dalsin diye baska bi secenegim yok sasirdim kaldim her saatte kalkmasina sonra bakiyorum ucuncu uyanisinda besliyorum ama sabah harap bi sekilde uyaniyorum
Nasıl yıkıyorsunuz ya fileye sığmıyorlarki zor oluyor çok , ben sık yıkayamıyorumHergun yıkıyoruuuummm
Memede çok bekleyen süt ekşiyip tuzlanıyor o memeyi sağıp boşaltınca yeni süt gelirSurekli sagmak gerek. Ben sagamadim. Sagsam iyi olacak hala damla damla geliyor ama artma yok. Yavruma tadi farkli diye vermiyorum
Boynu koltuk altları parmak arası evet topluyor herşeyi pişiyor bazen de ben sebamed losyon sürüyorumEvet benim kızım aynen seninki gibi ... parmk araları ve boynu..... gunlerce banyo yaptırmamış gibi ....pişige cozum bulamıyorum bende , krem fln surmek istmyrm, nasıl gecer bilmyrm
Ben artık disakabinde yıkıyorum:)) ikimiz giriyoruz babamız su tutuyor. Koyun koyuna yikaniyoruz kuzumlaNasıl yıkıyorsunuz ya fileye sığmıyorlarki zor oluyor çok , ben sık yıkayamıyorum
Yanlis kisiye yazdin canim ama arkadas ojur herhalde :)Memede çok bekleyen süt ekşiyip tuzlanıyor o memeyi sağıp boşaltınca yeni süt gelir
Ayni yaa bu kadar olur benimki emmeden uyumuyorda iki emip oyle uyuyor anne yani besigim var ondan alp emzrip geri koyuyorum o da aliskanliga donecek diye korkuyorum ama napym bi kere sallaym uyusn dedim salladkca uyudu birakinca uyandi emmeden uyumadi 4. Aydan sonra artik bi caresine bakicam bende her seferinde emzirmiycem kotu bivalskankiik kalicak yoksaBizimde ikibucuk aylikken gecede bir en fazla iko kere kalkardi son bi haftadir ilk uyuttugimda 3 saat uyuyo sonra saatte bir uyaniyo saatte bir uyaninca beslemiyorim artik hamagi var bizim otur.a odasinda onu aliyorum yanima uyanir uyanmaz salliyorum tekrar dalsin uykuya diye bu da iyi boseu degil ama isigi acmadan uykusi acilmadan tekrar uykuya dalsin diye baska bi secenegim yok sasirdim kaldim her saatte kalkmasina sonra bakiyorum ucuncu uyanisinda besliyorum ama sabah harap bi sekilde uyaniyorum
Caresini bulursan bana da soyle. Ac olmasa bile emip uyumak istiyor. Bu ara parmagina sardi. Meme vermedim mi parmagini emerek uyumaya calisiyor. Yarin pekmezle emzik vermeyi deneyecegimAyni yaa bu kadar olur benimki emmeden uyumuyorda iki emip oyle uyuyor anne yani besigim var ondan alp emzrip geri koyuyorum o da aliskanliga donecek diye korkuyorum ama napym bi kere sallaym uyusn dedim salladkca uyudu birakinca uyandi emmeden uyumadi 4. Aydan sonra artik bi caresine bakicam bende her seferinde emzirmiycem kotu bivalskankiik kalicak yoksa
Evet parmagini emmeye calisirken diger parmaklarini da gozune sokuyor bazen , diyorum ya bi kac gece uykusuz kalmayi goze almak gerekiyor biraktirmak icin emmeyince uyumuyor cunku, emzik fikri guzel ben de deneyim bi canimCaresini bulursan bana da soyle. Ac olmasa bile emip uyumak istiyor. Bu ara parmagina sardi. Meme vermedim mi parmagini emerek uyumaya calisiyor. Yarin pekmezle emzik vermeyi deneyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?