2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canıımmmm burdaki bütün arkadaşların fikirleri değerli benim için.. ilk bebek olduğu için deneyimim yok, kimsem de yok burda.. biraz sizlerden bilgiler alarak uyguluyorum.. deniyorum, deneyerekte en iyisini bulmaya çalışıyorum..Burda doğumdan beri ebem her iki saate bir emzir ve her gögüsten 7-10 dk yeter dedi.. drumuz ilk aylar bebek ne zaman isterse o na göre ver demişti.. büyümeye başlıyorlar ya bir düzen oturtmak istiyorum..onun için saatli vermeye çalışıyorum ki gerçekten de o saatlar arasında açıkıyor..geçen kontrolumüzde drumuz artık daha uzun süreli aç kalabilirler dedi..4 saatte bir emzirebilirsin dedi..zaten bu aralar emerken en ufak şeyde dikkati dağılıyor emmenin ortasında diliyle sağa sola ittiriyor.. ben artık emzirirken hiç yüzüne bakmamaya çalışıyorum.. ben bakınca hemen gülüyor..o gülüncebende glüyorum bizim emme işi yatıyor..

Yok gunduz artik ben teklif etsemde az emiyor dikkati dagiliyor vs 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum bende acikip guzel emsin diye , ama gece cok sık uyaniyor bilmiyorum ozellikle bu siralar boyle bi ara daha iyiydi insallah tekrar duzelir
Bizimde ikibucuk aylikken gecede bir en fazla iko kere kalkardi son bi haftadir ilk uyuttugimda 3 saat uyuyo sonra saatte bir uyaniyo saatte bir uyaninca beslemiyorim artik hamagi var bizim otur.a odasinda onu aliyorum yanima uyanir uyanmaz salliyorum tekrar dalsin uykuya diye bu da iyi boseu degil ama isigi acmadan uykusi acilmadan tekrar uykuya dalsin diye baska bi secenegim yok sasirdim kaldim her saatte kalkmasina sonra bakiyorum ucuncu uyanisinda besliyorum ama sabah harap bi sekilde uyaniyorum

Canım benim de ilk çocuğum ama kardeşlerim çok küçük benden ve bir sürü kuzenim var yani hep çocuk gördüm çocuk tam aç olmadığı için oynamak ister aç olsa zaten seni zorlar mesela dört gündür az emen oğlumun bugün öyle bir iştahı açıldı ki sorma sabahtan bu yana belki beş saatten fazla emdi iki bucugu aralıksız ben yüzüme bakıp oynamaya başlayınca hemen kaldırıyorum oynuyoruz memeyi oyuncak ederse büyüyünce emzirmek daha sıkıntı. Bir de zorla ya da tam acıkmadan yemek yedirilen çocukların obez olduğu ile ilgili makaleler okudum ben bunu emme seviyesinde başlıyorum yani bu arada Türkiye de ek gıdaya öncelikle yoğurt ile başlanıyor. Hem klasik anne usulü yoğurt hem de bizim hastanenin verdiği broşürde.

Eklentiler

• IMAG0001.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 75
2.5 saat araliksiz mi masallah cok sasirdim

Yabancilarin bebegime dokunmasindan ben de hoslanmiyorum.Refleks olarak bebegi cekiyorum zaten ama gulucukler,konusmalar,iletisim hosuma gidiyor.Cevremizdekiler de gerekli hassasiyeti gosteriyor pek onlem almadik sadece izni olmadan kucaga alinmasini istemiyorum.Onunla konusmadan gulucuk almadan dokunulmasin.Sert opulmesini,agresif sevilmesini istemiyorum.Banyoda ciplak video cekeceklerdi izin vermedim,altini temizlerken bile en az sekliyle dokunuyorum ozel bolgesine,mumkun oldugunca az.Mahremiyet duygusunu erken donemlerden itibaren yasasin istiyorum.

Evet benim kızım aynen seninki gibi ... parmk araları ve boynu..... gunlerce banyo yaptırmamış gibi ....pişige cozum bulamıyorum bende , krem fln surmek istmyrm, nasıl gecer bilmyrm

Hergun yıkıyoruuuummm

Canim sen yogurt verdin mi?4. ay drlar izin vermiyor ama cogu tanidik 4. ayda baslamis.Canim 2,5 saat araliksiz nasil emdi.Kusmadi mi sonra?Sutun mu az geldi,seni mi cok ozledi acaba?
Bence de bebegi izlemek cok onemli,bebegi izleyerek bir sistem olusturmaliyiz.Artik doyduklarini biliyorlar,zorlamamak lazim.Zorlamak sen kendini bilmiyorsun ben seni senden daha iyi biliyorum mesaji veriyor.Erken yasta cocugun olusacak ozguvenine vurulacak bir darbe bu.

Bize çok gaz yaptı devam edemedim pff napsam ya

Bir de emmediği sol mememin sütünü tattım o kadar tuzlu ki yavrum tabi ağzına almaz onu nasıl normale çevircm
Surekli sagmak gerek. Ben sagamadim. Sagsam iyi olacak hala damla damla geliyor ama artma yok. Yavruma tadi farkli diye vermiyorum

Canim kac dakika emiyor?Eger az emiyorsa ve sutun geliyorsa atistirici bebek diyorlar.Arayi acman lazim yavas yavas.Bir arastir istersen.

Evet benim kızım aynen seninki gibi ... parmk araları ve boynu..... gunlerce banyo yaptırmamış gibi ....pişige cozum bulamıyorum bende , krem fln surmek istmyrm, nasıl gecer bilmyrm
Boynu koltuk altları parmak arası evet topluyor herşeyi pişiyor bazen de ben sebamed losyon sürüyorum

Sab simplex kullananlar gün içinde nasıl kac damla kullanıyorsunuz nurse harvey kullanıyordum bıttı gercı doktor debrıdat ılac verdı bagırsak duzenleyıcı kakasını 2 gune yapıyor artık ama gazımız gerı geldi bugun sav smplex aldım ama kac damla verıcem gun ıcınde

Ayni yaa bu kadar olur benimki emmeden uyumuyorda iki emip oyle uyuyor anne yani besigim var ondan alp emzrip geri koyuyorum o da aliskanliga donecek diye korkuyorum ama napym bi kere sallaym uyusn dedim salladkca uyudu birakinca uyandi emmeden uyumadi 4. Aydan sonra artik bi caresine bakicam bende her seferinde emzirmiycem kotu bivalskankiik kalicak yoksa

Caresini bulursan bana da soyle. Ac olmasa bile emip uyumak istiyor. Bu ara parmagina sardi. Meme vermedim mi parmagini emerek uyumaya calisiyor. Yarin pekmezle emzik vermeyi deneyecegim

Caresini bulursan bana da soyle. Ac olmasa bile emip uyumak istiyor. Bu ara parmagina sardi. Meme vermedim mi parmagini emerek uyumaya calisiyor. Yarin pekmezle emzik vermeyi deneyecegim
Evet parmagini emmeye calisirken diger parmaklarini da gozune sokuyor bazen , diyorum ya bi kac gece uykusuz kalmayi goze almak gerekiyor biraktirmak icin emmeyince uyumuyor cunku, emzik fikri guzel ben de deneyim bi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…