Kızlar ana kucagına benzeyen salıncak var mı.? Kızım ana kucagında uyumayı seviyor ama artık oraya zor sıgıyor
Odadan odaya gezdirilen ana kucagı turune benzeyen bi salıncak varmıdır ?
Daha once de yazmıştım salıncak arıyorum diye , bebegim sallanarak uyumuyor ama en azından mutfaga giderken yanıma koyabilecek bi salıncak gerek,rahat olsun ,bana da kolay olsun taşıması
http://pi.web.tr/kadir-tugcu/
dr kadir tugcu nun uzuun bi röportajı var burada. ilginç bilgiler var, göz atmanizi tavsiye ederim.
Park yatagımız sag sol sallanıyor cnm ama hoşuna gitmiyor, ana kucagı gibi ileri geri sallanan birşey olsa daha cok hosuna gidck..off nerden bulucam ben boyle tarz birsey ya...canım salınca gibi değil de sağa sola sallanan ana kucağı var biz kullanıyoruz nuna leaf. mutfağa her odaya taşıyorum ben. 60 kiloya kadar taşıyormuş. ilerde sandalye olarak kullanılabiliyor sanırım. hem sağ-sol sallanıyor hem sabitleniyor.
Gerekli bilgiler var , paylaşım için teşekkürler canımhttp://pi.web.tr/kadir-tugcu/
dr kadir tugcu nun uzuun bi röportajı var burada. ilginç bilgiler var, göz atmanizi tavsiye ederim.
canım salınca gibi değil de sağa sola sallanan ana kucağı var biz kullanıyoruz nuna leaf. mutfağa her odaya taşıyorum ben. 60 kiloya kadar taşıyormuş. ilerde sandalye olarak kullanılabiliyor sanırım. hem sağ-sol sallanıyor hem sabitleniyor.
Geçmiş olsun, kıyamam miniğe. En iyisi küçükken aradan çıkarmak siz atlattınız, darısı başımıza.merhaba anneler. biz cumartesi günü sünnetimizi olduk. tamamen iyileştikten sonra baştan sona yazacaktım fakat soranlar olmuş. iki günlük tecrübemizi anlatayım.
bir arkadaşımızın tavsiye ettiği genel cerrahtan randevu aldık. özel muayenehanesinde. isteyenler için isim verebilirim istanbul/fatih te. tavsiye eden kişi, kendi oğlunu ve yakınlarını hep bu doktorda sünnet ettirmiş. memnun kalmışlar. biz de güvendik. cumartesi sabah 11,30 da gittik. evden çıkarken yarım çay kaşığı calpol verdim. gidince ilk önce uyuşturucu iğnesi yapılıyor. yardımcısı yaptı iğneyi. tıpkı diş için anestezi yapılır gibi pipinin dibinden 4-5 yere çıkarıp batırıyor iğneyi. tabi iğne acısından ağladı ama kucakta sakinleşti. sonra bekleme salonuna geçtik 15-20 dk uyuşmasını bekledik. uyuştuktan sonra pipinin tepesindeki kesilecek deri kısmı makas gibi birşeyle kıstırdı. bizimki ağlamaya başladı. demek tam uyuşmamış diyerek bir iki yere daha iğne yaptı. 10 dakika daha bekledik. sonra doktor geldi. işleme başladı. ben çok fazla bakamadım yavruyu meşgul etmeye çalışıyordum. (giderken yanınıza çıngırak, oyuncak vs.ilgisini çekebilecek birşey götürebilirsiniz) sünnet esnasında ağladı baya ama acı çektiği için değil yatmaktan sıkıldığı için. doktorun sekreteri tabletten çocuk şarkısı filan açtı ama bizimki pek ilgilenmedi. babası dizlerinden bastırarak bacaklarını tuttu ona bunaldı baya.
doktor sünnet edilecek deriyi makas gibi aletle kıstırıp koter denilen sıcak bir demir ile o fazlalığı yakarak kesiyor. evet baya kötü bir görüntü ama şöyle düşünün kızlar, bu deri bir fazlalık onun vücudu için. ordan alınması lazım, şifa için yapılıyor böyle düşünün. yakılarak alındığı için kan olmadı hiç. deriyi kestikten sonra dikişi atıyor. batticon döküyor ve işlem bitiyor. 15 dk sürüyor en fazla. herhangi bir sargı yapmadı. bezi bağlayıp çıktık. yolda gelirken baya ağladı. eve geldiğimizde arabada uyumuştu sakinleşti. 3saat sonra tekrar ağrı kesici verdim. onun dışında bir antibiyotik (enfeksiyon olmasın diye), bir merhem bir de batticon kullanıyoruz.
o gün akşama kadar keyifsiz gibiydi, ağlamadı ama suratı asıktı. herhangi bir acıma ağlama vs. olmadı. akşam gülücüklü haline geri döndü. ilk gecemiz de güzel geçti çok şükür. normalde 2 saatte bir uyanır, cumartesi gecesi 4 saat pazar gecesi 6 saat uyudu. ilaçlardan olabilir. pazar günü de gayet normaldi, rutin günlerimiz gibi.
şuan tek sıkıntımız bezini değiştirirken kirli bezi alıyorum. altını ıslak pamukla silip dikiş yerlerine batticon döküyorum. buraya kadar sorun yok. temiz bezi koyup kapatırken başlıyor ağlamaya. temiz bez oraya ilk deyince acıyor sanırım. bi 20 dk keyifsiz oluyor. ondan sonra herşey normal, eskisi gibi. yüzüstü bile yatabiliyor acıma olmuyor. ben ki aşı olurken, sünnet olurken gayet sakin ağlamayan bir anneyken, dün gece çırpına çırpına ağlamasına dayanamadım. o ağladıkça ben de ağladım. derin uykusundaydı, kaka sesini duyunca temizlemek istedik. belki uyandırdık diye o kadar çok ağlamıştır bilmiyorum. sabah bezini değiştirirken dün geceki kadar çok ağlamadı.
genel olarak çok sıkıntılı bir süreç değil şuana kadar. eltim oğlunu 3 yaşında sünnet ettirdi, çocuk haftalarca kendine gelemedi. anlamıyorken yaptırmak en iyisi galiba. Rabbim şifa versin inşallah, sünnet olacak yavrulara da..
asfarovski canım sana sorayım sen tecrübelisin. pipideki iyileşme halini ben anlamıyorum şuan. kaçıncı günde düzelmeye başlıyor. şuan ufacık kalmış gibi ve dibindeki dikiş yerleri şişik. bezden hava almıyor da o yuzden yumuşak kalıyor sanki. havalandırmak gerekiyor mu sen nasıl yaptın?
cnm ben tiny love ana kucagi kullaniyorum su an 2. kademede kullaniyorum yavastan kucuk gelmeye basladi ama 3 kademe sandalye gibi 18 kg kadar tasiyor. bi bakabilirsin hem ileri geri sallaniyor hemde donencesi var kizim onu cok seviyorPark yatagımız sag sol sallanıyor cnm ama hoşuna gitmiyor, ana kucagı gibi ileri geri sallanan birşey olsa daha cok hosuna gidck..off nerden bulucam ben boyle tarz birsey ya...
senin dedigine de bi goz atarım şimdi
Tulum derken bende balon gibi olanlardan değil bildiğimi tulumun biraz kalıncasını arıyorum . Sanıyorum arkadaşın ki de benim istediğ
bende onlara bakıp duruyorym karar veremedim ama poları alcam galibaCarters da ayaksiz uyku tulumu gormustum 8 kilodan sonra ona bakayim diyordum.Sen de bak istersen.
Kadir tuğcuyu büyük oğlumda da çok okurdum biyerden sonra artık conta yakıyorum bırakıyorumCok guzel kısa ve net cvp lar...
benımkı tam tersı mamayı yemıyo Artk hep benı emıyo ama sutum yetersız bılıyorum gunde 3 kere mama vermeye calısıyorum onu da almıyo cok nadır alıyor mamayı da 60 ml yapıyorum onu da dokuyorum emınce de 5 dakıka emıyor Acmı bu kız ondanmı uyumuyor Ama yemıyor da anlamıyorum mAmayı yemeZse dısarda nekadar bekleyebılır bır saat sonra ısıtsam hafıf olurmu kı ben hep dokuyorum daBizimde saat 2 olmadan gece uykusuna gecmiyo. Dun aksam saat 10dan 1.30a kadar nerdeyse 200mle yakin mama icti. En son cildircaktim 1.30da 30ml icti de uyudu. Ben mi az mama veriyorum diyorum bende. Bebekleri anlamak cok zooor
Cok gecmiş olsun canım sağolasın verdiğin bilgiler için bir an önce toparlar inşallahmerhaba anneler. biz cumartesi günü sünnetimizi olduk. tamamen iyileştikten sonra baştan sona yazacaktım fakat soranlar olmuş. iki günlük tecrübemizi anlatayım.
bir arkadaşımızın tavsiye ettiği genel cerrahtan randevu aldık. özel muayenehanesinde. isteyenler için isim verebilirim istanbul/fatih te. tavsiye eden kişi, kendi oğlunu ve yakınlarını hep bu doktorda sünnet ettirmiş. memnun kalmışlar. biz de güvendik. cumartesi sabah 11,30 da gittik. evden çıkarken yarım çay kaşığı calpol verdim. gidince ilk önce uyuşturucu iğnesi yapılıyor. yardımcısı yaptı iğneyi. tıpkı diş için anestezi yapılır gibi pipinin dibinden 4-5 yere çıkarıp batırıyor iğneyi. tabi iğne acısından ağladı ama kucakta sakinleşti. sonra bekleme salonuna geçtik 15-20 dk uyuşmasını bekledik. uyuştuktan sonra pipinin tepesindeki kesilecek deri kısmı makas gibi birşeyle kıstırdı. bizimki ağlamaya başladı. demek tam uyuşmamış diyerek bir iki yere daha iğne yaptı. 10 dakika daha bekledik. sonra doktor geldi. işleme başladı. ben çok fazla bakamadım yavruyu meşgul etmeye çalışıyordum. (giderken yanınıza çıngırak, oyuncak vs.ilgisini çekebilecek birşey götürebilirsiniz) sünnet esnasında ağladı baya ama acı çektiği için değil yatmaktan sıkıldığı için. doktorun sekreteri tabletten çocuk şarkısı filan açtı ama bizimki pek ilgilenmedi. babası dizlerinden bastırarak bacaklarını tuttu ona bunaldı baya.
doktor sünnet edilecek deriyi makas gibi aletle kıstırıp koter denilen sıcak bir demir ile o fazlalığı yakarak kesiyor. evet baya kötü bir görüntü ama şöyle düşünün kızlar, bu deri bir fazlalık onun vücudu için. ordan alınması lazım, şifa için yapılıyor böyle düşünün. yakılarak alındığı için kan olmadı hiç. deriyi kestikten sonra dikişi atıyor. batticon döküyor ve işlem bitiyor. 15 dk sürüyor en fazla. herhangi bir sargı yapmadı. bezi bağlayıp çıktık. yolda gelirken baya ağladı. eve geldiğimizde arabada uyumuştu sakinleşti. 3saat sonra tekrar ağrı kesici verdim. onun dışında bir antibiyotik (enfeksiyon olmasın diye), bir merhem bir de batticon kullanıyoruz.
o gün akşama kadar keyifsiz gibiydi, ağlamadı ama suratı asıktı. herhangi bir acıma ağlama vs. olmadı. akşam gülücüklü haline geri döndü. ilk gecemiz de güzel geçti çok şükür. normalde 2 saatte bir uyanır, cumartesi gecesi 4 saat pazar gecesi 6 saat uyudu. ilaçlardan olabilir. pazar günü de gayet normaldi, rutin günlerimiz gibi.
şuan tek sıkıntımız bezini değiştirirken kirli bezi alıyorum. altını ıslak pamukla silip dikiş yerlerine batticon döküyorum. buraya kadar sorun yok. temiz bezi koyup kapatırken başlıyor ağlamaya. temiz bez oraya ilk deyince acıyor sanırım. bi 20 dk keyifsiz oluyor. ondan sonra herşey normal, eskisi gibi. yüzüstü bile yatabiliyor acıma olmuyor. ben ki aşı olurken, sünnet olurken gayet sakin ağlamayan bir anneyken, dün gece çırpına çırpına ağlamasına dayanamadım. o ağladıkça ben de ağladım. derin uykusundaydı, kaka sesini duyunca temizlemek istedik. belki uyandırdık diye o kadar çok ağlamıştır bilmiyorum. sabah bezini değiştirirken dün geceki kadar çok ağlamadı.
genel olarak çok sıkıntılı bir süreç değil şuana kadar. eltim oğlunu 3 yaşında sünnet ettirdi, çocuk haftalarca kendine gelemedi. anlamıyorken yaptırmak en iyisi galiba. Rabbim şifa versin inşallah, sünnet olacak yavrulara da..
asfarovski canım sana sorayım sen tecrübelisin. pipideki iyileşme halini ben anlamıyorum şuan. kaçıncı günde düzelmeye başlıyor. şuan ufacık kalmış gibi ve dibindeki dikiş yerleri şişik. bezden hava almıyor da o yuzden yumuşak kalıyor sanki. havalandırmak gerekiyor mu sen nasıl yaptın?
Ben hala kanguruyu kullanmaya korkuyorum bacaklarını nasıl açsın o kadar yavrumsiz nasıl başardınız takabilsem süper olck
Bu benimki
ben sololombaby kullanıyorum yenıdogan aparatıyla bacaklarını acıyor cok da sevıyor markete falan gdııyoruz beraber dolasıyoruz ama bazen ben de korkuyorum bebekler daha oturtulmaz ya ama boyle de oturuyorlar gıbı gelıyor zarar vermıyorumdur umarımKucuk olduklari icin comelir gibi oturcaklar ben yenidofan aparatiyla kullaniyorum hâla sirt kemerini takarken zorlaniyorhm birAz ama kilodan :/
@mavipudra
cnm ben tiny love ana kucagi kullaniyorum su an 2. kademede kullaniyorum yavastan kucuk gelmeye basladi ama 3 kademe sandalye gibi 18 kg kadar tasiyor. bi bakabilirsin hem ileri geri sallaniyor hemde donencesi var kizim onu cok seviyor
Cnm ben 2 saati gecirmemeye dikt edyrm, yani en fazla 2 saat ...benımkı tam tersı mamayı yemıyo Artk hep benı emıyo ama sutum yetersız bılıyorum gunde 3 kere mama vermeye calısıyorum onu da almıyo cok nadır alıyor mamayı da 60 ml yapıyorum onu da dokuyorum emınce de 5 dakıka emıyor Acmı bu kız ondanmı uyumuyor Ama yemıyor da anlamıyorum mAmayı yemeZse dısarda nekadar bekleyebılır bır saat sonra ısıtsam hafıf olurmu kı ben hep dokuyorum da
Selamm Alpi özlettin kendini gerçekten bebişlerimizin arasında 5gün var bizde hareketlenmeye başladık gaz sorunumuz bu ara inanılmaz arttı 4.ayda geciyomuş sanırım bekleyip görcez iyiyiz çok şükür :)sen nerelerdeydin nasıl gecti tatilinSelam güzel anneler ben geldim..
Uzun bir tatilin ardindan evindeyim. Bugun 4aylik olduk asimizi yaptirdik cok agladi eve geldim uzun sure yine agladi bacak zor yahu agizdan niye degil bu asilar
Hepiniz iyisinizdir insallah ara ara okudum msjlarinizi ama son sayfalari hic okumadim .. Merak ediyorum bebisleriniz nasil hareketlendiler mi ben elinden tutunca kalkip oturuyor elini tutmaya korkuyorum artik :))
Geçmiş olsun şu sünnet işini doğum sırasında çıkarttk aradan ya eşime ne kadar teşekkür etsem az bana kalsa kıyamazdım ama inanın çocuk zerre bişey anlamadı hayret vallahi demekki gerçekten hiç hissetmiyordu daha orayıGeçmiş olsun, kıyamam miniğe. En iyisi küçükken aradan çıkarmak siz atlattınız, darısı başımıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?